Salı, Eylül 26, 2006

FINDIKLI BURMALI VE PİDE TATLISI

YE#15 TÜRK VE DÜNYA MUTFAĞINDAN BAYRAM TATLILARI









Malzemeler

Pideler için
Sütle yumurtaları çırpıp pideleri iyice karışıma bulayıp yağda kızartın.Kızarmış pideleri önceden hazırlamış olduğunuz soğuk şerbete atın.Şerbeti çektiklerinden emin olduğunuzda pideleri afiyetle yiyiniz.))

Fındıklı Burmalı
Baklava hamurunu yapıp yumaklara ayırıp bir tarafta dinlendirin.Daha sonra içli burmalıda ki
gibi açın eritilmiş tereyağını gezdirip daha sonrada kavrulup öğütülmüş fındığı serpip oklavaya dolayıp büzerek çıkartın.Çıkarmış olduğunuz parçayı bıcakla üçe ayırıp tepsiye dizin.Bütün yumakların işi bittikten sonra hepsinin üzerine tekrardan eritilmiş tereyağın kaşıkla serpip çok sin ateşte 2 saate yakın pişirin.Daha sonra da soğutulmuş şerbete atıp şerbeti çekmesini bekleyin.Hepinize afiyetler olsun..

Bayramlarda ve özel günlerde evimizin olmazsa olmazlarındandır.Bu özel günlerde Sevgili annem burmalıyı ve böreği çabuk çabuk yapıp işini bitirmiş olur.))
Cumartesi günü evde olduğumdan dolayı hepsini
yapıp ramazan hazırlığımıza ilk adımımızı atmış olduk hayırlısı ile.)) Artık bundan sonrası sırası ile gelecektir.Nasıl mı??İnanın bende bilmiyorum işte olduğum için eve geldiğimde hangi süprizle karşılaşacağımı bende kestiremiyorum.) Mesela bugün incir tatlısı yapabilir misin dediğimde
bakalım dedi ve pide tatlısı çıktı karşıma.)
Şimdiden hepinize afiyetler olsun sevgili arkadaşlar.Bu tatlı çok güzel olur açmasını bilen arkadaşlar denemenizde fayda var.))

51 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu ne güzellik Allah'ım.Annemin yaptığı sarı burma gibi aynı.Tek farkı bizim içine ceviz koymamız.Hepimiz toplandığımız zaman yapar annem de bize.4 kız kardeş bir araya gelince bir de kesmik baklavası isteriz.Biz de sizin gibi yöresel yemeklere düşkünüz.Senin annenin yaptıklarına bakmaya doyamıyorum Gül.Allah sağlık sıhhat versin inşaallah.Nazar değmesin size.
Ben şu pide tatlısını anlayamadım.Fırınlardan aldığımız pideden mi yapılıyor?
Ellerinize sağlık canım benim,öpüyorum anneciğini de seni de:)))

Adsız dedi ki...

Maşaallah annenize,uzun zamandır sitenizi sessizce takip ediyordum artık bir yorum bırakmanın zamanı geldi diye düşündüm.Ne şanslı birisiniz böyle marifetli bir anneniz olduğu içün.Sizde marifetli annenin kızı olarak yapmış olduğunuz pastalardan marifetinizi açıkça beyan edip sergiliyorsunuz.Tüm tarifleriniz çok değişik ve ilginç yöre farkı olmalı herhal.Guymak tarifinizi denedim çok hoşumuza gitti,bundan sonra vermiş olduğunuz tarifleri elimden geldiğince yapmaya çalışacağım.Tekrar annenizin ve sizin ellerinize sağlık.Çok güzel bir ramazan ayı geçirirsiniz inşallah.İyi geceler..Ben hep bu saatlerde sayfanıza giriyorum anlaşılan bu saatlerde yeni eklemeleri yapıyorsunuz.İyi ki bizleri bu güzel resim ve tariflerden mahrum etmiyorsunuz.İyi ki varsınız.Sağolun!Ş.YALÇIN

