Pazartesi, Aralık 21, 2009

Nusskipferl / Fındıklı Ay'lar

Bu nefis kurabiyelerimizde yine aynı şekilde Kermes de satışa sunuldular..Evde uçlarını çikolatalarken tadına bakanların çok hoşlarına gitti..Hatta içlerinden aşırmalar bile oldu..)))Dilerim sizlerde deneyip memnun kalırsınız..
3
Malzemeler
250 gr yumuşak tereağ
120 gr pudra şekeri
1 paket vanilya şekeri
3 yumurta sarısı
minicik tuz
1/2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağından az kavrulmuş-öğütülmüş fındık
2 su bardağı un

Uçları için
benmaride eritilmiş bitter
batırmak için öğütülmüş fındık
2
Hazırlanışı
Un hariç tüm malzeme bir kaba konulup yoğrulur.

Un ilave edilip tekrar yoğrulur.

Hamur yumuşak olacak..Ele çok yapışırsa un
ilavesi yapılır.

Hamurdan parçalar kopartılıp uzun rulolar yapılır.

Eşit aralıklarla kesilip ay şekli verilip tepsiye dizilir.

Isınmış fırında yaklaşık 12-13 dk pişirilip soğutulur.

Kurabiyeler iyice soğuyunca,uçları önce çikolataya sonra öğütülmüş
fındığa bulanıp tepsiye dizilir.

İyice donduktan sonra servis edilir.
1
Not:Bu şekli ile saklama kabında 10-12 gün kalabilir..Dondurucuda çikolataya bandırılmadan 2-3 ay kalabilir.

15 yorum:

koseminderi.com dedi ki...

Harika gorunuyorlar. Himm, mis gibide kokuyor. Resim cok davetkar. Bende yapmak istiyorummmmm:)

MUTFAKISTAN dedi ki...

HARIKA GORUNUYOR CANIM
GORUNTU SUPER TADINI TAHMIN EDEBILIYORUM ELLERINE SAGLIK
SEVGILER

lavantalimon dedi ki...

ellerine sağlık canım. hayır için yaptın yerini bulmuştur emeklerin inşallah.

ben de buna benzer bir tarif eklemiştim lezzeti şahane oluyor. ben özellikle fındığı önce kavuruyorum sonra çekiyorum nefis oluyor.

Unknown dedi ki...

Meleğim sesini duymak harikaydı.Ku
rabiyelere bayıldım sen yaparsında
kötü olurmu ellerine sağlık.Mutlu haftalar kocaman öpüyorum...

gülayinyemekleri dedi ki...

Merhaba,almanyadan tarifler görmek ne kadar güzel.Bayıldım sitenize.Ellerinize sağlık,sizi listeme ekledim.Sevgiler.

atesböcegi dedi ki...

yine harika yine nefis. sen bu isin ustasisin. ellerine saglik canim. sevgiler

sarmaşık dedi ki...

Gül ablam çok sağol elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum. mailim hhandenur@yahoo.com
bir önceki postunuzda yorumda çikolatalı muffin ile ilgili bahsettiğim gibi fikirlerinizi alabilirsem çok sevinirim,
ben de iş, ev ve mutfak hayatınızda başarılar dilerim :):)

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Pastanedikilerden hiç farkı yok. Canım sen mutlaka bir pastane aç. İnan çok tutar.Avrupai tarzını burada çok güzel yansıtabilirsin canım.
Kurabiye nefis nefis.
Ellerine sağlık canım
sevgilerimle

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

sevgili arkadaşım,
her şeyi özenli gül arkadaşım..
yine güzelliklere güzellikler katmışsın...

Unknown dedi ki...

Tek kelimeyle muhteşem görünüyorlar ellerinize sağlık

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Ellerinize sağlık. Harika görünüyor. Tarifi aldım:) Sevgiler...

pelince dedi ki...

Gül pudra şekeri yaklaşık bir su bardağı kadar mı ? bir de vanilya şekeri yerine vanilin olur mu ?
bu kadar soru sordum :)) yapıcam demektir...
ellerine sağlık..
Sevgiler yolluyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Pelin'ciğim,yaklaşık 1 su bardağı oluyor pudra şekeri..Bazı arkadaşların bardakları nerdeyse 250 gr lık oluyor..O yüzden özellikle gram belirttim canım..Bende 1 su bardağı kullanmıştım..
Vanillin oluyor tabiiki..Vanilya şekeri de vanillin zaten..Almanca dan çevirdiğim için arada saçmalıyorum..Ama dil alışkanlığımda var canım ya..Öperim çok Pelin'im..Biraz yoğun olduğum için bakamıyorum bloglara..

Sevgilerimi gönderiyorum tatlım..

Sevil Şahin dedi ki...

senin o güzelllerin değerde güzel olmazmı hiç canım benim ellerine saglık..

Nilüfer dedi ki...

Kurabiyeleri bugün deneyip bir kısmını çikolata,fındığa bandırdım,bir kısmını da sade bıraktım.Çünkü,büyük oğlum çikolatalı sevmiyor.Tadını yorum yazan arkadaşlara,bu tarifi okuyup tereddütte kalan arkadaşlara anlatmam olanaksız.Öyle farklı lezzetteki,ancak deneyip tadına bakınca anlayacaksınız.Çok teşekkürler Gül.Yaptığın hayırı Tanrım kabul eylesin.Ne güzel yüreğin var senin.Tanrı seni hiç üzmesin.Sevgiler,