Pazartesi, Mart 05, 2012

Orangen - Schokokuchen / Portakallı Çikolatalı Kek

Keki h.sonu hazırlayıp annecikle bir dostumuza götürmüştük..Pişerken yine öyle bir koktu ki bana nerdeyse kekin tümünü yemek istedim yine..

(Bundan 20-25 gün önce mide gribi oldum ve günlerce yemek yiyemedim..Sadece elma-portakalla beslendim diyebilirim..Her şey kokuyordu,mutfağa giremiyordum..1 Ayda verebileceğim 3 kiloyu 3-4 gün içersinde verdim..Yeni yeni yemek yemeye başladım diyebilirim..Bu sefer de bazı şeyler çok güzel kokuyor (kek gibi),bazı şeyler ise yine aynı ve yiyemiyorum..)

Neyse;gitiiğimiz dostumuzun evinde bize çay yaptılar, ben acaba kekden vereceklermi, vermeyeceklermi diye beklemeye başladım çocuklar gibi..))Ardından önce çay sonra kek geldi ve ben deliler gibi anında dilimi yutmuşum..Nerdeyse hayatımda yediğim en lezzetli kek di diyebilirim o an için..Ama,2.dilimi istemekten çok utandım..))Bu günlerde sadece kendi yaptığım keklere karşı aşırı bir doyumsuzluk hali var bende..Yaptıklarımdan ağzıma sürmezken bu durum da neyin nesi diye düşünmeye başladım..

Bu aralar kek delisi oldum çıktım resmen..Hadi hayırlısı benim için..))


Çikolatalı Portakallı Kek

Malzemeler
4 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
minicik tuz
100 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 kutu krema
1 portakal kabuğu rendesi + suyu
150 gr bitter+sütlü çikolata
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Çikolatalı Portakallı Kek

Hazırlanışı

Çikolatalar 2 yemek kaşığı krema,portal suyu ile benmari şekli ile eritilecek.

Yumurtalar,şeker,tuz,vanilya en az 5 dk çırpılacak.

Yağ,portakal kabuğu eklenip çırpılacak.

Kalan krema eklenip çırpılacak.

Un ve kabartma tozu eklenip çırpılacak.

Karışımdan biraz ayrılıp kalanı kalıba dökülecek.

Ayrılan karışıma eritilmiş çikolata dökülüp iyice çırpılacak.

Çikolatalı kısım kalıba dökülüp kaşıkla alttan yukarı doğru karıştırılacak.

Çikolatalı Portakallı Kek

175 c de yaklaşık 30 dk pişirilip tel üzerine alınıp, havalandırılıp, servis tabağına alınacak.

portakallı çikolatalı kek

Afiyetler olsun.!

26 yorum:

FİGEN KARAVAŞ dedi ki...

Canım, senin bu kek kalıpların ahayranım! Ne görkemli duruyor o kek oyle! Ellerine saglı, hemen not aldım belki yaaprım bile bugun vakit kalırsa:)

öperim cokkk:)
Figen Karavaş

Hayatın Tatları dedi ki...

gül ben çok baktım ama Nordic kalıplarını bulamadım. internette nerden satın alabilriz yada sen nerden alıyorsun bu kekinde nefis görünüyor şekerim !ellerine sağlık bizede gelin arada ben sana tüm keki ikram ederim :)

Damak Tadı dedi ki...

Figen'im canımsın benim şekerim..Keşke oraya gelebilsem de sana ellerimle pişirsem hayatım..)Öperim çokkk çokkkk..))

Damak Tadı dedi ki...

Hayatın Tatları,çok teşekkür ederim çok naziksiniz..Bu aralar gerçekten bende böyle bir durum söz konusu..Normalde yaptığım keklerin tadına baktığım nadirdir..Ben sadece hamurunu yeerim..))


Ben şimdi link veriyorum buradan istediğin kalıbın siparişini verebilirsin.Tam 3 gün elinde oluyor..Kargo ücreti yaklaşık 41 dolar gibi..Buna bir de kalıp ücretini ekleyeceksin bilginiz olsun..Sevgiler..


http://www.amazon.com/gp/product/B0000DIKSD/ref=s9_simh_gw_p79_d6_g79_i2?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-5&pf_rd_r=0K258J0028X48R3XDYQE&pf_rd_t=101&pf_rd_p=470939291&pf_rd_i=507846

Kont dedi ki...

Sevgili Gül,
Eline sağlık, çok güzel olmuş. Kendi yaptığı şeylere karşı insanda bazan çok istek bazan da isteksizlik olur. Sen anlaşılan istek peryoduna girmişsin. Eh, benim gibi hiç tatma şansı bulamayanlar ne yapacak? Şaka bir yana, yiyenlere afiyet olsun. Güzel bir hafta dilerim. Bir de küçük bir soru: Bu kadar kalıbı nereye koyuyorsun? Sevgiler...

Hayatın Tatları dedi ki...

kargo ücreti kalıbın fiyatından fazla! canım peki yurdışına giden birine sipariş versek nerden alabilir bu konuda bilgin varmı mesela önmüzdeki günlerde yakın bir arkadaşım amerikaya gidecek mesela ona ne desem bulabilir!
bu arada kusura bakma kek ve kalıbın büyüsüne kapılıp sana geçmiş olsun demeyi unuttum!

sarımutfak-hande dedi ki...

canım yine döktürmüşsün maşallah ellerine sağlık

Damak Tadı dedi ki...

Çok teşekkür ederim çok naziksin canım..

Arkadaşın orada hangi adrese gidiyorsa buradan (amazon'dan) oradaki adrese sipariş verebilirsin..Orada da büyük küçük kargo ücreti 20 dolar bilgine..Veya,linki ona atıp o oradan sipariş verebilir.Bence arada 20-22 dolar gibi fark oluyor..Bana sorarsan değmez derim,kendin sipariş verebilirsin mesela..Bir kalıp yaklaşık 120 Tl ye geliyor..Daha önce 98 dolardı kargo ücreti..Yaklaşık 3 kalıp fiyatı..Birde Williamssonoma ya bak..Orası da artık Türkiye'ye gönderi yapıyor..Teslimat süresi yaklaşık 10 gün..Amazon DHL ile çalıştığından sipariş verdikten sonra 3'ü gün elinde oluyor..

Başka sormak istediğin bir şey varsa yardım etmeye hazırım..


Sevgiler..Gül

Mutfaknotlari dedi ki...

hayatım senin kalıpların müthişler
şekillerine hayranım
kekin missgibi görünüor ellerine sağlık

Esma dedi ki...

offffffff yine ayrı bir güzellik olmuşşş,boşuna demiyorum '' Güzel keklerin Kraliçesi Gül ''diye...ellerine sağlık....Çok güzel görünüyor gel beni ye diyor yine....
Ayrıca Kont arkadaşımız bu gün yorumunu hekesin anlayacağı gibi bırakmış teşekkür ederim ona da....
Bir gün bu keklerden yiyebilmek ümüdiyle
güzel günler diliyorum canım sana

Esma

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

O ne güzel bir kalıp ve o ne güzel bir kek öyle. Ellerine sağlık marifetli arkadaşım. Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Geçmiş olsun Gülüm, aman kendine dikkat et lütfen..

Kekin harika yine, ben hep şaşırırdım, yaptıklarının çoğunun tadına bakmadığını yazdığında. Nasıl dayanıyor derdim, öyle güzel tatlılar yapıyorsun ki..

Ellerine sağlık tatlım..

Adsız dedi ki...

Bize geldiğinde de hiç yiyememiştin gül ablam.Senin keklere aşermene şaşırdım..O nefis keklerinin tadına bile bakmazken keklere böyle iştahlı yaklaşmanı neye borçluyuz?Hastalığına mı yoksa yeni yeni lezzettini farkettiğin keklerinemi?Hazır kilo vermeye başlamışken devam yine:)Ayça

Unknown dedi ki...