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Beyhan'cığım,
Tatlım bizde bu tür yemekler ve tatlılar çok sık yapılır malum geniş bir sülalemiz olduğu için..Annem de büyükleri sayılır yeter ki anneme biz geliyoruz desinler onlar gelene kadar herşey hazır olur.Allah hepimizin büyüklerine sağlık sıhhat versin Beyhan'cığım,başımızdan eksik etmesin yeterki.Pide tatlısı da kalan pideler biliyorsun bayatlıyor ve bir daha yenmiyor,işte onları dondurucuda biriktirip dilediğimiz zaman çıkarıp kesip yumurtalı ekmek yapar gibi kızartıp sonra da şerbete atıyoruz başka bir özelliği yok canım.(Pideler bildiğimiz ramazan pideleri şekerim) Ah canım seni bir gün mutlaka misafir edeceğim inşallah çok istiyorum.))Siz ne güzel 4 kızsınız benim ne yazıkki kızkardeşim yok sadece 1 tane erkek kardeşim var dünya tatlısı.Allah ayırmasın hiçbirimizi canım.AMİN..Çok teşekkür ederim tatlım benim,ellerine sağlık bu güzel yorumun için..Pide tatlısını dene inan çok seveceksin.Trabzon'da ramazan aylarında sık sık bu tatlı yapılır taa çocukluğumdan bilirim.
İyi geceler canım,kocaman öpüyorum seni.))

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili S.YALÇIN,
Ne hoş ve sevecen bir yorum yazmışınız asıl ben teşekkür ederim size,iyi ki sizde varsınız.Hep sağlık sıhhat içinde olun.)Guymağı yapmanız çok güzel umarım fırın mısırı bulabilmişinizdir zira onunla yapıldığında lezzetli olur.Sessiz kalmayıp yorum yazmanız beni çokmutlu etti inanınız.Annemde sevgilerini gönderiyor ayrıca size.
Genelde Karadeniz'e has yemekler yaparız çok da özel değil bizim için artık.(devamlı yapıldığından)
Tekrar tekrar teşekkürlerimizi gönderip bizde size hayırlı ramazanlar diliyoruz.Sevgilerimizle,

Gül

NuR dedi ki...

Sevgili Gül,
Böyle incecik yufkalar, beni aşar. Annenin eline koluna sağlık. Ama pide tatlısını deneyeceğim. Resimler acayip lezzetli görünüyor, hem de ben tatlı sevmeyenlerdenimdir. Tepsileri götürebilir hissettim kendimi:)))
Sevgiyle kal

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

Ramazanın bereketimidir bu nedir anlamadım ki anneciğin sürekli çalışıyor sen de resimleri çekip yükleme işini hallediyorsun madem.Ehh bir yiyene de ihtiyaç varsa o da hazır ben burdayım;)))Ellerinize sağlık pamuk elleriniz dert görmesin çok öptüm;))Anneciğinin de ellerinden öperim.
SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

Gül'cüm anneciğinin ellerine sağlık herşey o kadar nefis görünüyorki bu arada sanada geçmiş olsun diyorum aman kendine iyi bak sağlıkla afiyetle oruç tut inşallah sevgiler Ebru

umran dedi ki...

harika gorunuyor annenizin elleri dert gormesin.

Adsız dedi ki...

Merhaba Sevgili Damak tadı,
Olmaz ki yufka bu kadar ince açılmazki:-))Vallahi Allah nazarlardan saklasın anneciğinizi. Sağlık sıhhat versin yine mükemmel görüntüler mükemmel bir tatlı ile gönüllerimizi fethetmiş durumdasınız. Allah ağzınızın tadını bozmasın...Arzu

Adsız dedi ki...

Aman allahım bu ne güzellik bune marifet böyle. Canım benim annenin ellerine sağlık elleri dert görmesin Allah sizlere daha nice nice bayramlar ramazanlar nasip etsin güzelim. Eee nedemişler anasına bak kızını al. Anne marifetli kızı bi o kadar marifetli Allah nazarlardan saklasın canım..
Bayram yaklaştıkça tatlı krizi tutmaya başladı bizi. Ben çok yememde ama eskiye kadar düşkünlüğüm arttı diyebilirim. Eşim ise tam bir tatlı hastası . Oğlumda onun yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ama ne yazıkki ben böyle hamurlar açmasını bilmiyorum. Daha doğrusu hiç cesaret edip denemedim canım. Bak gör bayramda uğradığımız heryerde kesin önüne gelen tabağı bitirir eşim. Korkuyorum valla şeker komasına girecek diye. Kurbanda desen etler gırla gelir gırla gider ete de hasta. Yani şu bayramlar tam ona göre :) :) :)

Formumdan ;
Gülcüm hoşgeldin cicim. Valla uykusuzluktanmıdır açlıktanmıdır bilinmez ben dondum kaldım :) İşler ite kaka gidiyor canım biliyorum sende yoğunsun senide yormayayım iş için ama muhabbet sohbet için beklerim asıl. Ne kadar güzel olurdu ama değilmi canım. Gelsin çaylar gitsin kahveler eee senin o güzel pastalar yanında bide.
Yaaa onu bunu bırakta ben sana yardıma geleyim işyerine olurmu hem sebepleniriz belki senin şu güzel ellerinle yaptıklarından .
Öptüm cicimm sanada kolay gelsin
Sevgiler....

