Yıllardır mutfağımızın duvarlarını süsleyen kalıpları çok fazla kullanmadığımın farkına vardım..İstiridye kalıbımla,geçen yıl sadece 2 sefer kek yaptığımı eski kayıtlardan gördüm..Diğerlerini sizlerle hiç paylaşmamışım ama çok kullanmışım..))
Dün akşam iş çıkışı eve gelip,kek yapmak için hemen mutfağa girdim..Öncelikle ne yapacağımı,hangi kalıbı kullanacağımı bilmeden birden gözüm duvardaki kalıplara takıldı..O anda kitap karıştıracak pek zamanım olmadığından hemen doğaçlama bu keki hazırladım..Aslında bu başlıkla bir kek tarifi okumuştum kitabımda geçen hafta..Hep onu yapmak vardı niyetimde..Fakat biraz zahmetli olduğundan, onu değilde gözümün önünde duran malzemelerle,bu kek çıktı ortaya..İyi ki yapmışım diyorum..)
Sizler,benim tariflerimi denemek isteyip,tereyağın sizlere ağır geleceğini düşünüyorsanız,onun yerine becel veya sıvıyağ kullanabilirsiniz..Ne derece lezzetli olur bilemiyorum..Sadece insan alışkın olduklarından hemen vazgeçemiyor.Bizler her zaman olduğu gibi tereyağ dışındakilere asla diyoruz...Sabahleyin,kekten 2 dilim babacığa ayırıp, diğerini arkadaşıma götürdüm ..))Sonuç her zmanki gibiydi..Şimdi benden rutin kek isteniyor..Çok yorulmazsam,canım isterse,zamanım olursa belki yapabilirim diye düşünüyorum..Zaman ne gösterecek bilinmez..SEVGİLER TÜM DOSTLARA..
Malzemeler
1 su bardağı şeker (200 gr)
4 yumurta (sizler 3 tane kullanabilirsiniz.benim kalıbım büyüktü.)
1/2 çay bardağı sıvıyağ
125 gr oda sıcklığında tereyağ
1 paket vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu
minicik tuz
1 çay bardağı süt
1 adet portakalın suyu ve kabuğu
100 gr bitter rendesi
3 yemek kaşığı tepeleme toz antepfıstığı
3 yemek kaşığı nişasta
2 su bardağı un (400 gr)
Hazırlanışı
Şeker,tuz,yumurtalar ve portakal kabukları tam 3-4 dk çırpılır.
Yağ,vanilya eklenip çırpılmaya devam edilir.
Sıvıyağ,süt,portakal suyu eklenip çırpılır.
Çikolata bıçak yardımı ile incecik kıyılıp karışıma eklenir.
Un,nişasta ve kabartma tozu elenip çırpılır.
Karışımdan 1 kase ayrılıp, kalanı yağlanmış kalıba dökülür.
Ayrılan karışıma toz fıstık eklenip karıştırılır.
Sonrada hamurun üzerine dilediğiniz şekilde yayılır.
Önceden ısıtılmış fırında 175 c de yaklaşık 45 dk pişirilir.
Kahve veya çay yanında afiyetle yenilir..
Not:Kalıbım Wilton markadır..
27 yorum:
Canım Gül'üm sanırım ilk yorum benden gecenin köründe:))Harika bir
kek istiridye şeklinde harikasın sen
canımsın hayranım sana ellerine,emeği
ne o muhteşem yüreğine sağlık.Canım
teyzeciğime ve sana muhteşem bir hafta sonu dilerim kocamannnn sevgi
ler öptüm...
Ellerine sağlık Gülcüğüm,kek süper olmuş.Ama ben özellikle kalıba bayıldım.Çok farklı gerçekten.Mutlu haftasonları diliyorum.Sevgiler...
Gönül nasıl görmek isterse insan öyle görür ya ama bu benim gibi her kek canavarının görmek isteyecegi harika bi kek olmuş ellerine salık. mutlu hafta sonları diliyorum.
