K.Bayramında yaptığımız tuzlulardan biri de, bu nefis örgülerdi..Tarifini, bir akrabamızın gelininden almıştım Trabzon'da..Süt kaymağı ile yapıldığından olsa gerek,çok nefisti..Sizlere de şiddetle tavsiye ederim..Eğer kaymağınız yoksa,normal kaymak da kullanabilirsiniz arkadaşlar..
Malzemeler
2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt kaymağı
1 tatlı kaşığından az tuz
1,5 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
İçi için
beyaz peynir,maydanoz
Hazırlanışı
Tüm malzeme karıştırılıp yoğrulur.
Hamur 3 eşit parçaya ayrılır.
Her bir parça fotograflarda görüldüğü gibi elle açılır.
İçlerine uzunlamasına peynirli harcı konulur.
Kenarları eşit aralıklarla kesilir.
Sonrada çapraz şekilde kapatılır.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp,susam serpiştirilip,
ısınmış fırında yaklaşık 35 dk pişirilir.
Pişerken siz hemen çayı demleyiniz lütfen..Kokuyu alanlar
hemen kapıda belireceklerdir.
Derken, ılındıktan sonrada dilimlenip, gelen arkadaşlara
ikram edilip keyifle,neşeyle,nasıl yapıldığını anlata
anlata yenilip,yutulur..
Afiyetler olsun şimdiden..!
40 yorum:
Bu nasıl bişey böyle harika görünüyor bayıldım görüntüsü süper. Böyle olmuoyr ama hep uzaktan bakmayla yetiniyorum:( Ellerine sağlık. Sevgilerimle...
ablam naptın sen yaa:)) oyle nefıs görunuyor kii:))
aaa simiti ozleyen birine yapilmaz bu mukemmel gorunuyor of of:)
Meleğim muhteşem ötesi canım çekti
valla ellerine sağlık kocaman öpüyo
rum kendine çok iyi bak hayırlı ak
şamlar...
cayin yanina ne guzel giderrr... bir tepsi yerim inan :) susamli bol peynirli harika bir lezzet... eline saglik medinem
Kokusunu aldım bile...
Nasıl güzel görünüyor. Canım yine hartikalar yapmışsın.
Ellerine sağlık Gülcüm
Kocaman sevgiler
kaymak yoksa...süt kremasi ??
oy oy
aysun'dan gelen sütten bir kaymak ayırıyorum zaten akıllara zarar.
şimdi senin tarifi hafta sonu yapmalı, kuzenleri de çağırıp mis gibi çay eşliğinde keyfini çıkarmalı :)
gerçekten harika olumuş..ellerine sağlık canım..
TARİFİNİ HEMEN ALDIM.KÖYE GİDİP KAYMAK ALIR ALMAZ MUTLAKA YAPACAĞIM CANIM.TEK KELİME İLE MUHTEŞEM..HARİKASIN..
Gül'cüğüm,
Ilınmasını bekleyebilir miyiz bilemiyorum ama içindeki kaymağın çok ayrı bir tat kattığından eminim.Orhan Veli'nin " beni bu havalar mahvetti" dediği gibi beni de bu lezzetler mahvediyor.
Nefis olmuş, ellerine sağlık.
Sevgilerimle,
canım diyetteyken senin sayfana bakamıyodum ben biliyomusun ama artık bakabilirim:)
ellerine sağlık nefis görünüyor
Harika görünüyor Gülcüğüm.Ellerine sağlık.Kucak dolusu sevgiler...
Canım nasıl çekti nasıl...
Mutlaka denemeliyim ellerine sağlık...
Mahfettin gerçekten de beni!!
Bir yandan okuyup bir yandanda süt kaymağım varmı yaa diye düşündüm.
Çok güzel, çook güzell!!!
Ellerin dert görmesin Gülümm
Gul'cugum,
Sana bayiliyorum, bu ne hiz, ve de harika bir tarif daha, ellerine saglik.
Sevgiler, selamlar...
Marifet sizin genlerinizde var Gül hanım.Sitenizi incelediğimde bu kanıya vardım.Nasıl bişey yapmışsınız ki,herkesin ağzının suları akmış.:)Elleriniz dert görmesin.İyi uykular...
oooh mis gibi afiyet şeker olsun canım.. senin bu yakın çekim fotolarına hayranım öyle net ve güzel çıkıyorlar ki adeta ye beni diye bağırıyor resimdekiler.. :))
afiyet şeker olsun canım ..
ahhhh susamlara bittim desem çokmu ayıp olur.. :))
galiba tamamına bayıldım ben.
gerçekten fevkalade görünüyor Gülüm..
yapma bana bunu sabah sabah gülüm.
ABLACIM BEN ÖZLEMİŞİM BURALARI SENİ VE TÜM DOSTLARI YAŞAŞIN ARTIK BURDAYIM
BEN YOKKEN NE GÜZEL MAMALAR YAPMIŞSIN ÖYLE NEFİS OLMUŞ HEPSİ SABAH SABAH BAK GENE CANIM ÇEKTİ :))
ABLACIM ELLERİN DERT GÖRMESİN AFİYET BAL ŞEKER OLSUN..
tek kelimeyle muhteşem. Başka bişey demiycem gerek yok zaten :))
MERHABA ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR RESİMLER SÜPER OLMUŞ SEVGİLER
Merhabalar Gül, uzun zaman oldu :(
Tarifini çok beğendim, yalnız yapabilmem için süt kreması ne olduğunu anlamam gerek. Almancası varsa yazar misin lütfen belki daha iyi anlarım veya tarif etsen neye benzediğine ;)
ellerine sağlık.