Unutmadan bende güzel annenin ellerinden öperim canımm. Allah onları başımızdan eksik etmesin inşallah. Ana gibi yar bağdat gibi diyar olmaz diye boşuna dememişler.
Bağdatı görmediğim için yorum yapamayacağımda :) anneler için çok doğru söylemişler .
Tamam bu sefer gittim çenem düştü valla :)
Bayyyyyy

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba gül iki tatlıda harika görünüyor ben burmalının tadını biliyorum çok güzel benimde annem bazen yapar ama cevizli olanını ama pide tatlısını daha önce hiç yemedim onunda tadı burmalı kadar güzel mi acaba doğrusu çok merak ettim. Annenin ve senin ellerinize sağlık.Hoşça kal canım.Sevgilerimle…

Bocuruk dedi ki...

Gül'cüğüm,
Canım ne güzel şeyler yapmış yine anneciğin. İftara böyle tatlılar yapıyorsa kimbilir bayrama neler yapacak:) Bu arada sen de becerikliliğinle böyle bir annenin kızı olduğunu hemen belli ediyorsun canım. Ben hamur açmayı beceremediğim için deneyeceğim diyemiyorum üzgünüm. Ama annem sarıburma yapardı ona çok benzettim. Ellerinize sağlık...

Adsız dedi ki...

Hayırlı Ramazanlar çok hoş gözüküyor fındıklı burma çok güzeldir benim annemde yapar hele birde ağızda dağılması harika ama pide tatlısını ilk defa duyuyorum değişik bir alternatif ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Ne güzel şeyler ekliyorsun canım, annenin ve senin ellerine sağlık. Hayırlı ramazanlar

Adsız dedi ki...

Gülcümm ama olmuyoki böyle resimlere bakarken fena oldum ya açım bir taraftan bir taraftan en sevdiğim tatlılar :) annenin ve senin elllerine sağlık canım.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Sennur,
Bende senin gibi o tür yufka açanamayanlardanım,olsun bizde başka tür tatlıları yapıyoruz dimi.))Pide tatlısını hepinizin bildiğini sanıyordum yanılmışım demekki.Bence dene seveceğinizden eminim,kızarmış olmasına rağmen çok hafif oluyor bilgilerine.Ellerine sağlık şimdiden canım.Sevgiyle kal..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Zuhal'ciğim,
En yakın zamanda Allah kısmet ederse seni evimizde ve masamızda görmeyi arzu ediyoruz.Kuzenim seni tanıyor sanırım sende onu tanıyorsundur.))Şuan da M.Senar'ın hastalığından dolayı İzmir'de gelsin hemen seni davet edeceğiz büyük bir zevkle canım.))Annemde öyle arzu ediyor ki sorma gitsin.))Benide heyecan ve mutluluk sardı inan.Canım çok teşekkür ederim güzel yorumlarından ötürü.Annecik de seni yanaklarından öpüyor,arkasından da ben bak sıraya girdik bile şimdiden.))

Sevgiyle kal her zaman..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ebru'cuğum,
Canım çok teşekkür ederim güzel yorumun için.Anneciğe arada okuyorum ve gösteriyorum yorumlarınızı çok memnun oluyor,hepinize sevgilerini gönderiyor inan.))Ben şimdi daha iyiyim canım çok sağol,aman sende dikkat et canım.Seni kocaman öpüyorum,mutlu ve sağlıklı güzel günler dilerim.Sevgiyle kal..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ümran,
Güzel yorumun için çok teşekkürler,ellerine sağlık..Sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Arzu'cuğum,
Yine herzaman ki gibi içten ve sevecen yorumunuzu okumak beni çok ama çok mutlu etti inanın.Allah hepimizin annelerine sağlık ve sıhhat versin başımızdan eksik etmesin.AMİN..Umarım en kısa zamanda sizide aramızda görme mutluluğunu tadıp yaşarız.Çok teşekkürler yeniden,sevgi ve selamlarımız sizinle olsun..Gül

