Cuma, Ocak 18, 2008

Omas Mandelkuchen / Bademli Büyükanne Pastası

Makarnayı,Knor'un fesleğen sosu ile hazırladım.Üzerine beyaz peynir serpmenizi öneririm,çok nefis oluyor.Tüm arkadaşlara mutlu bir hafta sonu diliyorumÇok yorgunum..Nedeni işten çıkıp alış veriş yapıp eve gelip 5 tepsi pasta yapmak beni yorgun düşürdü.İyiki dün gece 4 tepsisini yapıp hazırlamıştım..Yarın akşam sonucu dört gözle bekliyeceğim..))
Malzemeler
175 gr oda sıcaklığında tereyağ
175 gr pudra şekeri
100 gr küçük parçalara ayrılmış bitter çikolata
100 gr iri çekilmiş badem
2 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya şekeri
minicik tuz
3 damla rum
4 yumurta
220 gr un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için
100 gr bitter çikolata
1 çay bardağı süt
süslemek için file badem
Yapılışı
Yağ,şeker mikserle çırpılır.
Vanilya şekeri,tuz,irmik eklenip çırpılır.
Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.
Kabartma tozu ve un elekten geçirilip karışıma eklenip çırpılır.
Son olarak çikolata parçaları ve badem tozu eklenip kaşıkla iyice karıştırılıp yağlanmış pasta kalıbına dökülüp 175 c de yaklaşık 50 dk kadar pişirilir.(kek kalıbınızı önceden yağlayıp unlamayı ihmal etmeyiniz.)
Pasta pişip ılındıktan sonra sütle çikolata eritilip pastanın üzerine dökülür.En sonda yaprak bademler serpiştirilir.Çay veya kahve eşliğinde dostlarla afiyetle yenilir..)
Afiyetler olsun!

15 yorum:

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Gül'cüm adaşım ALLAHın izniyle yine beraberiz sizlerden uzak kalmak çok zordu çok özlemişim güzel dileklerin için çok teşekkür ediyorum inşallah uzak kalmanın acısını sizleri daha sık ziyaret ederek çıkartacağım çok öpüyorum hayırlı hafta sonları diliyorum canım

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Gül'cüm,
her iki lezzet harika görünüyorlar, ellerine saglik arkadasim.

Tabii yorgun düsersin, bu kadar pasta hazirlamak kolay degil, maasallah sen nerdeyse otomatik fabrikasyona gecmissin, yine de kendini fazla yorma canim.

Sana ve ailene güzel bir hafta sonu tatili diliyorum ve öpüyorum..

Adsız dedi ki...

Makarna ve pasta olagan üstü güzellikte görünüyor,eline saglik canim:)

Ferhanca dedi ki...

Gül'cüm canım benim ,kalıp cılgını arkadaşım.
hepsi bribirinden güzel .ellerine sağlık.
valla yakın olsak gelirdim kızım yardıma çok sammimiyim yazık yaa yoruldun .bak beline dikkat et .kızarım sonra hasta olma.::)))
çok öptüm canım arkadaşım.

MUTFAKISTAN dedi ki...

makarna pasta ooo nefis olmus canim ,buyukanne adini okuyunca cok guldum bu benim pastam dedim torunum yolda insallah anneanne oluyorum . 1 dilim aldim ellerine saglikkkk

made in funda dedi ki...

ne güzel resimlemişsin canım.kek süper olmuş.ama neden beş tepsi pasta yaptın anlayamadım.iyi geceler diliyorum.pastada d a bir dilim alıyoruuum..

made in funda dedi ki...

ay unuttum makarna da şahaneydi..

Saliha dedi ki...

gül'cüğüm,canım...maaşaallah döktürmüşsün yine...kıme hazırladın canım bu kadar pastayı...kendını fazla yorma emi?canım allaha emanet ol..
sevgılerımle...becerıklı arkadasım..

Adsız dedi ki...

Kalıplarınıza hayran kalıyorum, her defasında değişik kalıplarla kaşılaşıyorum.Bu kalıpta çok şık görünüyor,bende almak istiyorum.Pardon nereden aldığınızı belirtirseniz çok memnun olurum.
Sayenizde Alman pastalarını çok seviyoruz.Fındıklı pastanızı denedim, misafirlerimin çok hoşlarına gitti.Ellerinize sağlık.Değişik pasta tarifleri araştırdığımda ilk durağım burası oluyor.:)
Sağlıcakla kalın

Adsız dedi ki...

Pastan süper olmus canim,eline saglik.Tart tarifini almak icin izninle aliyorum demissin,tesekkür ederim sordugun icin cok naziksin. canim güzel bir tart tarifidir, denersen pisman olmazsin.
SEVGILERIMLE CANIM,GÖRÜSMEK DILEGIYLE.

Cafe Gusto dedi ki...

Gülüm seni ihmal ettim.Özür dilerim.Ama kendime hayrı olmayan bir hafta yaşadım.Bu akşam aynı makarnadan bizde de vardı.Ellerine sağlık.Ayrıca senin şu kek kalıplarına bayılıyorum....sevgiler...

Unknown dedi ki...

ellerine saglik canim tarifler harika goruntuler muhtesem canim
sevgiler

NiNo dedi ki...

uyyyyyyyy dokturulmus gene :) yiyi doyma cinsinden :) gorusemedik bu ara osledim seni :)

Hülya dedi ki...

Yorulursun elbet.Hem iş işi,hem ev işi ağır geliyor insana.Eşme yaramı:(

Yıldız kalıbına takıldı aklım..Kolay mı çıkıyor bu kalıptan keklerin?

Ellerine sağlık canım...

Adsız dedi ki...

Yaaa bende istiyorum bu makarnadan. Nasıl canım istedi anlatamam. Öğlen lokantada yiyeyim makarna diyeceğim ama seninki kadar güzelini bulamam ki burda . Pastada çok güzel ellerine sağlık gene çikolatalı bir lezzet. Mahsus mu yapıyorsun anlamıyorum ki :) :) Ama biliyormusun benimde mesailerim bitti artık yani benimde vaktim olacak ve hergün çeşit çeşit çikolatalı kek ve pasta yapacağım ve sana özencik yapacağım :) :)

Ellerin dert görmesin çok öpüyorum.

Sevgiler.......

Bahar