Pazar, Kasım 04, 2007

FINGER PLAETZCHEN / PARMAK KURABİYE

Arada fırsat bulunca Alman bloglarını izlerim ve ben bunu çok severim.Yine geçen hafta, böyle bir gezinti sırasında, bu parmaklar la karşılaşıp irkilmiştim.Sonra toparlanıp parmakların yapılışını ve tarifini hemen not etmiştim.O sırada aklımdan çok şeyler geçti.Hepsini yapmak ve sonuçlarına katlanmak ağır olabilir düşüncesiyle vazgeçtim.Bu pazar evde olacağımı ve misafirimizin de gelmeyeceğini bildiğimden hemen parmaklar için kolları sıvadım.Önce kabaklı kürbiss kaese kuchen/kabaklı cheese kek yaptım ve arkasından hemen parmakların hamurunu yapıp buzdolabına koydum.Tam o sırada Birsen'le çocuklar geldiler.Parmakları, Birsen'le birlikte yapıp tepsiye dizip fırına verdik.Sonrasını ne siz sorun ne de ben anlatayım..Çok komik ve neşeli anlar yaşadık.Parmaklar çok lezzetli oldular,ne yazıkki tadına bakamayanlar oldu..))Sayfama eklediğimde ise gelen "Gül sen ne yaptın" telefonları ise işin cabası oldu..))Harika bir öğleden sonra yaşadık..Sizlerde denerseniz,tatlı maceralarınızı benimle paylaşır mısınız??GÜZEL VE SAĞLIKLI BİR HAFTA DİLİYORUM!!

Malzemeler
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
125 gr şeker
limon kabuğu rendesi
minicik tuz
2 yumurta sarısı
250 gr un
10-15 adet kabukları soyulmuş badem

Yapılışı
Yağ,şeker ve tuz parmak uçları ile birbirine iyice yedirilir.
2 yumurta sarısı ve limon kabuğu eklenip yoğrulur.
Son olarak da un eklenip yğorulur ve 20 dk buzdolabında bekletilir.

Şekil vermek
Uzun uzun ince rulolar yapılıp eşit şekilde parçalara ayrılır.Tırnak kısmı, çay kaşığının tersi ile bastırılıp bademin bir parçası yerleştirilir.Parmak üzerinde ki çizgileri vermek için,iki kez boğum yapılır ve boğumların tepeleri bıçakla çizilir.

Yumurta sarısına minicik şeker ve su eklenip karıştırılıp parmakların üzerine sürülür.175 c de de pişirilir.Bu parmakların tırnakları hastalıklı..Hastalığı ise mantar,teşhis öyle konuldu..Özel bakım yapıldıkları için ayrı poz verdiler..))

Parmakların tariflerini www.kochtopf.twoday.net sayfasından aldım.Merak edenler oraya bakabilirler..))Narin parmağın hali, ne olursa olsun başka oluyor..))

Bende parmakları ilk gördüğümde irkilmiştim ve hemen ardından muzurluklar için fikirler üretip, pazar günü masanın üzerine hepsini dizdim..))

NOT:KURABİYELERİ GÖRÜP, BOŞ BULUNUP, ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA KALANLARIN, SAYISI GİTTİKÇE ARTIYOR..)))ÇOK KOMİK VE BEN BU İŞİ ÇOK SEVDİM..))EVDE Kİ KURABİYELERİ İYİCE SAKLADIM..))BANA NASIL YAPILDIĞINI MAİL İLE SORANLARIN SAYISI DA ARTIYOR..))BAŞKA KADAVRALARIN PEŞİNE KOŞMAM GEREKİYOR EN KISA ZAMANDA...))BİR GÜNDE İNANILMAZ HOŞ ANILAR YAŞADIM..))HALEN GÜLÜYORUM!!

72 yorum:

MUTFAKISTAN dedi ki...

Sayfana geldim ayyyy bu ne dedim gercekten eline saglik ama cocuklar sever heralde ben tirnakli yememm saka saka gercek gibi olmus canim sevgiler

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Bu parmaklara daha önce rastlamştım ama onlar çok itici gelmişdi bana. Sizinkiler daha sevimli ve şakacı olmuş. Lezzetindense hiç kuşkum yok. Elinize sağlık

Adsız dedi ki...

