Pazar, Nisan 25, 2010

Pflaumen Torte mit Paradies Creme und Mascarpone / Mascarpone ve Pudingli Erikli Tart

Tartı B.Çekmece'de ki akrabamıza giderken yapıp götürmüştüm..Tamamen evde bulunan malzemeler doğrultusunda doğaçlama olarak yaptım yine..Balık ziyafetinin arkasından en iyi tart olur diye düşünmüştüm..İyi ki yapmışım,herkesin çok hoşuna gitti..Önemli olan sevilerek tadılması idi..))Kreması çok sevildi,tarifi yazıldı ama içersine giren kremalar yüzünden bana ayrıca kızıldı..))Neymiş efendim,neden onların bulamayacağı malzemeler kullanmıyormuşum..))Burada bulunan malzemelerle Almanya'dan aldığım malzemeler arasında dağlar kadar fark var..Bu yüzden oradaki malzemeleri tercih ediyorum..Droetker'in ürünleri bile çok farklı..(

Almanya'da yaşayan arkadaşlar,kreması çok nefis ve değişik oldu.Eğer değişik tartlar
denemek istersiniz,mutlaka bu pratik kremayı denemenizi tavsiye ederim.

Güzel bir hafta geçirmenizi dileyip,sevgilerimi gönderiyorum..
Erikli Tart
Malzemeler (tart için)
120 gr soğuk tereyağ
5 yemek kaşığı soğuk su
minicik tuz
alabildiği kadar un

Malzeme karıştırılıp yoğrulup,merdane ile açılıp, tart kalıbına döşenir.

Kalıp buzdolabında 15-20 dk bekletilir.

Tartın üzerine yağlı kağıt serilip,ağırlıkları konulup 15-20 dk pişirilip
soğutulur.
Erikli Tart
Üzeri için
1 kavanoz erik konservesi
(bana canım arkadaşım Güleser elleriyle hazırlayıp getirmişti.)

2 paket aşağıda fotoğraflarını gördüğünüz pişmeyen pudingler.
(sizler normal pudingle hazırlayabilirsiniz.)

1 paket mascorpone,yoksa 1 paket labne

1 paket tart jöle ve erik suyu

Not:Tek poşet puding az gelince 2 paketle hazırladım.
Biri Karamelli,diğeri ise çikolata parçacıklı idi..(Almanya'dan)
Erikli Tart
Pudinler karıştırılıp 1,5 su bardağı süt ile çırpılır.

Mascarpone eklenip tekrar çırpılıp 10 dk buzdolabında bekletilir.

Puding soğumuş tartın üzerini kapatacak şekilde yayılır.

Üzerine süzdürülmüş erikler dizilir.

Tart jöle, üzerindeki tarife göre erik suyu ile hazırlanır.
(erikler süzdürüldüğünde, çıkan suyuna biraz su ekleyip kullanmıştım)

Jöle eriklerin üzerine gezdirilip file fıstıkla süslenir.

Afiyetler olsun!
1 2

22 yorum:

lezzet sefasi dedi ki...

Ismini soylemek zor amaaaa gorunumm superrrr, muthis bir seye benziyor.
Sevgiler canim
Sefa

Kendimce dedi ki...

gözüm doydu resmen

birdilimdus dedi ki...

Canım ellerine sağlık nefis görünüyor.

Sevgiler,
Evren

MÜNSTER dedi ki...

Cok güzel bir tarif... Ellerine saglik arkadasim.... Tarifini vermeyecek misin bizlere.... Yoksa??? Sevgilerimle, güzel bir hafta diliyorum...

benhurum dedi ki...

Gülcüğüm görüntü bir harika ve oldukça iştah açıcı, marifetli ellerine sağlık. Hepinize afiyet şekerler olsun, kocaman öptümm...

