Cuma, Temmuz 31, 2009

İglo Patates Kızartması

İglo patates kızartmasını denemeyenlere, şiddetle tavsiye ediyorum..Dışı çıtır çıtır,içi püre kıvamında nefis bir lezzet..Et ve tavuk yemeklerinin vazgeçilmezi olacağı kesin..Ramazan ayında da, masalarımızı renk katacağını düşünüyorum..
İglo Patates

İglo Patates

İglo Patates

İglo Patates

Dolgulu Minik Kekler

Muffinleri dün iş yerine yapıp getirmiştim..Getirirkende bir kaç kişiyide nasiplendirmiştim..İnsanlar alıştıklarından,beni gördüklerinde hemen kek,çörek geliyor akıllarına..)))Komik ama gerçek..))Şimdilik bu kadar arkadaşlar..Çok işimiz var bu aralar hemde çokkkkk...Güzel bir h.sonu tatili diliyorum sizlere..!
Çikolatalı,Vişneli Muffinler
Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
120 erimiş tereyağ
minicik tuz
1 su bardağı kefir
1 tatlı kaşığı sıvı vanilya
1 paket dr.oetker kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un
Çikolatalı,Vişneli Muffinler
Arası için bitter çikolata ve vişne
Çikolatalı,Vişneli Muffinler
Hazırlanışı
Şeker,yumurta,tuz köpük olana kadar çırpılır.

Kakao,vanilya,erimiş tereyağ eklenip çırpılır.

Kefir eklenip çırpılır.

Un ve kabartma tozu eklenip çırpılır.

Fırın 175 c dereye ayarlanıp yakılır.

Yağlanmış kalıba önce 1,5 yemek kaşığı karışım dökülür.

Ortalarına 2 dilim bitter ve 1 adet vişne konulur.

Üzerlerine tekrar 1,5 yemek kaşığı karışımdan konulur.

Muffin kalıbının her birine aynı işlem yapılıp,175 c deki fırında yaklaşık
25-30 dk pişirilir.

Soğuduktan sonra tepelerine pudra şekeri serpiştirilir.

Perşembe, Temmuz 30, 2009

Pancarlı Makarna

Bu aralar bizde makarnalı geceler uygulanmaktadır..))Farklı farklı makarnalar denemek benimde çok hoşuma gidiyor..Hele pancarlı makarnayı mutlaka ve mutlaka sosu ile hazırlayıp,İzmir tulumu ile tatlandırmanızı şiddetle tavsiye ederim..Ambalajdaki rengi,haşlandıktan sonra çok açıldı..Tadında pancar aromasını merak eden arkadaşlara da,inanın ben alamadım..Diğer arkadaşlardan, ben tadını aldım diyenler olduysada, yine tekrarlıyorum ben alamadım..Belkide sosu ve peyniri o aromayı kapamış olabilir..))Makarnalı gecelerimiz yine devam edecek arkadaşlar..)))
Pancarlı Makarna
Hazırlanışı
Kaynayan suya 1 kase makarna atılıp 10 dk pişirilip süzdürülür.
Pancarlı Makarna
Hazırlanışı
Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağ koyulur.

Hazır İtalyan sosundan 3 yemek kaşığı eklenip karıştırılır.

Makarnalar içersine atılıp karıştılıp servis tabağına alınır.

Üzerlerine İzmir tulumu rendelenip afiyetle yenilir.
Pancarlı Makarna
Makarnaları bizim sokakta kışın açılan bir mağazadan almıştım..Yanında birde hazır sos ve balsamic sirke almıştım..İlgilenen arkadaşlara yerini tarif edebilirim..
Pancarlı Makarna Pancarlı Makarna
Fotoğraflarını özellikle paylaşmak istedim..)

Sitelerini buradan izleyebilirsiniz..(www.healthlifeshops.com)

Çarşamba, Temmuz 29, 2009

Ceviz ve Peynirli Margherita

Bu aralar arkadaşlarıma farklı makarnalar sunuyorum..Kendileride bende çok memnun kalıyoruz..Benim memnun kalma sebebim, pratik ve 10 dk da masada oluşu..Arkadaşlarımın memnun kalmalarının sebebi de,çok leziz bulmaları..))Cevizli ve Peynirli makarnaya bu sefer,Urfa'dan gelen ev yapımı nar ekşisi ekledim..Önce onlara çaktırmadım..Hepsi balsamic sandılarsa da yanıldılar..Nar ekşisinide duyunca,bir kez daha şaşkınlık
yaşamadan edemediler..))))Sonuç çok eğlenceli ve mutluydu..