Tuz ve Biber dedi ki...

merhaba,
tüm sayfa özenle yapılmış tariflerle dolu maşallah.. Bİrşey soracağım tariflerde kullanılan hamur bildiğimiz baklava hamuru demişsin ama ölçüleri verseydin çok daha iyi olurdu.. Neticede ben hiç baklava yapmadığım için ölçüleri de bilmiyorum.. Anneciğine selam söyleyiver ellerinden de öpüver benim yerime, kulağında da hamile bir arkadaşım hamur tarifini istiyor diye fısıldayıver olur mu?:)
Bekliyorum valla..
Ellerinize sağlık..
Sevgiler,
Evren

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Bahar'cığım,
Canım nedense erkekler ete ve tatlıya çok düşkün oluyorlar,hele de ramazanda daha bir başka oluyor nedense.))Bizde de babam etcidir bize olmasa hiç aramayız sormayız.
Bayramlarda evet haklısın tatlıların biri gider biri gelir,üstelik ısrarlar yine yine ısrarlar ve mecburiyetten birazda canın yine çekmesinden yenen tatlılar.))) Seni çok iyi anlıyorum canım Bahar'cığım..Allahtan benim bu tür tatlılara hiç düşkünlüğüm yok.Bana şeker,çikolata ve beze türü daha muzur şeyler gerekiyor.Aslında bunlar daha çok kalorili.))
Annecik de sana selam ve sevgilerini gönderiyor canım.Ahh bende çok isterdim bir arada olmayı sohbet edip kahve ve pasta yemeyi.))beklerim her zaman canım iş yerine de eve de.))
Tatlı Bahar'cığım Allah hepimizin annesini ve babasını sevdiklerine sağlık sıhhat versin.acılarını göstermesin canım.

Çok teşekkür ederim bu güzel tatlı ve hoş sohbet yorumun için..

Sevgilerimi gönderiyorum canım,kendine çok iyi bak.Kocaman öpüyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Tabakta,
Nedense bizlerde de tatlılara ceviz yerine hep fındık koyulur,sanırım fındık memleketinde olduğumuzdan dolayı.Evet bu burmalıyı yaptıktan sonra önemli ikinci unsurda pişirmesi.Ağızda dağılması buna bağlı bence.Sizin tarafında tatlıları enfes oluyordur mutlaka umarım bir gün tadabilirim.Pide tatlısı çok basit ve lezzetli oluyor tavsiye ederim canım..

Sevgilerimi gönderiyorum.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Bocuruk,
Çok teşekkürler canım benim.Yok canım o kadarda marifetli değilim bende ki marifet sayılmaz sizlerinkinin yanında.))Beyhan'da sarı burmaya benzetti tatlıyı demek sizde de adı öyle geçiyor.Aslında bizdeki orijinal adı KOCAKARI GERDANI'dır.Sanırım anlamışındır canım.Ellerine sağlık bu güzel yorumun için,kocaman öpüyorum seni canım.Kendine çok iyi bak çok iyi ol,hep sevgiyle kal tamammı...

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Şebnem'ciğim,
Sana ve ailene de hayırlı ramazanlar diliyorum,ağız tadınız ve bereketiniz bol olsun.Tatlıyı daha önce tadanlar ve bilenler daha iyi bilirler.Hele ağızda dağılması da harika bir tat bırakır damakta değilmi??Pide tatlısını denemeni tavisye ederim pişman olmazsın..

Sevgilerimle

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Pembeli'ciğim,
Çok teşekkürler canım,sana ve ailene de hayırlı ramazanlar diliyorum tekrardan..Daima sevgiye kal..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Özge'ciğim,
Çok teşekkürler canımcım...Oruçlu iken gerçekten çok zor oluyor canım bende senin gibi dayanamıyanlardanım..Burdan sevgi ve selamlarımı gönderiyorum canım..

NAZLICA dedi ki...

