Çarşamba, Haziran 27, 2007

KAT KAT JÖLELER

Akşam yemeğinden sonra balkonda otururken Berk benden tatlı bir şeyler istedi,fakat evde onun damak tadına hitap eden hiç bir şey yoktu,çikolatanın dışında.Saat'e baktığımda 21.45'di,ben hemen erzak dolabını karıştırıp kolay bir şeyler ararken gözüme jöleler ilişti ve hemen dondurucuda kalmış böğürtlenlerle böyle bir karışım hazırlamış oldum.Evdekilerin pek hoşuna gitmesede 2 dilim yediler anında,Berk ise benim hoşuma gitmedi diyerek benden o saatte çikolatalı pasta istemeye başladı.Saat geç olmasaydı yine yapacaktım fakat o saatte mikser çalıştırmanın doğru olmayacağını o'na anlatıp ikna etmeyi başardım.Yerine ne mi yaptım??Mevsim meyvelerini soyup hemen salata yapıp üzerlerine hafif pudra şekeri serpip servis yaptım.Sonuç Berk'in memnuniyetiyle geceyi noktaladı..)))Bu durumlarda her zaman dondurucuda bir şeyler bulundurmanın ne kadar işe yaradığını bir kez daha anlamış oldum.))Arkadaşlar bu jöleli katların minicik tadına baktığımda, muzlu jöleye katmış olduğum çikolataların hiç yakışmadığını geç de olsa farketmiş oldum.Sizlere hiç tavsiye etmem eğer bir şekilde muzlu jölede çikolata kullanacaksınız.Yinede damak tadından, damak tadına fark vardır değilmi arkadaşlar??Bu aralar mutfakla pek aramız iyi değil,nedeni ise yazdan dolayı kimse İstanbul'da kalmadığından gelenimizde azaldı..Yakın tarihte annemle babamda tatile gidecekler ve ben yine tek başıma buralarda kalacağım..Bu ay içersinde yurtdışına çıkacaktım, işlerimizin yoğunluğundan dolayı yıllık iznimi sonbahara kullanmayı düşünüyorum şimdilik.Bazı bloglarda arkadaşların tatile çıktıklarını,bazılarının ise tatil hazırlıklarını yaptığını görmek beni onlar adına mutlu ediyor.Bu yaz burada kalacağım içinde ayrıca da üzülüyorum...Tüm arkadaşlara güzel bir hafta sonu diliyorum ve sevgilerimi gönderiyorum..))
Kalıbım yıldız şeklinde olduğundan sunumu ise çok şık olmuştu.))
Kalıbı hemen donması için 10 dk dondurucuda bırakıp aldıktan sonra,kalıbı servis tabağına çevirdiğimde, biraz görüntü bozulduğunduğundan sizlerle paylaşmak istemedim..(
Muz jölesinide hazırlayıp içine muzları doğrayıp birazda çikolata karıştırıp diğer karışımın üzerine döktüm,hepsi bu kadar arkadaşlar..
Resimlerde de görüldüğü gibi böğürtleni çilek jölesine karıştırıp ıslatılmış kek kalıbına boşalttım,arkasından bisküvileri üzerlerine dizdim.
Böğürtlen
çilek jölesi
muz
muz jölesi
damla çikolata
savyer bisküvi

30 yorum:

ayseyaman dedi ki...

Sevgili Damak Tadım Gül'üm,
ellerine saglık canım jöleli kat katlar nefis görünüyor. :)
Kuzucuğunun kafası ne kadar ediyor diye bakmaya geldim ama üzerinden ne yazılar ne etkinlikler geçmiş buradan.
Başta güzeller güzeli Karya'nin yanaklarindan öper onu tebrik ederim. Tum okul hayati boyunca basarili olur ınsallah.
Yarışmadaki tüm köpekler çok güzelmiş, benim favorim her zamanki gibi kurt köpeklerinden yana. Diğer cinslerde çok şirin çok akıllı olurlar ama kurtun yeri ayrıdır..
Börekler pizzalar hepsi çok güzel olmuş ama ben bu sefer kat kattan aldım gidiyorum, daldan dala atladım,cok uzattım sanırım. :)
Tekrar ellerine sağlık..
sevgilerle

Adsız dedi ki...

Gül Canım ;
Ne güzel jöle yapmışsın hem çilekli hem muzlu kedidilleri ile nefis olmuş canım ellerine sağlık kalıbında çok güzelmiş yıldız yıldız bayıldım valla..Salatalıkları sormuşsun canım evet güneş almaları gerekiyor ve bol su istiyorlar öyle güzel büyüyorlar ki hayret ediyorum sende seviyorsun benim gibi çiçekleri ne güzel..
Sevgiler canım

hayat dedi ki...

