Pazartesi, Temmuz 17, 2006

TAHİNLİ KETE


Malzemeler
1 paket yaş maya
1 su bardağı süt
1,5 u bardağı su
yarım su bardağı şeker
alabildiği kadar un
1 çay kaşığı tuz
tahin
1 yumurta
tereyeğı
Yapılışı
Mayayı önce eritip diğer malzemeleride ekleyip kabarması için bekletin.Hamurunuz kabarınca
parçalar ayırıp her bir parçayı oklava ile açıp tereyağı sürüp katlayıp tekrar açın.Sonrada açtığınız yufkanın ortasına tahini sürüp rulo yapıp içe doğru sarıp üzerlerine yumurta sarısı
sürüp fırına veriniz.Harika oluyor özelliklede fırından çıktıktan hemen sonra.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Bir Trabzonlu olarak bu bana yapılırmı??Hemşerim koymuşun oraya
palamutları gelde şimdi ahlanıp
vahlanma.Hemen memlekete telefon açıp tuzlu balık istedim bakalım gelecekmi,eğer gelmezse benden çekeceğin var.kendine iyi bak latife ettim da.balığın üzerinede
ketede iyi gider çayla,sen işi biliyosun veya ordaki teyzeler.
selam çok

Damak Tadı dedi ki...

bence ahlanıp vahlanmayın sizde buyrun gelin bir gün bahçemizin çardağına.sizede yapalım balık.))
sevgiler

Adsız dedi ki...

Hi! Just want to say what a nice site. Bye, see you soon.
»