Pazartesi, Nisan 28, 2014

Kurabiye

Merhabalar, Sizlerle bugün ağızlarınıza layık nefismi nefis kurabiye tarifimi paylaşmak istedim..Bir defa yiyip tadını aldıktan sonra kendinizi tutamıyorsunuz bilginiz olsun..))
Malzemeler: 1 paket tereyağ (çiğ), 1 su bardağı şeker , 1 paket vanilya şekeri, 1 tatlı kaşığı karbonat,minicik tuz,1 limon kabuğu rendesi,bir kase kırık ceviz,1 kase kuru üzüm,1 kase dilimlenmiş kuru incir,2,5 su bardağı nişasta,2 su bardağı un..
Hazırlanışı; Önce şeker,tereyağ ve limon kabuğu iyice karıştırılır.Arkasından tüm malzemeler sırası ile eklenip karıştırılır.Ele yapışmayan bir hamur elde edilir..Eğer hamur ele yapışırsa un ilavesi yapılır. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp tepsiye konulup 175 c de kızarıncaya kadar pişirilir.. Şimdiden afiyetler olsun..

11 yorum:

Esma dedi ki...

Arkadaşım
Bu kurabiyede neden sıvı yok nasıl olacak, bir yumurta da mi yok,
Benim daha önceden yaptığım kurabiyeler hep yayılıyor neden öyle oluyor acaba
Bu kurabiyeler çok nefis olmuşlar elne sağlık
Sevgiler
Esma

Damak Tadı dedi ki...

Hayatım tereyağ var ya o tutuyor hepsini..Ben ayrıca hem limon kabuğu rendesi ekleyip hem de 1/2 limon suyu da ekliyorum..Orjinal tarifi yazdım ben direk..Fakat ben her zaman farklı şeyler eklemeyi severim bilirsin canım..Eğer çok katı olursa minicik sıvıyağ ekleyebilirsin..Bir sefer unu bocalamıştım yanlışlıkla da sıvıyağ ile açmıştım..Zaten hamurdan ceviz büyüklüğünde alıyorsun bu kadar oluyorlar..Ben bu sefer içersine damla çikolata,kalem badem eklemiştim incir yerine..Mutlaka dene muhteşem oluyor tatlım..Öpüyorum..

mutfagabuyrun dedi ki...

kıyır kıyır harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Limon çiçekleri dedi ki...

Ağızda dağılan nefis bir kurabiye olduğu her halinden belli.Ellerine sağlık canım.Muhabbetle..

ferhan dedi ki...

Merhaba,ben bir şey sormak istiyorum.Bir kase dilim ceviz ve bir kase de kırık ceviz demişsiniz tarifte,acaba bir yanlışlık olabilir mi.

Damak Tadı dedi ki...

Selam Ferhan Hanım,

Uyardığınız için teşekkürler..1 Kase de kuru incir olacaktı ve değiştirdim..Sevgiler..

nur dedi ki...

bir paket tereyağın ölçüsü nedir? kaç gr?

Damak Tadı dedi ki...

bir paket tereyag 250 gr'dır..

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine sag;ik Gulum benim :)

Aybike Ceylan dedi ki...

Bir soru da benden Gul'cum, herhangi bir nisasta olabilir mi yoksa bugday mi, misir mi? cok cok optummmm :)

Damak Tadı dedi ki...

Aybike'ciğim,

Ben buğday nişastası kullandım her yapışımda tatlım..Bence mısır da kullanacak olsan farketmez tatlım..Şimdiden ellerine sağlık canım..