Çarşamba, Eylül 13, 2006

ANANAS KUCHEN










Malzemeler,
Üzgünüm ama şimdilik tarifini veremeyeceğim arkadaşlar,malum hırsızlıklardan dolayı.((



BU YAZIYI WWW.ISKENDERIYE.COM SITESININ ALT SITESI OLAN WWW.GURME.NET SITESININ YUZSUZLUGUNU IFSA ETMEK ICIN YAZIYORUM. EGER OTOMATIK OLARAK ALIYORLARSA YAZI VE RESIMLERIMIZI, BUNU DA YAYINLAYACAKLARDIR. SIZLERDEN RICAM SIZLER DE SITELERINIZDE BENZER YAZILAR YAYINLAYINIZ KI ONLARI DA YAYINLASINLAR. SADECE BEN SEN O DEGIL, NEREDEYSE TUM YEMEK BLOGLARININ YAZILARI (KI ARALARINDA OZELLERIMIZ DE VAR, YANI IC DOKTUGUMUZ, GURME.NET SITESININ OKURLARINI NORMALDE ILGILENDIRMEMESI GEREKENLER DE. USTELIK BU ISI 2005 YILININ HAZIRAN'INDAN BERI YAPIYORLAR. SAYFANIN SAG TARAFINDAKI ARSIVLERDE EMINIM KENDI ADRESLERINIZI VE YAZILARINIZI DA BULACAKSINIZ. TESADUFEN GORMESEM DAHA DA DEVAM EDECEKLERDI. BU SITENIN DOMAIN SAHIBI VE BILGILERI SOYLE (TESEKKURLER Z.!)*ADRES BILGISINI KALDIRIYORUM ÇÜNKÜ DOGRU ADRES DEGIL!*SIKAYET ICIN AYRICA INFO@ISKENDERIYE.COM ADRESINE YAZMANIZI RICA EDIYORUM. BU SITEDE GUNLUK LINKLERIMIZ OLDUGU GIBI YAYINLANIYOR. BU YAZI SONRADAN GELENLER OLACAGI ICIN KISA BIR SURE SONRA ANA SAYFADA GORUNMEZ OLACAK. LUTFEN SIZ DE DURUMU SITENIZDE YENI BIR YAZIYLA DUYURUN...

Malzemeler

1 paket oda sıcaklığında tereyağı
2 adet yumurta
2 kutu konserve ananas
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri
minicik tuz
yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı ananas suyu
3 dilim ananas
10-12 tane vişne

Yapılışı

BU tarifte arkadaşlar mikser kesinlikle kullanılmayacak.(Püfü bu)
2 yumurta çırpıcı ile iyice çırpılıp şeker,vanilya,ananas suyu ve yağ eklenip yine çırpılmaya devam edilir.(Arkadaşlar çırparken yılmayın sıkılmayın diye cd yi açıp sizde o sırada yerinizde sallanabilirsiniz hemde biraz spor yapmış olmakla birlikte 2 işi bir arada yapmanın da keyfini yaşamış olursunuz.))) Tamammıyız arkadaşlar.)

Ok.şimdi sanırım çırpma işleminiz sona erdi,şimdi unu,tuzu ve kabartma tozunu
ilave edipi üzerine yarım limon suyu gezdirip çırpmaya devam arkadaşlar.Bu tarifi denemek isteyen arkadaşlar,C.tesi akşamı yaparsanız çok keyif alırsınız diye düşünüyorum.Nedeni malum tv proğramı.Neyse biz devam edelim pasta işlemimize.Çırpma işleminizin bittiğinden eminseniz bir tarafta bekletin hamurunda canı çıkmıştır fazla çırpılmaktan dinlensin bir köşede arkadaşlar.

Kelepçeli kalıbı alıp içine yağlı kağıdı serip,süzgece süzülmeleri için koyduğunuz ananas dilimlerini kalıbın tabanına dizin,sonrada kenarlarına aynı şekilde ananas dilimlerini dizip ortalarına vişneleri koyup bekleyen hamuru yavaşca kalıba aktarıp, bir taraflarda bekleyen ananas dilimlerini ince ince kesip hamura katıp kalıpta kaşıkla hafifçe karıştırıp 175 c de ki fırında pişirin arkadaşlar.

