Salı, Eylül 04, 2007

TRABZON'DAN ESİNTİLER 4

Pazar günü gece uçağı ile döneceğimden gündüz yine başka bir yere davetliydik misafirimle..))Bu seferde yine kardeşim bildiğim bir akrabamın Arsin'de ki köy evine gittik.Bir araçta 7 kişi olarak köye doğru güle oynaya yola çıktık.Köye gittiğimizde hepimiz bir yerlere kaybolduk adeta.Kimimiz domateslere,kimimiz kokulu üzümlere,kimimiz incirlere,elmalar ve mısırlara koştuk..))Harika bir günün ardından şöför bizi gelip köyden alıp tekrar evlerimize bıraktı..))Ayrıca her gittiğimiz yerde ise bizlere sütlaçlar ikram edildi..Ben sütlacı sevmediğim için sizlerle resimlerini paylaşmaya unutmuşum.Candan sanırım hepsinin resimlerini çekmiştir.Sizlere onun sayfasının adresini yazayım ve sizler oradan takip edebilir ve gezi hakkında bir de onun yorumlarını okuyup resimlerini görürsünüz. http://www.onebenbirsey.blogspot.com/
Çok daha resimler var fakat sanırım bu kadar yeterli olmuştur diye düşünüyorum.Sizlere Karadenizi ve Karadeniz'in o engin denizini ve yeşilliğini görmenizi tavsiye ederim arkadaşlar.))SEVGİLERİNİZ HİÇ EKSİLMESİN!!
Ağıza atıldığında kesinlikle çiğneme gereği hissetmeyeceğiniz bir tatlı..
Tatlıların şahı ise kocakarı gerdanı..Üstelik tek oklavadanbir çırpıda çıkmışlar.)
İrmikli meyve salatasının tarifini sizler için özel olarak beynime kaydettim arkadaşlar..Dileyenlere tarif edebilirim.)
Aynı kişi tarafından yapılan salata ise yine aynı lezzette idi..)
Marifetli gelinimizin yaptığı mercimek köfteleri ise hem şık hem çok lezzetli idiler..
Mısırlı yoğurt çorbası..))İçinde fasulye olduğu için hiç aram olmaz bu tür çorbalarla..Tadına bakanların çok hoşlarına gitti..Onlar kendilerini bilirler..))
Bezeleri ise ben almıştım..Trabzon'a gidip beze yemeden dönmek mi asla!!
Koçyiğitim,içli burmalıyı bir gün önceden açıp pişirmiş..))Öpüyorum seni canım.))
Balık ve dolmadan gözü dönmüş ben ekmeği göremedim ne yazık ki..))Ablam ellerine sağlık!Hem dolman hemde ekmeğin müthişti..
Hayriye ablamızın benim için özel yaptığı yağlı,peynirli ekmeği..))
Cevizli kete burada da vardı..))
Mısır yarmalı,etli,kara lahana dolmasından ne kadar yediğimi hatırlayamıyorum.Sadece uçağa girdiğimde mide ağrısından kıvranmaktan başka bir şey bilmiyorum.Kaç yılda bir, bence değdi bile..))
Ahhhh!!!Bu dolmaların tadına bakmanızı çok isterdim.Fakat ne yazıkki bizde bunu layıkiyle yapacak olan kimse yok..))
Ağaçtan sofraya gelen incirler ise balıkların peşine yenilecekdi,fakat anında mideye indirildi.Ha öncesinden ha sonrasından, gidecekleri yer yine aynı adresti..))
10 kg balık kızartıldı..))
Bahçede dallarından kopartılıp anında salataya dönüştüler..))Maydanozların o mis kokuları ise ayrı bir lezzet kattı salataya.))

21 yorum:

Oya Kayacan dedi ki...

Eh yani, daha neler... Esme kardeşim esme Trabzon'dan... Güüül, seninki can da bizimki patlıcan mı 8~] Sonuç olarak..., bayyıldım.