Ayyyy,Gül çok iğrenç görünüyorlar bunlar yahu.İçim kalktı birden.Allah bilir herkes ıyyyyy derken sen karşılarına geçip afiyetle yemişsindir ve tırnaklarını da kemirmişsindir.Nerden gelir aklına bu tür muziplikler.Kaldır bu ölü parmaklarını burdan Gül.Bak hemen telefon açıyorum şimdi size.Öpüyorum canım.

Bocuruk dedi ki...

Güllll, inanmıyorum ya ilk defa sayfandaki bir görüntüyü ve tarifi beğenmedim. Aslında bu duyguyu verdiğine göre oldukça başarılı bir çalışma olduğunu da kabul etmek lazım. Kim yedi bunları?

Mutfak Havlusu dedi ki...

yaaa bence çok tatlı olmuşlar:)
evet ilk bakışta biraz itici gelebilir haklılar,ama çok ilginç olmuşlar şimdi yeni gördüm annemede eve gelince göstereceğim yada en kısa zamanda ona yapıp göstereceğim tepkisini çok merak ediyorum anneminde:)))
"kesin zeynep bunlar nedir böyle?" olucaktır:)))
uğraşmışsında baya ellerine sağlık!

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

gül'cüm üzgünüm cnm ama bencede çok iğrenç görünüyorlar vallahi içim bir garip oldu.lezzeti eminin güzeldir ama görüntü felaket.

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Merhaba Gül,
Herhalde daha önce yaptıkların hiç böyle tepki almamıştı. Bu tepkiyi aldığına göre çok başarılı bir çalışma olmuş demektir. Maalesef bu sefer estetik olarak güzeller diyemiyeceğim ama tadlarının çok güzel olduklarından benim de hiç kuşkum yok.Ellerine, parmaklarına sağlık.
Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

Allah iyiliğini versin Gül emi ? Nerden bulursun böyle şeyleri, nerden gelir böyle muzurluklar aklına hiç anlamıyorum. Ama şaşırmakla beraber seni çok tebrik ederim başarılı bir çalışma olmuş belli oluyor. Son derece gercekçi, bir o kadar da yayınlaması cesaret gerektiren bir durum olmuş. Ellerinize sağlık. Ben böyle değişik seyleri incelemeyi severim önce bu nerden çıkmış diye durakladım ama sonra da gözlerimi alamadım. Vallahi bravo sana, yaramaz arkadaşım benim seni coook öpüyorum...Arzu

Oya Kayacan dedi ki...

İlk aklıma geleni söylesem... "Aaaa, Gül kadavra kurabiye çalışmalarına başlamış. Arkadan dalak, yürek filan da gelir mi acaba?"
Ellerine sağlık, uçlar, kenar köşeler filan hoşuma gider benim. Düşündüm de bu parmakları ilk yapan erkek kişi bir kere. El fetişi haaa, iyi ki ayak fetişi yokmuş... Öptüm.

sevdamavisi dedi ki...

Canım,
kesinlikle ben de ilk görünce irkildim:)) Aslında kurabiye olarak algılayamıyor insan. Yiyebilir miyim bilemiyorum:)) Eğlenmenize çok sevindim canım. ellerine sağlık çok sahici olmuş. sevgiler

Adsız dedi ki...

Hakikaten ürkünç bunlar be Gülümmm !!
Anam bazılarına oje sürmeyi yada kan efekti vermeyi bile ihmal etmemişsin :) Nası yediniz bunlar yahuuu !!

Yaren dedi ki...

Gül keske bu tarifi geceleri sunsan 00.00 dan sonra.Vallaha korktum.Gercek gibi olmus,ben yiyeme simdi acik konusmak gerekirse ama bu isin diyer yönüde varki sanatsal olmus,gercek gibi.
Birde ben zaten 13 yasindan itibaren bakilabilir filmler izliyorum malesef :) napim öyleyim ,o yüzen korkunc geldi bana.Ama sen bir sanatci oldugun icin ,bu güzel sanatin icin seni tebrik ediyorum canikom

renkler dedi ki...

Amanın! O da ne! Bu parmakların benzerini epey önce bir blogda görmüştüm. Orada bir el vardı, topraktan çıkan bir kesik el! Toprak olarak kakao kullanılmıştı. Ne diyeyim! İlginç! Tadını da denerdim sanırım...

pelin dedi ki...

ayyy gülcüm
çok ilginç olmuşlar, eminim lezzeti güzeldir ama yiyebilir miyim bilmiyorum??!!

