Pazar, Temmuz 30, 2006

KABAK BAYILDI (HEMDE TOP KABAK)


Malzemeler
6 adet top kabak
3 adet soğan
5 yemek kaşığı bezelye
1 adet kırmızı biber
yarım demet dereotu
2 adet domates
3 adet sivri biber
sıvıyağ
tuz
karabiber
kimyon

Yapılışı
Önce kabakları yıkayıp tepelerini nazikçe kesip
içlerini hafifçe oyup bir tarafta bekletin.Sonrada
diğer malzemeleri doğrayıp harmanlayıp sıvıyağını
ekleyip kabakların içlerini doldurup fırına verin.

Arkadaşlar sıvıyağı malzemeye ekleyin lütfen,
nedenine gelince kabakların ağızları kapalı
olduğu için yağ içlerine fazla ulaşmıyor.Bu yüzden
sizleri uyarmak istedim.Lütfen kusuruma bakmayınız.
Daha önceki deneyimlerim sonucuna dayanarak sizleri
uyarmak istedim..

4 yorum:

Adsız dedi ki...

SEVGİLİ GÜL,
BU NE ŞİRİN BİR DOLMADIR BÖYLE İNANILMAZ GÜZEL GÖRÜNÜYOR VEDE ÇOKK LEZİZ TATTIM BİLİYORUM ELLERİNİZE SAĞLIK.

Damak Tadı dedi ki...

Tatlım,
İyi haftalar dliyorum sana.

Tadıpda begenmene çok sevindim.
Seninde ellerine sağlık güzel yorumların için,beni şımartıyorsun
böyle.

Çok öpüyorum seni canım..

sevgiler,

Zeynep M. TÖRE dedi ki...

Merhabalar
Pazarda gordum gecen hafta ama almadim bu kabaklari, yanimdaki kisi tadinin acimsi oldugunu soyleyince hevesimi kirdi acikcasi.
Boyle bir acilik soz konusumu merak ettim simdi.
Ellerinize saglik.

Damak Tadı dedi ki...

Selam Zeynep,
Biz çok sık alıp değişik şekilde
yemeklerini yaparız,çok da lezzetli oluyor.Kesinlikle öyle bir tat yok.Bence hemen alıp dene
çok memnun kalacaksın.
Her şeklide çok lezzetli oluyor.
Rahatlıkla kullanabilirsin.


Sevgiler