Pastanızın iyice piştiğinden emin olduktan sonra fırından alıp soğutup pasta tabağına ters çevirip servis yapın.Çayla çok güzel gidiyor fakat her zamanki kahve ile yemeyi tercih ederim.Arkadaşlarım çok beğenerek yediler duyurulur.)))

Hepinize teşekkür edip,afiyetler olsun diyorum.Umarım bu tarifimi burdan almazlar.Hırsız kardeşler sizlere sesleniyorum,çalmadan önce bizlere sorsanız nasıl olur.Biraz insaf diyorum başka söze de hacet yok.!!

43 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerine kollarına sağlık.Ahhh ah ne denir ki bu görüntü karşısında.Tarifi dört gözle beklediğim halde yayınlamanı ben de istemiyorum.Şu hırsızlardan bir kurtulalım öyle yayınlarsın canım.Harika olmuş,öpüyorum seni:))

Adsız dedi ki...

Gül blue room oyununu çözdük Aslı'yla.Şu anda turuncu balığı izliyoruz,öpüyoruz seni:)))))))

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Beyhan'cığım,
Çok teşekkürler canım benim.Şimdi aynı binada veya çok yakınımda olsaydın pastanın yarısını sepete atıp koluma takıp terliklerimi giyip,hırkayı da omuzuma atıp tıngırmıngır size doğru yola çıkardım.AHHH kader utansın ben ne yapayım.Teşekkür ederim canım..Tarifi çok merak ediyorsan sana email ilede gönderebilirim.

Zavallı Aslı nedir senden çektiği.))Sayende Aslı bulmaca prof.olmuştur.Balıkda ne güzel dimi izlenmeyi hak etti bence.))) İyi seyirler canım.Bulmacayı çözemeyenler şimdi balığı çok merak etmişlerdir kesin.)))
Aslı yanındamı yoksa??

Bende ikinizi de kocaman öpüyorum canım.Kendnize iyi bakın,iyi geceler.Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Gülcüğüm bidenem tarif için kafanı yorma ben şahsen bizzat kendim resimlerden anlarım bir bakışta evel allah ve de yaparımda:)
Muhteşem görünüyor artık aynısı çıkıncaya kadar uğraşacağız birazcık eğer olmazsa uzaklardan hayal meyal imdattttt sesleri duyarsan o benimdir....en az 3 denemede yaparım gibi geliyor:)))
bu arada bu tip yayınlamaları önlemenin tek yolu copyrightlamak yada sağ tuş koymak o zaman elleri mahkum bakmakla yetinirler öteki türlü internet ortamı herşeye açık en mahreminden en açığına kadar
sevgilerimle

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Candan'cığım,
Canım ben sana mail adresine yazarım.)))) Artık Bloggerlar arasında bu tür iletişim başlıyormuş ne de zahmetli olur inan.))pastanın birazını iş yerine getirdim,yiyenlerin hoşuna gitti.
Sağ tuş yapmasını ce diğer copyright yapmasını bilmiyorum.Ben tutturmuş bir yol sağa sola bakmadan ilerleyip duruyorum.

İmdat seslerini duymka için şimdi kulağım hep sende olacak canım.)))
Çok sağol Candancığım..Bana akşam tlf açtılar arkadaşına sor bakalım balıklı başka ne tür tarifleri var dediler.Bu demektir ki senden yakın zaman içersinde balıklı tarifler bekleniyor cancan..

Çok öperim canım,ellerine kollarına sağlık.Sen hepimizin bidenesisin..Çok öpücükkk,yanında sevgilerimi de gönderiyorum...

Adsız dedi ki...

Aman Tanrım,nasıl bir görselliktir bu.Belki bana inanmayacaksın ama şimdi iş yerindeyim sayfanızı açtım,elimde de kahvem sanki bir dilimde ben yiyormuşum gibi kahvemi yudumluyorum.Nasıl yapıyorsunuz böyle güzel pastaları siz en iyisi değerlendirin bu yeteneğinizi.Görüntü gibi tadının da çok enfes olduğunu sanıyorum.
Tekrar ellerinize sağlık.

