Salı, Ekim 03, 2006

SIRA GELDİ BAKLAVAYA,ÇEKİNMEYİN LÜTFEN BUYURUN..




Malzemeler

1 yumurta
yarım çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kaşık tereyağı
1 yemek kaşığı sirke
alabildiği kadar un

açmak için nişasta

Bütün malzeme iyice karışıp yoğrulup 40 adet beze yapılıp 1 saat dinlendirilir.

Sonra da nişasta ile açılır)

ŞERBET
1 KG ŞEKER
4 SU BARDAĞI SU
YARIM LİMON SUYU

Not:Yapım aşamalarını tek tek paylaştığımdan anlatma gereği hissetmedim..Anlayışınız için teşekkürler!












Annem ramazanın gelmesi ile hamur işlerini yapıp bir kısmını dondurucuya bir kısmını da eşe dosta dağıttı.Bizde adet ramazan girmeden bu tür tatlılar yapılıp ramazan ayı boyunca dilediğince dondurucudan alınıp şerbetlenir afiyetle yenilir ve itina ile bol bol kilo alınır, eşe dosta da aldırılır.Bayram tatlıları ise ramazanın son günü veya arife günü tekrar yapılıp tepside şerbetlenip bayram boyunca ikram edilir.Yani sizin anlayacağınız resimde ki tatlılar sadece ramazan için geçerlidir. İnanın ancak yetiyor arkadaşlar:-))

Çocukluğumdan biliyorum Trabzon'da özel günlerde bayramlarda akrabalar ve yakın dostlar bir araya gelip el birliği ile tepsi tepsi baklavalar börekler açılıp hemen ekmek fırınına giderdi.Fırıncıya tembih üzerine tenbihler edilirdi, evladım sakın harlı ateş kullanma fırını söndürmeye yakın tepsileri içine at.Allahtan fırıncı bey bir yanlışlık yapacak olsa başına gelecekleri bildiği için bu tepsilere gözü gibi bakardı.Şimdi İstanbul'da nerde hangi semtte,
hangi fırına gidip baklavamı pişirebilir misiniz diye sorulur bilemiyorum.

Zaten bilindiği üzre de fırınlar bile artık sanayi fırınları oldu ve gözünüzün önünde pişen ekmek ve çöreklerin her anını izleme şansına sahipsiniz.

Burda önemli olan eskiler ve eski insanlar..Yaşayanlara Allah uzun ömürler versin,aramızdan ayrılmış olanların da mekanları cennet ruhları şad olsun..HEPİNİZE AFİYET OLSUN,AĞZINIZIN TADI DAİMA BAKLAVA TADINDA GÜNLERİNİZ İSE BOL GÜNEŞLİ OLSUN.IŞIĞINIZ HİÇ SÖNMESİN SEVGİLİ ARKADAŞLAR..

90 yorum:

Adsız dedi ki...

Maşallah annenize,nazar değmesin.Artık çekinmiyoruz biz buyurucazda ne taraftan diye sormak istedik.Ailecek hemen gelebiliriz içeri bile girmeyiz kapıdan alıp gideriz.Haber verir misiniz??
Teşekkürler,lütfen inanmayın sadece takılmak istedik biraz.))
Canımızda çok çekti anti parantez belirtmekte yarar var.İyi geceler.

Adsız dedi ki...

Yapanların o muhterem ellerine sağlık.Bende bir tadabilseydim,nerde o günlerrrr.O kadar çok severimki ev baklavasını hemde halis mis gibi tereyağı ile yapılan nerdeee.

Selamlar,sevgiler,hürmetler..

Adsız dedi ki...

Güllüü,
Kızım erken başladınız hamur işlerine,annen habire açıp açıp duruyor ramazan yoğunmu geçiyor sizin evde yoksa aynen dağıtmacamı?

İsim yazmama gerek yok sanırım,bayrama geliyor musunuz?Hepinizi çok öpüyoruz,özledik be sizleri.Havadis çok bu taraflarda:)))

Adsız dedi ki...

Pardon,bizde baklava alabilirmiyiz????lütfennnnn!!!!Resimlerle hiç olmuyorkiiii.Siz blogcular bir yerde buluşup bu yaptıklarınızı görücüye çıkarsanız,bizlerede oranın adresini verseniz hiç olmazsa oradan satın alıp yeriz.Nasıl fikir ama?..)))))))

H.ÇINARLI

Adsız dedi ki...

Baklavayı ben de birkaç ay önce denemiştim ama yufkayı sanırım yeterince ince açamamıştım. Tekrar denemeye de vaktim olmadı. Süper görünüyor :)

Sevgiler, selin (www.selincaglayan.com)

Dilek'ce dedi ki...

