Cuma, Eylül 28, 2007

MIHLAMA VE KOCAKARI GERDANI(BURMALI)

Misafirlerimiz ve akrabalarımız için annemin yaptığı tatlıların tadına bakmak onlar için büyük bir keyif.Annem ise, beğenilerek tadına bakılan tatlılarının övgüsünü duyunca çok mutlu oluyor.Benim anneciğimin azı yok,haliyle kararıda yok.Vur deyince öldürüyor misali..))Misafir gelmeden 1 hafta önce resmen panik oluyor.Ne kadar tatlı çeşidi varsa hepsinden yapmak istiyor.Birileri benim anneciğime dur dese artık!!Yarın akşam yine misafirlerimiz var ve ben yine çalışıyor olacağım.((Benim yerime birisi gelip anneciğime yardım etse ne iyi olur..))Bakalım kim gelecek?)))
Tüm arkadaşlara sağlıklı,bereketli ve bol misafirli hafta sonu ve iftarlar diliyorum!!
Not:Misafirlerimiz afiyetle yemeklerini ve tatlılarını yemişler ve hatta kahvelerini bile içmişler,tam çaylarının ortasında ben yine her zaman olduğu gibi bulaşıklara yetiştim..)) Bu sefer sağolsunlar bulaşıklar yıkanmış banada onlara fal bakma faslı kaldı..))Yine resim çekilemedi..(((Olsun, yarın ki misafirlerimizde bende resim çekmeye çalışırım.Yarın aklımda Feyhan'cığımın puf böreklerini yapmak var.Menüye bakıp puflarıda araya sıkıştırmaya çalışacağım.Yoksa yine haftaya kalacaklar..(((Bugün itibariyle bende kocaman bir yorgunluk var arkadaşlar..)) Ramazan dolayısiyle ben çok yoğun oluyorum.Oradan oraya kuş misali uçmaktan olsa bu yorgunluğum.Gerçi tatlı yorgunluklar bunlar,yatıp uyuyunca hiç bir şeyciğim kalmayacak biliyorum.Yakındığımıda düşünmeyin lütfen,ben zevkle koşuşturuyorum.Serzeniş değil benimkisi, sadece sizlerle paylaşmaktı.
Umarım sizlerde, tatlı misafirlerinizle bereketli sofralarınızda iftarlarınızı açmışsınızdır.Herkese hayırlı sahurlar diliyorum.))Yarın gece görüşmek üzere iyi geceler arkadaşlar!!

Tatlılarımızın ise yüzüne bile bakılmıyor evimizde..))Nedeni, ramazan boyunca annemin dur dinlen demeden evde yaptığı bu tür tatlılardan bıkkınlık mı geldi ne!!
Yapılışı
Pazılar haşlanır bir süzgeçte süzdürülür.Diğer taraftan kıyma bol soğan ve karabiberle kavrulur.
Pazılar iyice sıkılıp suyu alındıktan sonra kıyma ile karıştırılıp fırın tepsisine yayılır.5 dk kadar fırında piştikten hemen sonra üzerine 2-3 adet yumurta kırılır.(yumurtalar dağıtılmamaya özen gösterilir)her bir yumurtanın üzerinede minicik tereyağları konup tekrar fırına verilir.(tereyağ koyulmasının sebebi yumurtaların parlak görünmesi içinmiş.Rahmetli ananem öyle derdi..)Mıhlama bizlerde sahurda sıklıkla yapılan hafif bir yemek çeşididir.Sizlerede tavsiye ederim.Bizler halen tereyağ ile yapmaktayız,sizler sıvıyağ ile yapabilirsiniz..))
Hurmalarımız özel İsrail hurması.Bizlerede tadımlık olarak Mersin'den geldi ve tadı bu zamana kadar hiç tatmadığım çok değişik bir tattı,üstelik çekirdekleri de çok ilginç.Hurmaların kurumamış olmaları ise sanırım lezzetini daha da lezzetli kılmıştı.))TEŞEKKÜRLER!!TEŞEKKÜRLER!!TEŞEKKÜRLER!!
Malzemeler
Pazı
Kavrulmuş kıyma
Yumurta

23 yorum:

Adsız dedi ki...

ben ascı yamağı olmaya razıyım:)) seve seve gelırım bacım:) elıne sağlık anecığının..

sevgıler
fıdan

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Canim hangi birine bakiim sasirdim. Annenin ve senin ellerine saglik.
Ilk firsatta tadlarina bakmak icin gelecegim.
Tabi hem de senin icin. Öpüyorum Gülüm...

Adsız dedi ki...

Annen beni kabul ederse hem yardım edip hemde yerleri siler süpürürüm Gül.Bu maharetli ellere kıyamam ben.

İyi geceler diliyorum hepinize.
Gönül

Adsız dedi ki...

Canım Gül, anneciğinin ellerine sağlık. Nefis görünüyor tatlılar...

Keşke yakında olsaydım anneciğine yardıma gelseydim sonra o tatlıları mideye indirseydim. ohh ne güzel olurdu :)

sevgilerim gülüm

ozlemhan dedi ki...

Gül ya inan benim annemde öyle vur diyince öldürüyor.Abim annemin tabağa yemek koymasını hiç istemez çünkü hep abarttığını düşünür.Ellerine sağlık öyle becerikli bir ablanın yanında kim yardımcı olmazki daha laz böreğinin tadını unutmadım.Çok selam ellerinden öpüyorum annecinin

hayat dedi ki...

