Pazartesi, Kasım 10, 2014

Pırasa Diblesi

Pırasa diblesi normalde pirinç,havuç ve pırasa ile yepılır genelde..Ben kendi damak tadıma uygun olarak bu yöntemle pişiriyorum devamlı..Özelden bazı arkadaşlar yazıp tarifini isteyince paylaşmak istedim..Halbuki önceden de paylaşmıştım..Yaklaşık 2 yıldır bloğuma hiç bakmıyordum,ilgi ve şefkatimi esirgemiştim..))Bundan sonra sık olmasa da arada paylaşımlarda bulunurum artık..Herkese teşekkürler..
Malzemeler:1 kg pırasa, 2 adet havuç,1 adet kuru soğan,1/2 çay bardağı sıvıyağ,tuz,1 adet küp şeker,1 çay kaşığı tarçın,2 yemek kaşığı kuş üzümü,2 yemek kaşığı dolmalık fıstık,1 yemek kaşığı tane karabiber,1 çay bardağı pirinç( ıslatılmış )
Hazırlanışı:Pirinç hariç tüm malzeme yağ da çevrilip pirinci eklenip buğu ile pişilir.Afiyetler olsun..

1 yorum:

Esma dedi ki...

Hemen eksiklerimi alıp yaapacagim pirasa kaçar mi ? Eline sağlık guzel arkadaşım
Esmaaa