Gül anne kız size nazar değmesin, boşuna dememişler anasına bak kızını al, kenarına bak bezini al diye. Ben sana afyonlu kıvrımı tarif edecektim ama sen acele davranıp fındıklı yapmışsın. Aynen böyle. Sadece tepsiye konulurken kesmeden ortadan başlıyarak rulo şeklinde yerleştiriliyor ve piştikten sonra kesiliyor.Tek fark fındık yerine kavrulmuş haşhaş dibekte dövülerek dökülüyor. Hepsi bu canım.Mümkün olduğunca ince açılacak nişasta ile, maharet işi yani. Yani sizin işiniz. Çok öptüm afiyetle yiyin. Sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Evren'ciğim,
Canım hangi şehirdesin??Lütfen bana yazar mısın??Sadece yaz gerisini sorma..Canım benim öğrenip sana yazarım,herkes mutlaka biliyordur diye ben yazmadım tarifini canım kusura bakma lütfen.((

Akşama eve gidince senin için ellerinden öper çaktırmadan kulağına fısıldarım tatlım sakın merak etme sen..Ellerine sağlık,kendine iyi bak hayırlısı ile bebeğine kavuşursun inşallah..
Sevgilerimizi gönderiyoruz sana..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nazlı'cığım,
Bu deyim bizlerde de sık kullanılır.))Çok teşekkür ederim canım,hem annem için hem de kendim için.Bunları C.tesi günü hazırladık aslında bir tepside su böreği vardı da hepsini birden yüklemek istemedim.Senin tarifinde ne kadar güzelmiş sanırım şerbetli oluyor değilmi?? Aslında annemin açtığı alan büyük olsa hamur en az 2 katı olurdu ama yazık kadıncağız habire oklava sallamaktan ben sıkıldım,neyse ki o zevkle yapıyor.Elide çok çabuk.))Çok tatlısın Nazlıcım yazdıklarından bazı satırları okurken yüzümde muhteşem bir tebessüm belirdi ki sorma gitsin canım.))Sende hep gül ve mutlu ol tatlım.Çok teşekkürler bu güzel yorumların için..Daima sevgiyle kalın ailecek..

---OPTiO--- dedi ki...

Gülcüm , anneninde seninde ellerinize saglik....burma tatlisi cok güzel oluyo...ayy olsada yesem....nasil canim cekti anlatamam..ellerinize saglik canim tekrar..

---OPTiO--- dedi ki...

ben bundan sonra aksam iftardan sonra girmeye karar verdim senin siteye...aslinda orucluyken canim öyle yemek falan cekmez hic..gördüklerimden etkilenmem..ama senin burda..offf offf...ne bilim..en iyisi gece gelmek..evet evet en iyisi bu :) kendine iyi bak....

akçahan dedi ki...

Sevgili Gül, annenin güzel tatlılarını yemeklerini gördükçe, Anneciğimle geçen ömrümün güzel günleri geçiyor gözlerimin önünden. Anne gibisi var mı, sıcacık, fedakar, hamarat. Ellerinden öpüyorum Annenin. Benim Anneciğim de çok ince yufkalar açıp kocaman tepsilere, -kendisine ve komşularımıza -ekmek fırınına pişirtmeye götürürdü Rahmetli Babacığım. Şimdi Annem yine de yapıyor bayram tatlılarını, kimselere güvenemeyip. Ama, aramızda mesafeler var, bırak her gün her hafta görmeyi, her bayram bile kısmet olamayabiliyor. Şimdi şairin tabiri ile;

"ümidim yılların seline düştü,
saçının en titrek teline düştü"
Bu tatlıya biz oklava tatlısı diyoruz. Annemin hastanede olduğu bir bayram denemiştim lisedeyken eh fena da sayılmazdı. Beni zaman yolculuğuna çıkaran kardeşim, pideli tatlını yapıp, hem pideleri değerlendirmenin ikinci bir yolunu bulmuş olacağım, hem de güzel bir tatlı elde etmiş olacağım. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

gülcüm cok sanslisin annen yakininda,annelerle yapilan yemekler insani daha bir mutlu ediyor,benim annemde cok ince acar baklavayi,dügünü olan sünneti olan anneme actirir baklavalari,ben annem kadar olmasamda kendimize baklava aciyorum,ben zaten hic bir zaman annem kadar olamadimki,onun yemeklerinin tadi baska daha lezzetli onun yemeklerine hic doyamadim,icinde anne sevgisi katiyorda ondanmi böyle güzel oluyor
www,blogcu,com,baharcicegi öznur

kalimeero dedi ki...