Simla

munevver dedi ki...

Gülcüğüm,eline sağlık.Pek iştah açıcı.Canını sıkma,hırsızlık olayını da elbirliği savarız inşallah.Candanın dediği şeyi öğrenelim de biz de yapalım.
Öpüyorum.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Münevver'ciğim,
Sağol canım,yapılacak bir şey yok sanal ortamda.Bizler emniyet kilitlerimizi takmamız gerekiyor anlaşılan.Candan'cımın dediklerini uygularsak sadece yazılarımız çıkacak resimler gözükmeyecek.Hadi iş başına canım arkadaşım.Sevgiyle kal daima..

Tijen dedi ki...

sevgili gül
bugünlerde yeni seyler yayinlamiyorlar anlasilan ancak henüz eskileri de kaldirmis degiller! bu yüzden çabamizi sürdürmek zorundayiz. sonuçlanana kadar!
katkin için tesekkürler,
tijen
(tabii tüm okurlarimizin ve diger blog sahiplerinin de katkilarini bekliyoruz, çünkü bugün bizlerinkini alirlar yarin sizlerinkini..)

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Simla,
Keşke oturduğun tarafa doğru burdan bir dilim ikram etme olanağım olsaydı ne iyi olurdu.)))
Çok teşekkürler güzel yorumun için.
Tadı çok hafif,önemli olanda o zaten.Kabarması ve hamurunun pişince kuru olması.Zaten resimlerden de anlaşılıyor.Şu anda henüz bir yerlerden bana teklif gel
medi gelse düşünürüm herhalde.

Müsait olduğun zamanlar da beklerim,iyi çalışmalar.

Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

Arkadaşım sağtuş falan asla çare değil.İstedikleri gibi gayet güzel resimleri de kaopyalayabilirler.Prt Scr tuşu ile sağ tuş yasağı koysanda anında resim kopyalanabilir.Tek çare yaptıklarının hırsızlık olduğunu her yerde duyurmak,onları utandırmak.
Arkadaşlar afiyet olsun.Benim için de yeseydiler keşke.Neyse belli mi olur,bir gün ansızın çardakta bitiveririm belki:)))

NAZLICA dedi ki...

Bu bir sanat eseri gibi gözüküyor Gül. Vişne Ananası ne kadar güzel renklendirmiş, sanki boyama çiçekler oluşmuş.Ellerine sağlık, sana yakın olup tüm bu güzellikleri yaparken görmek isterdim. Çok heveslendiriyorsun.Harika pastalar,yemekler.Sevgiyle kal canım.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Tijen,
Sana katılıyorum sanırım tepkilerimiz onlara veya yakınlarında bir yerlere ulaştı ki bugünlerde hiç bir faaliyet yok.
Umarım böyle devam eder.Yılmak yok tabiikide aynı şekilde birlik olup tepkimizi her defasında duyurmamız gerektiğine bende senin gibi katılıyorum.Her şey için çok teşekürler..


Sevgiyle kal.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Beyhan'cığım,
Yazdıklarında çok haklısın bir şekilde kopyalama işemini yapıyorlar,resimler olmazsa bile yazdıklarımız mutlaka çıkıyor.H er defasında tepkilerimizi göstermeliyiz ki belki çalarken yazdıklarımızı görüp hatır belası utanırlar.

Çardak lafımı geçti orda yoksa ben mi yanıldım.Ne demek sen yeter ki iste ben çardağı içindekilerle senin bahçeye ışınlarım,yorulmayasın diye.Her zaman beklerim sadece haberim olsun yeterli canım.Çok öperim seni tatlım benim.Kendine çok iyi bak,Aslı'ya da selam ve sevgilerimi gönderiyorum.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nazlı'cığım,
Resimlerde vişne suyu akınca değişik bir renk çıktı ortaya.Ben bu ikilinin olurşturduğu renklere inan bayılıyorum.Ahhh keşke yanımda olsanız da devamlı yapıp yapıp dursak.Öyle çok seviyorum ki yapmasını.Fakat bizde yiyen olmadığı için çok fazla bazen buzluğa koyuyoruz bazende hava durumuna göre çardakta güzeller yiyor.(teyzelerin adları)Çok teşekkürler güzel yorumun için canım.Sevgiyle kal,gülen yüzün hiç solmasın..

