Cumartesi, Temmuz 22, 2006

KABAK DOLMASI


Malzemeler
6 adet top kabak
250 gr kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet domates
1 demet dereotu
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı biberiye
1 çay kaşığı karabiber
yarım çay bardağından biraz fazla pilavlık bulgur
ve tuz

YAPILIŞI
Kıyma size az gelebilir belki, bu yüzden fazlalaştırabilirsiniz.
Bulgur ve dereotu hariç tüm malzemeyi çok hafif kavurup bulguru
ve dereotunu ekleyip soğuması için bir kenarda bekletin.Diğer tarafta
kabakların tepesini kesip içlerini kabak oyacağı ile çıkarıp soğumuş
içi içlerine yerleştirip bir borcama dizip üzerlerine çok az sıvıyağ
gezdirip aliminyum folyo ile üzerlerini kapayıp fırında yaklaşık 45 dk
pişirin.Hepinize afiyet olsun..

3 yorum:

Damak Tadı dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzeller,hepsi bir boyda..)))

selamlar.

Adsız dedi ki...

Looks nice! Awesome content. Good job guys.
»