Çarşamba, Ağustos 23, 2006

ARAP PİLAVI

Malzemeler
1 kg dana kuşbaşı
1 adet domates
3 adet patlıcan
1,5 kase pirinç
2 kase su
tereyağ
kimyon
karabiber
tuz

Yapılışı

Önce etleri iyice yıkayın arkasından da kavurun bir tarafta bekletin.2 adet patlıcanı dörde bölüp
orta genişlikte kesip kızartın.

1-Etleri pişirdiğiniz tencere de etlerin muntazam bir şekilde olması için kaşıkla düzeltin.

2-Bir adet domatesin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp küp küp kesip etlerin üzerine döşeyin.

3-Kızartmış olduğunuz patlıcanları da domateslerin üzerine dizin.

4-Yıkadığınız pirinci en son olarak patlıcanların üzerine döküp,baharatlarını ve suyunu ilave edip kaynamaya başladığında kısık ateş konumuna getirip pilavın pişmesini bekleyin.

Pilavınızın piştiğinden emin olduktan sonra altını kapatın.(Kesinlikle pişerken karıştırıp şeklini bozmayın arkadaşlar) Pilavınız hafif ılındığında düz bir servis tabağına ters çevirip görüntüde ki gibi servis yapın.

Arkadaşlar olağanüstü bir pilav bu..Mutlaka denemelisiniz diyorum.İçinizde Hatay'lı,İskenderun'lu arkadaşlarımız vardır,onlar çok daha iyi bilirler.Bu pilav Araplar'dan gelen bir yemek çeşidi imiş.Ne de olsa bu illerimizde ora kökenli insanlarımız çoğunluktadır.Ne kadar güzel bir şey Ülkemizde o kadar farklı kültürler ve yemek çeşitleri var ki ne yazık ki hepsinden haberdar değiliz.Bu yemeği iş yerinde ki arkadaşımın annesi yapmıştı ofiste afiyetle yemiştik,burdan onun o güzel yanaklarından öpüyorum.Böyle bir tarifi bizimle paylaşıp bize tattırdığı için.Arkadaşımın babası Antakya'lı olduğundan çok değişik lezzetler belki ilerki günlerde sizlerle paylaşabilirim.Ne yazıkki arkadaşımın annesi ve babası Mersin'de ikamet edip
arada çocuklarını ziyarete geldiklerinde bizde onlardan böyle güzel tarifler öğrenmiş ve tatmış oluyoruz.

Tekrarlıyorum arkadaş davetlerinizde veya çok önemli yemeklerinizde bu pilavı rahatlıkla sunabilir ve 10 üzerinden 10 puanı hemen kapabilirsiniz.))
Biz henüz 10 puanı kapamadık,çünkü bizden başkalarına fırsat kalmadı da ondan.)) Bir başka sefere 10 puanı kaptığım an sizlere haber vereceğim.Ellerime sağlık vallahi.)))
Sizde yapın sizin de ellerinize sağlık,midenize bayram,gözlerinize şenlik olsun..

Kısaca arkadaşlarım hepinize afiyetler olsun...

25 yorum:

Adsız dedi ki...

ÖHÖM ÖHÖM İLK YORUM BENDEN VE BU PİLAVI YAPACAĞIM TABİ SOYA KUŞ BAŞISIYLA ÇOK TA GÜZEL OLACAK ÇÜNKÜM TARİFİ GÜLCÜM VERMİŞ İŞTE O KADAR
BU ARADA TEBRİK EDİLMEMİŞİM SİZİ BİR DAHA SAYFAYA ÇAĞIRSAM DİYORUM ARTIK NEYE TEBRİK BEKLEDİĞİMİDE BULUN MİNİCİK BİR İP UCU BİLE VERMİYORUM.AYRICADA ESTAFURULLAH .
SEVGİLER SAYGILAR HÜRMETLER

isil dedi ki...