Sevgili Gül, sen bu kadar tatliyi simdi yayinlarsan artik etkinlige nasil bir tatli yayinlayacaksin cooook merak edyiorum;)
Ellerinize saglik!
Bukme baklavaniz gibi bit tatliyi gecen yil ilk kez asma dalinda görmüstüm sonra Hatice (portakal agaci) da yapmisti fakat adi neydi bilmiyorum. Azicik farkliydi o gerci. Neyse tekrar ellerinize saglik!

Adsız dedi ki...

Sevgili Gül,
Baklavaya bayılırım, hatta onun yüzünden oruç unutmuşluğum vardır ;)
Anneciğinin ellerine sağlık.
Ben döndüm, sizlerden uzak kalamadım sevgiler..

tatli-tuzlu dedi ki...

Gülüm günaydin,nasilsin görüsmeyeli? Bakiyomda yine harikalar yaratmisiniz,anneyinde seninde ellerinize saglik,kolay gelsin.Kocaman öpüyorum sevgiler behiye

akçahan dedi ki...

Gül Merhaba,

Bu denli tatlı olmanın kaynağı sanırım bu kadar tatlı yemeniz. Annenin ellerine sağlık, sizlere afiyet olsun.

Oya Kayacan dedi ki...

"Burası akla ziyan bir yer olduğundan uzak durmakta fayda var," desem de... Yine de gidip gelip bakmaktayım her gün, sabah öğle ve akşam saatlerinde. Bu işler mutlak el alışkanlıkları gerektiren işler. Bizimki de göz alışkanlığı işte. Bakar dururum böyle.

sevdamavisi dedi ki...

Sevgili Gül,
Bu ne güzellik böyle. Ne maharetlisin, gözlerimiz bayram ediyor. Akşam da nasıl baklava canım çekmişti, annemin komşusu getirdi. Ne makbule geçti bilemezsin. Seninkilerden uzanıp alabilsem keşke... ahhhh ahhhhh...
ellerine sağlık..

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba yine çok harika görünen vede bir o kadarda lezzetli olan bir tatlı görüyorum karşımda hem de benim çok sevdiğim tatlı bu BAKLAVA oruçluyum ve kendimi iftara kadar zor tutuyorum. Senin ve annenin ellerine sağlık canım. Gül gülen yüzün hiç solmasın canım.Hoşça kal.

renkler dedi ki...

Ah anneciğinle sen beni mahvettiniz yani:-) Ben çekinmem buyururum da kiloları ne yapacağız Gülcüğüm:-)

Ben ev baklavasını dışarıda satılanlardan daha çok severim. Tatlı sevmememe rağmen bana çok ağır gelmez. Annemin bir arkadaşı yapardı, bayramlarda bize de bir tepsi yapardı sağolsun.

Adsız dedi ki...

Ahhhh ah ev baklavası olsada yesem çok nefis insanın canı çekiyor! Hani benim gözhakkım??? Ayrıca merak ediyorum şimdiden böyle güzel tarifler ekliyorsun 15 ekimde hangi tatlıyı yayınlayacan merak ediyorum Seni kocaman öpdüm kendine iyi bak

Adsız dedi ki...

Gül'cüm baklavalar gel beni ye diyor resmen anneciğinin ellerine kollarına sağlık selamlarımı söyle kendini çok yormasın oruçlu oruçlu hadi öptüm canım kendinize iyi bakın sevgilerEbru

NAZLICA dedi ki...

Türk Mutfağının en gözde tatlısı, şimdiye kadar yemeyen, görmeyen ve sevmeyen yoktur herhalde. Arada bir bunu da tatlıcıdan hazır aldık falan deyin bari. Nazar deyecek size korkuyorum valla. Herzaman ağzınız tatlı olsun Gül, süpersiniz. Sevgiler

Adsız dedi ki...

Nasıl bu kadar geç kaldım görmekte inanamadım doğrusu:(
Artık ne söyleyeceğimi şaşırmış durumdayım.Ellerinize sağlık.Afiyetle yiyin inşaallah.Ben en çok dilimlenip tereyağ dökülmüş olan fotoğrafa baktım kaldım.Benim için de 3 dilim ye lütfen Gül'cüğüm.Hepinize selamlar,özellikle anneciğe:))

---OPTiO--- dedi ki...

ellerinize saglik..baklava hic yemem ben...cocuklugumdan süre gelen bisey iste...ama süper görünüyoo...Iyi günlerr :)

Adsız dedi ki...

ALLAH ALLAH MAŞALLAH, NAZAR DEĞMEZ İNŞALLAH, YAPANIN ELLERİ DERT GÖRMESİN, BİZLERE ULAŞTIRANIN İŞİ GÜCÜ RAST GELSİN. BİZ SİZİ ÇOK SEVİYORUZ, SİZİ KİMLER SEVMESİN.SEVGİLERİMLE... ARZU.

Adsız dedi ki...