Evren Yasa dedi ki...

Ananasin tazesini yedikten sonra konservesini sevmez oldum. Cok guzel, cok aromatik bir tadi var. zaten butun tropik meyvalari seven biri olarak, ananasi sevmemem mumkun degil. hirsizlik olayi da cok cirkin, kizmamamk mumkun degil damak tadi.. yaptigimiz guzelliklere ne guzel belese konarak para kazanabiliyor bu insanlar.. hayret ediyorum.

Evren Yasa dedi ki...

bu arada sana link verdim sayfamda, bilgine..

ArMeda dedi ki...

Gülcüm merhaba nefis görünüyor keşke tadabilseydik canım ellerine sağlık şu hırsızlar yüzünden tarifdende olduk en kısa zamanda yaz canım sevgiler....

ArMeda dedi ki...

Ayrıca linklerime ekledim canım seni sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili evrenbal'cığım,
meyve canavarı olup kayısı dışında her türlü meyveleri anında tüketirim.meyvesiz bir ağaç düşünemiyorum,hele ananasa bayılırım.belki biliyorsundur ananasın dietlerde çok büyük desteği de var.(zayıflatmak konusunda)ama ben bir ananası anında tükettiğim için sanırım bende olmaz.)))evrenbal'cığım ne yazıkki bu hırsızlara çare yok gibi bakalım bu işin sonu ne olacak çok merak ediyorum.Linklerine eklediğin içinde ayrıca teşekkürlerimi gönderiyorum canım.


Sevgiyle kal,

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Armeda'cığım,
İlahi sen çok güldüm yorumuna çok ço teşekkürler canım.En kısa zamanda yayınlayacağım canım.Ben seni mahrum eder miyim istersen kargo ile de gönderirim,sen yeter ki iste tatlım..))
Ayrıca link verdiğin içinde teşekkürlerimi gönderiyorum burdan sana.

Sevgiyle kal canım.

Adsız dedi ki...

Bu kadarina pes diyorum.Baskalarinin basarisinda gözü olanlar ancak bunu yapabilir.Birlik ve beraberlikle karsi konulursa bas edebileceklerini sanmiyorum.Sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Mutfak masalı,
Bu da başka çeşit hırsızlık canım,bizler sanal alemde yorum yazıp tepkisiz kalmadığımızı göstermekten başka bişey yapamıyoruz.Bunuda anlarlarsa tabiiki.Teşekkürler canım yorumun için.Sevgiyle kal daima..

Adsız dedi ki...

Hikayebu ya, bir zaman gelmiş ve kaplumbağalar ülkesinde su tükenmiş.
napıcaz ne edicez diye düşünmeye başlamışlar. aralarından en yaşlı ve bilge
olanı "şu dağı görüyor musunuz??onunarka tarafında büyük bir göl var.
"demiş. ee koca dağı hepsi birden aşamazlar..arada yaşlı olanlar var.
bununüzerine oraya gidip su getirmeleri için en genç 2 kaplumbağa seçilmiş.
gençkaplumbağalar 25 yıl sora göle ulaşmışlarve o anda farketmişler.
suyualıp götürmek için yanlarına kap almayı unutmuşlar.
kaplumbağalardanbiri;

-ee napıcaz şimdii??birimizingidip kap alması lazım. diğerimizde burda
bekleyelim ki kimse gelip içmesin sudan!!eniyisi sen git!

-olmazzz... bengidicem sen ya suyu içersen. ozaman köy susuz kalır ve
hepimiz ölürüz susuzluktan!

-yokvalla bak yemin ederim ağzımı sürmiycem. sengit al gel kabı bekliycem.
sözveriyorum!

bununüzerine diğer kaplumbağa yola çıkmış. ordakalanda beklemeye başlamış.
aradan30 yıl geçmiş. 50 yıl. 60 yıl... sonundabekleyen kaplumbağa bu böyle
olmıycak demiş... galibagelmiycek bu. köydekilerde öldü heralde
susuzluktan... eniyisi ben biraz su içeyim de bari ben hayatta kalayım...
kaplumbağalarınsoyu devam etsin. tameğmiş kafasını göle doğru bir yudum
alacakken çalıların arkasından bir ses duyulmuş...