Cok güzel görünüyor kalipda cok hos ellerine emeklerine saglik canim.

LEZZETİKRAM dedi ki...

canım Gülüm çok geçmiş olsun ,kek yine harika eline sağlık öpüyoruz :)

Esma dedi ki...

Gülcüm bu tarz iki renk olarak hazırlanan keklerin genelde kakaolu olanını üst kısma dökeriz.Aslında hamur olarak aynı ama kakao ,çıkolata gibi ek malzemelerle yoğunluğu artan bölümünü neden ilk önce yani alta gelecek kısma koymuyoruz.Böylece ağır olan altta kalırsa üst kısımdaki beyaz kek daha net gözükür hafif olduğu için bu kadar çok inemez kakaolunun içine karıştırılsa da

diye düşündüm sen ne dersin hiç bu tarz denedin mi ? Nasıl olur acaba
Sevgiyle kal canım
Merak ettim senin bu konudaki düşünceni
Esma

Damak Tadı dedi ki...

Esma'cığım canım,ben halini denedim hayatım,senin söylediğin gibi de çok güzel oluyor..Ben yaşlı teyzelere yaptığım için görüntüden ziyade onlar için çikolatalı kısmı daha önemli..))Anlamışsındır sanarım,anlamadıysan da akşama servisle eve dönerken bizzat telefonda açıklarım..Seviyorum seni canım benim..)

Yeşim dedi ki...

Dün yaptım ve neffis oldu :) teşekkürler tarif için

Marifetli Cadı dedi ki...

Yemede yanında yat dedikleri bu kek olsa gerek, ilk fırsatta deneyeceğim ;D çok geçmişler olsun bu arada; sevgilerimle....

demet dedi ki...

Merhabalar
williams-sonoma sitesinden kek kalıbı almak istedik, ancak adres bölümüne gelince sırf Amerika gönderimi görünüyor.Biz bir türlü Türkiye gönderimini beceremedik.Bize yardımcı olursanız çokk seviniriz.Tariflerinizi o kalıplarla yapmak istiyoruz.Şimdiden teşekkürlerrrr

Hayatın Tatları dedi ki...

canım ilgine çok teşekkür ederim. doğru söylüyorsun o kadar fark için arkadaşımı yormaya gerek yok zaten. Ondan başka şeyler isteyim :)))

Adsız dedi ki...

Sevgili gül hanım tarifleriniz gerçekten çok güzel. ben sizden mümkünse özel bir tarif isteyeceğim. Acaba Almanların pastanelerinde satılan krapfen tariflerini biliyor musunuz.Eğer biliyorsanız paylaşırsanız çok sevinirim.teşekkürler! Lale Durak

Damak Tadı dedi ki...

Lale Hanım,

Siz Berliner tarifi istiyorsunuz benden..Ben evde hiç yapmadım açıkcası bu aralar..Çok önceden sıklıkla yapıp hepsini tek başıma yerdim,o kadar severim yani..Donutlar da satılanları nedense Almanya'dakilere hiç benzetmiyorum veya aynı tadı yakalamış değilim..

Eğer bana mail adresi verirseniz en uygun bir anımda size tarifini göndereceğim..


Sevgiler..

demet dedi ki...

Gül hanım dün akşam yaptım bu keki şahaneydi.Biraz dağılıyordu ama bu akşam eve gittiğimde tam kıvamına gelmiş olacaktır eminim.Çokk teşekkür ederiz.

Damak Tadı dedi ki...

Ellerinize sağlık Demet Hanım..Beğenmenize çok mutlu oldum..bende teşekkür ederim..

Sizin bana sorduklarınıza ben mail ile size cevap vermiştim umarım işinize yaramıştır.

Sevgiler...

Ays dedi ki...

Gül Ablacım
Bu harika keklerin kokusu burnuma kadar geldi.2 ay sonra bebeğim geliyor.Ve inanılmaz derecede kek istedi canım.Birazdan başlayacağım.Harikasın müthiş şeyler ortaya çıkarıyorsun.Birazdan ekranı yiyeceğim sanırım :))