Gulcugum,
Acayip guzel gorunuyor, ilk firsatta deneyip sonucunu yazacagim. Yaninda cacik ve karpuz ile bir ogun olur.
Sevgiler!

Adsız dedi ki...

Pilav nefis görünüyor,ellerine sağlık Gül.Yavaş yavaş acıkmaya da başlamıştım ciddi canım istedi:((

MUTFAK SAYFASI dedi ki...

selam canim
birsey sorayim. eti sadece kavurdun, yeterince yumusayip pisiyormu sonra, benimkiler iyi pismis et yedikleri icin soruyorum. sadece kavurmak yeterlimi? pilav nefis görünüyor .....selamlar suna

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Candan,
Bence de sen soya ile yap,çok daha lezzetli olur bence.Canım sayfaya yazdım ama sanırım bakmadın henüz,senden haber bekliyorum.

Ben çıkıyorum şimdi,iyi akşamlar..

Kendine iyi bak,sakın buharlaşıp uçma.

Öpücükkk..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Işıl'cım,
Övmek gibi olmasın ama muhteşem bir tat.Cacık ve karpuzla da çok güzel olur,kavunu atlamayalım lütfen.Çünkü karpuzun olduğu yerde
kavun anılmazsa çok üzülüyor.

Kendine çok iyi bak,ellerine sağlık güzel yorumun için..


Sevgilerimi gönderiyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Beyhan,
Çok açıktıysan ordan biraz tatsaydın ya canım.Ellerine sağlık,görüşürüz.

Sevgiler.

Damak Tadı dedi ki...

Suna'cığım,
Eti iyi kavuruyorum bende yoksa bizde de et pişmemiş diye kötü kötü bakılıyor.))Sende eti istediğin gibi kavur,dikkat etmen gereken tek şey et iyice dağılmasın.Parça parça olup iyi pişecek sadece.Tereyeğ ile zeytinyağını karıştırıp pirincin üzerine dök ben öyle yapıyorum.Veya sen dilediğin gibi yap canım.(yağ koyma işlemini)
Kolay gelsin,afiyet olsun şimdiden.

Sevgilerimi gönderiyorum,kendine iyi bak Suna'cığım.

Gül.

NAZLICA dedi ki...

Gül bu patlıcanlı pilavı yemiş biri olarak, tesbitinin, beğeninin ne kadar doğru olduğunu biliyorum. Benim de arkadaşımın annesi Sevgili Armağan teyzemin harika yaptığı bir yemek. Birkaç kez yedim ama kendim denemedim. Tarifini verdiğin iyi oldu. Arşivime alayım hemen. Sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nazlı,
Seninde tatmış olmana sevindim.Ne kadar muhteşem bir tat değil mi??
Resmen değişik bir tat bırakıyor ağız da ve mide de.))

Sevgilerimi gönderiyorum canım.

Adsız dedi ki...

Çok güzel bir görüntü, yemeyenin bile iştahını açacak kadar muhteşem görünüyor.

Ellerine sağlık

Damak Tadı dedi ki...

Teşekkürler Pembeli'çiğim,afiyetler olsun canım.))

Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

Merhabalar,ben yorumlarıda okudum belki birileri değinmiştir diye ama pirincin ve suyun miktarına kase demişsin.herkesin evindeki kase ebtı farklı canımcım ya.şunu bardak hesabıyla yazarsan çok sevinirim.çünkü ben izmirliyim ve üniversiteyi mersinde okudum.ve bi arkadaşımın anneannesi yapmıştı bayılmıştım bu pilava.bende yapmak istiyorum şimdi ama yardımcı olursan gülcüm.şimdiden teşekkürler

Damak Tadı dedi ki...

