Pazar, Eylül 03, 2006

VİŞNELİ TATLAR


Malzemeler
1 paket milföy
30 adet vişne
pudra şekeri

Yapılışı
Çekirdekleri çıkartılmış vişneleri biraz kurulayıp hazırlayın.Milföy hamurunu elinizle biraz büyütüp içine 5-6 adet vişne koyup rulo biçimi sarıp tepsiye dizin.Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayıp 175 c de pişirin.Soğuduktan sonra pudra şekerine yatırıp uyutun.Uyandıktan sonra da servis tabağına dizip sunumunuzu yapın arkadaşlar.Ben aynen öyle yaptım.
Hepinize kolaylar gelsin,afiyetler olsun.TEŞEKKÜRLER...

ARKADAŞLAR HEPİNİZE ÇOK GÜZEL BİR HAFTA DİLİYORUM.UMARIM HERŞEY GÖNLÜNÜZCE,DİLEĞİNİZCE, MUTLU BAŞLAYIP NEŞELİ BİTSİN..

22 yorum:

MUTFAK SAYFASI dedi ki...

gül sen hic dinlenmezmisin? sanirim sen sürekli mutfaktasin ve hic durmadan üretiyorsun, az önce sayfandaki yufkali tarifleri okudum bes dakika gecmedi yeni bir tatli tarifi ile karsimdasin. milföylerle yaptigin tatlilari bende cok severim hatta bende yarin kizlara yapayim. sevgiler suna

nisan dedi ki...

Selam canım, iyi bir hafta diliyorum, milföyle yapılan şeyleri çok severim, ellerin sağlık, bu arada karnı yarılmış böreğin de güzel görünüyor , onların karınlarını yararken için hiç cız etmedimi hım :p

NAZLICA dedi ki...

Çok hafif bir tatlıya benziyor, kolay da. Denemekte yarar var, başka meyveler de konulabilir herhalde. Ben uyumasını bekleyemem ama hemen tatmalıyım.Olmazmı?Ellerine sağlık, sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Sunacım,
Pazar günleri artık benim mutfak günüm oldu.Genelde haftanın 6 günü çalışıp tek günü evde olunca,dostlar da sağolsun bırakmayınca işte bu tür şeyler çıkıyor ortaya.Şimdi c.tesiden beni arayıp mönüdeyarın ne var diye sorup öyle geliyorlar.))Hatta bu iş bizi acaip sardı sen neden daha önce sayfa yapmadın diye de takılıyorlar çaktırmadan.))Durum böyle anlayacağın canım.
Sende yap tabiiki kızlara yesinler afiyetle.))
Harika bir hafta diliyorum canım,
Sevgilerimi gönderiyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nisancım,
Bende sana harika,mutlu,neşeli ve bol eğlenceli bir hafta diliyorum canım.
Ahhh sorma böreklerin karınlarını yararken tabiiki cız etti,fakat yağ sıcak olduğundan onun cızırtısı ile kaynadı böreklerinki de.))

Sevgilerim seninle canım.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nazlıcım,
Bunlar şipşak tatlılar.Dilediğin meyve ile yapabilirsin.Hepsi ile de çok lezzetli oluyor.

Çok güzel bir hafta senin ve sevdiklerinin olsun.Çok mutlu ol..


Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

Milföylerle oynamayı çok sevdiğiniz belli oluyor.))Çok güzel olduğundan eminim sanırım şanssızlık olmuş ve görüntü biraz karanlık çıkmış.Olsun sizin canınınz sağolsun,ellerinize sağlık.Yinede muhteşem gözüküyorlar.Biliyor musunuz,şimdi denedim (şeftali ile)kahvaltıda çocuklar anında tükettiler size de teşekkürlerini gönderiyorlar burdan Gül Hanım.
Aslında dondurucuda devamlı bulundurup veya önceden hazırlayıp dondurucuya koymalı ve bir misafir geldiğinde de cankurtaran görevini
yerine getirir adeta.Çok teşekkürler bilgileriniz için.

Sevgi ve selamlar

Ayşenur

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık canımm vişneli harika olmuştur eminim

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba benim vişneyle aramın iyi olmamasına ramen öyle güzel yapmışsınki canım çekti ellerine saglık canım.Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık Gül.Dün aralıklarla gelip baktım,demek ki sen o sırada mutfaktaymışsın:)
İçine koyduğumuz vişneleri birazcık (senin tabirinle MİNİCİK)şekerlesek daha mı iyi olur acaba?
Yoksa dışına serpiştireceğimiz pudra şekeri yeterli olur mu?

Gül'cüğüm evdeki tadilat bitti mi hiç bahsetmez oldun da...
Öpüyorum canım seni,arkadaşlara selam...

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ayşenur,
Teşekkürler güzel yorumların için.
Çocukların mutlaka hoşalrına gitmiştir.Şimdiki çocuklar ve gençler bu tür şeyleri çok seviyorlar nedense.))Ellerinize sağlık afiyetler olsun.
Ayşenurcum,milföyleri hazırlayıp dondurucuya koyarsan çok iyi edersin.Bencede aniden biri gelince kurtarıcı oluyor.Anında zaten pişiyor fırında.
Tekrar ellerine gönlüne sağlık canım.