Çok güzelll anneciğine maaşallah diyorum yiyenlere afiyetler olsun, hayırlı ramazanlar

Bocuruk dedi ki...

Gül'cüğüm,
Şu ramazan ve bayram tatlıları açıklaman çok yerinde olmuş doğrusu. Kimler yiyor bu güzel tatlıları bu kadar sık, bu kadar güzel şeyler yapılır mı, nasıl yapılabilir diye sorup duruyordum kendi kendime :) Anneciğinin ellerine kollarına sağlık, nasıl da ince açmış canım yaaa... Böyle bir baklava karşısında çekinilmez canım ahhh İstanbul' da olacaktım ki bak geliyormuyum gelmiyormuyum :))

Adsız dedi ki...

Ahhh arkadaşım asıl İstanbul'da olsaydım ne yapar eder kapnızın önüne postu serip otururdum .Allah ne muradınız varsa versin,ellerine sağlık teyzemin..Öperim ben o güzel marifetli elleri,birde bizlere yedirebilse baş tacım olur benim.Teyzem kurban olurum sana ve o ellerine (önce yaradana tabiiki,haşa)Gelsem yaparmısın acaba??Sen beni tanımazsın ben seni,olsun sen Allah rızası için yaparsın.Yorumlardan anladığıma göre dağıtmayı seven birisin,(veren eller bunalmaz teyzem)Allah bunaltmasın,sağlık sıhhat içinde kızınla eşinle yaşa tatlı tatlı.Benim aklım yine bu tatlılarda teyzem benim..Emoş

Evren Yasa dedi ki...

Tek kelime ile harika olmus Gul, ellerinize saglik. ben de yapmak istiyorum evde ama esim sevmiyor ev baklavasini maalesef, bir de kendime de cok guveniyorum. Ustune bir de kilo sorunu eklenince, aynen uzak duruyorum :) ama seninkine bakinca, yeniden bir heves sardi icimi yapsam mi ne dedim :)

Unknown dedi ki...

Gul'cum gunaydin(burada sabah henuz:)yaa siz napiyorsunuz oyle annenle.Cosami geldiniz naptiniz.YAni agzimizin suyu akar durur bizde bakar durur durumdayiz.Napcaz bilemiyorum.Teyzenin eline saglik ay ne diyyeim.Masallah nazar degmesin...

Gulenay

Adsız dedi ki...

Gülcüm sizin evdede bizdeki gibi tatli hastalarimi var?hergün degisik tatlilar baklavalar aciliyor,yoksa hergün misafirinizmi geliyor iftara,allah agiz tadinizi bozmasin annecinede hürmetler ediyorum,canim bende diyordum gül nerden buluyor böyle tatli güzel sözleri diye simdi cözdüm isin sirri hergün böööle tatli yemekte galiba,hadi canim kocaaaman öpüyorum.
Http://www.blogcu.com/baharcicegi/öznur

begüm dedi ki...

Gül merhaba,

Bunlar ne nefis tatlılar böyle... Sitene bakarken fena oldum inan. Annenin ellerine sağlık hepsi süper görünüyor... Keşke olsa da yesek dedim Gül...

Sevgiler
Begüm

Adsız dedi ki...

canım arkadaşım merhabalar,
nefis nefis nefis...
anneciğinin ellerine sağlık.
maaşallah ne kadar güzel açmış öyle hamurları.
ben hiç bilmem hiç anlamam bu işlerden malesef.
eşim kaç gündür canım ev baklavası çekiyor deyip duruyordu en sonunda dün marketten almış :))
aslında kayınvalidem de hamur işlerini güzel yapar ama eşim yozgatlı ailesi de orda yaşıyor.
keşke elimden gelseydi de eşimi daha mutlu edebilseydim :((
zaten senin gibi arkadaşlarımın mutfakta harikalar yarattığınızı gördükçe inan sizlerle gurur duyuyorum.
ellerinize yüreklerinize sağlık.
anneciğine selamlarımı ilet lütfen.hayırlı ramazanlar canım benim.

ArMeda dedi ki...

Gülcüm eşim gördükce deli oluyor bu baklavaları en sevdiği tatlıdır bol şerbetli baklava..Sürekli benden istiyor eee küçük bir bebeği olan biri olarak yemekleri bile zor yyetiştiriken birde baklava nasıl yaparım bilemiyorum sen anneciğini bizede göndersene canım ellerinize sağlık bende annemi istiyommm:)) sevgiler...

Nesrin DERİNKUYU dedi ki...

Afiyet Olsun :)) Çok leziz
gözüküyorlar :))
Blogumu ziyaret edersen sevinirim :))
Sevgiler
Nesrin

Adsız dedi ki...

gülcüm hayırlı ramazanlar olsun.yorumların için çok teşekkür ederiz ben ve ailem.
baklavan çok güzel olmuş.ellerine sağlık.sık sık yorum yazamıyorum.vakit bulamıyorum.kalbimizdesin unutma.
kucak dolusu sevgi ve selamlarımızla.
nunubella

NuR dedi ki...

