Cuma, Aralık 05, 2014
Kabaklı Dilimler
En çok sevdiğin sebze hangisi diye sorulsa bana,ilk sırada kabak,patlıcan,biber üçlüsü derim..Onun dışında ki kış sebzeleri çok da ilgimi çekmiyor açıkçası..)) Yemeklerde de et ve kıyma olunca yemeyen ben,devamlı sorun teşkil eden biri olarak her öğün ofiste konu oluyorum..) Konuyu dağıtmadan hemen belirtmeliyim ki;değişik kabak alternatifleri arıyorsanız sizi için ideal olabilir.Buyrunuz tarife geçelim.
Malzemeler:Kabak,dereotu,peynir,tuz.. (beşamel sos da olabilir)
Hazırlanışı:Kabakların kabuklarını soyup sıcak su içinde 3-4 dk haşlayıp hemen çıkarıp süzdürün.Soğuyunca uzunlamasına ikiye ayırıp dilimleyip borcama yayın.Üzerine bolca dereotu serpiştirip kabaklar görünmeyecek şekilde peynirle kapatıp fırına verin.10 dk kadar peynirler eriyince servis ediniz.Dilerseniz beşamel sos hazırlayıp kabakların üzerine döküp peynir serpiştirip de pişirebilirsiniz.
Afiyetler olsun..!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Üçü de yaz sebzesi yazdıklarınızın, kışın tüketilmeseler daha iyi.
öyle de insan görünce dayanamıyor..
Merhaba, kabak-patlıcan gibi yemekler tek başlarına biraz yavan ve doyurucu olmuyor fakat bu tür leziz ve farklı eklentiler ile sebze sevmeyenler bile hayır diyemez :)
Yorum Gönder