Perşembe, Ağustos 31, 2006

Nusskuchen / Fındıklı Pasta

Sevgili arkadaşlarım,size tarifini verdiğim bu pasta Almanlar'a ait olup 100 seneden eski bir geçmişi vardır.Eğer hoşunuza gitmişse yapımı ve malzemesi kolay olan bu pastayı denemenizi öneriyorum.
Denerseniz sonuçları benimle paylaşmanızı rica ederim.Bundan ayrıca mutluluk duyarım.Hepinize şimdiden kolay gelsin..

Malzemeler


125 gr şeker


4 yumurta


175 gr tereyağı


1 paket vanilya


1 paket kabartma tozu


minicik tuz


1/2 su bardağı süt


1,5 su bardağı kavrulup öğütülmüş fındık


50 gr çikolata rendesi


1-2 damla rom


250 gr un


Üzeri için


yarım kase pudra şekeri ve fındık





Yapılışı



Önce yumurta ve şekeri iyice çırpıp yağı ekleyin,arkasından fındık ve çikolata hariç tüm malzemeyi ekleyip çırpma işlemini tamamlayın.Sonrada fındığı ve çikolatayı ekleyip kısa devrede çırpıp hamuru hazır hale getirin.Kelepçeli kalıbı yağlayıp hamuru içine döküp 175 c de



pişirin.Pişen pastayı iyice soğuttuktan sonra pudra şekerini 2 yemek kaşığı su ile bulamaç haline getirip pastanın üzerine pasta fırçası ile sürün.Ayırmış olduğunuz fındıkları bu bulamaca batırıp pastanın kenarlarına dizin.Evet arkadaşlar pasta işlemi bitmiştir.Servis yaparken üzerine şanti



ekleyip ikram edin.Mutlaka kahve ile için arkadaşlar,zevki ve lezzeti orda belki de.))





ÖNEMLİ NOT:Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.








AFİYET ŞEKER OLSUN!





37 yorum:

munevver dedi ki...

Günaydın Gül,ne güzel bir pasta,eline sağlık,Yalnız bir bir şey soracağım.'sahne' herhalde krema olmalı değil mi? Sevgiler,

isil dedi ki...

Gül, merhabalar!
Cok guzel bir pastaya benziyor canim ellerine saglik. Yorumlarin bana ve arkadaslarima moral kaynagi oluyor, cok tesekkur ederiz :) Yazim tarzini da cok begeniyorum canim.
Opuyorum

Damak Tadı dedi ki...

Günaydın Münevvercim,
Özür dilerim yanlışlıkla yazmışım şimdi düzelttim canım.Evet sahne krem şanti oluyor.Teşekkürler yorumun için.

Sevgilerimle,

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Işıl,
Teşekkürler canım,çok sağol..
Senin ve arkadaşlarının hoşuna gidiyorsa ben devamlı yazarım canım,sen yeter ki iste.

Sevgilerimle,

tatli-tuzlu dedi ki...

Gül sen almanyada hangi sehirdeydin,bide nekadar kaldin burda. Gercekten cok merak ettim canim

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Behiye,
Yaklaşık 6 yıl kadar Düsseldorf'ta kaldım canım.))

Kısmet olursa Eylül sonu gibide Münih'e gitmek istiyorum bakalım.))

Hallettin mi bulmacayı,ulaştın mı güneşe? :))

Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

Pasta çok güzel görünüyor, tarifini not aldım:))

Adsız dedi ki...

Bu pastayı deneyip sonucu bilahere bildireceğim:)şaka değil vallahi gerçek çok hoşuma gitti:)
bu arada yazılarında atlamalar olduğu dikkatimi çekti onları süs olarak mı yapıyorsun eğer öyleyse no problem ama değilse edit kısmına tklayarak oradan html tarzı şeyleri silerek bu atlamaları önleyebilirsin bidenem
p/a< gibi yada direk oradan yaz metnini.
çokkkk öpüyorummm

Adsız dedi ki...

gülcüm,hemen tarifini aldım.çok güzel bir pasta olduğu herhalinden belli.ellerine sağlık canım.
kalbimizden kucak dolusu selam ve sevgilerimizle.
nunubella

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Pembelicim,
Çok teşekkür ederim canım,şimdiden ellerine sağlık.