Sevgili Gülcüm, ne şanslısın biz ana-kız bu hamur açma işinden maalesef hiç anlamıyoruz.Anneannem de bilmezdi. Allahtan tatlıyla başım hoş değil, valla tatlı sevip de bu resimleri seyredenlerin Allah yardımcısı olsun...marifetli anneciğinin elleri dert görmesin. Şu kıyıdan, en miniğinden çaktırmadan bi tane attım ağzıma hıııımmmmm
Sevgiyle kal

Damak Tadı dedi ki...

İsimsiz arkadaş isminizi belirtseydiniz iyi olurdu.)
Bir daha ki sefere haber veririz,nereye kime??Teşekkürler yorumunuz için.Selamlar..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Gönül,
Tadabilmeni bende çok isterdim,dediğin gibi nerdeee o günlerrr.Teşekkürler..

Damak Tadı dedi ki...

Bakalım bayramda ne yaparız şimdiden bilemiyorum çok öperim canım.Herkese çok selamlar..))) Havadisleri çok merak ediyorum.)

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Selin,
Senin yaptığın baklava da harika olmuştu hemde ilk denemene rağmen,kendine haksızlık yapma.Ellerine sağlık canım,zamanla yapa yapa ince açmayı öğrenirsin.Herkes de aça aça öğreniyor.Sevgiyle kal canım..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Dilek'ciğim,
Belirttiğim üzre baklavadan artan hamurları değerlendirmek amacı ile bu tür bir tatlı çokkk eski yıllardan beri baklava yapıldığı sürece olur evlerde.))
Etkinliğe özel bir tatlı var umarım onu annem yapabilir ve bende zevkle etkinlik için yayınlarım.Çok mersi yorumun için..
Seninde günlerin baklava tadında geçsin daima..Sevgiler.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nilüfer'ciğim,
İyi ki ben bu tür ballı tatlıları çok sevmiyorum,eğer sevseydim demek halimi düşünemzedim.))
Canım çok öpüyorum seni,çok da özlemiştim.Kendine iyi bak,sevgiyle kal..

Gamzeli dedi ki...

Süper görünüyor, bunlar...Oruçluyuzda günaha gireceğiz...

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Behiye,
Şekerim nerelerdeydin çok merak etmiştim seni inan.Neyse iyisin ve yazıyorsun sorun yok demektir.Ohhh be çok şükürrrr.Kocaman öpüyorum.SEVGİYLE KAL..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Akçahan'cığım,
Canım asıl sen çok tatlısın,demek bol bol tatlı yesen ne olacaktı.Sanırım ağzından bal damladığı için her tarafın dolu olurdu,yine de öylesin benim için.
Bu yüzden yanında olamasak da sayfandayız şekerim.Kendine çok çok iyi bak,öpüyorum.Sevgiler...