Gül'cüğüm,maşallah annne kız bu ne hamaratlık.Kocakarı gerdanı çok nefis görünüyor.Teyzemin ellerine emeğine sağlık. Benim anneciğim de yapardı çok güzel olur.
Gülüm keşke yakında olsaydım ben senin yerine annene seve seve yardım ederdim hemde o güzelim tatlıdan yerdim:)

Canım kardeşim sana gönlünce geçecek güzel bir hafta sonu dliyor yanaklarından çok öpüyorum.

Tuba dedi ki...

Gul'cugum, ben de diyordum ki kulaklarim niye bu kadar cinliyor. Demek sizmissiniz:))). Burmaliya bayildim. Olurda birgun Turkiye'ye donersem eger, Istanbul'un neresine yerlesecegimi biliyorum artik:)). Canim, bir seyi soylemeden gecemeyecegim, biz mihlamayi boyle yapmayiz. Trabzon peyniri ve tereyagi ile soooole uzanan bir mihlama yapariz. bu tarif bana cok degisik geldi. Annecigine cok hurmetler, cok sevgilerimi gonderiyorum.

Leziz Tarifler dedi ki...

Gül'cüm, annenin ellerine sağlık. Hayırlı Ramazanlar

TWIGY dedi ki...

Anneciğini ellerine sağlık canım çok güzel görünüyorlar , benim annem aksine gevşek bir insandır ama ben o kadar telaşlıyım ki misafir gelmeden sabah erken saatte kalkarım ve yetişemicem diye ağlarım bile :) Ramazanda benim gibi kilo alan dostlarım varsa siz resimlere bakmadan yazıları okumayı deneyin en iyisi olmuyor gerçi ama yinede gözlerinizi yumun deneyin bakalım..
Sevgiler iyi bir hafta sonu geçirmeni temenni ederim

keskinli dedi ki...

selamlar.....
öncelikle annenin ellerine saglik tatli harika yerim uzak olmasaydi bende seve seve gelirdim ama malasef uzagiz iste tiyaretin ve güzel yorumun icin tesekkürler burda acemi oldugumu anlamissindir seni arkads listeme kayit etmek istiyorum ama adresin yok nasil yapacagim yardimci olursan sevinirim sevgiler

Yaren dedi ki...

Tatli cok harika görünüyor,özellikle ismide cok hos :).Sayfan benim sayfamda güncellenmiyor.Hep ayni tarif duruyor.Mesela bu tarif benim sayfamda görünmüyor.Bir fikrin varmi acaba?

gülriz dedi ki...

Gülcüğüm, geç kaldım galiba, hazırlıklar bitmiş, hatta misafirler bile yiyip gitmiştir herhalde; gelsem bulaşıklara yetişebilir miyim acaba? En kötüsü, iki dilim tatlı aşırıp giderim

NiNo dedi ki...

canim anneler boledir iste :D bizde ole olacaz buyuk ihtimal :D ellerine saglik anneninde seninde :D yerim ben o kocakari gerdanini bogum bogum hemde :D bizede gecen yil hurma getirmisti bi arkadas hacdan nefisti buzlu hurma soguk yani buzlukta sakliyosun tadi damagimdakaldi :D afiyet olsun cnaim

NuR dedi ki...

Sevgili Gül,
Annenin ellerine sağlık, gene döktürmüş, afiyet olsun. Bu arada da Hayırlı Ramazan vede hayırlı kışlar olsun
Sevgiyle kal

Selcen Şenocak dedi ki...

Gül'cüğüm anneler hep böyle oluyor galiba aynen annemde öyle misafir gelmeden bir liste yapıyorki kaç çeşit börek tatlı var zorla iki çeşit yaptırıyorum yemekler ise olsun yapalım yenir deyip misafir gelene kadar yapıyor sağolsun allah bereket versin hepimizin sofralarına anneciğinin ve senin ellerine sağlık sevgilerimle iyi pazarlar...

Ferkay dedi ki...

canım ziyaretin için teşekkür ederim.Mıhlamayı bende denedim. tabiki sizinkine benzememişdir.Çünkü elalışkanlığı var.Annenin de seninde ellerine sağlık Arkadaş listeme ekliyorum
herzaman beklerim.

Hülya dedi ki...

Şu sıralar pazılı çeşnilere takmış durumdayken bu kıymalı tarif memleket özlemiyle yanan eşime ilaç gibi gelecek;))

Ferhanca dedi ki...

Gül,ben çok severim burma tatlısını afiyet olsun .Ramazanda tatlı isteniyor ama arka arakaya olunca kalıyor yenmiyor haklısın ..burma nefis gözüküyorrr...
Annene selamlar ,sevgiler, ellerine sağlık..çok öpüyorum..

elma şekeri dedi ki...

yapanin ellerine saglik olmazki ya na kadar nefis görünüyorlar..Hayirli ramazanlar..

Adsız dedi ki...

Marifetli anneciginin ellerine saglik canim,yaptigi seyler harika.Keske oralarda olsam da yardim etmeye gelsem,ne iyi olurdu.Görüsmek üzere canim,hoscakal.

Bocuruk dedi ki...

Ben de misafiriniz olmak istiyorumm:))

Bocuruk dedi ki...

Bulaşıkları da bırakmam sana:) Üstelik sen benim falıma bakarken ben de seninkine bakarım. Ne dersin?

Bocuruk dedi ki...

Ellerine sağlık anneciğinin. Hürmetlerimi ilet lütfen Gül'cüğüm. Seni de çok öptüm:)