Sevgilerimi gönderiyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Candancım,
Pastayı beğenmene inan çok mutlu oldum canım.Umarım hoşuna gider afiyetle yersiniz.

Yazıları bir türlü ayarlayamıyorum,
bu yüzden böyle oluyor.(süs değil canım okuyunca çok güldüm.ilahi sen..)

Vermiş olduğun bilgiler doğrultusunda denemeler yapacağım.Çok sağol teşekkürler,güzel gönüllü arkadaşım.

Çok çokkkk öpücükkk.Tekrar tekrar çok sağol emii.))

Sevgilerimi gönderiyorum canım..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nunucum,
Çok teşekkürler canım,beğenmeniz beni çok mutlu etti inan.Bende burdan kucak dolusu sevgi ve selamlarımı gönderiyorum sana ve ailene..

Mutluluklar seninle olsun her zaman.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Gül Merhaba pasta çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık. canımda nasıl tatlı istiyordu bir bilsen Neyse sevgiyle kal Ebru

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba canım çok güzel olmuş pasta marifetli ellerine saglık. Sevgiler...

MUTFAK SAYFASI dedi ki...

gülcügüm ellerine saglik, pratik ve lezzetli bir pasta ile yine sayfani senlendirmissin. cok benzer bir keki de ben bol bol yaparim. bilirim cok nefis olur. paylasimin icin tesekkürler. sana kolayliklar dilerim. sayfama biraktigin birbirinden güzel mesajlarin icinde ayrica tesekkür ederim. col düsüncelisin. acikadan bol bol ye, gerisini düsünme. görüsmek dilegiyle. suna

Adsız dedi ki...

Merhaba Gül,yine aklımı başımdan aldın! Bu ne güzel bir pasta öyle.Seninle kesinlikle komşu olmak isterdim.Vallahi sizin komşular çok şanslılar.
Düsseldorf'ta 6 yıl yaşamıssın.Ben de ablamın doğumu için Aachen'e gidip 2 ay kalmıştım.(Düsseldorf'tan Aachen'a geçtim tabii)Almanya'nın pastanelerinin ne kadar güzel ve temiz olduğunu fark ettim.Aslında bunları yazmamın nedeni orada meşhur bir pasta vardı,herkesin pastaneden alıp yollarda yediği cinsten.Bizim katmerler gibi kıvrılarak yapılmış,yassı,tatlı,mayalı,üzümlü ve üzeri glazürlüydü.İki çeşitti biri sade biri marzipanlıydı.Senden bu pastayı hatırlamanı ve bana yapılışını öğretmeni istiyorum.
Lütfen bu pastayı bana bulur musun?(pasta mıdır çörek midir neyse)
Bu konuyla yakından ilgileneceğini biliyorum ve şimdiden çooook teşekkür ediyorum.
İyi hafta sonları canım...

Adsız dedi ki...

Aa yorumumu okudum da resmen tarif vermiş gibi olmuşum:))Çok güldüm:)))
Ama asla bu kadar basit olamaz o yediğim şeyin tarifi:)))

NAZLICA dedi ki...

Gül çok lezzetli olduğunu tahmin edebiliyorum. Çok teşekkürler paylaştığın için, her gördüğüme hevesleniyorum, kilolar ne olacak bilmiyorum:)En iyisi ben bu güzelliklere yutkuna yutkuna bakayım. Kilolu olduğumu sanma sakın ama potansiyel var, dizginlemesem vay halime.Desteğin güzel sözlerin için teşekkürler. Sağlıklı ve mutlu bir hafta sonu diliyorum.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Tabakta,
Çok teşekkürler,beğenmene sevindim.

Sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Sunacım,
Teşekkürler bende sana şimdi.Pastayı beğenmene sevindim.Şimdi sıra sende kekini bekliyoruz.Sakın unutma bak.))Sayfanı ziyaretimden dolayı teşekkürlerini gönderiyorsun rica ederm ne demek canım.Hafta sonu acika yapacağım,umarım cevizler tükenmemiştir.