Selamlar,
Bence su bardağı da farklı boyutlarda olduğu için en iyisi çay bardağı.)) 2 çay bardağı pirinç koyup 3 çay bardağı da su eklersen çok iyi olur.Hatta et suyun mevcut olur da onunla yaparsan daha da mükemmel oluyor.
Yağ işine gelince göz kararı ilave ettiğim için onunla ilgili bişey söyleyemiyorum.

Afiyetler olsun, ????? arkadaş.

Unknown dedi ki...

Bu pilav çok güzrl olmuş, ben de
benzerini yapıyorum.Sevgiler.

Damak Tadı dedi ki...

Teşekkürler ziyaretiniz ve yorumunuz için.Sizin yaptığınızı da yayınlarsanız memnun olurum.

Bende gelirim,sizi de beklerim..



Sevgiler,

sevdamavisi dedi ki...

çok güzel görünüyor ellerine sağlık. denemeden yapamayacağım...

begüm dedi ki...

Gül bu pilava bayıldım gerçekten. Patlıcanla yapılan herşey benim favorim. Eline sağlık...

Sevgiler

Begüm

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Sevdamavisi,
Sana biraz önce msg yazdım fakat gitmedi,belkide kapalıdır diye düşünüyorum.

Pilavı acilen dene,laf aramızda mululuk veriyor nasıl mı?? O kadar çok işlemi varki yaparken aaa nasıl olacak,şöle olsa daha mı iyi olurdu,tüh keşke şunu eklemeseydim tarife sadık kalsaydım derken pilav pişecek ortaya muhteşem bir yemek çıkacak ve sende mutlu olacaksınnn.Bundan sonra sana üzülmeyi yasaklıyorum.))

Mutluluk lütfen Sevdamavisine gelip çok kalır mısın??Hüzün lütfen çok uzaklara git burda çokkk kaldın.Yaşasınnnn mutluluk evet dedi.)) Bak gördün mü gülümseye başladın bile,unutmuştun dimi..olsun hayat bu acı ve tatlı gececek derken mutluluk yine gelecek.Neyse çok başını ağırtmıyım canım.Her zaman burdayım lütfen unutma.

Harika bir yarın ve ötesi seninle olsun..


Sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Begüm'cüm,
Çok memnun oldum beğendiğine,benimde favori sebzemdir patlıcan.Ah ne de çok yemek ve salata çeşidi vardır değil mi?? (birde pilav tabiiki)

Harika bir hafta sonu diliyorum..

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Gül'cüğüm, Bu pilavın tarifini bie dönem çok aradım. Bugün tasadüf senin sitende tarifi görünce gözlerim yanlışmı görüyor diye ismi heceleyerek okudum :)))) Tarif için çoook teşekkürler en kısa sürede denek istiyorum

Sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Summer,
Öncelikle sayfanın adresini bana yazabilir misin??
Çok sevindim aradığın tarifi bulduğuna canım.Umarım dilediğin lezzette olur.Şimdiden ellerine gönlüne sağlık diyorum.

Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

gülcüm, kaç gündür internetimde sorun var ve merak ediyodum cevap yazdınmı diye.nihayet halloldu ve baktım yazmışsın cevap.ben sevinç.şu bardak hesabı isteyen.baktım ??? soru işareti koymuşsun.Allah dedim haklı adımı yazmamışım.tamam yapıyorum bu pilavı ve sana sonucu yazıyorum.bloğunda bu pilavın tarifine yer verdiğin için çok çok teşekkürler.

isil dedi ki...

yaptim bunuda yaptimm !! :))) harika oldu ben iki kisilik yaptigim icin malzemeleri azalttim esim bayila bayila yedi muhtesem oldu yapacak olanlara tavsiyem mutlaka ama mutlaka deneyin ve tarife harfien uyun Tekrar tesekkurler gül hanim hergün br yeni tarifinizi denemekten bikmadim bikmayacagim :)))

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Işıl,beğenmenize inan bende çok sevindim..Ellerine sağlık canım..Ayrıca çok teşekkür ediyorum..Kocaman sevgilerle..