Perşembe, Aralık 04, 2014

Kokos MarmorKuchen / Hindistan Cevizli Mermer Kek

Bu keki pişirip süsleyemeden bir dostumuza alelacele göndermiştim.O gün yoğun olduğumdan çikolata süsünü de arkadaşın eline tutuşturup göndermiştim.Hazırlayıp göndermiş olsaydım kesin kekin üzeri çok kötü olacaktı..)) Sonuç;değişik ve aromalı kek olduğunu söylediler.Fotoğraflar çok iyi değil ama yapacak bir şey yok..Şimdiden kolay gelsin sizlere..
Malzemeler:4 Yumurta sarısı,125 gr şeker,125 gr oda sıcaklığında tereyağ,minicik tuz,1 paket vanilya şekeri,125 gr Hindistan cevizi,125 gr un,1 tatlı kaşığı kabartma tozu, Kakaolu Kısım:4 yumurta akı,125 gr şeker,4-5 damla vanilya esansı,1 paket kakao (30 gr),4 yemek kaşığı süt,1 çay kaşığı karbonat,125 gr un
Hazırlanışı:Şeker ve tereyağ iyice çırpılır.Tuz,vanilya eklenip çırpılmaya devam edilir.Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.Hindistan cevizi eklenip çırpılır.Son olarak un ve kabartma tozu eklenip çırpılıp yağlanmış kalıba hamur dökülür.
Kakaolu Kısım:Yumurta akları şeker ile katılaşana kadar iyice çırpılıp bir kenarda bekletilir.Şeker,tereyağ,vanilya esansı eklenip çırpılıp süt eklenir.un,kakao ve karbonat iyice karıştırılıp karışıma 3 eşit parçada ekleip çırpılır.Son olarak aklar eklenip kaşıkla karıştırılıp diğer beyaz kısmın üzerine dökülüp 175 c de yaklaşık 45 dk kadar pişirilir.Soğuduktan sonra üzeri fildişi çikolata ile süslenir. Afiyet olsun..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Yine değişik bir kek.Keklerinizi,sizi,kalıplarınızı çok seviyoruz.Gül hanım,lütfen bizlere daha çok zaman ayırın.Öpüyorum o tatlı yanaklarınızdan.Arzu

mutfagabuyrun dedi ki...

şeklide kendide harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.