Pazartesi, Ekim 27, 2014
Kek Kalıbında Mısır Ekmeği
Bu sabah öğlen yenilecek balık yanına mısır ekmeği denemek istedik..Hatta içersine sıcakken tereyağ konulup yarısını götürdük bile..Sizde farkı kek kalıplarınızda deneyip bizim gibi yapabilirsiniz.))
Malzemeler:1 Paket yaş maya,2 su bardağı su,1 su bardağı ılık süt,1 tatlı kaşığı şeker,1,5 tatlı kaşığı tuz,1 çay bardağı zeytinyağ (sıvıyağ da olabilir),1 su bardağı un ve alabildiği kadar mısır unu
Hazırlanışı:Maya, süt,şeker iyice karıştırılır.Arkasından diğer malzemeler konulup hamurun mayanlanması beklenir..Mayalanan hamur yağlanmış kek kalıbına dökülüp 15 dk belketilip ısıtılmış fırında pişirilir..
Afiyetler olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder