Pazar, Ocak 07, 2007

ROSINENZOPF / ÜZÜMLÜ VE MEYVELİ KURU KEK

SEVGİLİ ARKADAŞLAR,HEPİNİZE SAĞLIKLI,MUTLU,BOL KAZANÇLI ve GÜZELLİKLERLE DOLU BİR HAFTA GEÇİRMENİZİ DİLİYORUM..HEP MUTLU KALIN ve SEVECEN OLUN..YÜZÜNÜZDEN GÜLÜCÜKLER EKSİK OLMASIN..TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜRLERİMİ ve SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM SİZLERE GÜZEL GÖNÜLLÜ ARKADAŞLARIM..SAĞOLUN HER ZAMAN..!

Ofiste arkadaşlara ikram ettim, afiyetle yedik çok da beğenildi.))

Kekiniz piştikten sonra hafif ılınmasını bekleyip ızgara telin üzerine alınız ki terlemesin.1 paket çikolatayı benmari usülü eritip yarım paket (250 ml) krema ile çırpıp kekin üzerine dökünüz.Daha sonra isteğe göre süsleyebilirsiniz.Ben Nunucumun göndermiş olduğu süslerle süslemeyi tercih ettim..Hepinizin ellerine sağlık,afiyetler olsun..)) Bu pastayı yarın iş yerine götüreceğim bildiğiniz gibi uzunca bir aradan beri iş yerine de gidemedim babamın sağlık sorunlarından dolayı..Allaha çok şükür ki babam iyi olacak sadece zamana ve sabıra ihtiyacımız var..Birde benim gözümün yaşı dinse çok iyi olacak,artık her şeye ağlar oldum..Bu aralar gülmek bana çok yabancı kalıyor tanımıyorum onu bile...Yine de allaha binlerce kere şükürler olsun,allah herkese sağlık versin kimseyi korkutmasın..AMİİİNNN...)
Fırında kabarırken..))
Karışımı yağlanmış kalıba döküp 175 c ye ayarladığınız fırına veriniz.
Daha sonra da yumurta akları ilave edilir iyice özleşene kadar çırpılıp 1 su bardağı un yarım paket kabartma tozu ve yarım limon,badem suyu eklenip çırpılırDaha sonra üzüm kuruları ve kuru meyveler 1 kaşık unla karıştırılıp ilave edilip kaşıkla karıştırılır.
Nunucumun göndermiş olduğu sıvı yağ ve vanilya.
3 yumurta sarısı 1 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı sıvı vanilya çırpılır.3 yemek kaşığı sıvı yağ eklenip tekrar çırpılır.(sıvı yağı ve vanilya'yı daha önce bana sevgili Nunum göndermişti,çok teşekkürler canım.) 3 yemek kaşığı nişasta ve yarım çay bardağı süt eklenip tekrar çırpılır.
3 yumurta akı minicik tuzla yoğun kıvam alana kadar çırpılır ve bekletilir.

38 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Gül;biz aslinda tanisiyoruz,ama birtürlü baglanti kuramamistik.Insallah bundan böyle görüsürüz.Öncelikle babana gecmis olsun dileklerimi gönderiyorum ve 2007 yi de saglikli-huzurlu bir bicimde gecirmeni temenni ediyorum.Yapmis oldugun pastanin kalibina bayildim,sakin bana Almanya´dan aldigini söyleme yarin ilk isim aramak olur yoksa.Ellerine saglik.Az daha unutuyordum,ben Yildiz.Tatli-Tuzlu Behiyenin komsusu.3 ayda blogumu ancak adam edebildim.Kendine iyi bak,sevgiyle kal.....

ArMeda dedi ki...

Gülcüm merhaba canım tekrar döndüğüne çok sevindim bende hemen hemen aynı sıkıntıları yaşadım,annemlerin bayram için bana gelmesini beklerken babam bir ameliyat geçirdi hem onun hemde bayramda yalnız kalmanın üzüntüsü hasta etti beni ve neyazı ki yeni yıla hasta girdim buarada çocukları ve eşimi takip eden hstalık zinciri yeni yakamızı bırakıyor bu yüzden seninle ilgilenemedim canım.Çok geçmiş olsun umarım baban daha iyidir.Allah daha büyük acılar göstermesin tatlı arkadaşım kendine ve sevdiklerine iyi bak..sevgiler....

Beyhan dedi ki...

Canım benimmm,duygusal arkadaşım.Artık seni biraz daha moralli görmek istiyoruz.Hem babanların gelmelerine de az kaldı.Sizi ne kadar iyi görürse baban da kendini toparlamak için o kadar zorlayacaktır.Canım benim,zor günler geçirdiğinizi biliyorum,umarım çok çabuk eski neşenize dönersiniz.Öpüyorum seni arkadaşım.

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Gül merhaba canım tekrar bu güzel tariflerini bizimle paylaştığın için sana çok teşekkür ederim. Keki görünce çok sevindim:))) demek ki gülün morali düzelmeye başlamış dedim kendime. Kek nefis görünüyor ellerine sağlık.
Hoşça kal.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Yıldız'cım,
Hoşgeldin canım,sana ulaşamamıştım tekrar aynı sorunları yaşıyorum bunu belirtmek istedim.
Bende sana ve ailene çok güzel bir yıl diliyorum,umarım herşey dilediğin şekilde olur canım..Tekrar tekrar teşekkürler..
Pasta kalıbını tahmin ettiğin gibi Almanya'dan MWF'den aldım.Burda ESSE'de satılıyor..(tabiiki sen bilmezsin burdaki mağazaları..)))

Tekrar tekrar teşekkürlerimi gönderiyorum,bu arada sayfana giriş yapamıyorum bir çözüm önerirsen mutlu olurum..

Çok güzel bir hafta seninle olsun,daima mutlu kal..Behiye'ye de çok selamlarımı iletirsen sevinirim..Sevgin bol olsun..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Arzu'cuğum,
Canım sana ve ailene (anneciğine de) çok çok geçmişler olsun..Hastalıklar hemencecik geliyorlar fakat çok geç gidiyorlar..Umarım bundan sonra hiç gelmezler canım.
Yeni yılın sağlık,bereket,huzur ve güzelliklerin getirmesini diliyorum sizlere..Çokk öpüyorum..

Mutlu ve güzel bir hafta seninle olsun..Sevginiz eksilmesin..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Beyhan'cım canım benim,bitanemsin..
Babamlar cumartesi gelicekler inşallah,tek dileğim bir an önce iyi olması..Zor işler inan,yaşadığımız sürece nelerle karşılaşacağımız hiç belli olmuyor.
Allah herşeyin hayırlısını versin hepimize,kimseyi korkutmasın canım,aminn..

Sana ve ailene çok güzel bir hafta diliyorum herşey gönlünce olsun tatlım..Çok öpüyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Perihan'cığım,
Canım desteğinden ve güzel gönlünden dolayı çok teşekkür ediyorum,sağol canım arkadaşım..

Tekrar teşekkürlerimi gönderip güzel bir hafta geçirmeni diliyorum..Sevgilirimi gönderiyorum..

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

sevgili Gül,benim gibi pasta düşkününü çıldırtacak bir menü ile dönmüşsün. Sevindim.
Babanın en kısa zamanda tam olarak sağlığına kavuşması temennisi ile, Allah'a emanet ol.
Ve geçmiş bayramın mübarek olsun.

sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Sevgili Gülcüm , hoşgeldin sefalar getirdin. Çok özlemiştik inan ki yokluğun çok hissedildi. Yine harika ve çok fark yaratan bir çalışma sunmuşsun. Ama ben tadına bakma şansına sahip olduğum için şanslıyım. Merak edenlere en kısa zamanda uygulamalarını tavsiye ederim. Çok farklı ve çok hoş bir lezzet. Ellerine sağlık. Umarım en kısa zamanda babacığın da sağlığına kavuşur sen de eski neşeli haline dönersin. Kendine iyi bak arkadaşım...Arzu

Adsız dedi ki...

Canim yine güzel pata yapmissin,kalibi görünce anladim burdan aldigini,gülcüm sen yorum yazmasanda biliyorumki gönüllrimiz bir,sen su sikintili günlerini atlat insallah babanda eskisi gibi olur ozaman bol bol yazarsin zaten sen neseli olunca yazacak sey cok buluyorsun,aglama bitanem hersey zamanla gecer,allah beterinden saklasin.
kendine iyi bak öpüyorum

Bocuruk dedi ki...

Gül'cüğüm,
O gülmeyi unutmak benim için de geçerli canım. Ve sanırım artık doğumgünlerim de üzüntü kaynağı olacak benim için. 26 Kasım doğumgünümdü ve biliyorsun 27 kasımda da babam beyin kanaması geçirdi ve 28 inde de kaybettik onu. Ama bu kadar üzüntümüz arasında annemin ciddi bir rahatsızlık geçirmesi beterin beteri konusunu hatırlattı bize ve kendimize gelmeye çalıştık. Ben de şimdi annem ve bütün hastalar için dua ediyorum Allah'a. Acil şifalar versin hepsine yarabbim. Bu sıkıntıların arasında bu kadar güzel tariflerle bizimle olman çok güzel. Allah yakın zamanda yüzünü güldürür inşaallah canım.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Yağmur damlası,
Çok teşekkür ederim bu güzel yorumun için canım..
Babamın sağlığı şimdilik doktor kontrolünde halen tetkikleri devam ediyor.Haftaya pazartesi günü burda tekrar farklı doktorlar tarafından taramaya alınacak canım..
Bende geçmiş Kurban bayramını ve yeni yılını kutluyorum tatlım..