Canım Gül'cüğüm, ben gelmeyeli neler yapmışsın börekler pizzalar jöleler hepsi harika ellerine sağlık.
Ama hepsinden önemlisi Karya çok tatlı olmuş maşallah. Allah nazarlardan korusun.
Gül'cüğüm sana ve ailene iyi hafta sonları diliyorum.
Sevgiler...

tata dedi ki...

Sevgili Gül, yine becermissin birseyler cabuk tarafindan! Tatile gitmiyorum diye üzülme biz seni yalniz birakmayiz.
Sevgiler

Hülya dedi ki...

Gecenin o vakti çocuk kalbi kırmayan canım Gül'üm.Ellerin dert görmesin.Güzel yüreğine sağlık.Muz içinde çikolata püfünü dikkate alırım sağol...;)
Yıllık iznime ben de şu vakitler çıkamıyorum.Yalnız değilsin demek istedim ama çok bunalmış vaziyetteyim.Bahar gelse çayıra çimene yayılacağım diyen ben henüz bir ağaç altında oturmuşluğum yok bu da beni çok geriyor:(Bahar geldi geçti çimenler sarardı artık:(
Seni çok öpüyorum...Sevgiler...

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Gül ellerine emeğine sağlık, jöle, meyve, bisküvi ben de çok yakıştırıyorum ve ben de beğendiremiyorum :(
Yazın soğuk soğuk ne de güzel oluyor aslında :))
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Canım Benim,
Tadını bilmem ama görüntü çok güzel aslında.Ama bence de çikolata olmasa daha iyi olurmuş.Meyveliler daha hafif oluyor her zaman.Alt taraftaki börekler de nefis görünüyor.Ellerinize,kollarınıza sağlık canım.
Öpüyorum,görüşmek üzere:)
Hele o Karya bitirdi beni.Ona baktıkça 4 yaşındaki yeğenim Belgü'yü görüyorum.Öpüyorum Karya'yı:))

BEYHAN

Tuhfe dedi ki...

Güzel bir hafta sonu diliyorum.

Sevgilerimle.

Leziz Tarifler dedi ki...

Tatlı Gül'cüm,

Hiç sıkma canını ben de burdayım.
4 gün kısa bir Çeşme yaptım ama Ağustos'a kadar işler yoğun.
Anlayacağın yanlız değilsin.
Yazın sıcakta, ağır tatlılar gitmiyor. Jöle güzel bir seçim bence. Hele bir de meyvalı ise. Muz ve çikolata lezzetinin uymaması enteresan. Demek jöle olunca farklı oluyor. Bilgi için teşekkürler.. Sen ne yaparsın da güzel olmaz canım benim. Sevgiler, kocaman öpücükler...

Cafe Gusto dedi ki...

Merhaba Gül
gece gece ne de güzel şeyler yapmışsın ellerine sağlık.
Sevgilerimle..

sevdamavisi dedi ki...

Gülüm, canım,
öyle güzel mesajlar yazmışsın ki bana yüreğindeki tüm sevgi ulaştı emin ol. sabah sabah içimde çok güzel bir huzur oluştu teşekkürler canım.

Jöleli pastanın görüntüsü çok güzel görünüyor bence ellerine sağlık. Berk'i nihayetinde mutlu edebilmişsin ya o yeter. sevgilerimi yolluyorum canım. öpüyorum

Özlem dedi ki...

Gül'cüm,

Öncelikle tatile gidemeyenler klubüne ben de üye oldum bu sene :) Çok yoğun bir dönemden geçiyoruz ve çalışan herkesin izinleri donduruldu. Yani hiç üzülme yalnız değilsin.
Jöleye çikolatanın yakışmadığını iyiki söyledin, bilmiyordum.
Bazen jöleye katılan malzemeler kötü sürprizler doğurabiliyor. Mesela ben de bir seferinde kivi koymustum. Saatlerde katılaşmasını bekledim ama boşuna. Meğer kivi ve de hatta ananas jölenin katılaşmasını önlüyormuş. Ben de bunu paylaşayım dedim.

Sevgiler...

Tuba dedi ki...

Ne tatlisin sevgili Gul. Hulya'in dedigi gibi o saatte minik bir kalbi mutlu etmeye calismissin. Simdi dusundumde hic muzlu joleye cikolata ekledim mi diye ve aklima gelmedi. Aslinda ikisi de ne guzel tadlar ama demek jolede birbirine yakismiyor. Istanbul'da kalacagim diye uzulme, ben seni yalniz birakmam. Kismetse 20'sinde oradayim. Cok coook sevgilerimi gonderiyorum, en kisa zamanda gorusebilmek dilegiyle,

NiNo dedi ki...

harıka olmus canımcım ellerıne kollarına saglık ızmırden sevgıler

Adsız dedi ki...

Sevgili Ayşe'cik,
Kuzunun kafasını bir köpek aniden kapmıştı ve sahibide 5.ytl ödemişti..))Çok gülmüştük o anda ve hayretler içersinde kalmıştık.Karya için güzel dileklerinden dolayıda çok teşekkür ederim canım benim.
Sevgiyle kucaklayıp öpüyorum seni canım benim.

