Perşembe, Nisan 30, 2009

Pazılı Kaygana,Bulgur Salatası

Pazılı kayganayı teyzem çok sevdiğinden,annecik onun için hazırlamıştı.Biraz kalın olmasına rağmen,çok nefis olmuştu.Yanında da taze patates vardı.Masamızdan patates haşlaması hiç eksik olmaz..Ekmek yerine patates tüketiriz adeta..Sizlerede kaygana yanında haşlanmış patatesi tavsiye ederim..Denediğinizde, çok hoşlanacağınızdan ve keyif alacğınızdan eminim..

Bulgur salatasının tarifini Banu'cuğumdan almıştım..Kendiside daha önce deneyip çok memnun kalmış..Bende bu gece için ilk kez yapmama rağmen,çok tutuldu..Benimde çok hoşuma gitti..Sizlerde bu lezzetli salatayı, mutlaka denemelisinz diyorum..Banu şekerim çok teşekkürler..Evdekilerde teşekkürlerini gönderiyorlar canım..
2
Malzemeler
1 bağ pazı
7-8 adet taze soğan
maydanoz,nane
4 yumurta
6-7 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı un
tuz,k.biber
(bu ölçüler büyük bakır tava için.sizler yapmak isterseniz,ölçüleri yarıya indiriniz.)
1
Hazırlanışı
Yumurtalar çatalla çırpılır.
Pazılar,soğanlar,naneler,maydanozlar ince ince kıyılırlar.
Yeşillikler ve unlar yumurtalara eklenip iyice karıştırılır.
Tuzu,biberide eklenip,tavada sin ateşte kızartılır.
Tava kapağı ile ters yüz edilip diğer tarafıda sin ateşte kızartılır.
Ilındıktan sonrada kare kare kesilip,hşlnmış patatesle sevis edilir.
Eğer tuzlu hamsiniz mevcut ise içersine eklerseniz çok lezzetli olur..
3
Bulgur Salatası
1 su bardağı köftelik bulgur
2,5 su bardağı yoğurt
6-7 adet tze soğan
1 diş sarımsak
dereotu
1,5 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
10-12 adet salatalık turşu(miniklerden)
tuz
4
Hazırlanışı
Bulgur yıkanıp çukur bir tabağa alınır.
Üzerine yoğurt dökülüp buzdolbında 1 gece bekletilir.
Ertesi gün,yeşillikler,srımsak ve turşular minicik minicik doğranır.
Cevizle birlikte bulgurların bulunduğu tabağa dökülüp karıştırılır.
2 yemek kaşığı yağ eklenip karıştırılırıp servis tabağına alınır.
Üzeri dilediğiniz şekilde süslenip, servise hazır hale getirilir.

23 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Karadeniz'e gittim ama kayganayı hiç tatmadım, ellerine sağlık sevgili Gül, bulgur salatası da çok güzel..

egeli dedi ki...

GÜLÜM KAYGANA VE SALATA NEFİS GÖRÜNÜYOR,SÜPER OLMUŞ,ELLERİNİZE SAĞLIK,ANA KIZ NE GÜZEL ŞEYLER YAPIYORSUNUZ BÖYLE,MAŞALLAH....

Pembe Tatlar dedi ki...

Kayganayı çok duydum ama hiç tatmadım eminim görüntüsü kadar güzeldir...
Ellerine sağlık canımm

fidaneli dedi ki...

abkacım bende bugun aynı salatadan yaptım:)) tarıfı yıllar once yazmısız deftere;) kalmıs orda ıste... gercekten cok lezzetlı oluyor. ellerınıze sağlık

nilüfer dedi ki...

canımmm ben daha keki bitirmeden sen kaygana ve bulgur salatası getirdin yetişemiyorum:))

sevgli gülcüm canım o senin
tatlılığın:))
benim eşim trabzonda doğmuş büyümüş o zamanlarda köyde keke pasta derlermiş görümcem çok yaparmış benim yaptığım keklerimi eşim ne kadar beğensede hala görümcemin yaptığı keklerden bahseder...

kaygana ve salataya gelince herzamanki gibi canımmm muhteşemm olmuş eşim görmesin banada yap diye tuttururdu
sevgiler canımm..