Not:Bir paketin içersinde 250-300 gr makarna oluyor..Haliyle 1 paketini, 1 kişi rahatlıkla yiyebiliyor..Makarnadan almak isteyenler,bu uyarıma kulak verirlerse yanılmamış olurlar..))Benim çok fazla makarna kültürüm olmadığından,hepsinin tabağından 1-2 adet aşırmayla işi bitirmiştim..))
Ceviz ve Peynirli Margherita
Malzemeler
1 paket 250 gr'lık Margherita

Sosu için
1 adet domates rendesi
tuz,karabiber
1 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı nar ekşisi konstresi(Urfa'dan)
5-6 adet reyhan yaprağı
Ceviz ve Peynirli Margherita
Makarnalar kaynayan suya eklenip 5-6 dk pişirilip süzdürülür.
Ceviz ve Peynirli Margherita
Domates rendesi tencereye konulup biraz pişirilir.

Z.yağı,sarımsağı,tuzu,k.biberi eklenip pişirilmeye devam edilir.

Reyhan yaprakları ilave edilip,makarnalar içersine atılıp 2-3 dk çevrilir.

Kavun,karpuz ya da 1 kadeh şarap eşliğinde,afiyetle dostlarla yenilir..))


Not:Fotoğraflar akşam üzeri, balkonun farklı yerlerinde çekilince,bu tür ışık yansımalarına maruz kalıyor..Merak eden arkadaşlara duyuru..))

Salı, Temmuz 28, 2009

Tek Kişilik Milföyler

Hafta sonu dondurucuyu temizlerken,elime geçen malzemeleri bende böyle değerlendirip,yine ikramlarda bulundum..Tadına bakmadım..Tadanlar çok nefis olduklarını,sadece patlıcan olmasaydı çok daha lezzetli olacaklarını söylediler..Benden söylemesi..)))
Tek kişilik Milföyler
Malzemeler
Her bir kalıp için 3 adet milföy karesi

İçi için
Sosis,Izgara patlıcan,yeşil biber
1 yumurta,1 adet domates,
pastırma,taze kaşar
Karışık Milföyler
Hazırlanışı
Tek kişilik kalıbın her tarafı yağlanır.
1 adet milföy yaprağı tabanına konulur.Kenarlarından sarkan
fazlalıklar bıçakla kesilir.

Kalan 2 adet milföy yaprağının her biri üçgen biçimi ortadan kesilir.

Kesilen bu parçalar kalıbın kenarlarına dizilir.

Sosis,domates,y.biber,yumurta,kaşar rendesine yumurta eklenip çırpılır.

Bu karışım kalıplara eşit şekilde paylaştırılır.

Üzerlerine patlıcan dilimleri,onların üzerlerine pastırma dilimleri konulur.

Milföyler yaklaşık 175 c de 20 dk pişirilir.

Fırından çıkartılıp üzerlerine tekrar kaşar dilimleri konulup 10 dk kadar pişirilir.

Soğuduktan sonra afiyetle yenilir..
Karışık Milföyler
Dondurucunuzda kalmış sosisleri,milföyleri bu şekilde değerlendirebilirsiniz arkadaşlar..Çocuklar için çok eğlenceli olacaklarına eminim..

Cuma, Temmuz 24, 2009

Galeta Unlu Fırın Patates

Patates dilimlerini bir Alman kanalında görüp denemiştim..O günden beri g.unlu,mısır unlu yapıp afiyetle yiyoruz..Daha öncede bahsetmiştim sanırım.Bizde ekmek yerine patates tüketilir sıklıkla..Bu yüzden farklı patates tarifleri her zaman ilgi odağım olmuştur..Sizlerinde deneyip beğenmenizi umarım..Patates severlere tavsiye edilir..

Tüm arkadaşlara güzel bir hafta sonu tatili diliyorum..Bu arada yarın çok sıcak olacakmış,lütfen dikkatli olunuz..!
3
Malzemeler
Patates
Galeta unu veya mısır unu
tuz
dilerseniz sarımsak
2
Hazırlanışı
Patatesler yıkanıp kabukları ile diri kalacak şekilde haşlanır.