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Oya'cığım,
Canımsın ya benim..Sen yeterki iste bakmana gerek yok annem yapar getiririm ben sana,o zamanda hem yer hemde bakarsın tepsiye.))İstediğin anda tepsi sendedir haberin olsun.Sevgiyle kal daima..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Sevdamavisi,
Kalbinin temizliğinden canım..Canın çekti Allah tarafından komşuna malum oldu ve baklava geldi.Ne de güzel bir duygudur bu iyi bilirim.Afiyet şeker olsun canım.Çok teşekkür ederim,herşey dilediğince tatlı kıvamında olsun..Sevgilerimi gönderiyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Tabakta,
Canım n de güzel yorum yazmışın çok teşekkürler..Umarım iftarda sen de yemişindir baklavanı.))Afiyet şeker olsun.Daima sevgiyle kal..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Renkler,
Dışardan ene iyi yerden de alınmış olsa 1 dilim yesem hemen midem kötü olur,sanırım kullandıkları yağlardan olsa gerek.Evlerimiz yakın olsa da sizlere de ikram etme şansımız olsaydı çok mutlu olurduk.Annemde bayram tatlısı yaparken mutlaka komşulara da yapar.Ama her sene insan gençleşmeyip yaşlandığı için artık eskisi gibi komşulara yapma imkanı olmuyor bu yüzdende bir hayli üzgün.Çok teşekkür ederim canım benim.Sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Tarifbahçesi,
Göz hakkını sana ve arkadaşlara vermek istiyorum ama başaramıyorum ki burdan tatlım.))15 EKİM de inşallah özel bir tatlı var annem onu yaparda yayınlarım canım.Çok öpüyorum seni,kendine iyi bak.Sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Ebru'cuğum,
Hadi gel bekliyoruz tatlım.))
Çok sağol canım annemi düşündüğün için.Güzel yorumun içinde teşekkür ediyorum.Kendine çok iyi bak,öpüyorum..Sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nazlı'cığım,canım benimmm..
Türk mutfağının bence de en nadide tatlısıdır baklava.Ahh canım hazır bişeyler yese benim annem herşeyi alıp alıp getiririm ama yemeyen cinsinden.Nazlıcım bu yaptıklarımızdan inan biz 1-2 dilim ancak yiyoruz.Sanırım bizim evin kanunu oldu bu (atadan-ninelerden geçme)yapıp yapıp ikram etmek.Bende korkuyorum nazar değecek diye.Zaten yeni yeni atlatmaya başladı bir takım şeyleri.Allah hepimizin annesini babasını ve büyüklerini korusun sağlıklar versin canım.AMİN..Kocaman öpüyorum nazlışım..Sevgilerimi gönderiyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Beyhan'ım,
Canım benim olsun en sonunda gördün ya önemli değil.Bende senin gibi yağlanmış olan resme hasta oldum resmen.Tatlım senin için yemeye çalışırım.Canım bayramdan sonra bir pazar ya sen ya ben bir araya gelelim artık.Çok öpüyorum seni tatlım,bir araya gelince sen yersin artık baklavaları.)))Kendine iyi bak canikom..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Optio'cuğum,
Zaten sen çok tatlısın baklava sevmesen de olur tatlım.Çok öpüyorum seni kendine çok iyi bak.Oralara çok selam..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili arkadaşım Arzu'cuğum benim,
Afiyetler olsun ilk test eden kişi olarak yorumun çok güzel inan.Seninde ağzına kalemine sağlık bu güzel sözlerin için.Senin de ellerin dert görmesin.Sen şimdi bayrama hazırlan canımcımmm..Çok öpüyorum seni,dur dur yanına gelip öpeyim hemen budan kuru kuru olmasın.Seni çok seviyorummmm.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Pembeli'ciğim,
Canım çok teşekkür ederim seinide ellerine sağlık tatlım.Sana da tekrardan hayırlı ramazanlar.Sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Bocuruk'cuğum,
Canım ya ahh keşke burda olsan da gelseydin NE MUTLU OLURDUM İNAN.
Canım benim anneminde hobisi diyebilirim artık yapıp yapıp ikram etmek gelenek gibi olmuştur bizlerde,hele de ramazanlarda.. Artık onun eli alışmış makine gibi açıyor,bana sen yap deseler inan hiç anlamam doğrusu.))Ellerine sağlık,umarım bir gün yoılur düşer de bizede gelirsin.Sevgiyle kal,öpüyorummm..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Emoş,
Bu içten samimi ve güzel yorumun için çokkk teşekkürler.Belliki çok seviyorsun tatlıyı.))Ah canım ne de içten yazmışın sanki karşımızda bizimle konuşuyor gibi oldum satırlarını okurken.Biz kapının önünde bırakırmıyız,Tanrı misafiri diyip baş tacı yaparız.Sen yeterki Allah rızası için senin gönlün için hemen hazırlayıp sana yedirmeden paket yapıp vermeden göndermeyiz .Sende ailenle mutlu ve sağlıklı yaşa.Sevgiyle kal daima..Gül