Sevgilerimi gönderiyorum

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Beyhancım,
Okul için orda kalmıştım,Düsseldorf güzel bir şehirdir çok severim ara ara da yad ederim giderek.
Senin dediğin Schneke canım.Yanılma şansıom da olabilir belki ama,%90 o diyebilirim.Çünkü her Almanya seyahatimde kardeşime getirirdim.Kendiside çok sever.Ben anladım akşama kitabıma bakıp bilahare sana tarifini yazarım canım sakın merak etme.Üstelik mohn yani haşhaşlısınıda yapabilirsin.

Ben bilgi vereceğim sana canım.Teşekkürler yorumun için.
Bende sana çok güzel bir hafta diliyorum.

Sevgilerimle

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nazlıcım,
Bencede devamlı kontrollu olmakta fayda var dıyorum.İpin bir ucu bir kaçtımı tutabilene aşkolsun.Canım sende çok sağol güzel yorumun için.Lütfen kendine çok iyi bak.
Teşekkür ve sevgilerimi gönderiyorum.Umarım herşey yoluna girer en kısa zamanda.


Selamlar

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Beyhancım,
Schnecken'in tarifini veriyorum.
450 gr un
1 paket maya (30 gr)
50 gr tereyağ,yarım çay kaşığı tuz,1 yumurta sarısı,150 gr tereyağı,3 yemek kaşığı şeker,1 su bardağı süt,yarım çay kaşığı tarçın,100 gr üzüm kurusu
Yapılışıda,önce süt şeker ve maya eritilip 10 dk bekletilir.Arkasından diğer 50 gr tereyağın dışındaki malzemeler eklenir.(üzüm kurusu ve tarçını da ayır)Sonra bu hamuru ılık bir yerde kabarana kadar beklet.Hamurumun iyice kabardıktan sonra parçalara ayırıp merdane ile iyice aç.Ne kadar büyük olursa o kadar iyi olacak.Sonra bu yuvarlak hamuru kare olarak kes.Sadece kenarlarından minicik kesip kare yap.50 gr tereyegını eritip içine sür.sonrada üzümkurularını tarçınla karıştırıp hamurun içine serp.Hamurunsağ tarafını üzerine katla,sakın ikiye katlama.sag tarafını katla,aynı işlemi sol tarafada yap.adeta iki kapak gibi olacak,sonra onların üzerlerinede yağ sürüp o ıkı kapağı üst üste gelecek şekilde yap.ve dilediğin aralıklarla kesip tepsiye koy.Piştikten sonrada üzerlerine pudra şekerli su yapıp sür.

Damak Tadı dedi ki...

Beyhancım umarım iyi anlatabilmişmdir.
Şimdi ikinci şekil.Yine yumaklar yap bu sefer küçük olacak yumaklar.Onları merdane ile aç.(pardon birinci tarifte merdane ile acılacak,şaşırdım birde)İçlerine yağ sür.Badem ezmesini bulabilirsen ondan ekle üzümleri serpiştirip rulo gibi sar ve sonrada kendi içine doğru yuvarlak sarıp elinke iyice bastır.Üzerlerine yumurta sarısını su ve tuz ile karıştırıp sür.Diğerinede aynı işlem uygulanacaktı.Artık sen içini ayarlarsın kendine göre.Dilersen haşhaşı hafif şekerle pişirip üzümleri ekleyip kaşıkla içine yayabilirsin.

Damak Tadı dedi ki...

beyhan takıldıgın yerler olursa tekrar sorarsın bana canım.Birinci şekilde güzel olur ikinci de.Dilersen piştikten sonra üzerlerine marmelad sürebilirsin,dilersen pudra şekerini su ile değilde istediğin bir meyve suyu ile de hazırlayabilirsin.

Umarım çok güzel olur afiyetle yersiniz.

Sevgiler,iyi geceler

Adsız dedi ki...