Haşlanan patatesler suya tutulup biraz soğutulur.
4
Soğuyan patateslerin kabukları soyulur ve kalın dilimler halinde kesilir.

Büyük bir kasenin içersine galeta unu dökülüp,üzerine tuz serpiştirilir.

Her bir dilim una bulanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.

175c de yaklaşık 20 dk pişirilir.

Çıtır çıtır olmasını isterseniz, süreyi uzatabilirsiniz.
1
Fırında kızaran patates dilimlerini,tavuk veya et yanında servis edip, afiyetle
yiyebilirsiniz.Ellerinize sağlık..))

Not:Tavukların hazırlanışı ise:
Tavuklar iyice yıkanıp(suda bekletilip), tencereye konulur.
Üzerlerine kekik,tuz,pul biber serpiştirilip kısık ateşte
kızrıncaya kadar pişirilir.

Otlu Kurabiyeler

Kurabiyeleride şeftalili pastayla birlikte yapıp,bekçilere ikram etmiştim..Tuzlu kurabiyeler benimde çok hoşuma gitmişti.. Pudra şekeri tuzlu kurabiyelere ve salatalara değişik bir lezzet katıyor,mutlaka deneyin derim..))
Otlu Kurabiyeler
Malzemeler
100 gr tereyağ
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1/2 t.kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı iri doğranmış beyaz peynir
1 tutam biberiye
1 tutam kırmızı biber
kekik
maydanoz
dereotu
karbonat
alabildiği kadar un
6
Hazırlanışı
Un,karbonat hariç tüm malzeme, bir kaba konulup yoğrulur.

Un,karbonat eklenip yumuşak bir hamur elde edilir.

Dilediğiniz şekiller verilip,üzerlerine yumurta sarısı sürülüp,
ısınmış fırında 20 dk pişirilir.

Afiyetler olsun arkadaşlar..!

Çarşamba, Temmuz 22, 2009

Şeftali Merengli Pasta

Minik kalıplarla pasta yapmak çok zevkli geldi bana..Hele bu pastalar tek kişilik olunca,yapımı daha da zevkli oluyor..Üstelik malzemelerin miktarlarıda pasta gibi minicik oluyor.(büyük pastalara nazaran)...Pastaları,hiç halim olmamasına rağmen bekçilere yapmıştım..Evde hangi malzemeler varsa onları kullandım..Fotoğraflarını çekmek için de kesmek zorunda kaldım..O arada fotoğraftaki minicik lokmayı da ben yuttum..))Tadı nefisti ve şiddetle sizlerede tavsiye ederim..Hamuru kurabiye tadında, çok farklı geldi bana..))Benden söylemesi...!
5
Malzemeler (2 kalıp için)
1 yumurta
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 damla limon esansı
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı badem tozu
1/2 paket vanilya
alabildiği kadar un

İçi için 2 adet şeftali
1 tatlı kaşığı esmer şeker

Tepesi için
2 adet yumurta akı
minicik tuz
2 yemek kaşığı pudra şekeri
4
Hazırlanışı
Tüm malzemeler yoğrulur.

Hamurdan bir parça ayırılır.

Kalıbın tabanı yağlı kağıtla kaplanır.

Tabanına hamur konulup kaşığın tersiyle yayılır.

Çatalla delinip,kenarlıkları yapılır.

Küp küp doğranmış şeftaliler konulup üzerlerine 1 tatlı kaşığı esmer şeker serpiştirilir.

Üzerine ayrılmış hamurdan serpiştirilip,ısınmış fırında 20 dk pişirilir.
2
Tepesi için aklar çırpılır.

Pastalar 20 dk dan sonra fırından alınıp,üzerlerine çırpılmış aklar konulur.

Tekrar 15 dk pişirilir.

Ilındıktan sonra, kalıptan çıkartılıp servis edilir.
1-Şeftalili Merengli Pasta
Fotoğraflar gece loş ışıkta çekilince, bu kadar oluyor..))

