Trabzon adeta pirinçli cennetidir.Hemen hemen tüm sebzelerin pirinçlisi veya diblesi yapılır.Hele körpe kara lahanadan yapılan pirinçlinin tadına doyum olmaz.Et yemekleri ile pek uğraşılmaz.Önemli olan dolapta sebzelerin ve tereyağın oluşudur.Aniden gelen misafirlere tek sebzeden 2-3 çeşit yemek yapılır..Her çeşidini sizlerle paylaşmayı çok isterdim ama olmadı..))
Kabak pirinçlisi bizde pek yenilmediğinden hemen hemen hiç yapılmaz.Bu pirinçliyide, Trabzon'da bir akrabamız yaparken bende,aşama aşama fotoğraflarını çekip sizlerle paylaşmak istedim..
Kabak severlerin eminim çok hoşuna gidecektir..Afiyetler olsun şimdiden!
Malzemeler
3 tane kuru soğan
1 kg bal kabağı
1/3 kase kuru üzüm
1/3 kase pirinç
tereyağ
karabiber
5 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz,şeker
Hazırlanışı
Soğanlar yemeklik doğranıp tencereye konulur.
Sıvı yağ ve kuru üzümler eklenip biraz kavrulur.
Pirinçler yıkanıp eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
Pilav başka tencereye alınır.
Kabaklar soyulup iri iri doğranıp tencereye konulur.
Pilav üzerine dökülüp tuzu,karabiberi ve şekeri eklenip pişirilir.
Pişerken kesinlikle kaşık vurulmaz, sadece tencerenin saplarından tutulup hafifçe sallanır.
Piştikten sonra üzerine tereyağ dağlanıp dökülür ve demlenmeye bırakılır.
Kabaklar fotoğrafta görüldüğü gibi iri doğranacaklar.İnce doğrandığı zaman hemen ezilip pilava karışıyorlar.İri doğrandiği zamanda fotoğraflarda görüldüğü gibi bütün bütün kalıyorlar.
20 yorum:
Muhteşem bir yemek bu canım arkadaşım. Birlikte gidelim Trabzon'a ah bundan da yiyelim!
Gül'cüğüm,
Demek sen bayramda Trabzonlardaydın. Ne güzel bir bayram olmuştur kimbilir.
Tadını bilmiyorum ama kabakla pilavın renk birlikteliği nefis bir manzara oluşturmuş.
Yapanların ellerine sağlık, sizlere de afiyetler olsun.
Geçmiş de olsa bayramını kutlar, hep böyle kalabalıklarla kutlayacağınız nice bayramlar dilerim.
Sevgilerimle,
Ellerine saglik Gul'cugum, hersey cok guzel. Kabagin hrp tatlisini yedim, acikcasi merak ettim tadini..
Ne zamandir ugrayamadim, gecmis bayraminda kutlu olsun, sevgilerimi gonderiyorum.
yapanların ellerine sağlık... kabağın bir tek tatlısını seven biri olarak görüntü güzel olsa bile ben almayayım. :) ama kayıonvalidem için koca bir tabak alabilirim zira kendisi kabak canavarıdır heheehhhe . her halini sevr valla.. şimdi görse içi giderdi... kabağın rengide süpermiş kumlu ve harika görünüyor...
yapanların ellerine sağlık yiyenlerede afiyet şeker olsun diyelim. sevgiler canım çok öptüm
Balkabağı pek alışık olmadığım ve kullanmadığım bir tat ama görüntü çok güzel.
Ellerine sağlık canım
Sevgili Gül, Degişik bir yemek daha paylaşmışsın, ilk kez duydum ve sayende gördüm. Bal kabağını hep şekerle hayal ederim, tuzlusu da oluyormuş demekki. Afiyet olsun canım. Öptüm.
GÜLÜMM HOŞGELDİN CANIM..
TİJENE KATILIYORUM.. BİR BİLETTE BANA LÜTFENN.
VALLAHİ SÜPPER..
SEVGİLER TATLIM..