Sevgilerimle,

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Dilekcim,
Vişneli çok güzel oluyor canım,tavsiye edebilirim çekinmeden.))

Harika bir hafta senin olsun.

Sevgilerimle,

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Tabakta,
Hemen sana burdan ikram edeyim bi tadına bak canım,belki seversin.))

çok güzel bir hafta diliyorum.

Sevgilerimle

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Beyhancım,
Sen dilersen içine minicik birazcık şeker ekebilirsin canım.Bana da sorarsan ki soruyorsun.)) ddışındaki şeker yeterli geliyor.Tabiiki ekşi sevmenize de bağlı.Mesela ben vişneyi çok severim kiraz gibi yerim.Demek dün arada balkon penceresinden gelip bakan sendin.Dün çok yoruldum sabah 10.30 da mutfağa girip 14.00 de çıktım.Olsun çok mutlu oldum,seviklerimle bir arada olup onlara bişeyler hazırlamak beni mutlu ediyor.Birde çardak güzellerimiz var.Alıştılar ya her pazar bekler oldular.
Ahh Beyhancım boya işimiz bitti,annecik de onlarla bitti resmen.Evin tümü boyandı,sevgili ustacıklar anneciğe yardım ettiler evi fazla kirletmemeye çalıştılar.Çok şükür yerleştik,dolaplarımız da geldi eşyalarımız yerleşti çok şükür.Ev büyük olunca yetişmek de zor oluyor.Tabii benim faydam dokunamyor anneciğe bu yüzden üzülüyorum.İşte durumlar böyle canım.Umarım yazdıklarımdan sıkılmamışındır.

HARİKA BİR HAFTA,NEŞE VE MUTLULUK DOLU OLSUN.ACELE OLMASINI BEKLEDİĞİN İŞLERDE HEMENCECİK OLSUN BİTSİN Bİ ÇIRPIDA.

Sevgilerimi gönderiyorum canım,kendine iyi bak.Bende seni öpüyorum,arkadaşlarımda selamlarını gönderiyorlar..

Adsız dedi ki...

Gülcüğüm hızına erişmek ne mümkün ellerine sağlık.Vişneye bende bayılırım ve de bende kiraz gibi yerim aa yankı mı var ne:))
Milföyle yapılan herşey çok güzelde yağ oranını düşünmemek gerekiyor eritmek için oooo bayağı bir yüzmek lazım.
Annecik biraz zorlandı ama ortaya güzel bir iş çıktı aaa bana da ne oluyor oradamıydım ama tahmini %1789 Güle güle oturun :)
Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Gül merhaba tamda tatlı krizlerim tutmuşken bunlar ne böyle! vişneli herşeye bayılırım. Ellerine sağlık nefis görünüyorlar Sevgiler Ebru

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Candancım,
Sesin öyle yankılandı ki sorma gitsin.Evde olsaydım duvarlarda yeni boyanmış ya sesin daha ahenkli çıkardı,resmen dans eder gibi.))
Vişne harika gerçekten bende bayılırım kendilerine,kendileri de beni çok severler.Bu yüzden kilo kilo dondurucuda benim yememi beklerler.Yerken o da benim gibi mutlu olur.))Ne de olsa severiz birbirimizi..
Yağ oranını sorma gitsin canım.Benim durumum hiç iç açıcı değil.Fakat inanır mısın ben yemiyorum,sadece makine gibi çalışıyorum.Diğerlerini de elleyecektim de ayıp olur diye eklemedim.Artık onları da sonra eklerim canım.
Annecik inan çok zorlandı,çok şükür başarı ile tamamladı bu işi de.Benim anne biraz bu konuların hastasıdır.Evi onun herşeyi,Allah da ayırmasın.)) Sende oralardaydın ama uzaktan bkıp kaçtın,sen gidi seni..

Güzel dileklerin için çok sağol canımcım,çok mersi..

Seni çok öpüyorum cancanım,evdekilere de çok selam ve sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ebru,
Yakınımızda olsan bol bol tatlı yaramazlıklardan sana ikram ederdim.))Sonra da bol bol kilo almaca halleri,yok yok vazgeçtim ben.))

Sevgi ve selamlarımı gönderip,çok güzel bir hafta diliyorum.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba, bu milföyler olmasa ne yapardık acaba:)) birçok tarifte kullanılıyor ve muhteşem tadlar üretiliyor, ellerine sağlık.
İyi haftalar.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Pembelicim,
Haklısın canım bu konuda,her şeye yetişiyorlar inan.Tatlı,tuzlu,ballı ne de çok çeşitleri oluyor dimi.))Çok teşekkürler canım.

Bende sana harika bir hafta diliyorum.Herşey gönlünce olsun canım.
Sevgilerimle,

Tijen dedi ki...

arayi uzatmadim geldim sevgili gül,
visneli tatlindan bir tane aldim. bayildim bayildim. simdi eve dönüyorum. domateslerim ne alemde bir bakayim, kurutma islemi basladi da!
sevgiler,
tijen

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Tijen,
Çok teşekkürler,çok naziksin inan.
Umarım güzel olur domateslerin,şimdiden ellerine sağlık.İşlemler bitince resimlerini yayınlamayı unutmazsın inşallah.Tekrar teşekkürler..


Sevgiyle kal..