Salı, Eylül 27, 2011

Pflaumen PuddingTorte / Pudinli Erikli Tart

Erikli tarta özellikle burada satılan pişmeyen pudingi (cremole)ekleyip denemek istedim..Nedeni ise;ben Alman pudinglerini kullandığım için bazı izleyiciler yapamadıklarını maille ifade ediyorlardı.Bu yüzden denedim ve çok güzel oldu.Gönül rahatlığı ile sizlerde tartlarınızda,muffinlerinizde,keklerinizde kullanabilirsiniz.

Tartı hafta sonu için bir arkadaşıma balık davetine giderken yapıp götürmüştüm..Dilimli fotoğtaflarını ne yazıkki sizlerle paylaşma şansım olmadı..Fakat tadının çok nefis olduğundan emin olabilirsiniz..Erikli tartları seviyorsanız henüz reyonlardan kalkmadan sizlerde deneyebilirsiniz..Şimdiden ellerinize sağlık..

Not:Tart tarifi bana aittir bir yerlerden alınma değildir..

Erikli Muhallebili Tart

Tabanı için
175 gr soğuk tereyağ
4 yemek kaşığı şeker
minicik tuz
1 yumurta
alabildiği kadar un


Üzeri için
1 paket Dr.Oetker Cremole Damla Sakızlı (pişmeyen puding)
1 paket dr.oetker dolgu kreması
2,5 su bardağı süt

Tepesi için
10-12 adet mürdüm eriği
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı tepeleme bal
1 yemek kaşığı süt

file badem veya kalem badem

Erikli Muhallebili Tart

Hazırlanışı
Tabanı için verilen malzemelerin hapsi yoğrulup yumuşak bir hamur elde edilip küçük bir parçası ayrılır.Kalan büyük parça kelepçeli kek kalıbının tabanına döşenir.Tabiiki tabanı yağlayacaksınız,yağlamazsanız yağlı kağıt serip sadece kenarlarını yağlayabilirsiniz.

Kalan küçük parça tartın tepesi için kullanılacaktır.

Puding ve dolgu kreması bir kaba boşaltıp sütü eklenip çırpılıp hamurun üzerine dökülüp buzdolabında bekletilir.

Erikler yıkanıp kurulanıp ikiye ayrılıp pudingin üzerine dizilir.

Bal,tereyağ,süt ocakta karıştılıp(kaynama noktasına gelmeyecek)eriklerin orta kısımlarına kaşıkla gezdirilir.

Kalan hamur eriklerin üzerine ufalanmış olarak serpiştirilir.Tamamiyle eriklerin üeri kapanmasın.

Tepesine de bademler serpiştirilip 175 c de yaklaşık 35 dk pişirilir.

Erikli Muhallebili Tart

Tart fırından çıktıktan sonra kelepcesini hemen açmayınız ki pudingi dağılmasın.Dışarıda ılındıktan sonra 1-2 saatte buzdolabında bekletilip servis edilmesi özellikle rica edilir.)

Afiyetler olsun!!

10 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ellerine sağlık gülüm..
eriği ne çok seviyorum !!!
cremoleye gelince,
vallahi bende seyrekde olsa alıştım !
kullanıyorum..,
bide üstüne üstlük sevmedim mi !! :=))))
öpüyorum canım....

Elif'in defterinden dedi ki...

Kolay gibi :) lezzetli de olmuş . Sanırım istiyorum ve çok acıktım. Ellerinize sağlık..

Unknown dedi ki...

Canim arkadasim benim, ellerine saglik,,, neyse az kaldi, geliyorum ve bu sahane keklerinden bir tanesini tatmak istiyorum kismetse....

HÜLYA dedi ki...

yine bir gül klasiği ve yine muhteşem bir lezzet ellerine sağlık canım

LeylaK dedi ki...

çok güzellll, merak ediyorum tadı mayhoş mu acaba ? ona göre deneyeceğim de :)

Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

Damak Tadı dedi ki...

Tadı erikler ekşi olmadığından çok güzeldi..Hatta farklı meyvelerle de denemeniz mümkün..Öncelikle mevsiminde erikli pişirmenizi öneririm..


Sevgiler..

lezzet sefasi dedi ki...

harika gorunuyorr ellerine aklina fikrine saglik

Hic tart denemedim ben cok ayip demii ;) ilk firsata deniyeyim iyisimi bu tarifi

Selcen Şenocak dedi ki...

Ellerine sağlık Gülüm yine her zamanki gibi nefis :) Yeni sayfanda süper güle güle kullan öpüyorum...

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlıkyine harika bir lezzet hazırlamışsın.Tam da bu eriklerin zamanı yapmak lazım sevgiler...

Bir Dilim Düş dedi ki...

Gülcüğüm ellerine sağlıkkk!!!! Bence de cremole vakit olmayınca kurtarıcı oluyor canımm.

Sevgiler,
Evren