-bak böyle yaparsan gitmem amaaa!!

Adsız dedi ki...

Gül'cüm merhaba. Tatildeyken siteni ziyaretimi aksattım kusura bakma. görmeyeli yine nefis şeyler yapmışsın. Herşey harika görünüyor ellerine sağlık Sevgiler Ebru

isil dedi ki...

Gülcügüm,
Bu emek hirsizlarina ben de cok kizginim. Ama kafani yorma, cezalarini cekecekler. Bu gibi olaylar sevkini kirmasin canim.
Guzel tariflerinin devamini bekliyoruz.
Opuyorum

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Ne zaman sitenizi ziyaret etsem hayranlıkla ağzım açık kalıyor.Maşallah nazar değmesin size.Yine ne kadar güzel şeyler yapmışsınız,hem görsellik hemde nefislik var resimlerden öyle belli ediyor.Yağlı boya resim gibi çıkmış ananaslı pastanız.Size ne diyebilirim ki sadece saygıyla sizi burdan selamlıyorum kendim ve ailem adına.Muhteşemsiniz siz bence bir yer açıp bu emeklerinizi değerlendirmelisiniz diyorum.
Tariflerinizi resimlerle başka yerde görünce sizin ve diğer arkadaşlarınız adına inanın bende sizler kadar üzüldüm.Çok büyük haksızlık emeklere karşı,yazık diyorum.Tekrar ellerinize sağlık.

Sevgi ve selamlarımızı size ve ailenize gönderiyoruz.

Ayşenur

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ebru'cuğum,
Hoşgeldin,umarım tatilin çok iyi geçmiştir.Rica ederim ne demek geldin ya kaldığımız yerden aynen devam ederiz canım sıkma canını.
Kendine çok iyi bak,çok öpüyorum bende seni canım.Tariflerimi beğendiğin içinde ben de sana çok teşekkür ediyorum.

İyi geceler,sevgilerimi gönderiyorum sana..

Damak Tadı dedi ki...

SEVGİLİ ıŞIL'CIĞIM,
ÇOK TEŞEKKÜRLER CANIM,DÜN İNAN ÇOK KÖTÜ İDİM ŞİMDİ ÇOK YERLERE MSG GÖNDEREREK BİRAZ İYİ HİSSETTİM.AYNEN SON SÜRAT SENİN DEDİĞİN GİBİ DEVAM CANIM.ÇOK ÇOK TEŞEKKÜRLER.AHHH SENİN BÖREĞİN NEYDİ ÖYLE NAZAR DEĞMESİN SANA CANIM,ELLERİNE SAĞLIK.AMAN AMAN BÖREĞİNE SAHİP ÇIK ONU DA UÇURMASINLAR.TEKRAR TEŞEKKÜRLER,İYİ GECELER DİLİYORUM CANIM.ÖPÜYORUM SENİ.

SEVGİYLE KAL HER ZAMAN HER SANİYE..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ayşenur,
Ne kadar içten ve samimi yazmışsınız çok teşekkür ediyorum gönülden.Sizlerin beğenmesi beni inanın çok mutlu ediyor sağolunuz.
İltifatlarınızla çok sevindirik oldum birden,çok şımardım.))
Emeklerimizin uçup gitmesine ben ve sevgili blo arkadaşlarım da çok üzgünler fakat şimdilik bir şey yapamıyoruz.Sadece birlik olup mail göndermenin dışında bir şey gelmiyor elimden.Benimde emeğim var fakat diğer arkadaşlarımın emekleri daha çok benden onlar adına da çok üzülüyorum ama elimden inanın bir şey gelmiyor.Tek söyleyeceğim Allah tez zamanda islah etsin o kişileri.Size tekrar teşekkür ediyor,iyi geceler diliyorum size ve sevgili ailenize.

Sevgi ve selamlar

sevdamavisi dedi ki...