Mimosa Café+Design dedi ki...

off mükemmel görünüyor. ferah ferah yenilesi bir tatlı, lezzet bombardımanı belli ki. bayıldımmm!!!

emelce yemek dedi ki...

soylediginiz gibi burdaki pasta malzemeleri bayagi farkli turkiyedekinden ben de deneyecegim bu tarifi tesekkurler

Zehra dedi ki...

Kekleriniz kadar tartlarınız da çok değişik.Doğaçlamalarınıza bayılıyorum.Keşke doğaçlama pasta, kek kitabı çıkarsanız.Çok farklısınız Gül hanım.Kullandığınız malzemelerle bile farkınızı ortaya koyuyorsunuz.
İyi geceler,

Eylem dedi ki...

kullandıgın malzemeler konusunda bende arkadaşlarınla hemfikirim.bulunabilir malzemelerle yapsan muhteşem olacak.bende o zaman senin lezzetini tutturabikecegim ve yiyenler tarafından övgüler alacagım.

HÜLYA dedi ki...

tek kelime nefiiiiiis.. hatta iki kelime nefis ötesiiii...

harika olmuş bu görüntüsü bile insanı doyuruyr..

canımcım benim diyette 7 kilo da kaldı dr'um bu evrede biraz yavaşlayacağız ama üzülme tekrar vermeye başlayacağız dedi.. Dün de kızımın doğum günü idi ilk kez diyeti bozdum ve yedim valla.. ama bugün tekrar başladık Mayısın 15 de kontrolüm var tekrar o zaman kadar 2-3 kilo daha vermem lazım. inşallah sende bende istediğimiz kiloya ulaşırız...

öptüm seni kocamaaan

Saglıklımutfak dedi ki...

Sabah sabah resme akııııp gittim. Ellerine sağlık gerçekten tat da görüntüde süper:) sevgiler gülüm

çeşnici Handan dedi ki...

Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık.

aylin dedi ki...

süperrr görünüyor
mayhoş bir tat eminim ellerinize sağlık
Sevgilerimle...

beste dedi ki...

yillar once yedigim ve unutamadigim alman tartina benziyor, deneyince belki o tadi bulacagim, tesekkurler::))

Gönülünce dedi ki...

Her yaptığınız bu kadarmı güzel olur...Bayılıyorum hepsine ellerinize emeklerinize sağlık...
Sevgiler...

kalpkurabiye dedi ki...

derinden bir ahh çekip baktım tartınıza emeklerinize sağlık ne kadar hoş bir görüntü..

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Gül'cüğüm,
Öyle nefis görünüyor ki ekranın başında yutkunup duruyorum.
Vallahi senin bu tariflerinden sonra o malzemeleri getirebilecek Almanyada oturan eş dost akraba arar oldum. Yavaş yavaş birşeyler Türkiyede yapılmaya başlansa veya getirilse de her aradığımızı bulamıyoruz genellikle.
Geçenlerde Carrefourda mascarpon peyniri gördüm.Yurt dışındakilere göre epey bir fiyatlı olsa da derde derman olacak diye sevindim.
Ellerine, emeklerine sağlık.
Sevgilerimle,

zencefil dedi ki...

Sevgili Gül, Işılın dediği gibi ağzım resmen sulandı. Yorumu yutkunarak yazıyorum))Kremanın hafifliğine tezat eriğin mayhoşluğu ile güzel bir lezzet ortaya çıktığı kesin.Ellerine sağlık,

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Çok nefis görünüyor Gül'cüm, ellerine sağlık.. Eriklere bakıp bakıp yutkundum :) Afiyetler olsun..

meltemmutfakta dedi ki...

Ellerinize sağlık:)
Anneler günü yarışmamıza bekliyoruz:)

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Canım kesinlikle haklısın. Almanyadaki aynı marka ürüb burada farklı kalitede. Nedenini anlayamıyorum.
Tartın gerçekten nefis olmuş canım
Ellerine sağlık
Öpüyorum

nazlı dedi ki...

ooof offf marcarpone ve tart ikilisi mükemmel fikir. nasıl güzel görünüyor. ellerine saglık