Pazar, Aralık 09, 2007

Pideler ve Galeta Uunlu Kurabiyeler

Bu kurabiye bu aralar İzmir/K.Paşa'da sık sık yapılıyormuş.İzmirden gelen teyzem bu kurabiyeyi yapmamı ve çok seveceğimizi söyleyince bende hemen denemiştim.Hazır denemeler yapılınca resim çekmeden olmaz deyip anında resimlerini çekip sizlerle de paylaşmış oldum.Kurabiyelerin tek özelliği, içine giren taze soğan ve pul biberin vermiş olduğu lezzetten kaynaklanıyor olması.Tesadüfen gelen misafirlerimizinde çok hoşlarına gittiler.))Umarım sizlerde yapıp afiyetle yersiniz.Güzel bir hafta diliyorum sizlere arkadaşlar.MUTLU VE SAĞLIKLI KALIN!
Malzemeler
1 paket oda sıcaklığında tereyağ
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı şeker
1/2 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
İçi için gerekli malzemeler
1 bağ taze soğan
1/2 demet maydanoz
3 adet orta boy haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı pul biber
1/2 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN
GALETA UNU
Not:Soğan çiğden giriyor içine ve kesinlikle koku ve rahatsızlık yapmıyor.
Hazırlanışı
Hamur için verilen malzemeler akşamdan yoğrulup bir gece buzdolabında dinlendirilir.Hamuru yaparken un az gelirse, un eklemesi yapılabilir.
İç malzemesi ise resimde görüldüğü şekilde hazırlanır(patates püre gibi ezilecek).Hamurdan orta büyüklükte parçalar kopartılıp, avuç içinde açılır.İçlerine harçdan koyulup galeta ununa bulanıp tepsiye dizilir.175 c de pişirilip çay eşliğinde afiyetle yenir.
Malzemeler
1 paket yaş maya
2 su bardağı su
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
Un( göz kararı )
Yapılışı
Ilık sütle maya iyice eritilip diğer malzemelerde içine konulup cıvık bir hamur elde edilir.Hamur yaklaşık2,5 3 saat mayalanması için bekletilir.Hamur iyice kabarıp geldiğinde, pideler resimlerde görüldüğü şekilde yapılıp, üzerlerine sulandırılmış yumurta sarısı sürülüp 175 c de pişirilir.Afiyetler olsun!

23 yorum:

Gönül dedi ki...

ellerine sağlık ikiside süper olmuşşş..bişi sorcam şekercimmm kurabiyedeki soğan çiğden konuyor dimi kokmuyor mu yada çiğ çiğ kalmıyormu...sevgilerimle

Bocuruk dedi ki...

Gülümmmm,
Afiyetler olsun:) İyi haftalar. Umarım daha iyisindir.
Sevgilerimle...

Yaren dedi ki...

Ne deyim artik sana Güclüm süpersin.Yine nefis seyler hazirlamissin.Ellerine saglik sekerim,aaafiyetler oslun efenim.Sevgilerimi gönderiyorum,öptüm canikom.

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Gül'cüm, harika lezzetlerle karsilastim, hersey cok harika olmus arkadasim, ellerine saglik. Hele patatesli kurabiyeler cok degisik ve lezzetli.

Selam ve sevgilerimle.

Sana güzel bir hafta diliyorum.

Adsız dedi ki...

Galeta unlu , tuzlu kurabiyelerden bende eskiden çok sık yapardım..Soğanlı içte eminim enfes olmuştur..Ellerine sağlık canım

Pidelerde çok leziz görünüyor

Öpüldünüsssssssssss

daimamutfak dedi ki...

Gül'cüğüm ellerine sağlık piden nefis görünüyor.Çok severimde...

renkler dedi ki...

Canım, süper olmuş hepsi. Pide özellikle çok da şık duruyor. Sana çok güzel bir hafta ve sağlıklı mutlu günler diliyorum canım...

Mutfak Havlusu dedi ki...

