Cuma, Ocak 16, 2009

Kestaneli İç Pilav ve Selanik Böreği

İç pilavı sade (cigersiz) sevenler için güzel bir alternatif olacağını düşünüyorum..Bu haliyle çok nefis olmuştu..Aslında iç fıstığımız (antep)olmuş olsaydı,tereyağında tavada çevirip kestanelerin üzerine dökünce çok daha lezzetli oluyordu..

Sizlere bir tavsiyede bulunacağım arkadaşlar..Bundan yaklaşık 20 yıl önce bir dostumuzun evinde tatmıştım fıstıklı pilavı ve o günden beride sıklıkla yaparız.Normal tereyağlı pirinç pilavını yaptıktan sonra şekilli bir tabağa çeviriniz(dinlenmiş olması şart).1 Çay bardağı veya daha fazla fıstığı 1 yemek kaşığı tereyağda kızartıp (pilava az yağ koyup, fıstıklara fazla yağ ekleyebilirsiniz.böylesi çok lezzetli oluyor.)yağı ile birlikte pilavın üzerine dökünüz..Muhteşem bir pilav olduğunu göreceksiniz..))Afiyetler olsun..!!
3
Kestaneli iç pilavımı zçok nefis olmuştu..Geçenlerde misafirlerimiz vardı ve haliyle annecik bu pilavdan da hazırlamıştı..Bizler iç pilava, ciğer eklemediğimiz için normal iç pilav hazırladı annecik..Pilav demlendikten sonra şekilli bir tabak veya pasta kalıbına bastırılıp çevrilir.

Üzeri içinde:
Kestaneler hafif kızartılıp kabuklarından ayrılırlar..(bizimkileri ayırmak zor olmuştu,haliyle parçalandılar..))
Bir tencerede 2 yemek kaşığı şekerle 1 tatlı kaşığı krema karamel oluncaya kadar kaynatılır..(çok sert olmatacak)Sonra kestaneler eklenip iyice karıştırılıp çevrilmiş pilavın tepesine yerleştirilir.
5
Börekleri kuzenimizin dünürü yapıp göndermişti bize..Kendileri Selanik göçmenleri ve halende oraya sıklıkla gidip gelirler..Börekler kıymalı ve peynirli idiler..Elde açma börek..Gördüğümde hazır baklava hamurundan yapıldığını sanmıştım..Fakat işin aslı öyle değilmiş..Birde ciğerli börekleri var ve popüler..))Bizler ciğer yemediğimiz için o dillere destan böreğin tadınıda haliyle bilmiyoruz..))Bu yüzden size bu böreğin tarifini üzülerek veremiyorum..Kendilerini gördüğümde ilk işim tarifleri almak olacak..))
4

1

25 yorum:

Adsız dedi ki...

Pilav ve kestane, şimdiye kadar hiç birlikte yediğim bir lezzet değil. Ama görüntü "ye beni" diye sesleniyor.
Ellerine sağlık canım

fiko-yağız mutfakta dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM GÖRÜNTÜLER NEFİS SEVGİLERİMLE FİKRİYE

Unknown dedi ki...

Canımmmmmmm ellerine sağlık enfes görünüyor.Bende özgül ablamın tarifiyle denedim muhteşem oldu ama yayınlayamadan oğlanlar yanlışlıkla pc den sildi kocaman öptüm...

Ferhanca dedi ki...

Pilav çok güzel ama börek şahane:))
afiyetler olsun..

Ferkay dedi ki...

Gül üm canım benim herikisi de nefis görünüyor.Hele börek enfes ama ben birşey soracam bunların tarifleri mi yok yoksa benim bilgisayarda problemmi var. Yoksa tarif istiyorum arkadaşım.
Seni kocaman öpüyorum....

NiNo dedi ki...

gulum ne guzellikler var yine sende valla komsu olmak isterdim sana :) sole okuldan geldigimde gulum ya karnim cok ac ne var sende diyebilmek isterdim :((

gülizar dedi ki...

Senin hamaratlığının genlerinden geldiğini bir kez daha elleri öpülecisi anneciğinden geldiğini görmüş olduk.Teyzeciğime ilet gül abla geldiğimde bende bunlardan istiyorum.Canım balacığım güzel bir hafta sonu dileğiyle....

neslihan erzincan özgür dedi ki...

canım pilav enfes,çok çok güzel görünüyor.ellerine sağlık.afiyetler olsun.iyi hafta sonları.sevgilerimle...