Pazartesi, Temmuz 20, 2009

Kleiner Kirschenkuchen / Kirazlı Küçük Pasta

Nefis küçük kirazlı pastamın tarifini ve dilimli fotoğrafını (lamiacucina) buradan aldım.Pastayı yapıp fotoğraflarını çektim ama dilimli halini unutmuşum çekmeye..Pastaları arkadaşlara ikram ettikten sonra aklıma gelince,dilimli fotoğrafını da tarifini aldığım siteden copy yapmak zorunda kaldım..Umarım bu hareketimi anlayışla karşılar..
3724476322_7e526c5eac
Malzemeler
1/2 esmer ekmek veya çavdar ekmeği (bayat olacak)
1/2 çay bardağı sıcak süt
1 yumurta
3 yemek kaşığı ceviz kırığı
minicik tarçın
10 gr tereyağ
30 gr şeker
10-12 adet çekirdekleri çıkartılmış kiraz
5
Hazırlanışı
Ekmek minik minik doğranıp üzerlerine sıck süt dökülür.
Yağ,şeker,tarçın çırpılır.
Yumurta eklenip çırpılır.
Ardından ceviz eklenip çırpılır.
Son olarak ekmekler eklenip kaşıkla karıştırılır.
Tek kişilik kelepçeli kalıplar yağlanır.
Karışımdan 2 yemek kaşığı tepeleme koyulur.
Üzerine 9-10 adet kiraz konulur.
Kirazların üzerlerine karışımdan konulup kirazlar kapatılır.
Isınmış fırında yaklaşık 25-30 dk pişirilir.
Soğuduktan sonra tepesine pudra şekeri serpiştirilir.
4
Kremayla, kahve eşliğinde servis edilir.
1
Minik kelepçeli kalıplarımı, yıllar önce Amerika'dan almıştım..Tek kişilik pastalar için ideal oluyor..Geçenlerde kutuları karıştırırken tesadüfen bulmam çok hoş olmuştu..))Şimdi işime yaradı..Pastalarıda arkadaşımla yapmıştık hemencecik..Yapım süresi 10 dk arkadaşlar..))

Pazar, Temmuz 19, 2009

Kandil

Müslüman aleminin ve sizlerin Miraç kandili Kutlu olsun..Dualarınız kabul olur inşallah..
115642331914%2B14

Cuma, Temmuz 17, 2009

Bittiler Çok Şükür..))

Damatlar tıraşa gittiklerinden çekemedim fotoğraflarını..Kısmetse,yarın hepsinin bitmiş halini çekerim..))Çok yorulduk ama, değdi her şeye..)Detayları paylaşırım daha sonra..))
1
Kurabiyeleri patronumun ablası için yaptım..Süslemelerini de Bernoşum,patronum küçük kardeşi (bizimle çalışan) Ebru'cuğumla birlikte yaptık..Dün akşam iş çıkışı direk bize gittik..Giderken yoldan Bernoşumu da kaptık..))Sözde saat:21:00 gibi hepsi biter diye konuşuldu..Bende 1'den önce olmaz dedim..Gecenin bir yarısı paketlerin ağızları kapatılmadan kızlar uçtular benden..O saatten sonrada ben mutfağı kırkladım resmen..Saat 2 ve ben halen uyuyamamıştım..))Gelin hanımımız bayılmış süprizimize..))Dilerim bir ömür mutlu olurlar..Sizlerde AMİN demeyi unutmayınız lütfen..Teşekkürler canlarım...Öpüyorum buradan sizleri..)

Perşembe, Temmuz 16, 2009

Gefallene Schokoladekuchen

Fotoğrafları gecenin bir yarısı çektiğim için, karanlık çıktılar..Aksi takdirde makinemi değiştirmedim,makinemden çok memnunum...Merak edip mail atan arkadaşları aydınlatmak adına yazıyorum..))İnsanların bu kadar meraklı oluşları beni çok şaşırtıyor..Halbuki günümüzde merak edilecek o kadar çok konu,detay varki..Benim fotoğraflarımın sönük,mat,karanlık çıkmaları kime ne ki..Şaşkınım sabah sabah arkadaşlar..!!Hepinize kolay gelsin,bana da çok kolay gelsin..Çok işim var çokkkk..
2
Malzmeler
3 yumurta (akları sarıları ayrılmış)
120 gr tereyağ
150 gr esmer pudra şekeri(esmer şekeri makinede çekin)
minicik tuz
100 gr iri kıyılmış bitter çikolata
120 gr öğütülmüş badem
2 yemek kaşığı ince kıyılmış vişne
1-2 yemek kaşığı süt veya vişne suyu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
150 gr un
1
Hazırlanışı
Yumurtanın akları yüksek devirde köpük olana kadar çırpılıp bırakılır.