Sana ve ailene mutlu bir hafta diliyorum..

Sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili tatlı Arzu'cum benim..
Bende seni görmekten ve tekrar bir arada olmaktan çok mutluyum inan..Desteklerin ve güzel gönlünden dolayı tekrar tekrar teşekkürler canım..
Keki beğenmene çok mutlu oldum inan afiyetler olsun tekrardan canım.
Benimde tek dileğim bildiğin gibi babamın biran önce iyi olması yönünde canım..Çok çok öpüp mutlu bir hafta diliyorum..İyi ki varsın canım..Sevgin bol olsun..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili tatlı tatlı Öznur'um benim..
Canım sana da geçmişler olsun iyi ki boyun fıtığı çıkmamış,sen artık bir takım egzersizlerle bu işin üstesinden gelirsin inşallah canım benim..
Her şey için tekrar tekrar teşlekkürlerimi gönderiyorum sana,gelip sizleri göremesem bile sesinizi duymak bile muhteşemdi benim için..Benim için çok önemli olduğunu sakın unutma canım..
Çok çok öpüp güzel bir hafta diliyorum..Sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Bocuruk'cum,
Nasıl üzüldüm sana anlatamam bitanem..Bilmiyordum bana yazmış olduğun yorumda öğrendim inan..Tekrar tekrar başınız sağolsun allah sabırlıklar versin bitanem..Umarım en kısa zamanda anneciğinde eski sağlığına kavuşur canım benim..
İnan ne yazacağımı ne söyleyeceğimi bilemiyorum tatlım..Tez zamanda inşallah anneciğin ve diğer hastalarda şifalarına kavuşurlar canım..
Güzel bir haft adileyip çok çok öpüyorum seni..Yanında olamadığım için çok üzgünüm çok çok öüzr diliyorum tatlım..Sevginiz bol olsun..

Adsız dedi ki...

sevgili gül,dönmene ve babanın iyi olmasına çok sevindim,bu bayram benim babam da biraz rahatsizdı nasıl üzüldüm anlatamam,seni çok iyi anlıyorum,inş.her şey kısa zamanda düzelir,büyüklerimiz sağlık ve afiyet içinde olur..selamlar..bu arada kek te süper..

Adsız dedi ki...

Sevgili Gul'cugum,
Donusune cok sevindim. Cok guzel bir pasta yapmissin. Ellerine saglik. Ben de dun senin yaptigin ama adini unuttugum tatlini denedim. Hani kitir yufta tatlisi ile beraber vermistin tarifini. Iki katli kurabiye ortasi delik. Ortasina findik konuyordu. Ben findik bulamadigimdan ceviz koydum. Herkes cok beyendi, tabii bende.
Kendine iyi bak, babanlar donene kadar toparlamaya calis kendini.
Cok opuyorum.

Hatice

Adsız dedi ki...

Sevgili gül,

Canım hoşgeldin seni çok özlemiş herkes ben de özledim. Babanın daha iyi olduğuna ve yakında geleceğine sevindim. Moralin umarım biraz daha düzelmiştir. Senin ve ailenin yeni yılını ve geçmiş bayramını kutlarım Bu arada siteme yazdığın yorumu uyku sersemi yanlışlıkla silmişim özür dilerim :( Sabah kalkıp okuyunca "aa gül gelmiş" diye heyecan yaptım sanırım :)

Öpüyorum,

selin (www.selincaglayan.com)

renkler dedi ki...

Gülcüğüm, seni tekrar burada, tariflerinle görmek çok güzel. Ellerine sağlık nefis görülüyor. Tuzlu tariflerini de bekliyorum canım.

munevver dedi ki...

Sevgili Gül,umarım baban iyidir.Böyle durumlarda günler çok zor geçiyor.Hepinize kolaylıklar diliyorum.
Ellerine sağlık.
Sevgiyle,nanelimon.

ufukmutfakta dedi ki...

Ay ay ne güzel, komşumun evinden yine pasta kokuları gelmeye başladı bizim evlere doğru. Hemde komşumun güzel kızı, moralini toplamış ve kek yapmış, bu onun kokusuymuş. Şimdi daha da güzel gelmeye başladı kokular. oh, oh, oh mis mis.