Tijen dedi ki...

Gül'cüğüm,
Bu lezzetlerin hepsine bayılırım. Ah anneciğinin böreklerinden yemeyi de çok ama çok isterdim. Kısmet işte. Bir dahaki sefere. Belki birlikte Nunu'ya da gideriz?

Adsız dedi ki...

Pilavın sunumu harika olmuş, eline sağlık canım. Börekde nefisss görünüyor.

PASTA TASARIM By Nesrin Tong dedi ki...

GÜL ABLACIM YİNE YAPTINIZ YAPACAĞINIZI.... SIZ YEMIŞSINIZ AFİYETLER OLSUN DA.... BİZ NE YAPACAĞIZ... BÖYLE FOTOĞRAFLARA BAKA BAKA..... VALLA HELE O KESTANELERIN YAPILIŞINI OKURKEN DAHA FENA OLDUM... HEMEN YAPMAK ŞART OLDU....: ELLERİNİZE SAĞLIK.... SEVGİLER.....

Adsız dedi ki...

gülcüğüm valla ben ciğerde yerim o selanik böreğinden de pilavdan da ne yapmışsınız ayol.

vallahi yapanların ellerine sağlık yiyenlere afiyet bal olsun.

öperim yanaklarından.

made in funda dedi ki...

BÖREK İNANILMAZ MUHTEŞEM PİLAV DESEN BAKA BAKA BİR HAL OLDUM....SÜPER CANIM SÜPER.ANNECİĞİNE ÇOK SELAM SÖYLE.SÜPER BİR ANNE..

pelince dedi ki...

Bende selanik böreğine bayıldım.Çok leziz gözüküyor...Ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

canım bayıldım nefıs gorunuyor ellerıne saglık cok canım cektı valla :) sevgıler...

zarpandit dedi ki...

kestaneli iç pilavı gorunce resmen acıktım gece gece gülüm :) senin ellerinden bir sofra için neler vermem aman maşallh diyeyim de nazar degdirmeyeyim :))

Leziz Tarifler dedi ki...

Kestaneli pilav enfes canım, ellerine sağlık...

Pelin dedi ki...

Gülcüğüm pilav nefisss görünüyor. Fıstıklı pilav tarifin için de teşekkürler. Hepsini deneyeceğim.
Sevgiler

Özlem dedi ki...

İşte ben bu pilava bayılıyorum, bazen, kuzu eti yaptığım zaman yanına yaparım, bence sultanlara layık bir lezzet, bunun da görüntüsü muhteşem, ellerine sağlık canım, sevgilerimle...

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

YA PİLAV SÜPER GÖRÜNÜYOR. ANNECİĞİN ELLERİN ESAĞLIK İYİ HAFTA SONLARI

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Gül'cüğüm,

Pilav da börekler de nefis görünüyorlar. Sade pilav yemeyen ben böylesine güzel hazırlanmış bir iç pilavı reddedemem. Ellerinize sağlık.
Kestanelerin zor soyulduğunu söylemişsin. Bir önceki iletimde nasıl kolay soyulacağı ile ilgili ipuçları vermiştim. O yöntemle mi yaptın da soyulmadı merak ediyorum.
Çünkü ben ve deneyenler çok memnun kalmıştık.

Çok çok sevgiler,

Saliha dedi ki...

kestaneli pilavı cok merak ettim şimdi:)..muhakkak deneyecegım..şmdilik közleyıp tuketıyoruz ama göruntuden anladıgım kadarıyla hemen denenmesı gereken bır lezzet..paaretsi pazardan alınıp yapılcak..

gülüm,ellerne kollarına saglık..cok guzel bır pazar gecırmen dılegımle..

Saliha dedi ki...

ya yanlıslıkla tıkladım yolladım...börek hakkında bişey demeden olmaz..cunku enfeeessss harıkaaaaa.....................

TAZE NANE dedi ki...

Aman pilav enfes görünüyor.
Börekte harika ama ben pilava bayıldım.

Adsız dedi ki...

selanik böreğinin tarifini verirmisiniz.