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Gezi notları, gezinin lezzetleri hepsi, hepsi! harika :))

daimamutfak dedi ki...

Gül harika yerler gezmişsin.Ne iyi etmişsin.İmrendim.Keyfin bol olsun..

Adsız dedi ki...

Canım Gül ablam nasılmış bakalım.
Ohhh Cancanla gezi yapmışsınız. Güzel güzel mamalar da yenmiş. Çok sevindim valla kimbilir ne kadar eğlenmişsinizdir. Valla bu yazın keyfini siz çıkardınız. Ben hala tatile çıkamadım :( Ben bu sene leyleği otururken gördüm valla bakmasana işte :) :)

KEndine çok iyi bak ablacım seni kocaman öpüyorum.
SEvgiler Bahar....

NiNo dedi ki...

gul canim bu iskence daha kac gun surcek bacim yutkunmaktanj girtlagim yoruldu anladik harika tatil harika mamalar yahu bir er tanede bize gonderseydinya yutkun yutkun nereye kadar bacimmmmmmmmmmmm :D

Adsız dedi ki...

Merhab Gülüm, yaa bu nasıl karadenizlilik. Yani benim için diyorum, annem babam karadenizli ama ben karadeniz bölgesine ayak bile atmadım. Yaaa ne güzellikleri ihmal etmişim. Resimler çok süper inan çok imrendim. Umarım bir gün bende karadenize gidebilirim. Yemeklere bayıldığımı söylememe bile gerek yok, ağzımın suyu aktı. Neyse canım çok güzel bir tatil olmuş, görüşmek üzere. Nesrin

Selen dedi ki...

Gülcüğüm,
Biz de Rize'ye kadar uzanan bir Karadeniz gezisi yapmış ve çok beğenmiştik. Karadeniz'in doğası çok güzel. E bir de dedem Rize'li olunca oraları ziyaret şart olmuştu :)
Çok sevgiler

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Gül; Çok mutlu oldum Candan'la gezinize. Harika geçmişe benziyor. Devamını dilerim.Her bir kare ayrı bir keyif. Fotoğraflardaki birçok yeri gördüm, harikaydı. Tekrar gitmeli diyorum. Sevgiyle canım

Leziz Tarifler dedi ki...

Gül'cüm,

Lezzetin kucağına gitmişsin sanırım. Bol mamalı bir gezi olmuş anlaşılan. Afiyet olsun..
Resimler çok güzel.. Sevgiler...

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Bu harika lezzetleri görünce kara denize gidesim geliyor.
Sevgiler…

Tijen dedi ki...

Gül'cüğüm,
Şu anda düzenli internet bağlantım olmadığı için ağız tadıyla okuyamadım Trabzon maceralarını ama iç geçirdim. Hattım bağlanır bağlanmaz uzuun uzun gezeceğim seninle yüreği güzel arkadaşcığım. Senin de her şey gönlünce olsun.

serinmavi dedi ki...

Herşey harika görünüyor....İyi bir tatil olmuş...Selamlar canım.....

Adsız dedi ki...

Gülümser Candan'ı alıp en kısa zamanda yine gelin bekliyoruz.Candan'ın odası hazır hemde denize nazır.Resimler ve sen her zamanki gibi harikasınız.Candan sen gelemesende tek başına atlayıp gelsin biz ağırlayıp senin yokluğunu arattırmayız.

Adsız dedi ki...

