Kekin tarifini çilek reçeli ile birlikte vereceğim arkadaşlar..
İç yetişmeyince 2 adet peynirli sardım.Çok nefis ve çıtır çıtır evlere şenlik bir börek oldu.Börek severlere tavsiye edilir.
5 adet yufka
150 gr tereyağ
İçi
100 gr kıyma
2 adet patlıcan
1 çay bardağı bezelye
1 çay bardağı rendesi kaşar peyniri
2 adet soğan
2 adet domates
5 adet sivri biber
maydanoz
2 diş sarımsak
tuz,kimyon,karabiber
zeytinyağ
Not:Sizler kendi zevkinize göre içini hazırlayabilirisiniz.Ama böylede çok lezzetli idi..))
İçi yukarıdaki verilen malzemeler, kıyma ile kavrulup bir tarafta ılınması beklenir.
Tereyağ eritilir,Yufka açılır fırça yardımı ile tereyağ sürülür.(yufkalar üst üste konulacak
Bu işlem yufkalar bitene kadar devam eder.
Yufkalar 8 eşit parçaya ayrılırlar.
Hazırlanmış iç'den yufkaların geniş tarafına koyulup sigara böreği şeklinde sarılır.
Tüm börekler sarıldıktan sonra ortaları keskin bıçak ucu ili yarılıp üzerlerine tereyağı gezdirilip 175 c de kızarıncaya pişirilir.
Reçelin kıvam alması için sanırım 2-3 güneşli gün'e ihtiyacı var gibi arkadaşlar..))Ben öyle düşünüyorum..))
17 yorum:
Patlıcanlı börekde reçelde nefis görünüyor.Reçelin şefaf görüntüsü çok güzel.
Güneş reçeli, salçası güzel olurda her yerin güneşi yetişecekmi.Bol güneşli ve sıcak hava lazım sanırım.
ellerine sağlık öpüyorum..
Gül'cüğüm börek nefis görünüyor, ancak reçelin görüntüsü muhteşem. Güneşte çilek reçeli yapıldığını hiç duymamıştım. Hani pekmez veya salçayı biliyorum ama çilek reçelini bilmiyorum. Tahmin ederim ki; bu reçelin hem rengi muhteşem olur, hemde üstünde hiç köpük izi kalmadan duru bir görüntüsü kalır. Ben geçen hafta sonu yaptım ama bu köpük izi meslesi beni yoruyor. Neyse, anneciğinin ve senin ellerinize sağlık, kocaman sevgiler....
Canım börekler nefis ama sen bize bu reçel nasıl yapılıyor onu anlatsana.Görüntüsüne bayıldım valla:))Tabi annence mahsuru yoksa:((
canim borekte recelde cok nefis gorunuyor ellerine saglik sevgiler
Gülcüm,Recel harika harika .Offf sen şimdi bununla neler yaparsın.Kıvamı ve rengi muthiş olmus
Oh ellerinize sağlık Gül'cüğüm. Sizde mutfak sürekli işliyor galiba. Sevgiler gönderiyorum bizim sıcak ellerden.
Börek nefis reçel ise çokkkkk nefis rengine bayıldım Seninde anneciğininde ellerine sağlık canım.
Çok öpüyorum....
canim oel destek oldunki sagol varol bitanem az kaldi geliyorum istanbula seni ve de candani gormeyi cok istiyorum ins bulusma sansimiz olur mujk
canım benim gene dökturmussun ellerine sağlık bayıldım sevgilermle..
Canım Gül'cüm,
Seninle aynı hisleri paylaşıyorum yazın çalışma konusunda. Ben de yazın çalışmasam da sonbaharda başlasam diye düşünüyorum.
Bugün 6 günlük Çeşme gezimden geldim ve bloguma baktığımda senin sımsıcak yazını gördüm tatlı arkadaşım.
Sitendeki börek süper, belli ki çıtır çıtır. Yoldan geldim ya canım istedi...:)
Seni kocaman öpüyorum, Allah ağız tadını bozmasın , sevgiler bir tanem..
mmmm valla süreklki acıkan biri olarak elimi uzattığımda alıp yemek istiyorum ama olmuyooo:(
Ellerine sağlık gülüm...
Canım Güzel Gül'üm,
Yine döktürmüşsünüz anneciğinle beraber.Çilek reçelide börekde nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.
Bitanem görüşemedik bir süredir. Aramak istedim ama kısmet olmadı.İnşallah yakında görüşürüz.
Gül'üm canımın içi kardeşim güzel yanaklarından kocaman öpüyorum ve sevgilerimi gönderiyorum...
Canım gene ne guzellıkler dokturmuşun boyle.Ellerınıze sağlık.Kocaman opuyorum senı .Sevgıler...
Gulcum, bu ne guzellikler boyle.. sayfa da cok guzel olmus.. Icim acildi :)
Gul'cugum,
Ellerine saglik, hersey gene cok guzel, cok leziz. Hic durmuyorsun, ne kadar hamarat bir hatunsun:))
Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir gun diliyorum.
Merhaba,
Reçel çok değişik, börek harika, kek ise tam benlik.Ellerineize sağlık.
Sevgiler
gulum geliyorum 6 gun kaldi ins gorusuruz :) yine dokturmusun hastayim senin yemeklerine :D
Yorum Gönder