Adsız dedi ki...

cnm benım bende görmustum bu pasmakları vee ıyyyy demıstım bı an:)) ama tabı tarıfını alamadıpım ıcın ve bırde kesın kızım korkar dıyeerek yapmamıstım:) ama haklısın acaıp surprız olur hee;) kesın yapacağım ( özge yı ananeye ben mutfağa)

sevgıler
fıdan

Gönül dedi ki...

ay bunlar neeeeeeeeeeeeee...çok korkunçlar yemem benn korkarım tırsarım:)))))ay midem bulandrı benim kopmuş parmak gibi duruyor hepside..ayyy ayyy manikürlü bu tırnaklar eheheheheh iğrenç ötesi:)))ellerine sağlık canım ama valla çok korkunç....

Selcen Şenocak dedi ki...

Pek hoş değil Gül:( ben bunu yapamam ve de yiyemem .... Ellerine sağlık size afiyet olsun:)

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Selam Gül'cügüm, bu parmaklara yorum birakmazsam olmaz dedim.
1. Gercekten ilk bakista igrenc görünüyorlar.
2. Ama bugün bakinca ve diger yorumlari da okuyunca, ne var dedim kendi kendime önemli olan bunlarin gida maddelerinden elde edilmesi degil mi dedim. Bu arada, bu tarif burda gecen hafta son bulan Halloween (cadilar bayrami) partileri icin de mükemmel bir tarif olurdu, o tür partilerde cokta bu tür igrenc görünümlü mamalar hazirlaniyor ve afiyetle yeniyor, önemli olan bakis acisi bence. Parmaklara harika sekil vermissin arkadasim, ellerine saglik diyorum ve bu basarili calismandan dolayi kutluyorum seni.

Selam ve öpüyorum canim..

Unknown dedi ki...

Valla ben çok beğendim, itici gibi görünselerde çok lezzetli oldukları belli. Bu arada kabaklı peykek'in tarifini de yazarsınız umarım. Sevgiler..

NAZLICA dedi ki...

Gül harikasın ne kadar ilginç. Tadı iyimiydi:))))) Söylemesen gerçeğinden ayırd edemeyeceğim valla. Korku filmi sahneleri gibi geldi fotoğraflar, o kadar gerçekki. Ellerine sağlık, sevgiler

Leziz Tarifler dedi ki...

Gül'cüm çok alemsin yahu. Birden görünce içim bir hoş oldu. İyice düşündüm de, yemeğe cesaret edemem sanırım. Çok muzipsin canım. Sevgiler..

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Allah iyiligini versin emi!

Oya Kayacan hat gesagt...
İlk aklıma geleni söylesem... "Aaaa, Gül kadavra kurabiye çalışmalarına başlamış. Arkadan dalak, yürek filan da gelir mi acaba?"
Ellerine sağlık, uçlar, kenar köşeler filan hoşuma gider benim. Düşündüm de bu parmakları ilk yapan erkek kişi bir kere. El fetişi haaa, iyi ki ayak fetişi yokmuş... Öptüm.

Oya Kayacanin mesajini ve digerlerini okudum.

Tüm mesajlar senin parmak kurabiyeler kadar ilgincti.

O kadar güldüm ki yorgunluguma ilac gibi geldi.

Ellerine saglik, cok ilginc birsey yapmissin.

Ben burada satilan deniz ürünleri ve salyangoz seklindeki cikolatalari bile eve sokmuyorum. Sanirim bunlari da yemezdim. Aslinin aynisi olmus.

Sevgilerimle öpüyorum...

Adsız dedi ki...

Gül bloğunu açınca şok oldum. Ne kadar korkunçlar. Gerçek gibi. Ellerine sağlık. Çok başarılı. Ama ben yapıp yiyemem bu kurabiyelerden. Size afiyetler olsun.Sevgiler canım...

Hülya dedi ki...

Bu parmakları görmüştüm daha evvelinden ama ne diye onları reçelledin Gül?Yani o tırnaklar yok mu?Lezzetli kurabiyeler olduğunu bile bile bakamayacağım;)Sen gül gül bakalım;)

NiNo dedi ki...

gullllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll bayilcaktim korkudannnnnnnnnnnnnn alem kiz birden korktum gorunce kurabiyemiymis bunlkarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr korktum bennnnnn anneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

cilek-marzipan dedi ki...

Ay cok guldum hakikaten, ben de yapicam hemen.. ilahi, ellerinize saglik:))

Ilker Erdem dedi ki...