Sanal alemde perçinlenen arkadaşlığımızı , yürekten dostluklara çevirmek istiyoruz. Hiç görmediğimiz gözlerle ; göz göze gelip , bunca zamandır paylaştıklarımızla beraber yoğrulmak istiyoruz. Hem de birbirimiz kadar merak ettiğimiz çocuklarımız ile beraber ! Onlar animatör ile eğlenirken , biz de kurduğumuz sofranın – sohbetin ve dostluğun keyfini çıkaracağız. Menü mü ? Hep beraber oluşturacağız çay davetimizi ..Hepimiz gelirken getirdiğimiz bir çeşit ikramımızla şenlendireceğiz soframızı.. Tarih / Zaman : 27 Ekim 2007 – Cumartesi Saat : 13:00 – 17:00 Yer: 3-ELMA DAVET ve ORGANİZASYON – Çifte havuzlar ‘ Anadolu Yakası / İSTANBUL Ücret : Katılımcı başı 25,00 YTL. * Çocuklar için ek ücret talep edilmeyecektir. Katılmak isteyen arkadaşlar ; gönderiye yorum bırakabileceğiniz gibi , bizlere de mail atabilirsiniz ; Katılmak isteyen arkadaşlar ; lütfen 30.09.2007 tarihine kadar net bilgi versinler. mof_baydar@hotmail.com ( fidaneli-fidan ) burcin.atmaca@gmail.com ( pastarda-burcin) esrakars@gmail.com ( benimutfağım-esra)

Hülya dedi ki...

Nasıl güzel bir gezi...Nasıl gçüzel yemekler...Tek tek inceledim her birini..Meryem Ana'ya gitmiştik bizde ama restorasyondan içeri girememiştik.Yalnız o çağıldayan dereyi hatırladım.Meryem Anaya giderken di mi?

Sevgiler..

Selcen Şenocak dedi ki...

Gül'cüğüm ne güzel bir tatil olmuş allah içine sindirsin afiyetler olsun valla hepsi çok güzel. Resimlerde bir harika bizde eşimle turla gitmek istiyoruz kısmetse özellikle ben çokkkk istiyorum.
Sevgiler canım.

ufukmutfakta dedi ki...

GÜÜÜÜL, BUNLAR NE BÖYLE. YEDİĞİN İÇTİĞİN SENDE KALSIN, GEZİP GÖRDÜĞÜNÜ ANLAT DERLER YA HEP. BEN ÖYLE DEMİYORUM. GEZİP GÖRDÜĞÜN YERLERDE, YİYİP İÇTİKLERİNİZDE HARİKA. YAPAYLIKTAN UZAK, SADE, TEMİZ... DAHA NE OLSUN. VALLA YUTKUNARAK BAKTIM RESİMLERE, HELE O DOMATESLERİN GÜZELLİKLERİ, SANKİ KOKULARI BURNUMA KADAR GELDİ. AFİYET OLSUN HEPSİ SANA KOMŞU KIZI. SAYENDE HİÇ GÖRMEDİĞİM KARADENİZE KISA BİR TUR YAPTIM. SAĞOLASIN, VAROLASIN...

Unknown dedi ki...

Manzaralar, yemekler, tatlılar herşey o kadar güzel görünüyor ki. Kocakarı gerdanına bayıldım ne kadar güzel yapmışlar, yapanların ellerine sağlık ve size de afiyet olsun tabii ki..

Aybike Ceylan dedi ki...

Gul'cugum, Bunlar nedir boyle, inan agzimin suyu aka aka seyrediyorum, hersey nefis.
Sevgiler

Tuba dedi ki...

Gul'cugum, cok az bir farkla (1 ay kadarcik) ayni yerleri gezmisiz. Ben de kiskandim, su sumela resimlerimi ekleyeyim bari. Ilaveten ben de bir de Uzungol var:)). Bir dahakinde ayarlayalim hep beraber yapalim su turu, ne dersin? Ohhhhh sefaniz olsun, cok sevgilerimle,

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Gül Hanım, sayfanızı 2 gün ziyaret etmeyiversek neler kaçırıyoruz neler.
Ziyaret etmek de ayrı dert, bunca lezzeti görmek, dayanılır şey değil. Trabzon esintilerinde kapılıp gittim ben de
ekmekler harika, ben de deneyeceğim mutlaka
ellerine sağlık
sevgiler