İri kıyılmış çikolata,öğütülmüş badem,minik doğranmış vişneler bir kaba konulur.

Üzerlerine un ve kabartma tozu eklenip iyice karıştırılır.

Yağ,şeker,tuz çırpılır.Arkasından süt veya vişne suyu eklenip çırpılır.

Yumurta sarıları eklenip yaklaşık 9-10 dk çırpılır.

Unlu karışımın 1/3'ü eklenip çırpılır.

Aklar eklenip çırpılır.

Kalan unlu karışım eklenip çırpılır.

Uzun kek kalıbı yağlanıp unlanır.

Fırın 175 c ye ayarlanıp önceden altı açılır.

Karışım kalıba dökülüp ısınmış fırında yaklaşık 40 dk pişirilir.

Fırından çıktıktan hemen sonra masanın üzerine pat diye bırakılır.

Bu esnada içersindeki malzemeler iyice oturacak ve kek kendine gelecektir..))
3
Sonrasında kahve veya çayla afiyetle yenilir..))

Salı, Temmuz 14, 2009

Mantar Dolgulu Makarna

Makarnayı Migrostan aldım ve çok memnun kaldım..Mantar sever arkadaşlara tavsiye ederim..Mutlaka soslu yapmanızı öneririm.Zira, sade peynirlisi hiç hoş olmuyor.. Güzel ve sağlıklı bir hafta geçirmeniz dileğiyle..

Mantar Dolgulu Makarna

Hazırlanışı Kaynamış suya makarnalar atılıp 6 dk haşlanıp süzülür.

Mantar Dolgulu Makarna

Sosu 2 adet domates rendesi 1 diş sarımsak 2 yemek kaşığı sızma yağ 1 adet kuru soğan k.biber kekik biberiye kişniş tuz Tüm malzeme iyice kavrulur. Süzdürülmüş makarnalar içersine atılıp 3-4 dk çevrilir. Servis tabağına alınıp afiyetle yenilir..

Zeytinyağlı Girit Kabağı

Kabakları yine kavurdum..))

Mantar Dolgulu Makarna

Not:Sosu hazırlayıp içersine 1 su bardağı su ekleyip,kaynamaya başladığında, makarnaları içersine atıp pişirebilirsiniz..Öylede çok nefis olur..Sosu benim gibi çok sulu sevmiyorsanız, yukarıdaki tarife göre yapabilirsiniz..Afiyetler olsun..

Mantarlı Kuzu Kaburga ve Otlu Makarna

Pazar günü çok sevdiğim arkadaşım için pişirmiştim..Makarnayı da tam ağzına götürecekken,aaaa böylede fotoğrafını çeksene demişti..Makine yanı başımızda olduğundan,hemen flaşını patlatmıştık..))Arkasından da kekimizin tadına bakmıştık..))Pazar günüm arkadaşımın sayesinde çok keyifli geçmişti..Fakat haftaya çok yoğun,yorgun ve uykusuz girmek beni mahvediyor..Halen toparlanabilmiş değilim..Üstelik akşama eve gidip 120 adet kurabiye pişireceğim..Bana yardıma gelmek isteyenler varsa, seve seve gelebilirler..))Hafta sonu bir arkadaşımın ablası evleniyor..Ayrıca birde onları süslemek var..))Duyurulur herkeslere..!..))
5
Barilla makarnayı haşladıktan sonra,biraz yağ,domates,sarımsak ve ot çeşitlerini atıp biraz pişirin.

İyice kavrulmaya yakın makarnaları ekleyip karıştırın.

Sonra servis tabağına alıp,üzerlerine kaşar peyniri serpiştirin.

Et yemekleri yanında veya sade olarak afiyetle yiyiniz..))
4
Kuzu kaburgalar 3-4 saat suda bekletilip pişirilir.

Suyunu çekince, mantarlar atılıp pişirilir.