Bu hafta sonu senin meşhur( pek bayılmadığın) hamsili pilavını yapmayı planlıyorum.
enfes görünüyor. olsa da yesem, hani bana hani bana ? :))
Bu örgüler harika görünüyor, elinize sağlık canım... Tadan şanslılardan olmak isterdim :)
Sıcacık kocaman sevgiler...
Kuziciğim ellerine sağlık.her zamanki gibi mükemmel olmuş.nefis görünüyor,aklım kalıyor:-).öpüyorum canım....
Defne'ciğim,sütü kaynattığımız da üzerinde oluşan kaymakları biriktirip kullan canım..Biz öyle kullandık..Trabzon'da 2 kg sütü kaynattığında üzerinden 1 kase kaymak çıkıyor zaten..))Ayrıca yoğurtu yağlı sütle mayaladığında,onun üzerindeki kaymağı da kullanabilirsin..
Not:Su bardağı büyük gelirse,kaseyi ölçek al..Ve hepsini 1 kase olarak ekle canım..
Sana içli tavada(hamsili pilavda) başarılar ve kolaylıklar diliyorum..Şimdiden ellerine sağlık canım..
Sevgiler..
Tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi gönderiyorum..
Bayram tatilinde Trabzon'da idik..Bu örgüleride orada yapmıştım..Sizler evde yoğurt mayaladığınızda üzerininin kaymağını dondurucuda biriktirebilirsiniz.Süt kaymağınıda aynı şekilde tabiiki..Ve ikisini karıştırıp bir ölçek yapmanızda mümkündür..Orada öylede yapıyorlar..Ayrıca kurabiyelere de kaymak ekliyorlar..Bu sefer Trabzon'da kaymak modası olduğunu gördüm..Bende hemen burada uygulayacağım tüm kurabiyelerimde..))
Teker teker sevgilerimi gönderiyorum sizlere..Teşekkürler!
of of offf ..bu kadarda yakından çekilirmi ..tamda rejime başlamışken ..
biliyoruz keklerin nefis oluyor.
buda nar gibi ellerine sağlık canım :)
harika olmuş..
kaymaklısınıda hiç denemedim..
eminim çok lezzet vermiştir..
ellerine sağlık..sevgiler....
bir tarabzonlu olarakta ayrıca bayıldım uyyyy:)))....
Çok güzel bu örgüler.
Merhaba Gül, Süt kaymağı ile ilgili bilgiler için teşekkür ederim.
İçli tavayı yaptım ve bayıla bayıla yedik. Nasıl bunu sevmezsin anlamış değilim ama bizim orada dediğimiz gibi "tatlar ve renkler tartışılmaz". Yanı herkesin damak tadı farklıdır.
Ellerine sağlık.
merhabalar bu tarife oldum bittim desem yeri sut kaymagini biriktirmek yerine hazir paket kullasak olurmuki ben oyle denemeyi dusunuyorum sonucu tabikide yazicam inss,esim trabzonlu oldugundan onlarin yemeklerini yayinliyorsunuz bende ogreniyorum tskkurler hatta bazen tanidik olabilirmi diye dusunuyorumkii sarambulayi kimse bilmezken sizde mevcut gerci tarifini yazmamissiniz ama olsunn cogu yemek buarada var,,tesekkurlerr
Ay Ablacığım çoook kötüsün yaa!Tatlı değil tuzlu seviyorum diyorum sen neler koymuşsun?!ve bak valla korkuyorum ekrana yapıştım çarpılcam!!Bu nasıl güzel bir şey. Allaaahııımmm acıktım beeenn! :) ellerine sağlık.
iyi gunler peynirli orguller yaptim olmadi seninki gibi niye acaba. siteni cok beyeniyorum her zaman takip ediyorum kendine iyi bak
merhabalar,ben denedim tarifi cokta guzel oldu ilk gun sicak sicak nefisti valla tesekkurler tarif icin hatta resimde gordugumun aynisi oldu,,slagroom(slag sahne) kullandim ben kaymak yerine,bidahaki sefere daha koyu olan slagroomla deneyecegim tesekkurlerr,,,hatice
Mrb.Ben bu tarifin seklini nasil yaptiğinizi anlamadim :((( Daha ayrintili anlatir misiniz???
Selam Deniz hn,
Fotoğraflarda nasıl yapıldığı açık ve net görülüyor..Neresini anlayamadınız?
Hamuru önce 3 eşit parçaya ayırıp elinizle açıyorsunuz.Peynirini yerleştirip kenarlarını eşit aralıklarla kesip birbiri üzerine kapatıyorusunuz..Önce tepelerini kapatıp sonra kenarlarını kapatın daha iyi olur..Umarım yardımcı olabilmişimdir..
Sevgiler..
Yorum Gönder