Hindistan cevizli bu tür atıştırmalıkları seviyorsanız, hemen denemenizi öneriyorum..Dilerseniz fındık yerine badem tozu da ekleyebilirsiniz.Hatta topları çikolata sosuna da batırıp ikram edebilirsiniz..Şimdiden ellerinize sağlık arkadaşlar..))
Malzemeler
2 yumurta akı
1/2 su bardağı şeker
2 damla limon suyu
1 su bardağı fındık tozu
1 su bardağı minik kıyılmış kayısı
1,5 su bardağı hindistan cevizi
Hazırlanışı
Yumurta akları şekerle kıvam alıncaya kadar çırpılır.
Fındık tozu,limon suyu eklenip çırpılır.
Diğer malzemeler eklenip elle yoğrulur.
H.cevizi az gelirse ekleme yapılır.
Karışımdan minik toplar yapılıp,175 c de 20 dk pişirilir.
Çay ve kahve yanında atıştırmalık olarak afiyetle yenilir..
Not:Kurabiye kavanozlarında 10-12 gün kalabilir.Dondurucuda ise aylarca saklayabilirsiniz.
24 yorum:
nefis nefis....
kahvemin yanında ne güzel olurdu şimidi emegine salık
bencede kahve yanına süper!ellerine sağlık Gülcüğüm. çok öptüm
Ben, kahve çay demeden hepsini yer yutarım.Hımmm çok nefisler yaw.Perişan ediyorsun ekran karşısında bizleri.:))Demet
kahvemin yanına çok cici bir arkadaş olur gerçekten gülcüğüm...
birde sen olsaydın !!!!
??
eline sağlık gülüm,ne tatlı şeyler bunlar yaaa...insan dayamaz hepsini yer:)hele de ben...kocaman öpüyorum kardeşcik...
Canım kesinlikle deneyeceğim ellerine sağlık:)
tatli tatli bakmakla yetinecegim yine :)) eline saglik.. medinem
Nasıl bir lezzet olduğunu tahmin edebiliyorum. Ellerinize sağlık.
Gül'cüğüm,
İçinde yağ olmaması ve şekerinin az olması çok hoşuma gitti.
Şurda kilo vermeye başlamışken bu tarifler pek fena oluyor ama kahvenin, çayın yanında çok leziz olurlardı.
Ellerine sağlık.
Kucak dolusu sevgiler,
Bir lokamlık, atıştırır durur da insan farkına varmaz.
Çok leziz duruyor,ellerine sağlık...
Yine harika bir tarif, ellerine sağlık...Olsa da yesem şimdi...
Sevgiyle kal,
Meleğim ellerine sağlık bayılırım
valla.Ama senin elinden olursa daha
çok sevinirim.Kocaman öpüyorum mut
lu haftalar...
ELLERİNE SAĞLIK ABLALARIN SULTANI..
ÇOK ÖPÜYORUM...
Harika olmuşlar.Ellerine sağlık.Mutlu haftalar...
hem hindistancevizi hemde kayisi..offf süper iki tat...ellerinize saglik, sevgiler
zehra
Evet Gül'cüğüm,
Gerçekten çok güzel geçti. Sağolsun İzmirli komşularım, dostlarım beni hiç yalnız bırakmadılar. Keşke sen de olaydın, ne mutlu olurdum!
Gulcugum ellerıne saglık canım tam benlık.Kocaman optum senı.
bütün tarifleriniz gibi buda harika hemen yapmalıyııımm ..sevgiyle kal...
Merhaba Gül,
Yine döktürmüşsün maaşallah.Ellerine sağlık.
Bir sorum olacak gül.Kayısılar tazemi kurutulmuşmu?Malatyamı ? Biraz bilgi verebilirmisin sana zahmet.
Sevgiler*
Hadiye'ciğim,kayısılar kuru kayısı olacak..Onları minik minik doğrarsan olacaktır..Yaklaşık 13-14 adet bir su bardağı ediyor..Umarım yardımcı olabilmişimdir..Ellerine sağlık şimdiden..Sevgiler..
GULCUGUM TAM BANA GORE HARIKA BIR TARIF NOT ALDIM HEMEN DENEMELIYIM
ELLERINE SAGLIK NEFIS GORUNUYOR.
BEN UGURSUZ GECEN MAYIS AYINNI BITIRDIM SUKUR INSALLAH ARTIK HERSEY DUZGUN GIDER SAYFANA UGRAYAMADIM BU ARA OGLUM AMELIYAT OLDU BODRUMA GIDIYORUM INTERNET BAGLANINCA SIZLERI ZIYARET EDEBILIRIM CANIM
SEVGILER COK OPUYORUM
Bunlar gerçekten kokoş bu ne süs böyle.
Harika görünüyorlar.
Sevgiler.
Yorum Gönder