Pazar, Nisan 06, 2008

Elmalı ve Haşhaşlı-Portakallı-Çikolatalı Muffinler

Muffinleri geçen hafta bir arkadaşıma yapmıştım.Cuma günü beni arayıp çok sevdiklerini ve tekrar yapmamı isteyince,bende bugün yapıp yerine ulaştırdım..))Çok hafif ve leziz olduklarından çocuklarında hoşlarına gitti..))Kısaca,devamlı yapılabilecekler arasında yer aldılar..)Tüm arkadaşlara güzel bir PAZAR günü diliyorum..!
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu
minicik tuz
1 portakal kabuğu rendesi
1 portakalın suyu
75 gr bitter çikolata rendesi
2 yemek kaşığı haşhaş
1 su bardağı nişasta
1,5 su bardağı un
Hazırlanışı
Yumurta,şeker,vanilya şekeri eklenip iyice çırpılır.
Sırası ile diğer malzemeler eklenip çırpılır ve muffin kalıplarına dökülüp 175 c de yaklaşık 35 dk pişirilir.


Elmalı muffinlerin hazırlanışı yukarıdaki tarifin aynısıdır.Sadece içine haşhaş,çikolata,portakal suyu ve kabuğu rendesi girmemiştir.Hamuru hazırlarken bir kısmını içine limon kabuğu rendesi ekleyip kalıplara döktüm.Elmaları küp küp doğrayıp üzerlerine yerleştirdikten sonrada iri kıyılmış fındık serpiştirdim..

4 yorum:

Fulya dedi ki...

Gene çok güzeller.Bayılıyorum senin kek ve pastalarına.Birazda bana göndersen:)))

keskinli dedi ki...

selamlar
senin tariflerin cok hosuma gidiyor canim mutlaka deniycem bunu ellerine saglik cokta güzel kabarmislar yapta banada yollasana sevgiler iyi pazarlar

ebruli pastalar dedi ki...

Gül'cüğüm,
Muffinlerin ve kek hamurunun içerisindeki haşhaşın görüntüsüne bayılıyorum.
Muffinlerin çok nefis olmuş canım, ellerine sağlık. Bu arada tarifte nişasta var. Nişasta kekin daha yumuşak olmasını mı sağlıyor ? Benim yaptığım tariflerde genelde sadece un oluyor.
Sevgiler..

Yaren dedi ki...

Nefiss görünüyor,icinde hep sevdigim malzemeler var.Gülüm yine cok güzel canim,ellerine saglik.Bencede hafiftir.Meyveli olunca hem hafif hemde daha "saftig" olur.Tam kelimeyi bulamayinca almanca yazdim.Ama tam dogru bir kelime bu durmda.CAnikom bende sana güzel bir pazar diliyorum.Sevgilerimi biraktim,öptüm.