Salı, Ekim 23, 2007

BİR GÜNLÜK TRABZON KAÇAMAĞIM

Bayramın son günü gelen bir telefonla ben hemen Trabzon biletimi alıp bir günlüğüne kuzenim Vildan'ın Çaykara'da bulunan Sultan Murat dağ evindeki partiye katıldım.Telaş ve panikle yanıma makinemi almayı unutmuşum.Olsun!! Orada o kadar çok makine ve gazeteci vardı ki, hesap ettim onlardan biri bana resimleri gönderir dedim kendi kendime..))Ve gün geldi resimlerden sadece bir kaçı elime ulaştı.Diğerleri ise postada imiş öyle söylediler.))Dağ evinin törenle açılışında renkli simalarda göze çarpmaktaydı.En önemlisi ise, bahçeye karların içine kurulan masalar idi.Yakılan ateşler ve kesilen koçlar eşliğinde,ızgaralar ise bir tarafta yapılmakta idi.Eski Trabzon spor başkanımız ve futbulculardan bir kaçı ise eşleriyle bu anlamlı güne renk kattılar.Ama en güzeli ise Vildan'cığımın o güler yüzü ve misafirperliği idi.Bu güzel ve anlamlı günden kalan hoş kareler yerel TV'lerde gösterilmiş,fakat benim izleme şansım olamadı ne yazıkki.Tekrar tekrar TEŞEKKÜRLER canım Vildan'ım..)) Tarifleri Vildan'cığım müsait bir anında bana yazacak bende sizlerle paylaşacağım.. (Püreli köfte)
Çilek likörlü ayva tatlısı ise, o gün herkesin dilinde idi..))
Elmalı turta
Erişte salatasıMayalı,sucuklu poğaçalar..))

26 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım benim beni kırmayıp taaa istanbullardan birgünlüğüne de olsa trabzon'a geldiğin için çok mutlu oldum.Dağ evindeki o güzelliği görmeni çok istiyordum.Kışın bu kadar güzellik olmazdı zaten.Yağan karın hemen ardında açan pırıl pırıl güneş.Birde o güzelliğin içinde sizin gibi güler yüzlü birisi varsa.İyi ki varsın. Seni çooookk seviyorum.Trabzon dan Vildan

daimamutfak dedi ki...

Gülcüğüm adına çok sevindim.Dostlar sağolsunlar yanlız bırakmıyorlar değilmi?..Seviliyor ve seviyorsun bu yeter insana..sende hak ediyorsun diye düşünüyorum.Pırılş pırıl iyi kalpli bir arkadaşsın cünki...

esra(büyüleyenmutfak) dedi ki...

merhaba;

sanırım bu kaçamak lezzet dolu bir kaçamakmış

hepinize afiyet olsun

hepsi birbirinden nefis görünüyor

sevgiler

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Gül, hoş gitmişsin hoş geldin..Güzel vakit geçirmene sevindim.Ayrıca Vildan hanımın ellerine sağlık pek güzel şeyler hazırlamış..
sevgiler...

Adsız dedi ki...

canim yaptiklarin yine cok guzel
sayfani da yenilemisin cok daha harika ve sicak olmus
arada insanin boyle guzel kacamaklar yapmasi lazim:))
sevgiler
www.yenitadlar.blogcu.com

Ferkay dedi ki...

ohh.ne kadar güzel tam kafa bir tatil olmuş canım Gül cüm. Dönüşünde muhteşem olmuş.

MUTFAKISTAN dedi ki...

vildan hanimin ellerine saglik neler hazirlanmis bayildim
Trabzona gitmeniz ne guzel cennet gibi karadenizin herkosesi aslinda ayri guzeldir boyle kacamaga can kurban valla sevgiler canim

MUTFAKISTAN dedi ki...

Ayrica sayfan harika olmus civil civil rengarenk

Yaren dedi ki...

Tüm tarifler harika,hangisine ne yazcam simdi.Bana ne hepside benim iste.Sayfan coook harika olmus,civil civil ne güzel,emme o kirmizi gül`ü nettin? Oda cok güzeldi hemde isminin simgesi.Onuda kenardan köseden bir yere yerlestirsen cok sahane olcak.Sayfan hayirli ugurlu olsun canim,artik güzel tariflerini renga renk sayfanda takip etcez.Lezzetli tariflerin icinde ellerine saglik.

Selcen Şenocak dedi ki...

Ne kadar güzel bir kaçamak olmuş bir gün de olsa, Vildan Hanımın'da ellerine sağlık. Sevgilerimle...

Selcen Şenocak dedi ki...

Yeni sayfa düzeninde çok güzel olmuş güle güle kullan canım.