Gul, bu aksam esim bir sey yapma da kalanlari yiyelim demisti. hatta tembihlemisti:) ama sen aklima girdin simdi. Burada cok ince fillo dough yufkalar var. bu tur tatlilar icin ideal. e findigim da var:)

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Optio'cuğum,
Canım çok teşekkürler çok güzel şeyler yazmışsın inan kalemine,yüreğine sağlık.İnan canım çok üzülüyorum bu resimleri ekleyip sonra da sizler tattırma veya tatma imkanınız olamadığı için.Umarım günün birinde olur..Oralaragelen biri olsa da saan burdan göndersek ne olacak yaklaşık 3 saatlik yol.))Sen yine dediğin gibi yap canım iftardan önce sakın bakma lütfen.(( Seni burdan kocaman öpüp,sevgilerimizi anneyle gönderiyoruz.Herşey gönlünce dilediğince olsun tatlım..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Akçahan'cığım,
Canım annemde senin yanaklarından öpüyor,ellerine sağlık diyor.Bende çok teşekkür ederim canım bu güzel içten satırların ve duyguların için.Allah senin annene ve diğer arkadaşlarımızın ve benim anneme de sağlık sıhhat ve uzun ömürler versin.AMİN....Eskiden (çocukluğumda)benim ananemde tıpkı annen gibi yapar fırına gönderirdi,çünki o tepsileri pişirecek fırınlarımız mevcut değildi ne yazıkki.Teknolojinin tam gelişip doruğa çıktığı (onların zamanına göre)yıllarda yaşasalardı eskiler kimbilir ne güzellikler sergilerlerdi bizlere.Allah hepsinin (vefat edenlerin)mekanlarını cennet ruhlarını şad etsin.AMİN İNŞALLAH..
Canım umarım en kısa zamanda görüşür hasretlik giderirsiniz.Hasretliğin ne olduğunu çok iyi bilirim hemde çokkk.Umarım en kısa zamanda anneciğin yine o güzel elleri ile yapıp sana ikram eder inşallah..Amin de hemen.)Pide tatlısının adı da bizde göbekli tatlısıdır.Ramazan pidesine eskiler göbekli derlerdi ordan kalma herhalde.))Umarım hoşuna gider canım.Şimdiden ellerine sağlık,afiyetler olsun..Sevgiyle kal,asla sevgisiz kalma..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Öznür'cuğum,
Ben ailemle yaşadığım için çok şanslıyım bu konularda inan.Kimbilir senin annende ne lezzetli ve değişik yöre yemekleri yapıyordur.Ellerine sağlık,ellerinden öperim uzaklarda da olsa.Mutlaka senin de annene çekmiş bir yönün vardır kendine haksızlık yapma.Sitendekileri gördükten sonra ustalığın onaylanmıştır canım.))Anne yemeklerine hiçbir zaman doyulmaz kaç yaşında olursan ol,dediğin gibi onların yemekleri sevgileri ile piştiğinden su bile pişirseler çok tatlı olur şerbet gibi.Alah ayırmasın ve sevgilerinden eksik etmesin inşallah.Amin Allahım..
Kendine çok iyi bak şekerim,allah seni annenden ve sevgisinden uzun yıllarca ayırmasın.Mutlu kal daima..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Kalimeero'cuğum,
Eeee o zaman neden duruyorsun haydi tatlım hemen mutfağa.))Canım Newyork da iken bu yufkalarla ne tatlılar yapmıştım ahhh görme resmen harikalar ötesi.Hele ıspanaklı peynirli börekleri hımmmm tek kelime nefis oluyor.Üstelik laz böreği bile kolayca yapabilirsin,biliyorm ki muhteşem olacak.Bence yine de sen bilirsin arada eşine de kulak ver diyorum.))Ellerine o güzel gönlüne sağlık canım..Şimdiden afiyetler olsun..O yufkalardan burda satılıyor mu??bilen arkadaşlar varsa bana yazarlarsa çok memnun olurum.

Canım sana ve ailene tekrardan hayırlı ramazanlar diliyorum.Sevgiyle kalın daima..

renkler dedi ki...

Selam canım:-)

Şu pide tatlısı bana eşimin rahmetli babaannesini hatırlattı. Ben onu hiç tanıyamadım ama evde hep konuşulur. O da ekmekleri önce yumurtaya bular, sonra bi güzel kızartırmış. Buraya kadar o kahvaltılarda yediğimiz bildik yumurtalı ekmek. Bir de şerbet hazırlanırmış, ister ona senin yaptığın gibi dökülür, ister banarak yenirmiş. Eşim tadını hep anlatır. Ben de bunu bir gün yapayım da o günleri anımsasın:-)

Damak Tadı dedi ki...

