Çarşamba, Eylül 06, 2006

KAYGANA








Malzemeler
3 adet yumurta
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı un
tuz

Yapılışı
Su ile unu iyice karıştırıp yumurtaları ekleyin ve çırpın.Tuzu eklemeyi de unutmayın lütfen.Tavaya yağı koyup biraz kızdırıp içine döküp tavayı çevirerek kızartın.Kızardığından emin olduktan sonra düz bir tabak yardımı ile çevirip kızarmamış tarafını da kızartıp servis yapın.
Arkadaşlar çok fazla kabardığından kızarırken bir kapakla tavayı kapatırsanız çok daha kolay olur ve yağ sıçramasından da kurtulmuş olursunuz.Afiyetler olsun..

8 yorum:

Adsız dedi ki...

ilk yorum benden. Gül'cüm merhaba. sitemdeki konudan dolayı duyarlı olmana çok sevindim. inşallah elimizden geldiğince birşeyler yapabiliriz. Gelelim tarifine ben ismini duymuştum ama yemek kısmet olmadı. Yöresel bir yemek olması lazım yanlış hatırlamıyorsam. Gayet lezzetli ve güzel görünüyor. Ellerine sağlık Sevgiler Ebru

Adsız dedi ki...

Merhabalar kahvalti icin süper bir tarif ellerinize saglik.Tarifte cok basit hic denemedim.En kisa zamanda deneyicem.Sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ebru'cuğum,
Bu tür konulara ben çok duyarlıyım,tabiiki herkesin de yaptığı kendisine tabiiki..Bundan 15 gün önce bişeyler toparlayıp göndermiştik bir taraflara.Ayrıca bir kardeş de sen edin diye bir proje vardı dilediğin ildeki bir okulu seçme imkanına sahipsin.Ve sadece giysi gidiyor.Kesinlikle para kabul edilmiyor.En azından paralar nereye kimin cebine gitti endişen yok.Neyse canım bu tür şeyleri pek de burdan duyurmayı sevmiyorum.Bu yüzden özür dilerim.

Gelelim Kayganaya.. aniden misafirler gelince yemek yetişmez diye hemen de bunu ekledim.Aslında akrabalarımız olmasa kayganayı yapmak aklıma gelmez.Yöresel bir çeşit(Trabzon'a),tıpkı krep gibi diyelim.Aslında değilde.Bir arkadaşıma yapmıştım balığa benzetmişti,demek damak tatları ne kadar farklı.Biz bunun hamsilisini,peynirlisini ve de pazılısını yaparız.Pazılının dışında diğerlerini çok severim..

Teşekkürler canım..
Sevgiyle kal,

iyi geceler..

Damak Tadı dedi ki...

Selamlar M.Masalı,
Tarif gerçekten çok basit,kahvaltı için ideal olabilir deneyip tatmak gerekir.Ben kaygana ile yalarca yaşayabilirim başka bişey yemeden.))) Çok severim,yaparken kabarıp tavadan taşması yokmu harikaaa.)))

Teşekkürler canım,iyi gecler.

SEVGİLERİMLE,

Adsız dedi ki...

Kaygana krepe benziyor sanki.Artık sana yorum yazmaktan kendi sayfama ekleme yapamaz hale geldim.Hoşuma da gitmiyor değil hani:)))

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Beyhancım,
Bende seni görmekten acaip keyif alıyorum sorma gitsin.Yorumlarını okurken de gülmekten kendimi alamıyorum şeker..))
Sayfana ekleme yapacağın zaman haber ver,ben bekliyim önce sen eklemeni yap arkandan da ben.Nasıl fikir ama!!

Sevgilerimle,kendine çok iyi bak..

İyi geceler.

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba ben bu güzel tarifini görünce söylemeden geçemedim Şanlıurfalıyım ve bizim orda bu kayganayı yaparlar içine birde pestil koyarlar gerçekten harika olur anılarımı canlandırdın ellerine saglık.Ayrıcada iyi kandiller dilerim. Sevgiler...

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Tabakta,
Bu yüzden yemeklerinin ayrı bir tadı var canım.Her seferinde hayranlıkla okuyorum tariflerini.
Mutlaka pestille de ayrı bir tat kazanır,inan hiç yemedim ve duymadım.

Bende senin ve ailenin Berat kandilini kutluyorum canım.

Sevgilerimle,