Pazartesi, Nisan 16, 2012

Portakallı Kek

Merhabalar,

Keki çok sevdiğim arkadaşım Benan'cığıma giderken yapıp götürmüştüm..Benan'cığım öyle güzel hazırlanmıştı ki keke bile bakamadık diyebilirim..Kendisine buradan tekrar tekrar teşekkürlerimi gönderiyorum..

Portakallı Kek

Malzemeler

5 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri
minicik tuz
100 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 çay bardağı badem tozu
1 kutu krema
150 gr sütlü çikolata rendesi
1 portakalın rendesi ve suyu
1,5 su bardağından biraz fazla un
1 paket kabartma tozu

Portakallı Kek

Hazırlanışı

Tüm malzeme sırasına göre eklenip en az 1-2 dk çırpılır.

Karışım yağlanmış kek kalıbına dökülüp ısınmış fırında yaklaşık 30 dk kadar pişirilir.

Portakallı Kek

Kek piştikten sonra tel üzerine alınıp havalandırılıp servis tabağına aktarılır.

İyice soğuduktan sonra da üzerine pudra şekeri serpiştirilir.

Kalıp

Not:Kek kalıbım Nordic Ware'dir arkadaşlar..

11 yorum:

Unknown dedi ki...

Cok güzel görünüyor ellerine saglik.Canim kek kaliplarina bakerken sasirdik cok bunlar icin bir büyük dolap lazim .
Cok güzel kaliplarin güle ,güle kullan .Bir gün yolun düserse gel misafirim ol .Hayirli aksamlar öptüm.

SULTANLARIN DÜNYASI dedi ki...

Allahım bayıldım bu keke .ellerine sağlık canım.kalıpta bir harika.güzel günlerde doyasıya kullan:)

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık nefis görünüyor her zamanki gibi yiyenlere de afiyet şeker olsun. sevgiler

Unknown dedi ki...

Çok güzel bir keke olmuş ellerine saglık.kek kalıbında harıka çok sevıyorum bu degışık kalıpları.

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Yine harika bir kalıp ve yine harika bir kek. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

ebru dedi ki...

Ablam kek nefis görünüyor. Kalıplara zaten diyecek hiç bir şey yok. Ellerine ve emeklerine sağlık.

Esma dedi ki...

Bana ne zaman gelip kek getirceksın canım çok güzel olmuş ellerine sağlık....
Bir gün kek yaparken kamera ile çekip paylassan da neyi ne kadar çirpıyorsun görüp öğrensek nasıl olur ...yenilikkkk...:-)))))
Teşekkürler paylaşımımn için

Kont dedi ki...

Sevgili Gül,
Bu yiyemediğimiz keklerin ve pastaların sayısı giderek artıyor. Ne yapsak bilmem ki? Sizin oralarda dolaşıp, fırından gelen kokuları takip ederek kapıyı çalacağız ve "biz geldik" diyeceğiz. Eh, Tanrı misafiri olarak bize de bir lokma düşer herhalde... Eline sağlık.

Adsız dedi ki...

Kekine diyecek söz bulamıyorum gül ablam,yine harikaydı.Kalıbın da çok güzel iyi günlerde kullan.Tariflerini deniyoruz neden aynısı olmuyor?Senin keklerinin içi ıslak ıslak dışı kabuklu oluyor bunun sırrı nedir?Herseferinde yok bir şey sıradan diyorsun mutevazi davranıyorsun.Bir gün bizde yapıp göstersene.Öpüyorum.Ayça

Damak Tadı dedi ki...

Gülcan canım çok teşekkürler,çok naziksin..Senin de yolun buralardan geçerse bende beklerim ve çok mutlu olurum hayatım..Öpüyorum..)

durutarifler dedi ki...

Yine nefis nefis bir görüntü
Tadıda eminim nefistir
Ellerine sağlık arkadaşım
Sevgiler