Sevgili Gül,
ellerine sağlık çok güzel görünüyor. Yine hafta sonu geldi, umarım güzel geçirirsin.
Sanırım bu tarifin de hırsızlık yapan sitede vardı. insanların ahlaki yapısı tamamen çökmüş ne yazık.
Güzel bir hafta sonu diliyorum...Sevgiyle kal..

tatli-tuzlu dedi ki...

Günaydin gülüm,sana güzel bir gün diliyorum,kendine iyi bak sonra görüsürüz.

limoncicegi dedi ki...

Basina gelenlere uzuldum. Umarim biran once bu durumu duzeltirler de boylece sende onlarin sitesine malzeme olmaktan kurtulursun.
Bu durum ile ilgili gelismelerini takip edecegim.

Adsız dedi ki...

Merhaba canım.. Umarım iyisindir..Gurme.net le ilgili bir duyuru yaptım sayfamda..Okumak istersin diye haber vereyim dedim..

Selam ve Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

Tarifi okurken 1 su bardağı ananas suyunun nerede kullanıldığını göremedim.Acaba ben mi görmedim,sen mi yazmayı unuttun canım.Hadi tekrar okuyalım tarifi,öpüyorum seni...

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Bahar'cığım,
Çok teşekkür ederim tatlı arkadaşım benim.Meyveleri yemeyi ve karıştırmayı çok severim.Mesela Tost'ta ananas dilimlerine bayılırım.Çok da yaparım.Almanya'da iken bir arkadaşım yapmıştı çok hoşuma gitmişti ve de devam etmekte.Çok teşekkür ederim.Gurme de tam gurme imiş,hepimizin resimlerinden alıyor,gurme olduğu içindokunulmazlığı var sanırım.Yine sinirlendim.Demek burdan yemek alma imkanı olsa ya sitelerde yemek kalmaz inan,düşünsene vitrine koyacaksın arkanı döndün mü vın.))Ne oldu ?? hiççç azıcık çalındı hesabı.))Hayal gücüm yine yükseklerden uçmaya mı başladı ne.)Canım sende tedbirli ol diğer arkadaşlarda, sessiz kalmayalım.

Bahar'cığım sana ve sevdiklerine güzel bir hafta sonu diliyorum canım.Sevgilerimle, kendine çokiyi bak fazla yorulma.Yine iş başındasın dinlen biraz canım..)

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Behiye'ciğim,
Tatlım sana da çok güzel bir gün ve hafta sonu diliyorum.Kendine çok iyi bak canım.Koacaman öpüyorum..

Sevgilerimle

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Limon çiceği,
Tatlım sadece ben değil ki benim gibi ne çok arkadaş var.Umarım yaptıklarının yanlış olduğu kanısına çabuk varıp bir daha tekrarlamazlar.Çok teşekkürler duyarlı kaldığın için canım.

Sana ve sevdiklerine çok güzel bir hafta sonu diliyorum,herşey gönlünce olsun.

Sevgilerimle

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Benar'cığım,
Yazını okuyup yorum da yazdım canım,çok teşekkür ederim hassas arkadaşım benim.SAĞOL...

Çok güzel bir hafta sonu seninle olsun,sevgiyle kal..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Beyhan'cığım,
İnan atlamışım şeker,şimdi gidip hemen ekleme yapayım canımcım.İyi ki haber verdin çok ama çok SAĞOLLL..

Tatlım sana,eşine ve Aslı'ya harika bir hafta sonu diliyorum.Bak göreceksin beklediğin şey iyi yönde gelişiyor haberin olsun,belkide hemen olur bellimi olur...)))

Birden öyle doğdu içime Beyhan'cığım.

Sevgilerimle,

MUTFAK SAYFASI dedi ki...

ananasi kizlarda cok sever, ellerine saglik gülcügüm.

Damak Tadı dedi ki...

Teşekkürler canım,ananas sevilmeyecek meyvemi kızlar ağzının tadını biliyormuş.

Sevgiler sana ve kızlara

Adsız dedi ki...

Merhaba, ben yemek sitelerini yeni keşfettim. Genç blogger'ların paylaşma duygularına hayran oldum. Ananaslı pastanızı yapmayı istiyorum ancak un ölçüsünü göremedim, eklerseniz sevinirim.