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Evren'ciğim,
Evde yiyen olmadımı insanda şevk de kalmıyor yapmak için.Bence hamuru biraz az yapıp küçük bir tepsiyle denesen çok iyi olur diye düşündüm.Şimdiden ellerine sağlık,afiyet olsun canım.Sevgiyle kal daima..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Gülenay'cığım,
Canım,şimdi aklıma geldi Amerika'ya
giderken annemin bir tepsi baklava yapıp kutuya koyup bana vermesi ve havalimanında da aynen rezil olmaca halleri.))Yinede ucuz atlaşmıştım.Gülenay tatlım,ordaki hazır baklava hamurları ile sen çok daha başarılı baklava yapabilirsin.İstersen bir paketten minik bir tepsi dene canım.Çok teşekkür ederim güzel yorumun için.
Sevgiyle kal daima,hep mutlu olun..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Öznür'cuğum,
Canım o senin tatlılığın ve güzelliğin.Biz evde 3 kişiyiz,aşırı tatlı düşkünü olanımız hiç yok canım.Mesela ben olmazsa hiç aklıma gelmez bile,sadece pasta çörek düşkünüyüm ben.))Giden gelen çok olduğu için annemde ramazanda açamadığı için ramazan hazırlığını önceden yapmış oldu.Şuanda hiç kalmadı desem inanırmıydın..))Sende harika şeyler yapıyorsun canım ellerine sağlık..Sevgiyle kal canımm..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Begüm'cüğüm,
Canım ahh ikram etme şansına sahip olmayı ne çok arzu ederim inan.Bu yüzden üzülüyorum.Ellerine sağlık güzel yorumun için..Sevgilerimi gönderiyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili evkedisi,
Canım bende yapmasını bilmiyorum annem yapıyor bildiğin gibi.Tek ayrıcalığım benim sizlerden annemle birlikte yaşıyor olmam.Keşke sizlerde annelerinizle aynı şehirde veya mahalle de yaşıyor olsaydınız.İnşallah günün birinde sende baklava türü tatlıları yapmayı öğrenip eşini bu anlamda mutlu edersin.Ağız tadınız bol olsun canım..Sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Armeda'cığım,
Annemin gelmesi biraz zor olur siz bize buyursanız nasıl olur canım?
Ben sana bu yorumun cevabını sayfana yazmıştım sanırım dimi.))Çok öpüyorum seni canım,kolay gelsin kendine çok iyi bak..Sevgilerimle.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nesrin,
Teşekkür ederim,bende ugrarım birazdan.Sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nunu'cuğum,
Canım lütfen bu tür şeyleri dert etme ne olur.Ben hiç aramam ve üzerine düşmem bile.Burda önemli olan hepimizin iyi olması,sağlıklı olması ve gönüllerimizin bir olması.İnsanlık hali işin çok yogun olur her halden anlarım ben nunucum.Minnoşumu çok öperim,allah nazarlardan saklasın korusun onu.Bende burdan senin o güzel ailene selamlarımı gönderip seni de çok öpüyorum.Kendinize dikkat edin,allah nazarlardan korusun sizleri..(Bahçeyi de)Sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Tatlı Sennur'cuğum,
Canım,anne kız sizlerde de ne marifetler var allah nazarlardan saklasın sizi.)Tatlı yapmak da bir marifet ama sizinkilerin yanında bizimkilerin lafı bile olmaz.Seninde ellerine ve gönlüne sağlık,güzel gönüllü arkadaşım benim.Afiyet olsun canım minik değilde büyük bir parça alsaydın ya..Sevgiyle kal daima..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Gamzeli,
Teşekkürler,sevgiler..

Adsız dedi ki...

MErhaba Gül HAnim; sitenizi sizin sayenizde keşfettim =) Ellerinize sağlık inanılmaz muhteşem görünüyor yapılan tatlılar..! DEnemek isterim ben de inşaallah ancak tatlıların yalnızca bir tanesinin tarifini gördüm, diğerlerinin sadece resimleri vardı. Yani hamur tarifi olarak ve şerbeti...
HAyırlı, bereketli, bol ibadetli, sevaplı, huzur ve mutluluk dolu Ramazanlar duasi ile vesselam.. Sevgilerle..

Adsız dedi ki...

Cancazımmmmm nasıllarmış bakalım. Bikaç gündür nette sorun vardı gelemedim :) Hele dün tam gün boyunca hiç girmedi:( Valla çok ısrar ettin buyuracağım :) :) Kaldımı bana baklava :):)Hatta tepsinin yarısını alıp kaçayım ben güzelim :) Evdeki canavarlar için :)
Biliyormusun ben şu bikaç yıla kadar baklava yemezdim hiç bi acayibim bende hiç sevmezdim hatta. Aslında tatlı çok yiyemiyorum beni kesiyor. Ama şimdi eskiye göre yiyorum biraz biraz . Ve o yediğim biraz bile sanki kendimi bir tatlı canavarıymışım gibi hissetmeme neden oluyor :) :) Yoksa eşim ve oğlumun yanında ben neyimki :)
Canım annenin ellerine sağlık gene yapmış yapacağını. Çok marifetli maşallah elleri dert görmesin. O pamuk ellerinden öpüyorum onu.
Canım sende çok çalışıyorsun valla hızır gülüm benim.Bana sunduğun teklifi bende sana sunuyorum . Valla ne güzel olur dimi canım. Ohhh dinleniriz o zaman biraz. Aman koyacağın resimlere dikkat et işyerine plajda çekindiğin, eve de alışverişte çekindiğin resimleri koyayım deme sakın :) :)
Sen üzülme cicim bana ben iyiyim sende kendine dikkat et olurmu güzelim. Seni çok çok öpüyorum.Evet hafta sonlarını çokkkkkk seviyorum tabi ondan da bişey anlamıyoruz ya olsun genede işyerinde değilde evde olmak güzel.
Bayyyyyy sevgiler....

Adsız dedi ki...

Ayyyy o kadar çene yaptım ama unuttum bak söylemeyi sanki çok boşmuşsun gibi ben seni sobeledimmm biliyonmu :) :) Ama acelesi yok tabi müsait olursan eğer cevaplandırırsın cancazım.
Gene öptüm bayyyy

Damak Tadı dedi ki...

