Salı, Eylül 18, 2007

KAHVALTI SEVENLERE!!

İftarlarda asla vazgeçemediğim tek şey kahvaltıdır..) Tatlı niyetine de 3-4 adet hurmada tatlı isteğimi bastırır.Sizlerede denemenizi öneririm.Bizde herkes farklı yemekler sevdiği için türlü türlü yemekler yapılır.Yemek ayırımı yapmak çok zor bişey arkadaşlar.Diğerlerini sizlerle paylaşma gereği duymadım.Mesela tüm tatlı çeşitlerimizi geçen yılki ramazan ayında sizlerle en ince ayrıntıları ile paylaşmıştım.Bu senede aynı tatlılar büyük bir titizlik ve itina ile hazırlanıp dondurucuda yerlerini almışlardır.Merak edenler, tatlıları tıklayarak gelenekselleşmiş tatlılarımızın tariflerini alabilirler.Sizlere bereketli ve bol misafirli sofralar diliyorum.
3.İse benim gibi simiti hayatınızdan çıkartamayanlardansanız,simiti kesip içine abaza peyniri koyup,bol pulbiber ve kekik serpip fırında 5-10 dk bırakıp çayla afiyetle yiyeblirsiniz..) Abaza peynirini KÖYLÜ'de ve 3M Migroslarda bulabilirsiniz.2.Alternatif ise bayatlamış ekmeklerinizi isteğinize göre hazırlayabilirsiniz.
İftarda sizlerde benim gibi kahvaltı seviyorsanız işte buyrun alternatifler.Bir gece ekmek yapıp, çorbadan sonra, çayla birlikte kahvaltılıklarla yiyebilirsiniz.
Acele ile çekilen resimler ancak bu kadar oldu.))
Ekmek kalıbında minicik gözüken bu ekmekcikler sonradan iyice kabardılar..))
Buğday unlu ekmek ise tamamen kendimce uyarladığım bir tarif olmuştur.
Pekmezli,tahinli,cevizli muffinleri sizlerle daha önceden paylaşmıştım.Top kekler/muffinleri tıkladığınızda tarif karşınızda olacaktır.Bu pekmezli çörekleri bir arkadaşıma yapıp iftardan sonra götürmüştüm.Sabah arkadaşım arayıp çok beğenildiğini ve teşekkürlerini sununca çok memnun oldum.İnsanın sevdikleri için, hazırladığı pasta ve çörekler beğeni alınca çok büyük mutluluk yaşıyor.Siz ne dersiniz?

24 yorum:

Saliha dedi ki...

CANIM GÜLCÜĞÜM ELLERİNE SAGLIK YA HARIKA OLMUSLAR:))BENDE IFTAR VE SAHURDA KAHVALTI SEVENLERDENIM..ZATEN NORMALDEDE BAYILIRIM KAHVALTIYA ..AMA SIMITTEN HAZIRLAMAK AKLIMA GELMEMISTI IYI FIKIR..SEVGILER..

ozlemhan dedi ki...

Merhaba gül nasılsın yine döktürmişsün .Bizde yemek yeriz iftarda sahurda önceden yemek yerdim ama eşim kahvaltı sevdiği için bende artık kahvaltı yapıyorum sahurda.Ellerine sağlık canım canım benim

Selcen Şenocak dedi ki...

Ellerine sağlık Gül'cüğüm bende kahvaltılık mutlaka hazırlıyorum sofraya az da olsa. Eskiden akşam ezanının 5 gibi erken saatlerde okunduğu zamanlarda yemekten sonra geç saatlerde pide ve çay ile kahvaltı yapmaya bayılırdım ama şimdi geç saatlerde yeniyor kahve çay yatma saati yeklaşıyor:)en güzeli sahurda yemek oluyor bende öyle yapıyorum Simit çok güzel görünüyor sahurda yapmalı. Sevgilerimle canım...

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Gül'cüğüm,
Ellerine sağlık. Yine birbirinden güzel lezzetleri sıralamışsın.
Sevgiler,

renkler dedi ki...

Canım, ne severim bende peynirli simidi. Abaza peynirini pek bilmem ama sıradan bir kaşarla bile güzel oluyor. Ekmek üzeri lezzetlerini ise annem yapardı. Sahurda çok yerdik. En çok da beyaz peynir üzerine iki ince dilim sucuk koyardı, ağabeyimle bayılırdık. Oysa şimdi sucuk pek sevmem... Öpüyorum. Umarım iyisindir. Dikkat et canım kendine.

Leziz Tarifler dedi ki...

Canım,

Aperatif şeylere bayılırım. Çıtır çıtır bir simit ve kızarmış ekmek kokusu. Muhteşem. Ellerine sağlık. Sevgiler..

akçahan dedi ki...

Merhaba Sevgili Gül, bu ziyaret benim için aynı zamanda ticaret olanlardan oldu. Gül'e bakayım neler yapıyor nasıl, derken Kızım için sahurluk bir çeşit bulmuş oldum. Simit iyi fikir, teşekkürler, sevgiler.