ıstrıdye cok seker ya:) mutfagınız cok merak edıyorum gulcugum:))
ellerıne saglık cook guzel...enfes enfes..gece gece içim fena oldu:(ustelık tatlı namına da bişi yok:D:D:D
sevgılerımı yolluyorum o guzel,samımı yüreğine:))
YAPMIŞSIN YİNE YAPACAĞINI BE BACIM,ŞUNUN GÜZELLİĞİNE BAKIN HELEEEEE...
gecenin bu saatinde de olsa yerdim heralde. nefis görünüyor vanım ellerine sağlık..
sevgiler
kek nefis kalıp muhteşem.ellerine emeğine sağlık canım sevgilerimle
Yokk yokk kapıcı göndermek farz oldu :)) Ne kadar güzel görünüyor, ellerine sağlık.Denemem gereken tarifler arasında sıraya girdi bile..Sevgilerimle Zehr@
eline sağlık gül süper leziz bir pasta daha görüntüsü de ne güzel sanki inciler çıkacak içinden şimdi
Arkadaşım iyikide iş çıkışı bu güzel keki yapıp bizlere sunmuşsun ama içim gidiyor, malesef fırınım kek pişirmiyor o yüzden kek tariflerinden hiç birini uyguluyamıyorum ve özlem duyuyorum keklere :(
Neyse seninkinden bir dilim aldım :)
Ellerine sağlık...
Sevgiler
ellerine saglık gül.harika gözüküyor.
Ablacığım ellerine sağlık,valla tam benlik bir kek ayrıca kalıbınada bayıldım çok hoş .
Ablacım keklerinede kalıplarınada sanada hastayım..
Uzanıp alıversem şimdi kahvaltıda yerdim ne güzel..
Off hayali bile güzel..
Elceğizlerine sağlık anneyle seni öptüm kocaman.
super... icacici.. ye beni diyor..:)) Birsey soracagim, en iyi kaliplari denesem bile benim kekler hic guzel cikmiyor kalibindan, yani sizinki gibi olmuyor. Hep bir yerinde kusurlu cikiyor. Fikir verirseniz sevinirim. Medinem
Gül muhteşem bir kek olmuş,kalıp ayrı güzel...Ellerine sağlık....
Güzel bir hafta sonu diliyorum...
Herşeyin ayrı güzel canım yaa, kalıp zaten harika,çok farklı istiritye şeklinde olması çok güzel. ama kek !! kekte enfess !
ahh şimdi Gül'cüm çayımı içerken yanında bir dilim olsaydı ne olurdu?
ellerine sağlık.
sevgiler :)
ellerine sağlık canım mımm nefis gözüküyor güzel bir hafta sonu geçirmen dileğimle sevgiler
Canım benim nefis görünüyor kekin.şekline bayıldım,çok şık olmuş.güzel bir hafta sonu diliyorum güzel kuzinim.çok öptüm.sevgilerimle...
nefıs harıka gorunuyor canım ellerıne saglık sevgıler...
canımmmm... yine yaptın yapacağını,nefis bir kek nefis bir kalıp ağzımı sulandı mmm...ellerine sağlık kardeşciğim..kek konusunda uzmansın valla kutluyorum:)anneciğe sevgiler,sana da kocamaaannn öpücükler...(fıkra çok güzeldi)
Gülcüğüm,
bu ne güzellik. bayıldım kekin görüntüsüne. ellerine sağlık.
Bu gerçekten nefis bişey olmuş. Fıstığın hastasıyım kekin de:) ellerine sağlık..
HEM ÇOK ŞIK HEM ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR HERZAMANKİ GİBİ MUHTEŞEM ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
Sayfanızın sıkı takipçisi olarak kalıplarınıza bayılıyorum.:)Rica etsem, nerden aldığınızı veya sahip olmak isteyenlerin nereden satın alabileceklerini yazar mısınız?Bu kalıbınız ve kekinize vuruldum.Mısırşurubu Almanya'da hangi mağazalarda satılıyor.Aachen'de nerde bulabilirim? Rahatsız etmişsem özür diliyorum.İyi geceler.
Sezen Edith
Kalıba bayıldım, doğrusunu söylemem gerekirse kalıbı incelemekten tarifi inceleyemedim :) Şimdi ona da bakacağım, ellerine sağlık, sevgiler
Her zamanki gibi harika bir kek olmuş Gül'cüm. Ellerine sağlık şekercim. Sevgiler..
canim ablam yine yapmisin yapacagini :))yine muthis bir kek sunmusun bizlere
ellerine saglik afiyet olsun...
kalibina bayildim canikom gule gule kullan
guzel bir pazar gunu dilerim
www.yenitadlar.blogcu.com
Yorum Gönder