Pazartesi, Temmuz 17, 2006

KABAK KAVURMASI

Malzemeler
3 adet top kabak
3 adet domates
2 adet soğan
3-4 diş sarımsak
yarım demet reyhan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı biberiye
1 çay kaşığı karabiber
tuz
yarım çay bardağından az zeytinyağı
Yapılışı
Soğanları soyup piyazlık olarak kesip zeytinyağında hafifçe çevirip arkasından sarımsakları ve domatesleri ekleyin.Kabakları iyice yıkayıp portakal dilimi olarak kesip tuzlu suya atın.Daha sonrada ince ince hepsini doğrayıp kavrulan soğan ve domateslerin üzerine boşaltın.Sonrada
reyhanı ve baharatları ekleyip tencerenin altını kısın.Karıştırma işini en sona yapın ve altını söndürüp bir borcama boşaltın.Ben hiç su koymadan pişiriyorum ve hafif de diri bırakıyorum
çok da lezzetli oluyor.Tamamiyle damak zevkinize kalmış.ellerinize sağlık..

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Here are some links that I believe will be interested

Adsız dedi ki...

I say briefly: Best! Useful information. Good job guys.
»

Adsız dedi ki...

Greets to the webmaster of this wonderful site. Keep working. Thank you.
»