Merhaba Zeyneb Hanım,
Teşekkürler,ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için.Ellerinize ve o güzel gönlünüze sağlık.Tatlıları beğenmenize çok memnun oldum,hepsini annem yapmıştır.Geeçmiş aylarda tariflerin verdiştim sanırım silinmiş bende anlamadım.En kısa zamanda eklicem.Yalnız şerbetini göz kararı yaptığı için bu yüzden ölçüsünü bilemiyorum.

Bende size ve ailenize hayırlı,bereketli,huzurlu ve bol dualı ramazan diliyorum.Allah dualarınızı kabul etsin.Sevgiyle,bereketle kalın.Gül..

isil dedi ki...

Gülcügüm,
Sana ve annecigine iyi hafta sonlari dilerim canim,
Cok opuyorum,
Isil

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Bahar'cığım,
Canım yorumunu okurken ne de mutlu oluyorum sana anlatamam tatlım.Sen iyi ol,evdekiler de iyi olsunlar da gerisi önemli değil.Nete ne zaman olsa girersin canımcım.

Yazdıkların ne matrak ya aslında seninle görüntülü birebir yazışmaya kalksak gülmekten bir satır bile yazamayız diye düşünüyorum.Ahh canım yakın olsak tepsinin yarısını değilde tamamını alıp kaçardın inan.

Resim konusunu beğendin demek.))) Belki başka resim koyarım e biliyorsun bakalım.)))

Hafta sonu geldi ya bir sevinç bir sevinç bende sorma gitsin tatlım.Canım çok teşekkürler baklavayı beğenmene ço sevindim ama elden de bişey gelmiyor ki.((

Seni çok öpüyorum tatlım.Sana ve ailene (yengenlere de )çok güzel bir hafta sonu diliyorum.Herşey gönlünce en güzelinden olsun.Sevgiyle kalın daima..

Damak Tadı dedi ki...

Bahar'cım,gördüm canım beni sobelediğini.)))

Adsız dedi ki...

Merhaba Gül' cüm. Sana ve ev halkına iyi hafta sonları diliyorum. Bilyorum hafta sonlarınız son derece yoğun geçiyor. Yormayın kendinizi vede özellikle anneciğinizi. Seni yanaklarından anneciğini de ellerinden öpüyorum canım arkadaşım. Sevgiyle kal...Arzu

Damak Tadı dedi ki...

Işıl'cığım canım benim,
Çok teşekkür ederim bitanem,bende sana ve ailene çok güzel bir hafta sonu diliyorum.
Herşey çok güzel olur inşallah..Sevgilerimle,kocaman öpüyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Arzum benim,
Reklamlarda ki güzelliğin yetmiyormuş gibi burda da sayfama renk katıp güzellik veriyorsun.Bende sana ve o güzel ailene harika bir hafta sonu diliyorum.Güzel yorumun içinde tekrar tekrar teşekkürler canım benim.Sevgiyle kal her zaman her yerde.

Adsız dedi ki...

Valla bu ramazan bana yaradı Gülcüm. :) Ziyaret tariflerini ekledimmi ohhh kimse tembellik yaptığımın farkına bile varamayacak. Dur bundan sonrada kaynımlara gittik o menüleri yayınlayacağım. Aaa yok çokta tembellik yapmadım canım benimde iftar menüm gelecek yoldaaa. Onlarıda abimler gönderecekler. Ben gene makinamı işyerinde unutmuşum da :) Huy yaptı bu aralar.
Canım benim Allah yüzünden gülücükleri hiç eksik etmesin inşallah. Bi nebze mutlu edebiliyorsam ne mutlu bana.
Canım sobe soru ve cevaplarını kendi sitende yayınlayacaksın. Ama dediğim gibi bak uygun olduğunda bakarsın telaşe yapma sakın.
Aaa ama baktıysan soruların ÖSS'den bi farkı yok hani insan kasıyor biraz :) Allahtan sonunda puanlama falan yok :)
Kendine çok iyi bak cicim öptüm seni ve anneni . Allah sağlık sıhhat versin canım .
Bayyyyyy

tatli-tuzlu dedi ki...

Gülüm sagolasin, bende sana ve sevdiklerine güzel,neseli ve bol yemekli bir hafta sonu diliyorum.Yemek olmazsa olmaz degilmi:) Kendine cok iyi bak, alamanyadan sevgiler......

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Bahar'cığım,
Canım sorma gitsin akrabalar çok olunca böylede güzellikler çıkıyor ortaya.Allah ağzınızın tadını bozmasın hep böyle devam etsin.Desene sende benim hep unutuyorsun,iyi ki işyerinde unutuyorsun..Ben neresi rast gelirse orda unutup sonra yana yakıla ara bulama ve hemen koş yenisini al.))Benim gibiler olmasa satış dipde olur herhalde.))

Canım benim müsait olunca hemen yazarım ben sana hiç meraklanma tatlım.ÖSS sınavı bundan daha kolaydı inan.))