Adsız dedi ki...

Seda'cığım teşekkür ederim canım benim..Salatalıklar sanırım bizim balkonda da güzel yetişir,zira güneş içersinde sabahtan akşama kadar..Verdiğin biligler için teşekkürler tatlı Seda'cığım..

Sevgiyle kal daima.

Adsız dedi ki...

Sevgili Hayat'cığım,çok teşekkür ederim canım benim güzel dileklerinden dolayı..Bende sana güzel bir hafta dileyip yanaklarından öpüyorum canım..

Adsız dedi ki...

Canım tatam benim çokkkkkkkkkkkkkk
sağol sen..Sevgilerimi gönderip,kocaman öpüyorum seni..Mutlu oldum hemde çokkkkkkkkk..

Adsız dedi ki...

Sevgili Hülya'cığım, ben dayanıyorum hiç çocuklara inan..))Bende yaz gelsede günü birlik tatiller yapacağım derken,İstanbul'un cafe'lerini dolaşmaktan başka bişey yapamaz oldum tatlım..))Umarım sende en kısa zamanda tatile çıkarsın canım,yaz gelince arkadaşlarda gidip gelince insan bunalıma giriyor resmen..))

Sevgilerimi gönderip yanaklarından öpüyorum canım..)

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu'cuğum,
Bende çok severim yazın soğuk soğuk,fakat vanilya'ya çikolata hiç yakışmamıştı..))Sanırım bizimkiler jöleyi pasta'da seviyorlar canım..

Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

Canım Beyhan'cığım benim,bana katıldığın için teşekkürler canım..Sanırım sende daha önce deneyip tadına baktın sanırım..Börekler de hem hafif ve nefistiler inan.))Karya için güzel dileklerine de ayrıca teşekkürler tatlım..Görüşmek üzere diyorum ve heyecanlanıyorum da tatlım..

Kocaman öpüyorum seni..Sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Tuhfe'ciğim,
Bende sana güzel bir hafta diliyorum canım.

Sevgiyle,

Adsız dedi ki...

Sevgili Feyhan'cığım,demek sende şimdilik çıkamıyorsun tatile canım..((O 4 günlük kaçamak bile nasıl iyi gelmiştir değilmi canım??
Çok teşekkür ederim tatlı Feyhan'cığım,bu sefer yaptığımı inan bende sevmedim..Muzlu jöleye kesinlikle çikolata konulmayacağını deneyerek öğrenmiş oldum canım..))Tüm yaptıklarımızın lezzetli olmalarıda mümkün değil dimi canım*

Sevgilerimi gönderip,bende seni kocaman öpüyoum canım..

Adsız dedi ki...

Sevgili Serpil,
Çok teşekkür ederim canım benim.

Sevgiyle kal..

Adsız dedi ki...

Sevdam,ne demek canım benim..Seni mutlu düşünebilmek,yüzünün güldüğünü hissedebilmek,sevincini bizlerle paylaşıyor olman,inan benim içinde en büyük mutluluk canım..Bu kadar sabrettin,çok daha güzellikler göreceksin Allahın izniyle sen canım..

Teşekkür ederim tatlı yorumun içinde..Sevgilerin ve mutlulukların en güzeli seninl eolsun..

Adsız dedi ki...

Sevgili Özlem'ciğim,demek sende bu kervana dahil olanlardansın canım..Hiç üzülme canım bizlerde zamanı gelince çıkarız tatillerimize..))
Bende şimdi senden bir şey öğrendim bak..)Hiç denememiştim ve bilmiyordum da,iyi ki bizleri bilgilendirdin,çok teşekkürler canım benim..

Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

Sevgili Tuba'cığım,çocuklara karşı hiç hayır diyemiyorum.Gerçi kimseye diyemiyorum ya o da ayrı bir konu benim için..))Biz hiç sevmedik muzlu jölede çikolatayı ama sizler belki seversiniz,yok yok sevmezsiniz hiç deneme bence..))
Tuba'cığım çok memnun oldum yakın bir tarihte geleceğine..))Seni büyük bir mutluluk ve sabırsızlıkla bekliyor olduğumu sakın unutma canım benim..

Sevgilerimi gönderiyorum tatlım..

Adsız dedi ki...

Nihan'cığım,İzmir'e doğru yönelip öpüyorum yanaklarından canım benim.

Sevgilerimi gönderiyorum sana..)

Adsız dedi ki...

Sevgili Havva,
Hoşgeldin aramıza ve sayfama..))Sayfanı ziyaret hemen ziyaret edeceğim..

Sevgiler

Evren Yasa dedi ki...

ellerine saglik Gul, gene dokturmussun walla.. uzun zamandir yoktum buralarda, blog epey renklenmis, guzel paylasimlarda bulunmussun.. ne hos!