Sayfama gelip guzel ovguler birakip gitmisin. Ben de sana ziyarete geldim bir de ne goreyim... Ayyy bu korkunc seyler de ne boyle dedim kendi kendime. Megerse kurabiyeymis. Allah iyiligini versin ellerin saglik.
Not:manikur yapsak fena olmaz.
Sevgiler

Leziz Sofralar dedi ki...

CANIM YA KORKU FILIMLERINDEN FIRLAMIS GIBI:))NE KADAR GERCEK DURUYOR ÖYLE BENIM COCUKLAR BAYILACAKLARDIR EMINIM :)) ELLERINE SAGLIK CANIM SEVGILER...

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Canım benim kurabiyelerin çok güzel görünüyorlar.Bunları güzel görmek her göze has değildir.Senin bu değişik tariflerin olmasa nerden bilecektik.Ben görünce hemen yaptım.Çok lezzetli oldular herkese tavsiye ederim.Değişik tariflerini bekliyorum.Sakin değişme resimlerini.Sen ne yaparsan en güzelini yaparsın.Öpüldünüzzzzzzzz.VİLDAN

Cafe Gusto dedi ki...

Güüüüüül korkunçsun..Bu parmakları hallowen için mi hazırlamışlar.Ege görse eminim bayıla bayıla anne nooolur sende yap derdi.Ellerine sağlık canım eminim hazırlaması da zevkli olmuştur.
sevgiler...

Adsız dedi ki...

ay bune yaaa böyle hayatımda ilk defa bir kurabiye çeşidine böyle dehşet dolu gözlerle baktım.. amanınn hep böle şeyler yapsalar aslında zayıflarım diye düşündüm biran ama yok yokk bu tip provakasyonlar yaparak beni kışkırtmanıza izin verememm

Bir Anne dedi ki...

Fotograflara baktim, sastim kaldim ama, inan en cok yorumlari okurken guldum:)
Ben de cogu arkadasla ayni fikirdeyim. Cok igrenc gorunuyorlar:) Ben de yemezdim herhalde. Tadlarinin cok guzel oldugunu tahmin etsem de yemezdim.
Tabi bu kadar gercekci bir calisma icin seni kutlamak lazim:)

daimamutfak dedi ki...

Gülçüğüm nerden buldun bu kurabiyeyi.İçim kalktı...Canım kusuruma bakma ama ben yiyemem ...almayayım..tadı güzelde olsa olmuyor işte..sakın alınma bana..tuhaf bir huyum var benim..ama çok yaratıcı olmuş itiraf edeyimki..çok başarılı buldum belirtmem gerek...sevgiler..

hayat dedi ki...

Gülüm, ilk bakışta korkutucu ama önemli olan benim kardeşimi çok güldümesi ve yaparken mutlu etmesi.
Canım neşen daim olsun hep gülersin inşallah.

Canımın içi seni yanaklarından kocaman öpüyor ve iyi bir hafta geçirmeni diliyorum...

Evren Yasa dedi ki...

Gulcum ne yaptin oyle, ben bile irkildim buradan :))

zorra dedi ki...

Mit den blutigen Fingernägeln sehen sie noch grusliger aus! Kein Wunder hatten deine Freundinnen Angst. ;-)

Freut mich, dass dir das Rezept gefallen hat.

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Bu nasıl bir kurabiye böyleeeeeee iğğğrenç ayyy tadı güzel olabilir ama görüntü itici çokkk.Yazıyıda gülerek okudum ve neler yaşamış olabileceğinizin hayalini kurdum.İlahi ne değişik bir şey bu ama denesemmi acaba.Yeni kadavralarıda paylaş bizlerle hihii...

Selin dedi ki...

Selam Gül,
Valla diğer arkadaşlarım ne derse desin, isterlerse ödüm koptu, bayıldım desinler, hiç kimse benim kadar korkamaz heralde. Neden mi? Sevgili Yorum Okuyucu ardakadaşlarım, size olayı anlatmak istiyorum. Ben kendi bloğumdaki yorumlarımı kontrol ederken, bir de baktım ki "Damak Tadı" isimli bir yorum. Okudum ve çok mutlu oldum tabii. Çünkü aramıza hoşgeldin diyordu :) Bu sevinçle hemen ben de Damak Tadı'nı ziyaret edeyim dedim. Aman Allah'ım!!! Bir de ne göreyim!!! Yani Sevgili Gül bana hoşgeldin derken, nereye hoşgeldin (Elm Sokağı Kabusu'na mı) demek istemiş acaba diye beni bir korku sardı :)))
Neyse yavaş yavaş kendime geldim ve bunu sizinle paylaşmak istedim :)
Sevgili Gül,
Müsade edersen seni linklerime eklemek istiyorum. Ama oraya seni tanıtacak ne yazarım bilmem artık.
Bu arada... Hoşbulduk canım. Sevgiler....
Herkesi bana da beklerim. Valla bende böyle korkunç şeyler yok :))

Adsız dedi ki...