Bahar'cığım satırlarını okurken acaip mutlu oluyorum,resmen huzur veriyorsun bana tatlımmm.

Canım annem ve ben seni çok öpüyoruz,sende kendine çok çok iyi bak.Hafta sonu bari biraz dinlen.Bekliyoruz senin mamalarıda.Hepimiz jüri üyseiyiz unutma sakın.))))))Hadi sana kolay gelsin,gülücüklerin ve neşen eksik olmasın.Mutlu hafta sonu diliyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Behiye'ciğim canım benim..
Aramızda olmandan inan çok mutluyum anlatamam.Zira çok merak içindeydim inan çok şükür iyisin gerisi önemli değil şekerrr.

Bende sana ve ailene harika bir hafta sonu diliyorum.İyi kalpli komşuna da selamlar..Mutlu kal daima..Sevgilerimi gönderiyorum bende sana burdan şekerimmm.

Adsız dedi ki...

Gülll,
Baklavada baklava yani pek tatlı canavarı olmamakla birlikte kendimi şımartabilip ,doğum günü pastası yerine tercih edebilirdim rahatlıkla hem de teyzecimin elinden çıkmış gülcüm de bana getirmiş oludu .AAA desene bu ne pişkinlik yaptık baklavanı gel de alll:)))
superde olurdu vallahi seneye bunu yapmalı pasta yerine ne dersin:)
sevgilerimle çokkkk öpüyorm bidenemi vede kucaklıyom ve üst posta çıkıyom:))))

Adsız dedi ki...

Artık bize biraz acıyın ve bu güzel tatlı tariflerini derhal kaldırın.Yutkunmaktan bir hal oldum sevgili Gül.Işıl'la gönderdiğiniz selamlar ve ailemiz için iyi dilekleriniz için binlerce teşekkürler.Allah sizi ve ailenizi nazarlardan kötülüklerden korusun.K.IŞIK(Işılın annesi)

Pınarın Kulubesi dedi ki...

ya mahfettin bizi, burmalar, baklavalar, hazır alıyoruz tutmuyor ev baklavasının yerini.. Bayramada çok var, elimizden de gelmiyor hamur açmak off off:)

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Pınar'cığım,
Yolun bizim taraflara düşerse beklerim bol bol da ikram ederim hepsinden canım.Bayramı bekleme sen.)Sevgiyle kal canım..

Ferhanca dedi ki...

Baklavalar harıka gorunuyorlar tatlarıda oyledır elınıe saglık

Damak Tadı dedi ki...

Teşekkürler Ferhan bu nazik ziyaretin için.Sevgiler..

Adsız dedi ki...

selamun aleykum yaa ben baklavaya bayıldım bir srum olacak hamurları tek tek mi açıyorsunuz yoksa bir kaç pezi olarakmı?kaç tane olduğunu söylerseniz çok memnun olrum.birde bu yufkaları nasıl bu kadar büyütebiliyorsunuz özel bir el becerisimi yoksa püf noktası neidir.lütfen cevap bekliyorum.bayrama sizin tarifinizle baklava yapmak istiyorum.paylaşımınız ve özellikle ayrıntılı resimler için çok teşekkürler.selametle kalın.yarenvebiz

Damak Tadı dedi ki...

Merhabalar Yaren,
Baklava 40 hamurdan yapıldı ve her bir yumak tek tek açılmıştır.Hamurları açmak için birazda açma işine elinizin yatkın olması gerekiyor.Nişasta ile açılıyor,masa büyük olsa daha da açılabilirdi..Sanırım sizde kolaylıkla yapıp ağzınızı tatlandırırsınız bayramda..Sevgiler

Adsız dedi ki...

merhabalar baklava tarifinizi yaptım ölçüğü aynen uyguladım 40 beze yapamadım bezeler fındık büyüklükte oldu hamurun içerisine tereyağı eritilecekmi katımı olacak cevaplarsanız sevinirim teşekkür ediyorum.

Kahve Tiryakisi dedi ki...

Amacınız Baklava Pasta Cafe Sektörün de Lider bir firma kurmaksa
Beşyıldızlı Kurumsal Üretim tesisi ve Mağazalar açmaksa profosyonel bir ekip ve Profosyonel Pazarlama ağı kurmaksa
Veya Var olan firmanızı bu kıstaslara uyarlamaksa lütfen aryın.

canan dedi ki...

merhabalar ara katlaradamı kızgın yag koyuluyor birde kaç katta bir yag dökülüyor cevaplarsanız sevinirim

Damak Tadı dedi ki...

Selamlar Canan hn,

Ara katlarına kaşık ucu ile ılık yağ serpiştiriliyor..Dikkat edin,kızgın yağ olmasın.Sonra hamuru deliyor..Kolay gelsin şimdiden..



Sevgiler..

Henna Zehra dedi ki...

Elinize sağlık.Görüntü gerçekten müthiş:)