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Ne güzel bir kaçamak olmuş. Darısı başımıza... Resimlerse ayrı bir güzellikte. Çilek likörlü ayva tatlısına bittim. Yapanların eline sağlık. Tadanlara da afiyet olsun. Çok şanslılarmış :) Sevgiyle... Aysel
http://sicakpaylasimlar.blogspot.com/

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Çilekli ayva tatlısının tadını bende çok merak ettim. Kim bilir nasıl güzel olmuştur iyen herkese afiyetler olsun. Canım ayrıca sayfanın yeni görüntüsünü çok beğendim. Cıvıl cıvıl olmuş güle güle kullan.
Sevgiler…

hayat dedi ki...

Canım Kardeşim, senin adına çok sevindim. Harika bir gün geçirmişsin, yakışır benim güzel gülüme. Vildan hanımında ellerine sağlık çok güzel lezzetler hazırlamış.Afiyetler olsun.

Canım sana güzel günler diliyorum.
Sevgiyle ve muhabbetle kal...

Adsız dedi ki...

Öncelikle yeni sayfan hayırlı olsun ablacım çok güzel olmuş renkler bir harika.

Birgünlük bile olsa ne iyi yapmışsın ablacım. Dostluklar için mesafeler ne ki değilmi. Yeterki gönüller bir niyetler iyi olsun. İnsan her engeli aşar her fedakarlığı yapar böylelikle.

Vildan hanımın da ellerine sağlık ikramların hepsi birbirinden enfes görünüyor. Hımmmm hele kar üstünde yenen o çevirme ne harikadır kimbilir. Hadi kar yağdığında bursaya gel, çok istediğim kar üstünde mangal ziyafetini seninle birlikte paylaşalım. Farukumla Anılımda tam bir mangal ustası. Minik oğluşum sana elleriyle pişirir yedirir etleri teyzesi.

Sevgiler Bahar kardeşin...

Adsız dedi ki...

Canım arkadaşım, negüzel olmuş Trabzon ziyaretin. Vildan Hanımın hazırladığı sofra da takdire şayan birşey olmuş ellerine yüreğine sağlık. Ne mutlu size, sizin gibi dostlara. Sevgiyle kalin...Arzu

Aybike Ceylan dedi ki...

Gul'cugum,
Cok sevindim, ne guzel olmus., Insan bazen istiyor boyle bir kacamak,lezzetler de cabasi:)
Sevgilerimi gonderiyorum.

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

gül'cüm tamam gitmişsin iyi hoş da neden anlatıp benim gibi memleket delilerinin hasretlerini arttırıyorsun:(olmuyor ltfn.karda ayrı bir güzeldir oralar hiç görmedim ama tahmin etmek yeterli sanırım.arkadaşının ellerine sağlık.tarifleri çok hoş görünüyor.

NiNo dedi ki...

ohhh sefan olsun canim gunu birlikte olsa guzel olmustur eminim harika mamalarda cabasi :) opucukler

---OPTiO--- dedi ki...

ellerine saglik arkadasinin :) hepsi nefis görünüyo...
bende seni cok özledim canim..ayrica ne demek ..olur mu aramizda seyler asla kirilmam sana..kocaman öptüm :)

Bir Anne dedi ki...

Selamlar, cok hos bir parti olmus bu. Dag evini ben de cok merak ettim. Baba tarafindan Trabzonlu olarak, gidince gormek isterim dogrusu:)
Ikramlar da harika gorunuyor, masallah.

Adsız dedi ki...

vildan hanımdan bir an önce tarifleri göndermesini bekliyorummm.....

renkler dedi ki...

Dağ evi ha! Kulağa ne hoş, ne sıcak geliyor. Vildan hanıma da buradan sevgilerimi iletiyorum... Erişte salatasına bittim. Yeşil mercimek var değil mi? Zaten erişteye ne yakışır! Yoğurt sarımsaklı mıydı? İçerisinde başka ne vardı... Kesin yapmalıyım. Damak tadıma çok uygun. Öpüyorum Gülcüğüm, ken,iden dikkat et canım.

Beyhan dedi ki...

Güzel bir kaçamak olmuş senin için,çok sevindim.Vildan Hanım güzel şeyler hazırlamış konuklarına.Özellikle erişte salatası bana çok uygun.Öpüyorum seni...

Tijen dedi ki...

Ne güzel bir kaçamak olmuş Gül'cüğüm! O bir gün bile yetmiştir sana...

Hülya dedi ki...

Partiye mi gittin?Ben niye Vildan'ın arkadaşı değilim ki?Hem de kar,hem de dağ evi varken:((Vildan'a bir desen de ya da aramızı yapıversen;)))

Ne keyifli geçmiştir kimbilir cancağızım;)Çok sevindim senin adına;)