1.bu kurabiyeler egeden bir lezzetse hemen yapılmalı hemenn:)))

2.bu pidelerde ne böyle o üstünün parlaklığı ne öyle:)
olsa bütn bu olanı yesem şişkin bir mideyle oh be diyebilsem hiççç sorun değil:)
inan harikasın her seferinde bir yetmiyor birçok çeşitle karşımızdasın.
maşAllah!

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Kurabiyeleri bende yaparım nefis tadları vardır.Ama ben pidelere bayıldım harika olmuşlar.Ellerine sağlık canım öpt...

banu kırmızıgül dedi ki...

canım ellerıne saglık nefısler. afıyet olsun. sevgılerımle..

HULYA dedi ki...

Gülüm,
Ne kadar güzel görünüyor kurabiyeler.Kurabiye deyince hep tatlı şeyler gelirdi gözümün önüne bundan sonra senin sayende tuzlular da gelecek.Eminim gevrek gevrek nefis olmuşlardır.Pidelere ise diyecek bir laf bile bulamıyorum.ağzımın suyu aktı.ellerine sağlık canım.Seni çok çok öpüyorum

Selin dedi ki...

Oy oy oyyyyy!!! Valla her iki tarif de süper olmuş. Ellerine kollarına sağlık canım. Sevgilerimle...

sevimin sayfasi dedi ki...

harika olmus bunlar
kurabiyelerine bayildim, cok deyisik bir tarif
ellerine saglik

ev perisi;) dedi ki...

gülüm nasılsın?
şahane şeyler görüyorum yine aman allahım ellerine sağlık canım...
yorum bırakamasamda her daim takipteyim;)

Adsız dedi ki...

İyi akşamlar,
Kurabiyeler çok güzel görünüyorlar,fakat pideler çok farklı geldiler bana.:)Pideleri sizin yaptığınıza inanmak çok zor.Sitenizi inceledim, önceden aşamaları ile paylaştığınızı gördüm.Görmesem kesinlikle inanmazdım.Ben bu tür işleri yapmakta özürlüyüm.Ellerinize sağlık.

Selamlar
Elvan Kaya

Adsız dedi ki...

merhaba arkadasim herzamanki gibi süper tarifler vermissin ellerine saglik afiyet seker olsun saglikli mutlu güzel günler diliyorum sevgiler Tülin
www.blogcu.com/sanong

Tijen dedi ki...

Yine neler yaratmış benim arkadaşım! Ellerine sağlık Gül'cüğüm. Biliyorum siteler çoğaldıkça insan hangisini ziyaret edeceğini şaşırıyor. Dert etme, bizim gönüllerimiz bir.

tata dedi ki...

Sevgili Gül, becerikli arkadasim benim. Bu tarifler bana uydu, bu aralar tamamen sekersiz yasiyorum. Hemen not ettim hepsini, seninkiler gibi güzel olur mu bilemem.
Bebegimiz büyüyor ve gittikce daha tatli oluyor.
Sevgiler

NiNo dedi ki...

gene toptan dokturmus bu baci gene beni mahvedecek :DDDD canimsin ellerine saglik bidenemmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Leziz Tarifler dedi ki...

Canım Gül'cüm, yakında evde doğum günü kutlamamız var. Şu senin pide tarifinden mutlaka denemek istiyorum. En güzel hangi içle oluyor sence?. Hamuru servis gününde hazırlasam daha uygun olur değilmi. Sevgiler canım..Pidecilerin en güzeli..:)

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Ellerine sağlık canım .Artık senin sayfana gelince ne diyeceğimi bilemiyorum.Bu kadar mı guzel şeyler yapar insan?Kucak dolusu sevgılerimi yolluyorum canım..Artık daha iyı olduğunu umuyorum..

Beyhan dedi ki...

İkisine de bayıldım,tarifler çok güzel.Bu pidelerin Trabzondan gelenini yemiştik sayende,sanki bu da ona benziyor.
Ellerine kollarına sağlık canım.Fazla yorma kendini.
Öpüyorum.

Hatice dedi ki...

ben de patatesli börek harcına zaman zaman yeşil soğan eklerim, güzel bir lezzet veriyor, senin poğaçalarda nefis görünüyorlar canım, ellerine sağlık...