Tijen dedi ki...

gül'cügüm ben de sana güzel bir hafta diliyorum. zaten bu ara havalar da güzellesecekmis, sevincimiz katlanir artik. sevgiler,
tijen

---OPTiO--- dedi ki...

co güzel görünüyo yaptiklarin..ellerine saglik...ben bugün farkettim döndügünü...aslinda bayadir cok yogunum...gelincede bana muhakkak döndügünü belli eder yorum yaparsin diye düsünmüstüm :)) ..neyseee...kocaman sevgilerimle....

hayat dedi ki...

Merhaba Gül,hoşgeldin babacığın inşallah daha iyidir.Ayrıca kekin çok güzel olmuş ellerine sağlık.SEvgi ve muhabbetle..

NuR dedi ki...

Sevgili Gülcüm,
Dönmene sevindim, ama babanla ilgili sağlık sorunu nedeniyle apar topar olduğunu öğrendiğimde de çok üzüldüm. Allah acılarını göstermesin, başımızdan eksik etmesin onları. Her şeyin yolunda gitmesini ve sağlık haberlerini duymayı diliyorum. Allah tüm sağlık sorunu yaşayanlara acil şifalar nasibetsin.
Sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

Gulcum, ne guzel olmus bu kek boyle hem sekli hem de ust suslemesi super canim ellerine saglik. ben de denemeyi dusunuyorum.. heralde yuvarlak kalipta da ya da baton kalipta da guzel olur.. opuyorum canim, yorumun icin de ayrica tesekkurler ne guzel uzun uzun yazmissin..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Süheyla'cığım,
Canım senin babacığına da çok geçmişler..Allah bir daha yaşatmasın tatlım..
Güzel yorumun içinde ayrıca teşekkürler..
Allah tüm hastalara acil şifalar versin canım benim..

Sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hatice'ciğim,
Canım çok teşekkürler güzel ve sıcacık yorumuna..
Bende artık yavaş yavaş eski halime dönüyorum babamın iyi haberlerini aldıkça canım.
Tatlıyı beğenmene çok memnun oldum,aslında güzel ve lezzetli bir tatlıdır.Şimdiden ellerine sağlık,afiyetler olsun canım benim..

Sevgin çok olsun Haticecim..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Selincim,
Canım çok teşekkür ederim güzel yorumun için çok sağol..
Üzülmene gerek yok canım arada olur böyle aksilikler deret etmene gerek yok,önemli olan gönülden silmemek Selincim..
Kendine çok iyi bak tatlım,yanaklarından öpüyorum seni maharetli canım arkadaşım..

Sevgilerimi gönderiyorum.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Renklerim,
Tatlım çok teşekkür ediyorum..En kısa zamanda tuzlularla aynen karşınızda olacağım canım benim.
Çok çok öpüyorum seni tatlı arkadaşım.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Münevver'ciğim,
Canım benim çok teşekkür ederim çok çok sağol desteğin için..

Sevgilerimi ve tekrar teşekkürlerimi gönderiyorum.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Tijen'cim,
Canım umarım sevinçlerimiz hep kalıcı olur,gelince çok kalırlar inşallah tatlım.

Sevgilerimle kal.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Optio'cum,
Canım sana nedenlerini yazmıştım,seni çookkk öpüyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Kendine çok iyi bak canım..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hayat'cığım,
Teşekkürler canım,babacım hergün daha iyiye gidiyor allahın izniyle.

Kekimi beğenmene memnun oldum,teşekkürler tatlım..Sevgilerimi gönderiyorum.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ufuk'cum,
Canım komşunun kızı gelmiş de iyi olmaya da başlamış bile allahn izni ile..
Birgün bakarsın komşun kızı sana süpriz de yapabilir ne dersin..Kıskandım laf aramızda keşke haberim olsaydı da bende uçarak gitseydim diye düşünmedim değil.
Çok öpüyorum canım seni kendine iyi bak tatlııımmm.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Şennur'um,
Allah o günü bir daha göstermesin ve yaşatmasın canım.Benim için kötü bir gündü..
Çok şükür babamın sağlığı daha iyice artık bundan sonra zamana ve iyi doktorlara ihtiyacımız olacak.
Allah tüm hasatalar ve darda kalmışlara acil şifalar versin yetiştirsin..Amin..

Seni çok öpüyorum canım arkadaşım tatlım benim..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Evren'ciğim,
Canım çok teşekürler..Bu kek her türlü kalıpta güzel olur canım..
Benim kalıplarım yeni olduğu için hevesliğimi almaya çalıştım sözde.))
Umarım yapıp beğenip afiyetle yersiniz canım..
Ellerine gönlüne sağlık,sevgilerimle..