HASRETLE ÖPÜYORUM SENİ.
ANNENE SEVGİLER SELAMLAR
Canım benim çok özlettin kendini bu yemeği çocukluğumda rahmetli anneannem yapardı ellerine sağlık banada nostalji oldu kucak dolusu sevgiler öptüm...
Gülcüğüm gezdin geldin demek Trabzonları allah içine sindirsin kabakta nefis görünüyor. Bende bal kabağını börekte kullandım ama bu şekilde hiç yemedim eminim çok güzeldir. Yapanların ellerine sağlık, sizler afiyetler olsun canım.
Sevgiler...
Aaa hiç duymadım ben bu yemeği... Yörelerimizin duymadığımız kimbilir ne muhteşem lezzetleri vardır daha...
Yapanın ellerine sağlık. Paylaştığın için emeklerine sağlık Gül'cüğüm...
Sevgiyle...
Canım gezip gelmişiz .Ellerıne saglık canım.Kucak dolusu sevgıler..
OOO ÇOK İLGİNÇ....TATLISINI VE YA MÜCVERİNİ BİLİRDİMDE YEMEĞİNİ İLK KEZ DUYUYORUM ,NASILDA GÜZEL OLMUŞTUR ,TRABZONA BENDE GELİYORUM ,BENİ DE ALIN GEÇERKEN :)) AKRABANIN DA ELLERİNE SAĞLIK.
Gül bende ilk kez duydum ve gördüm.Trabzonlu arkadaşlarım olmuştu ama hiç şahit olmamıştım.Çok hoşuma gitti görüntüsü...
Neşe dolu nice bayramlara inşallah..
canim benim bayraminin guzel gecmesine cok sevindim
ne mutlu sizlere hep sevdiklerinizle birliktesiniz
gurbette bayramlar cok zor be ablam... hep yalniz :((
ailenizden uzak:(( ne diyim....sen anliyosundur benim duygularimi...
----
yemek harika olmus yine herzamanki gibi tablo gibi gorunuyor
ellerine saglik ablacim
yanaklarindan sapur supur öpüy
www.yenitadlar.blogcu.com
Gülüm kalb kalbe karsiymis,ben tam senin sayfana tiklicaktimki ,sayfamda yorumunu gördüm:)Kabagin pirinclisini hic görmedim.Gerci kabak benim pek favorim sayilmaz ama bazilari cok güzel kabak tatlisi yapiyor,o zaman eccük kiyisindan kösesinden tadina bakarim:)Pirincliside cok enteresan görünüyor,her nedense icimden bu tarifi yapmak geldi.Ellerine saglik Gülüm benim,ama arkadasininda ellerine saglik olsun,afiyetler olsun.Öpüldün Gül Sultan:)
Benim annemde trabzonlu ama hiç ondan böyle bir tarif duymadım.
Çok ilginç geldi bana.
Tadını çok merak ettim.
Sevgiler.
canım hoşgeldın.
annele beraber bayıldık mutlaka denıyecegım ellerıne saglık öptum senı sevgıler..
BEN TARBZONDA YAŞIYORUM AMA HİÇ GÖRMEMİŞTİM.BENCE MÜTHİŞ OLMUŞ.PAYLAŞTIĞIN İÇİN SAĞOL..
güzel yorumlarınla sevgini hissettirdin ya ablacım seni özelmişim valla :)
kabaktan hoslanmam ama gordugum en ilginç tatlıydı :)
Ablacım enfes bir tatlı olmuş buu..Hiç pirinçli yapmadım kabağı eşim sadece pişince üstüne tahin gezdirir ve ceviz ekeler.
Eline sağlık ablacım kabak tatlısı yazısı okumadım görünce yazayım dedimdi yufkalarda gözüm kalınca..demek trabzona gittin bayramda ne güzel bizde evde geçirdik..gidebilseydik bir yerlere.
artık gelecek bayramlara diyelim çok öptüm yufkalara geçiyorum şimdide:)
Yorum Gönder