Zehra Gürgen dedi ki...

yıllar oldu kaygana yemeyeli.ama hala harika birşey olduğunu hatırlıyorum.
Ellerinize sağlık, enfes görünüyor hepsi.
İnşallah kısmet olurda bende birdaha yerim bu nefis Karadeniz yemeğinden :)

canım Gülüm ellerin dert görmesin...

ipek dedi ki...

Pazılı kayganayı ilk defa gördüm. İlginç bir tarif. Pazının her türlüsünü çok severim. Bunu da deneyeceğim.

Unknown dedi ki...

bayildim....


tek kelimeyle harika gorunuyor...

ilk firsatta oglum icin deneyecegim...

siten super...

ellerine saglik

Unknown dedi ki...

bizim evde hepıspanaklı kaygana yapılırdı eskiden helede kahvaltılarda babaannem yapardı kayganayı.
sizinkide çok güzel görünüyor
bu şekilde taze pırasaylada çokgüzel oluyor.yaz geliyor şimdi yeşilliklerin tam zamanı gerçi pazıyı her daim bulmak mümkün
ellerinize sağlık

NİLBUTİK PASTA dedi ki...

nefis görünüyor canım
hayırlı cumalar ve güzel bir haftasonu geçirmeni dilerim

Unknown dedi ki...

Canımmmmm ellerine sağlık harika iki lezzet daha.Süpersin Gülüm koca
man öpüyorum...

ozlemhan dedi ki...

Gülüm hayranım sana ellerine sağlık bulgur salatasını yapıyorum ama pazılı kaygana denemek lazım.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

CANIM BENİM O GÜZELİM ELLERİNE SAĞLIK..NEFİS ŞEYLER.
BAL ŞEKER OLSUN.
BANUCUĞUMA DA SEVGİLER YOLLUYORUM HARİKA BİR TARİFTİ.

* HERŞEYİN GÖNLÜNCE SAĞLIKLA,HUZURLA, KEYİFLE OLACAĞI BİR HAYAT DİLİYORUM CANIM.!! *
ÇOK ÇOK SEVGİLER.

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Gülcüğüm canım kuzenim doğum günün kutlu olsun.nice keyifli,güzel,sağlıklı,sevgi dolu yıllar diliyorum.herşey güzel gönlüne göre olsun canım.

kaygana ve salata şahane.ellerine sağlık canım.sevgilerimle...

pelince dedi ki...

Pazılı kaygana'yı ben de ilk kez gördüm,görüntüsü nefis.Bulgur salatasıda değişikmiş..
Ellerinize sağlık...

Sevgilerimi yolluyorum..

Adsız dedi ki...

canım ellerıne saglık nefısler. bulgur salatasını begenmenıze sevındım Annenin, Babanın ellerınden operım sevgıler...

banu gökşin dedi ki...

canım ellerıne saglık nefısler. bulgur salatasını begenmenıze sevındım Annenin, Babanın ellerınden operım sevgıler...

Yıldız dedi ki...

Nefissssssssss
bayılırım kayganaya hele pazılı nefis görünüyor ellerine sağlık arkadaşım....
Sevgiler.........

made in funda dedi ki...

canım bir daha köye gittiğimde pazı alıp bu harika tarifini deneyeceğim.bulgur salatası da muhteşem.ellerine sağlık canım...

Adsız dedi ki...

Bayıldım kayganaya.Hemen yarın pazı alıp ilk işim denemek olacak.Yanında patates haşlamasını unutmyacağım.Salatada değişik görünüyor.Daha önce hiç yememiştim.Bitanesin Gül'üm.

Doğum gününü kutlarım..Hayat boyunca mutluluklar yanında olsun canımın içi.Demet

TAZE NANE dedi ki...

Bu pazılı kayganay karadenizliler nasıl bilir.
Annemde hep yapar bize.
Afiyetler olsun.

Narince dedi ki...

Pazıyı çok seviyorum, kaygana ağızlara layık. Bulgurlu salata da öyle. Ben niye kaçırmışım ki bu lezzetleri? Yapan ellerin dert görmesin sevgili Gül.

Defne dedi ki...

Bulgur salatasını denedim ve dediğin gibi gerçekten denemeye değer bir tarif. Çok değişik bir lezzet! ellerine sağlık. Pazılı kayganaya geçince denemek isterim ama tavaya önce sıvıyağ konuluyor mu yoksa yağsız mı pişiriliyor?