Salı, Aralık 25, 2007

Mısır Sarmasi

Mısır sarmasını merak eden arkadaşlar,Karadeniz yemekleri yapan yerlerde tadına bakabilirler.
Malzemeler
8 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
zeytinyağı ve tereyağ
tencerenin tabanına döşemek için kaburgalar
300 gr kadar incecik kıyılmış kuşbaşı
tuz
karabiber
pul biber
3 kase mısır yarması
3 kase su
Sarmak için haşlanmış kara lahana
Yapılışı
Kuşbaşı etler önce pişirilir.Soğanlar yemeklik doğranıp yağda kavrulur.Salçası tuzu,biberleri ve etler konulup tekrar kavrulur.Mısır yarması eklenir suyu koyulup pişirilir.
Lahanalar haşlanıp soğutulur.(lahanalar bize Trabzon'dan gelmişti)Dolmalar büyük büyük sarılır.Aslında bu kadar büyük olmaması gerekiyordu fakat lahanasından böyle olmak zorunda kaldı.
Tencerenin tabanına kaburgalar dizilip üzerine dolmalar muntazam şekilde dizilip pişirilir.
Dolmaları bayramın 3.günü kardeşim için pişirdik.Trabzon'lu olup bu dolmayı sevmeyen yoktur sanırım.Biz ilk kez yaptık mısır dolmasını..))Bize özellikle yapılıp geldiğinden yapmaya fırsatımız olmamıştı.

20 yorum:

Hülya YILMAZ dedi ki...

Gül'cüm bu ne böyle... Hiç duymamıştım. İçindeki malzemeleri okuyunca "bu yenmez, yanında yatılır" dedim.
Ellerine sağlık.
Geçmiş bayramın ve ufukta görünen yeni yılın kutlu olsun. Sağlıklıi mutlu, huzurlu nice yıllara...

tata dedi ki...

Ne degisik bir yemek bu böyle. Biz pek misirla pisirmeye alisik degiliz de! Fakat buralarda en azindan kara lahanayi tanidim, sevdim.
Sevgiler

banu gökşin dedi ki...

canım benım ellerıne saglık. ablamın kayın valıdesı samsunlu onlarda yemıstim nefıs. bende ısteyeyım mısır yarması yapayım. sevgılerımle..

sevdamavisi dedi ki...

Canım,
çok ilginç bir sarma ellerine sağlık. çok güzel görünüyor. tadını da çok merak ettim. canım senin sayende çok değişik ve güzel tarifleri tanıyoruz. sevgilerimi yolluyorum..

Sonja dedi ki...

Sevgili Gül´üm,
Yeni yilin güzelliklerle dolu olmasini, saglik, huzur ve mutluluk diliyorum tüm ailenle birlikte.
Sevgilerimle Sonja

bocuruk dedi ki...

Kimbilir ne kadar güzel bir tattır bu. Karadeniz yemeklerinin hepsi çok güzel bir şekilde yapılıyor sizde ne güzel:) Ellerinize sağlık Gül'cüğüm.
Sevgilerimle...

OZAY dedi ki...

Gul'cüğüm seninle konuşmak bızlerede çok ıyı geldi.İnşallah yuzyuze goruşmekte nasip olur.Bu arada sarmalar nefis tadı kımbılır nasıldır?Kucak dolusu opucuklerimi gonderiyorum..

Özlem dedi ki...

Gül' cüğüm ilk kez duyduğum bir lezzet bu . Çok değişik gözüküyor. Ellerine sağlık.

feray dedi ki...

Ellerine sağlık Gül üm Sarmalar harika İnsanın ağzı sulanıyor. Öpüldünüz.

sevimin sayfasi dedi ki...

kara lahana sarmasina bayilirim

karadeniz yemekleri yapan arkadaslar cok oldugu icin bizde bol bol yiyiyoruz sagolsunlar

ellerine saglik

HULYA dedi ki...

Gülüm Gülüm,
Bu ne güzel sarmalar böyle.Hiç yemedim daha önce ama çok lezzetli görünüyorlar.Senin elinden zaten başka türlü olmaları mümkün değildir canım.Ellerine sağlık.Sevgilerimle öpüyorum.

semra mutfakta dedi ki...

Gül'cüm miss gibi koktu mısır.ellerine sağlık cnm.Annem bunun bulgurla karışık olanından yapar.bizde çok severiz.ellerine sağlık cnm.

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Gul'cugum, tek kelime ile harika...
Cok guzeller, vallahi gece gece, karnim tok ama gene de canim istedi:), sevgilerimi gonderiyorum.

PASTAlila dedi ki...

şu kaardeniz yemeklerini seviyorum yaa. ne değişik bir mutfak. ellerine sağlık Gül'cüm. Sevgiler, iyi seneler

gülizar dedi ki...

Ablacığım ellerine sağlık.çok güzel olmuş.gerçekten çok hoş bir tarif mutlaka denicem.sevgilerimle.canım ablacığım...

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Burada o kadar çok ki karalahana ki benim mutfağıma da nispeten uzaktır Bu tarifi mutlaka deneyip böylesi bir lezzeti mutfağımdan çıkarabilir miyim ki acaba :))
Ellerine sağlık Gül, damağımızın tadı...
Sevgiler...

eyvahhyemekyandiocakbatti dedi ki...

aneeeeeeeeeeeeee bu ne yaaaaaaaaaa ilkkez gördümmm alla alla hayatım nerden buldun böyle güzel bi lezzeti mmmhhhhh harika görünüyor valla ellerine sağlıkk kap gel tencereyi gömülüp yiyelim.....sonra göbüşümüzü sevelüm...sevgilerimlle yavrimom

Adsız dedi ki...

Sarıyer'de bulunan Anzer sofrasına çok giderim.Damak tadına uygun olan bir kaç yemeği belirledikten sonra diğerlerinin tadını bırakın yüzüne bile bakmıyordum.Cumartesi günü ilk işim oraya gidip mısırlı dolmaları sormak olacak.Turşu kavurmanıza bayılıyorum,kurufasulyenize,mıhlamanız ise inanılmaz bir yemek birde hamsili gaygana.Üfffff hepsi harikaaaaaaaaaa.:))Karadenizli doğmak gerekirmiş.:))

Hoşçakalınız
Öznur Gürbüzel

Özlemhan dedi ki...

Gülüm benim bu ne güzellktir böyle mısır yarmasından çorbasını yapıyorum ilk işim bu dolmayı yapmak ellerine sağlık canım benim

AYSEL dedi ki...

OFFF BU DOLMALAR YENMEZ Mİ? SEVGİLİ ELLERİNİE SAĞLIK. KİMBİLİR NE KADAR LEZZETLİ OLMUŞLARDIR... SEVGİLER...