Mantarlar çok sulandığı için, bu aşamada pişme süreci uzayabilir.

İyice suyunu çekip kavrulmaya başladığında,kırmızı biberler içersine atılır.

Üzerine hangi otları seviyorsanız, onları ekleyip, 6-7 dk kavurup servise hazır ediniz.
6
Yoğurtlu soğuk buğday çorbası

Pazar, Temmuz 12, 2009

Schokoladenkuchen / Çikolatalı Kek

3
Malzemeler
4 küçük yumurta sarısı
4 küçük yumurta akı
minicik tuz
1 brdak şeker
75 gr tereyağ
1 tatlı kaşığı sıvı vanilya
4 damla limon aroması
1 tatlı kaşığı amber
100 gr çikolata
1 çay bardağı tuzsuz antep fıstığı
1 paket droetker kakao
1/2 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
2
Hazırlanışı
Aklar minicik tuzla çırpılıp bekletilir.
Şeker,aromalar,yağ çırpılır.
Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.
Çikolata ince ince kıyılıp eklenip çırpılır.
Süt eklenip çırpılır.
Kakao eklenip çırpılır.
1 su bardağı un eklenip çırpılır.
Yumurta akları eklenip çırpılır.
Kalan un ve kabartma tozu son olarak eklenip çırpılır.
Kalıp yağlanıp unlanır.(galeta unu ile)
Karışım içersine dökülüp,17c de ısınmış fırında, yaklaşık 45 dk pişirilir.
1
Afiyetler olsun arkadaşlar..)

Cumartesi, Temmuz 04, 2009

Zitronen Sandkuchen mit Rosinen

Bu kekimizi iş yerine giderken yapıp götürmüştüm..Özelliklede nasıl istediklerini sormuştum..İçinde üzüm ve azıcık ceviz olursa fena olmaz dediler..Bende yine doğaçlama olarak bu kekimi yapıp, yarısını götürmüştüm..Yarısını da yarınki iş yerime götüreceğim..Şimdi iki ayrı iş yerindemi çalışıyorsun diyenleriniz var gibi..))Evet cumartesi günleri bir mühendislik ofisinde çalışıyorum arkadaşlar..Kekim hafif ve çok lezzetli bulundu..İçlerinden biri, Allahaşkına bu keklere hiç mi yağ koymuyorsun demesin mi.)) Ardından gülüşmeler ve Karadeniz üzerine söylenmiş fıkralar,yaşanmışlıklar çıktı ortaya..Güzel,eğlenceli ve yorucu bir iş gününü de arkada bıraktık..Şimdi sizlere iyi pazarlar ve sağlık bir hafta diliyorum..
6
Malzemeler
4 yumurta sarısı
4 yumurta akı
1 su bardğı şeker
100 gr tereyağ
1 limon kabuğu rendesi
minicik tuz
1 paket vanilya
3 damla limon aroması
1 tatlı kaşığı amber (kullanmasanızda olur)
1/2 su bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı kırık ceviz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un

Kalıbı unlamak için
2 yemek kaşığı galet unu
1 tatlı kaşığı şeker
7
Hazırlanışı
Yumurta akları minicik tuzla 5-10 dk çırpılıp buzdolabına kaldırılır.

Şeker,vanilya,aromalar,limon kabuğu iyice çırpılır.

Yağ eklenip çırpılmaya devam edilir.

Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.

Cevizler eklenip çırpılır.

Un ve kabartma tozu elenip yarısı karışıma eklenip çırpılır.

Akların yarısı eklenip çırpılır.

Un ve üzümler eklenip çırpılır.

Son olarak akların kalan kısmı eklenip düşük devirde çırpıcı ile karıştırılır.
4
Kalıp yağlanıp unlanır.

Fırın 175 c de ısıtılır.

Hamur kalıba dökülüp,masaya 1-2-3 vurulup ısınmış fırına atılır.

Yaklaşık 45 dk pişirilir.

Kek ılındıktn sonra önce hoplatılıp yapışıp yapışmadığı kontrol edilir.

Sonrade pasta teline çıkartılıp iyice soğuması için bekletilir.

Çay ve kahve yanında afiyetle yenilir.
1
Kahve yanında yerken, yanına 1 kaşık krema almayı unutmayınız lütfen!
7
Kalıp:Nordic Ware