Merhaba canım(renkler)
Babaanne nur içinde yatsın mekanı cennet olsun.
Bizlerde ananemizden görmüştük.Normal zamanda byat ekmekleri bu yöntemle değerlendirirdi,ramazan aylarında da pide tatlısı yapardı.Bizde de halen devam ediyor bu tür alışkanlıklar.Umarım sende yakın bir zamanda yapıp rahmetli babaanneyi anıp afiyetle yersiniz.
Şimdiden kolay gelsin ellerine sağlık canım.Sevgilerimi gönderiyorum,kendine çok iyi bak..

Gül

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Bingodan senin çıkman beni daha çok mutlu etti inan :) Bende seni çok sevdim dediğin gibi sanki daha önceden tanışıyormuşuzda haberimiz yokmuş gibi :) :)
Günler bu aralar daha iyi gidiyor canım. De siteye bu ara bişey ekleyemedim. Millet isyanlarda :) :) Yok dolmalar elimde patlayacak ona korkuyorum :) Hiç kimse artık uzun bir süre dolma görmek istemeyecek sanırım sayemde :) Hatta dolmanın d'si bile kullanılmayacak yakında.

FERMANDIR ;
Kim ki bu devlette dolma yapa başı vurula :) :)

Kim ki bu devlette dolma diye dili kesile..... :):)

Hehehehee ehuuhunuhuu
Kendimi biran önce ferman yayınlanmadan kurtarmam lazım :)
Öptüm cicimmm

Damak Tadı dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Bahar'cığım,
Canım yazdıklarına katılıyorum bende.))Tıpkı yıllar önce tanışmış gibiyiz seninle aynen canım.

Yok yok dolmalara bişey olmaz sen meraklanma,en azından dolmayı unutmuş olanlara bir hatırlatma oldu canım.))

Hafta sonuna kadar sana müsade bak ona göre tamammı..))Ferman Pazar günü yayınlanacak.)) Ömürsün inan çok güldüm bu sevimli yorumuna canım.Ellerine gönlüne sağlık..

Sevgiyle kal daima,kocaman öpüyorum.

Adsız dedi ki...

Merhabalar.
Ziyaretiniz ve tavsiyeniz icin tesekkurler:)) Bende zaten Can Dundar'in yazilarina bayiliyorum ve öyle dusunuyorum. Grip oldum, onun icin dinleniyorum (aslinda siteleri dolasiyorum:)) Cok iyi geliyor:)) Izninizle sizi arkadas listeme ekliyorum. Tekrar beklerim.
Görusuruz. Sevgiyle kalin.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Deniz'ciğim,
Bende çok teşekkür ederim,tekrardan geçmiş olsun kendine çok iyi bak.Simitlerin halen aklımda ilk fırsatta deneyeceğim.Bende seni hemen ekliyorum,bundan sonra sıkça görüşebilmek ümidi ile.Lütfen Can DÜNDAR'ın yazdıklarını dikkate al ve hemen iyileş.Burdan kucak dolusu selamlar,sevgiler sana ve ailene..

akçahan dedi ki...

iyi akşamlar Sevgili Gül...

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Akçahan,sana da hayırlı akşamlar diliyorum.Herşey gönlünce olsun..


Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

Sevgili Gül ve annesine,
Annenin ellerinden öperim,öpülesi eller kalmadı artık.Annene iyi bak lütfen seni çok kıskandım böyle içten ve marifetli bir annen olduğu için.Neler yapıyor,nasıl yapıyor hayretlet içersindeyim ben halen.Senin yaptıklarını da bir tarafa atmıyorum,böyle annenin böylede kızı olur diyorum.Mail adresine yazdıklarıma yanıt verebilirsen çok memnun olurum.Ailecek hep sevgiler sizleri bulsun,sevginiz hiç eksilmesin.Karadenizliler neden bu kadar hamarat ve iyi kalpli,misafirperver olurlar??Nedenini bilen varsa lütfen yazsın.

İyi akşamlar,hürmet ve sevgiler..

İsmi lazım değil!(s.m)

Damak Tadı dedi ki...

Çok teşekkürler bu güzel yorumunuz için.Annem bu konularda biraz maharetlidir ve severek de yapar.Bence Türk milleti olarak hepimiz misafirperveriz diye düşünüyorum sadece biz Karadenizlilere özgü değil.))Çok teşekkürler,sevgiler..Gül