Perşembe, Temmuz 27, 2006
FIRINDA FESLEĞENLİ BOSTAN PATLICANI
Malzemeler
2 adet bostan patlıcanı
1 demet fesleğen
2 diş sarımsak
hellim peyniri
3 adet domates
sıvıyağ
Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyup yuvarlak dilimler halinde
kesip tuzlu suda bekletin.Diğer taraftan fesleğenleri
ve sarımsakları incecik kıyın.Hellimleri çay bardağı
ile yuvarlak olarak kesip hazırlayın.Daha sonra
patlıcanları sudan çıkarıp iyice kurulayıp üzerlerine
peynirleri koyup fesleğen ve sarımsakları ekleyip
domates dilimlerini yerleştirip sıvıyağı ekleyip
fırına verin.Dilerseniz domateslerin üzerlerine
sivri biberde koyabilirsiniz.Çok hafif ve lezzetli
bir meze türü.Fesleğen sevenlere duyurulur...
AFİYET OLSUN,BEYLER BAYANLAR.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
SÜPER SÜPER SÜPER!!!!!!
Hem kızartma değil hemde fırında
mis gibi fesleğenli.Damak tadı bu
tarif için çok teşekkür ederim.
Yarın akşama misafirlerim vardı patlıcanlı değişik bir tarif ararken sitenize rastladım.Aman aman ne kadar güzel tarifler öyle.Hele hele reçelleriniz olağanüstü.Karayemişi ben hiç duymadım mutlaka çok güzeldir anlatmanıza.TEŞEKKÜRLER!
Çok çok selam ve sevgiler size ve tüm emeği geçenlere
ZEKİYE
Merhaba Zekiye Hn,
Yorumunuz ve begeniniz için teşekkür ediyorum.Güzel ve hafif bir zeytinyağlı tavsiye ederim.
Karayemişde bahsettiğim gibi karadenize özgü bir meyve olup,İstanbul'da da sıkça sokaklarda rastlanmaktadır.
Teşekkürler,sevgiler
Merhaba Gül, patlıcanlar çok nefis görünüyor ellerine sağlık. Eminim mis gibi kokar şimdi... Olsada yesem. Sevgilerimle Nesrin
Sevgili Damak tadı yoksa Gülmü demeliyim?
Tek kelimeyle bayıldım bayıldım bu iki postta yemekler benlik:))))Fesleğen inanılmaz güzel aroması olan bir ot kullanmaya çalışrım hep kurutulmuşu da fena olmuyor....
sevgiler
Sevgili Nesrin,
Patlıcanlar inan harika oldular hemde çok hafif.mis gibide koktular,denemeni isterim.Yakınlardaysan hemen burdan ikram edebilirim.)))
sevgilerimle
Sevgili Candan..
Seninle zevklerimiz uyuşuyor sanırım. İkisi de çok güzel oluyor, denemeni isterim. Bundan sonra sık sık görüşelim...
Selamlar...
Ay harika, patlican cok yag cekiyor diye yazin sadece kozlemesini yapiyordum. Sanirim hemen deneyecegim, ellerine saglik!
Teşekkürler Işıl'cım,
Gerçekten çok hafif ve lezzetli oldu.Fesleğen de acaip yakıştı canım.Denersen mutlaka seversin.
Sevgilerimle,
Yorum Gönder