Canım ablacım valla allah iyiliğini versin gerçekten çok süper olmuşlar. Senden çıkan herşey bi şahaneeeeeeee . Kırkyıl düşünsem aklıma gelmezdi .
Provakasyonlara sıkma sen canını.
Ellerine sağlık .
Öptüm seni kocamannnnnnnnn

Ferhanca dedi ki...

AAAyyy Gül ne bunlar ben de ''ay ne korkunç'' diyenlerdenim .Ay sen çok yaşa valla çok komik ..
sen kadavraların peşindesin demek .))) sen den korksun herkes .))çekilin gül gelyor.
çok öptün canım, hoşcakal..

Adsız dedi ki...

Sitenize ilk kez ziyaret ettim, çok güzel ellerinize sağlık.. Bu parmak kurabiyeler çok gerçekçi olmuş, çocuklar çok beğenerek yer kesin...

Adsız dedi ki...

slm...

aslında çoğu kişi iğrenç demiş...
eşiminde en tiksindiği şey tırnaktır...eşime kesinlikle yapamam mesela...ama arkadaşlara gıcıklık olsun diye yapabilirim....
uğraşmışsın...bence bu daha önemli...
en azından şunu diyebilirsin...
öyle güzel oldularki parmaklarını yersin.....

ellerine sağlık....bu kadar gerçekçi olur bir parmak kurabiye....

Adsız dedi ki...

İnsan bunları yiyemez ki.... gerçek gibi. Hele kırmızılısı kanlı gibi. Iyyyy

Adsız dedi ki...

Ablacım günaydınlar . Dün tam iş çıkışı yazmıştım yorumu aceleyle adımı yazmayı unutmuşum sondan 5. yorum benim .
Dün akşam erken çıktık bu akşam gene mesaideyiz ama hiç kaçarı yok valla. Bende karnım açıktıkça gelip senin parmak kurabiyelere bakarım artık . Hemde tuzlu valla tam benlik. Beğenmeyen gelmesinnnnnn ama öyle değilmi :) :)
Öptüm sevgiler....

Bahar

Adsız dedi ki...

Cok ilginc ve basarili bir kurabiye.Halloweende kapiya gelen cocuklara vermek icin yapilabilir.Seneye kismet olursa bir yapayim bakayim ben bunlari.Korkunc ama güzel oldugu kesin,ellerine saglik Gül'cüm

Özlem dedi ki...

Gül'cüm,

İlk bakışta, soğuk duş etkisi yapıyo ama sonra çok güldüm... Bizimkilere yapsam ne olur acaba :)
Mesela sandviçlerin içine saklasak :) Hele bir de kırmızı boya... eşim kesin düşüp bayılır, kana falan tahammül edemez çünkü :)

Sevgiler,

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Hay Allah'ım yaa.Bunlar ne böyle?:)

Melek* dedi ki...

selamlar ay bayıldım,çok güzel,tadını bilmem ama, mükemmel gözüküyor,çok estetik,tamamen orjinal bir kurabiye,her kurabiyede olması gerektiği gibi olmuşşşşşş demek çok isterdim ama üzgünüm malesef çok ürkütücü çok berbat gözüküyor.dost acı söylermiş. ama o kadar uğraşmışınya önemli olan çalışmaların sonucunda ortaya çıkardığın görüntüdür:P desem sakın inanma bence önemli olan tadıdır tabi tadını bilmeden yargılamak yanlış ama zaten tadına diyecek birşeyim yok sadece görüntüsü berbat:)))birdahaki gerçekçi çalışmalarını da bekleriz:))
sevgilerimle

Ferkay dedi ki...

canım ya ellerine sağlık çok uğraşmışsın görüntüsü ürkütücü olsada bunlar bir eser vallahi. Bu yorumların karşısına geçip gülüyorsundur herhalde. Afiyet olsun parmakyiyen.

