Pazar, Temmuz 23, 2006

ÜZÜM KORUKLU BAMYA

Malzemeler
Yarım kilo Bamya
2 adet kuru soğan
2 adet domates
1 salkım üzüm koruğu

Yapılışı
Yağda soğan ve domatesler kavrulur arkasından suyu ilave
edilir.Su kaynayınca yıkanmış temizlenmiş bamyalar konulur
ve koruk suyu tuz eklenir.

Annemler Ayvalığa gitmişlerdi,ordan bamya ve koruk almışlar
bu hafta sonu onu pişirdi harika bir ekşilik verdi.Ben ilk kez
yememe rağmen çok hoşuma gitti.Egeliler bu tatları mutlaka
çok iyi biliyorlardır.AFİYET OLSUN HEPİNİZE..

4 yorum:

Adsız dedi ki...

ege'nin bamyası da koruguda meşhurdur.Görüntüde çok güzel olmuş
belliki güzel pişirmişiniz.Tıpkı
bizler gibi.)))
Siteniz tiryakilik yapmaya başladı şimdiden.Bnedemi kendime bir sayfa
yapsam ne dersiniz.??

Takip ediyorum,sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Teşekkür ederim yorumlarınız ve güzel sözleriniz için.
Bence sizde bir sayfa yapın derim,
zira hem çok eglenceli hemde çok
tarifleri sayfa sayesinde deneme
imkanı buluyorsunuz.

Şimdiden kolay gelsin.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

bamya yı çok severim.sizinkide harika görünüyor,şekil ve renk itibari ile 10 puanı hak ettiniz.

yapanların ellerine sağlık efendim.

iyi geceler,


bir yabancı

Adsız dedi ki...

Hi! Just want to say what a nice site. Bye, see you soon.
»