Pazar, Ağustos 03, 2008

Pfirsche Zitronen Kuchen / Şeftalili Limonlu Kek

Pastayı yurt dışından gelen misafirlerle birlikte hazırladık..Bunun yanında, birde vişneli pasta yaptık ve ikisini birlikte pişirdik..)) Hazırlamış olduğumuz pasta hamurları, kalıplara sığmayınca 2-3 sefer kalıp değiştirdik ve o kadar kalıplar arasında, ekmek kalıbında pişirdik pastamızı.Pişerkende fırının kapağını 7-8 kez açınca zavallı pastacıklar kabarıp kabarmamak arasında karar veremediler..))Bizim için maceralı bir gece idi..Pastalar gecenin ilerleyen saatlerinde pişip bir güzel yenildikten sonra,sabaha kadar uykusuz kaldılar..))Pastalar tamamiyle soğumadıkları için üzerlerinin gusslarını döktüğümüzde haliyle biraz eridiler..Ayrıca şeftaliler biraz dibe vurdularsa da lezzeti tek kelime ile harika idi..)) Mutlu bir hafta sizlerle olsun..))
Malzemeler
190 gr yumuşak tereyağ
1 paket vanilya
300 gr şeker
2 adet limon kabuğu rendesi
11 yemek kaşığı limon suyu
5 yumurta
75 ml krema
minicik tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu (backpulver)
340 gr un
Üzeri için
150 gr pudra şekeri
4 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Şeker,yağ,tuz,vanilya mikserin hamur çırpma uçları ile çırpılır.
Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.
1 yemek kaşığı un eklenip tekrar çırpılır.
Limon kabuğu rendesi ve suyu eklenip çırpılır.
Krema eklenip çırpılır.
Un ve kabartma tozu elenip karışıma eklenip çırpılır.
2 adet şeftalinin kabukları soyulup küçük parçalara ayrılır v ekarışıma eklenip hafifçe karıştırılır.
Kalıp yağlanıp hafifçe unlanır ve karışım içersine dökülüp önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk pişirilir.
Pasta pişip ılındıktan sonra pudra şekeri ile limon suyu karıştırılıp pastanın üzerine dökülür.
Afiyetler olsun..!

10 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

ELİNE SAĞLIK ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR.AMA BU MALZEMELERDEKİ backpulver NEDİR.BUNUN TÜRKÇE KARŞILIĞI OLAN MALZEME VAR MI.SEVGİLER

pelince dedi ki...

Maceralı bir kek ve pasta gecesi olmuş ama yinede süper kabarmış ve sosu ile nefis gözüküyor..Ellerine sağlık...

Sevgiler..

egeli dedi ki...

güzel dileklerin için teşekkür ederim canım...pasta harika görünüyor ,ellerine sağlık...sevgiler

nurdan dedi ki...

Bu keki denemeyi düşünüyorum, ekşili tatlara bayılırım, eline sağlık.sevgiler

Unknown dedi ki...

Gül'cüm süper ellerine sağlık kek değil pasta sanki bir dilim alayım olur mu öptüm seni...

Ferhanca dedi ki...

Gülcüm, geldim canım geldim:))
Aman ne güzel şeyler yapılmış..Afiyetler olsun..Misafirlerinede iyi tailler..

bne aşağıdaki laz böreğine bittim::)))harika olmuş..ben de krema yapıp milföyle yapıyorum da laz böeriği olmuş sayıyorum orjinali harika olmuş milföylüler sahtesi..

çok öpüyorum,sevgiler, selamlar..

Adsız dedi ki...

güllll bu kadar heyecana rağmen müthiş olmuşlar.ellerine sağlık.yiyenlere afiyet olsun.sevgilerimle canımmm

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Gül önemli olan lezzeti. Kabarmadı diyorsun ama fotoğrafta öyle gözükmüyor. Yaş pasta gibi harika. Herkesin kek için bir tarifi vardır maşallah senin binbir tarifin var. Ellerinize sağlık canım benim. Öptüm Sevgiyle

NiNo dedi ki...

ben yine senden birseyler yapıcam anlasılan:)ev ne nefis kokmustur kimbilir?Ellerine sağlık.

nuur dedi ki...

mmmmm! harika görünüyolar canım cekti:D ellerine saglık..