Adsız dedi ki...

ilk gördüğümde gerçekten midem kalktı hemen yorumları okuyayım acaba benim gibi düşünen olmuş mu diye baktım ve yalnız olmadığımı gördüm bence de o görüntüyü hemen kaldırın ayyyyyyyy sanki yamyam gibi lütfen bir daha sayfana girmeye cesaret edemem lütfen o görüntüyü kaldır sevgilerimle

Adsız dedi ki...

anneme tarifini hemen vermeliyim. gelmesini istemediği bi misafir oldu mu bunu çıkarsın alın bunu yiyin dermişcesine. eeee yüzsüz olmayan bu kurabiyeden sonra bidaha gelmez sanırım :):):):):).

Unknown dedi ki...

ığğyyy be nasıl bir kurabiye????
lezzeti güzel de olsa gçrünüşü çok itici...

Adsız dedi ki...

Kurabişin görünümü iğrenç olabılır fakat tadı ÇOk güzel... gülcüm sanada bu tarıfınden dolayı tsk edıyorum ve bu tarıfı ılk kaynanama yaptım ve dırdırından uzaklastım yanı evden gıttı:):):) öle dırdır cekenler varsa yapın uzaklassınlar 1 kacgun...
OKUDUGUNUZ İÇİN TSK EDERIM ... İİ AKŞAMLARR

elma şekeri dedi ki...

Bu kurabiyelerden bende yaptim ve sayfamda yayinladim.Tarifiniz ve paylasiminiz icin cok tesekkür ederim.
Sevgilerimle.......

Unknown dedi ki...

canim elma sekeri arkadasta yapmis ve senin linkini vermis tuyler urpertiyor.
yemesi zevkli olmasa gerek:)))
muzip sakalar yapmak icin cok guzel bir fikir:)))
ellerine saglik cok hos ve espirutuel:)))
kucak dolusu sevgiler.

Ayşegül'ün tatlı rüyası... dedi ki...

sevgili gül, şimdiye kadar pek çok yemek sitesi ve blog ziyaret ettim ama ilk defa böyle bir kurabiye gördüm. dondum kaldım! çok değişik olmuş, eminim lezzetlidirler de..
eline sağlık:)
sevgiler

Adsız dedi ki...

Süpersin ya ne diyim muhteşem olmuş ellerine sağlık ;D

deniz yücekaya dedi ki...

çok güzel görünüyolar deneyecem ellerinize sağlık .

Boutique Cookie dedi ki...

Merhaba
Kurabiyeleriniz çok gerçekçi gerçekten, ben biraz korksam da küçük oğlum aa parmak kurabiye diye çok güldü bu akşam. Anlayacağınız tarifinizi denemek şart oldu benim için. :) Ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

merhaba
kurabiyeniz cok güzel görünüyor.yaptım fırında su anda ama aklıma takıldı kabartma tozu yok bu kurabiyelerde dimi? Tesekkürler.Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Kurabiyenizin kabartma tozu yok hic kabartma tozsuz kurabiye denemedim.Nasıl olur ki acaba?Sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Adsız arkadaş,özellikle kabartma tozu konulmadı ki,parmaklar kabarıp şekilsiz olmasın..Fotoğraflarda da gördüğünüz gibi,k.tozu girmediği halde nasılda yayıldılar..

Umarım güzel olmuşlardır..Afiyetler olsun..!

granit dedi ki...

bu parmaklar inanin cok ilgimi cekti. paylasiminiz icin sagolun.

Adsız dedi ki...

yapmaya çalıştım fakat forona yerleştirdikten 5 dk sonra klasik kurabiye gbi yayıldılar napıcamm :(
Cevanı gönderirseniz sevinirim asimo_mert@hotmail.com

Damak Tadı dedi ki...

Siz sanırım ununu az ilave ettiniz..Kaç kişi denemişse memnun kalmıştı..Tekrar denerseniz un miktarına dikkat ediniz lütfen.

kutsalsofra dedi ki...

bu tür lü yiyecekleri yiyenin aklından şüphe ederimiğrenç.

Damak Tadı dedi ki...

Biz afiyetle yedik,hiç de iğrenç değillerdi..

Harika yorumunuz için de teşekkürler..

Gulsen dedi ki...

gerçeğinden ayırdetmek imkansız müthişler :))))

NzlGl dedi ki...

Gül hanım harikasınız
en kısa zamanda yapacağım yerken gözlerimi kapatırım:)))))))))))))))))))))))))))))))

harbi durum beğendirme dedi ki...

Aynen insan parmağına benziyo ama güzelmiş:))

Unknown dedi ki...

teşekkürler hallowen partsi için çok iyi olcak tarif için teşekküler ^^