Gül inanamıyorum hemen buldun ve yazdın.Sana ne kadar teşekkür etsem azdır.adını yazmıştın ya akşam üstü aradım aradım hiç birşey bulamadım.Çok üzülmüştüm.Çok güzel anlatmışsın,binlerce kere teşekkür ederim.Benim yediklerim 2.şekilde anlattığın gibiydi.Badem ezmeliyi sevmedim de sadeyi çok sevdim.Sakın tarifini silme oldu mu arkadaşım?
Sen internetten bunun resmini bulabildin mi acaba?

Adsız dedi ki...

İlk yorumu hemen yolladım çünkü acayip bir yağmur başladı bir anda internet kesilebilir yorumu yollayamam diye korktum.
Ben galiba yarım ölçüden yaparım bunu.Biliyorsun 2 kişiyiz.
tekrar teşekkür ederim sana arkadaşım,öpüyorum seni:)))

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Beyhancım,
ne demek sen yeter kiiste ben sana hemen bulur yazarım.Ben netten değilde bendeki Almanca pasta kitabından buldum yazdın sana.Dilersen resimlerini de çeker yayınlarım sana ama şimdi yapamıcam sanırım.Geç oldu ve inan çok uykusuzum.Sözde kitabımı bitirecektim.Ama yarın netten de bakar bulur sana adresını verırım canım.Ofiste olacağım yarın.Oldumu şeker.))

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Beyhancım,
Bence de küçük ölçü yap önce,sonradan daha çok yaparsın.Hatta buzluğa atıp çıkarır çıkarır yersin.Aklında bulunsun buzluğa atarken sakın üzerine marmelad sürme yerken sürersin canım.Burda da acaip bastırdı.Görüsürüz tekrardan iyi geceler canım.

Adsız dedi ki...

Tamam canım,şimdi hiç acelesi yok zaten fotoğrafların yat dinlen.Tarifte verdiğin isimle bir kaç tane tarif(tabii Almanca) ve resim buldum zaten.benimkiler salyangoz şeklinde kıvrık olanlardandı ve incecikti.ben de öyle yapacağım zaten.Ellerine sağlık canım uzun uzun yazmışsın:))

---OPTiO--- dedi ki...

nuss kuchen ..nefis görünüyo..eminim burdakilerden tadi dahada güzeldir gül :) sevgiyle kal...

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Beyhancım,
Önemli olan elinde tarifin olması canım.Aetık sen dilediğin şekilde yaparsın.Zaten Türkçesi de salyangoz canım.))Bence sen orjinal yani salyangoz gibi olanı yap.Aslında ben tarif ederken salyangoz gibi yapacaksın deseydim sen hemen anlardın ya,ama bende jeton sonradan düştü.Yani belki anlamazsın diye düşündüm dü.Çok sevindim nette tarif ve görüntü bulmana canım.O zaman sanırım benim resim çekmeme gerek kalmadı.
Şimdiden ellerine sağlık,afiyetler olsun canım.

Sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Optio,
Canım teşekkürler yorumun için, ordakilerden güzel olmadığı kesin latife ettiğin içinde ayrıca teşekkürler.

Sevgiyle kal her zaman..

sevdamavisi dedi ki...

Sevgili Gül ne güzel pasta böyle ellerine sağlık. sabah sabah bile canım çekti.
hep böyle neşeli ve hayat dolu ol ki bize de yansısın pozitif enerjinden:)))
sevgiler...

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Sevdamavisi,
Güzel yorumun için teşekkürler canım.Yakın olsak ben sana hergün yapardım pasta.Canım umarım sende hep mutlu ve neşeili olursun.Ben neşeli olunca mutlaka yansıtım sana merak etme canım.))

Hep sevgiyle mutlu kal..

Adsız dedi ki...

mrh gül hanim.lütfen bana kavrulmus vede ögütülmüs findigin almancasini yazarmisiniz.tsk´ler.

Adsız dedi ki...

mrh.gül hanim.bende size birsey danismak istiyorum nuss kuchen hakkinda.bende almanyada yasiyorum acaba burada findigin kavrulup ve ögütülmüs olanini nerde bulabilirim .adini yaza bilirmisiniz bana.yada bulamazsin derseniz kendim nasil yapabilirim.simdiden tsk´ler.