Çarşamba, Kasım 19, 2014

Fındıklı Üzümlü Kek

Aylardan sonbahar ise;her iş bekler ama kek asla beklemez..Haydi hep birlikte kek yapmaya arkadaşlar..))
Malzemeler:4 yumurta,200 gr şeker,1 paket vanilya şekeri,minicik tuz,200 gr tereyağ,1 çay bardağı krema,1 limon kabuğu rendesi,1 tatlı kaşığı limon suyu,1 çay bardağı kuş üzümü,1,5 çay bardağı bıçakla kesilmiş çiğ fındık,1 çay bardağı kuru üzüm,1 yemek kaşığı irmik,1 yemek kaşığı nişasta,250 gr un ve 1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı:ilk önce un,nişasta,kabartma tozu ve üzümler karıştırılıp bekletilir. Yağ,şeker,tuz,vanilya ve limon kabuğu rendesi çırpılır.Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.Krema ve fındık eklenip çırpılır.Un 3 seferde ekşenip çırpılır.Un eklenirken limon suyu da eklenip çırpılır.Kalıp yağlanıp karışım içersine dökülüp 175 c de ısınmış fırında 45 dk kadar pişirilir.
Ilındıktan sonra servis tabağına alınıp tepesine isteğinize göre pudra şekeri serpiştirilip dilimlenip afiyetle yenilir.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

kek ,en sevdiklerimden hele de kremalı ve meyveli olunca ellerinize sağlık...