Adsız dedi ki...

gül ümm, evde buzdolabında bekleyen ekmeğımı ne sekılde değerlendırsem derken, tarıfını göremeğım ama resmını cok beğendığım ekmecıklerın tarıfını ısterım bennn.... ya bırdeee abaza peynırını ılk kez duydum ben nerden alabılırım??

sevgıler
fıdan

Adsız dedi ki...

Merhaba Gül,
Hangi birinden başlasam ve bahsetsem bilmem ki?
Peyniri misler gibi eriyen simitlerden mi?
Her misafir sonrası "ben bu bayat ekmekleri ne yapayım?" diye düşünenler için hazırlanmış ekmeklerden mi?
Yoksa çok güzel kabaran,ev yapımı ekmeklerinden mi bahsetsem.
Kısaca hepsi çok güzel olmuş,ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Sevgili Gül,
Kahvaltı için sunduğun alternatiflere bayıldım.Ben ve kızım sizin gibi kahvaltı sevenlerdeniz.Her gün 3 öğün yesek bıkmayız.Ekmeklerden bizde ara ara yaparız.Ama simit bambaşka görünüyor.:)Abaza peynirini nerelerden temin edebilirim?Lütfen bilgi verir misiniz?Abaza peyniri yerine başka peynir kullanabilirmiyiz?
Ellerinize sağlık!Gönlünüz gibi sayfanızda çok güzelmiş!

İyi günler
Saniye

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Gul'cüğüm ellerine sağlık vallahi ben daha tembelliği üzerimden atamadım mı ne sızlerın hızına yetışemıyorum .Cok cok optum canım..

Adsız dedi ki...

Merhaba Gül, nasılsın ne kadar süper yemekler bunlar ellerine sağlık. En çok fırınlanmış simide bayıldım. Sahurda iyi gider. Ellerine sağlık canım, sevgiler....

ayseyaman dedi ki...

Damak tadim Gülüm
ellerinize sağlık! Nefis tarifler eklemişsiniz, özellikle kırmızı renkteki tatlılar sahane görünüyordu, agız sulandırıyor. :)
Bu arada malesef sizden Turk Gecesi icin yanit alamadim, uzerinden zaman gecti ama ben verdiginiz resimlerin linklerini sayfanizda bulamadim. Kusura bakmayin, o yuzden ekleme yapamadim..Bilginize. :{
Hayirli ramazanlar
opuyorum
sevgiler

HULYA dedi ki...

Canım Gülüm,
Uzun zamandır seni ziyaret edemedim.Gene bir sürü nefis tarif eklemişsin.Şimdi iftara daha yaklaşık 2.5 saat var ve benim bu lezzetleri görünce midem kazınmaya başladı.Bende sahurda daha çok kahvaltıyı tercih ediyorum.İftarda da bir çorba yetiyor ama daha sonra tatlı krizlerim tutuyor.Alttaki pasta bizim evde olsaydı Ramazan filan dinlenmez hemen yenirdi.Sahura kalmazdı valla.Simitleri görünce canım istedi şimdi.Sahura kadar hazırlayayım bari.ellerine sağlık canım.Çok çok öpüyorum.Sevgiler

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Gül, kahvaltı sever olarak gördüğüm güzellikler içimi açtı. Hele simit. Gece ağır yemek yememek lazım, sen en sağlıklısını yapıyorsun. Allah kabul etsin canım. Sevgiyle

NiNo dedi ki...

yutkunmaktan bi hal oldum be canim ellerine sglik nefis goruntuler bunlar bide simit yapsaydin bize :)

Adsız dedi ki...

Gül yine döktürmüşsün.Görüntüler harika,simit ise bakmaya doyamadığım kadar enfes görünüyor.
Nerden geldi aklına canım?

Sevgiler
Hatice

Adsız dedi ki...

neler hazırlanmıs ellerıne saglık canım.Cok guzel olmuslar,bende simit cok severim peynirli hazirlayip dondurucuda saklarim
iftarda canim istedi hemen firina simit giriyor sevgiler

Adsız dedi ki...

:)
aynur

banu kırmızıgül dedi ki...

ellerine sağlık canım tariflerin süper.
sevgiler ..

Adsız dedi ki...

Gül'cüm hepsi nefis ama simitlere bayıldımmm. Çok güzeller. Bu Abaza peyniri nasıl bir şey. Hiç görmedim. Sevgiler..

Adsız dedi ki...

herşey bir yana simit bir yana bol bereketli bir ramazan dileğimle ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Oyyy oyyyy,nelerde yaparmış benim canım gülüm neler.:))
Hani bana kahvaltıda yapacaktın bu simitlerden.:(((Banane banane bende isterim!Annene söyliyimde kızsın sana birazcık.:))

Adsız dedi ki...

Yazar cok tesekkurler...

Selamlar Senay