Cuma, Şubat 15, 2008

Mutter Kuchen / Anne Pastası

Balıktan 1-2 saat sonra pasta kahve ile çok iyi geldi hepimize..))
Pastanın içersine aslında değişik meyve aromaları ve kanyak girmesi gerekiyordu.Fakat annecik içkili pastaları yemediği için ben biraz tarifi değiştirip elimdeki malzemelere göre yaptım..Daha önce bu pastayı tam malzemesi ile yapıp çok ünlü birine göndermiştim.Çok beğenildiğini ve tekrarını beklediğini bilmek beni mutlu ediyor..))
Malzemeler
3 yumurta
100 gr tereyağ
150 gr şeker
1 paket vanilya şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
minicik tuz
1 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı öğütülmüş fındık (un gibi)
1/2 su bardağı kefir
50 gr rende bitter çikolata
2 damla vanilya esansı
50 gr nişasta
125 gr un
3 yemek kaşığı y.mersini
Üzeri için
Dilediğiniz şekilde süsleyebilir veya pudra şekeri serpebilirsiniz.
Ben glasur kullandım..)
Yapılışı
Şeker ve yumurtalar yoğun bir kıvam alana kadar çırpılır.
Un ve nişasta hariç diğer malzemeler eklenip teker teker çırpılır.
Y.mersinleri unla karışıp elenir.
Karışıma un ve nişasta eklenip kısık devirde çırpılır.
Son olarakday.mersinleri eklenip kaşıkla karıştırılıp yağlanmış ve unlanmış kalıba dökülüp
175 c de yaklaşık 45-50 dk pişirilir.
Pasta çok lezzetli oldu,belirtmeden geçemeyeceğim.. Bu pastadan ayrıca çok lezzetli selanik gevrekleride yapılmıştır ve muhteşem olmuştur..))Bilgilerinize!!
Pasta piştikten sonra glasur mikrowellede eritilip sütle karıştırılıp pastanın üzerine dökülür.
Fındıklı glasur'u Almanya'dan çok sevdiğim bir arkadaşım bana gönderip büyük süpriz yapmıştı.Kendisine kocaman teşekkürlerimi gönderiyorum..))
Heidelbeer /Yaban mersini
Tüm kalıplarımı kutularında ilk aldığım günkü gibi saklarım.Kutusuz hiç bir kalıbı kesinlikle satın almam..))Sanırım bu bende hastalık..))
Not:Kalıbım Kaiser markadır...)
Balıkları Vildan'cığım Trabzon'dan gönderdi bize..Karadeniz olta istavriti ile mezgitinin tadı bir başka olur.En çok sevdiğim balıkların başında istavrit gelir benim.Hele Trabzon'un olunca bir başka olur tadı..Üstelik olta istavriti tombul tombul olur.İstanbul'da böyle lezzetlisini bulmak imkansız gibi..Mutlaka mısır unu ile tavaya dizilip kızartılır balıklar bizim memleketimizde..))
Sağolsun Vildan'cığım,balık istiyorum deyince pilotta tanıdık olunca hemen köpüklere konulup 2 kasa gönderdi bize..Geçtiğimiz hafta sonu resmen balık ziyafeti vardı evimizde..))Vildan'cığım çok teşekkürler tatlım..Şimdi Tirsileri bekliyorum...))Kimbilir bir hafta sonu dağda Tirsi ızgarası için gelip gece dönerim..))Kocaman öpüyorum sizleri canım...))Şimdiden sana kolay gelsin çok merak ediyorum yaptıklarını tatlım..)

Mezgit tavası,hem mısır unlu hemde yumurtalı kızartılır Trabzon'da..Trabzon'a ilk kez gidecekler için, güzel ve salaş balık evlerinin adreslerini sizlerle paylaşabilirim..))

21 yorum:

SICAK PAYLAŞIMLAR AYSEL dedi ki...

Gülüm tarafımdan sobelendin haberin olsun. Konumuz Hakkımızdaki 7 Gerçek... Sevgiler...

ebruli pastalar dedi ki...

Gül'cüğüm, pastan harika görünüyor. Kullandığın Haselnussglasur ile eminim nefis bir fındık lezzeti kazanmıştır. Ellerine sağlık canım.
Sevgiler...

kizilciksurubu dedi ki...

Canim seni en son ziyaretimden beri ne cok ve harika tarifler eklemissin.Hepsi sahane olmus,ellerine saglik canim.

Vildan dedi ki...

Ne demek canım,lafı bile olmaz.Karadenizin istavritleri sana feda olsun.Afiyet olsun,o kalabalıkta aranızda olmayı ve balıklara yardım etmeyi çok isterdim.Annenin yine canı çıkmıştır.Kaç tava yaptınız??Kesin kadın 2-3 saat boyunca balık kızartmıştır.Yumurtalıda yaptınızmı?Allah bilir sen istavritleri götürmüşündür.Bilirim seni mezgiti hiç sevmezsin.Tirsi olunca sana haber vereceğim.Geçen sefer gibi gelirsin yine.Çok işim var,yanımda olsaydında bana yardım etseydin.)İyi geceler.Öpüyorum tonton yanaklarından,annenin babanında yanaklarından öpüyorum.

Aybike Ceylan dedi ki...

Gul'cugum,
Mahvoldum, agzimin sulari akti gidiyorum, ellerine saglik.

Guzel bir hafta sonu diliyorum ve sevgilerimi gonderiyorum.

Fulya dedi ki...

Arkadaşım Pastada balıkta çok güzel görünüyor.Eline sağlık.Balığı çok sevmememe rağmen gözüme hoş göründü.

MİNELİ dedi ki...

Merhaba balık güzel görünüyor ama ben pastaya daha çok bayıldım.Ellerinze sağlık sevgilerimle.

Ivan dedi ki...

See here

Aybike ŞİMŞEK dedi ki...

Pastan çok güzel görünüyor ellerine sağlık. Gidip şİmdi ben de pasta yapacağım.Çok canım istedi gerçekten. Sevgiler..

emineninemekleri dedi ki...

Gülcüm, pastan harika + balik harika daha ne demeli. Ellerine saglik canim.....

Sevgilerimle
Emine

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 15 http://nasibim.blogcu.com/ tarafından hazırlanmıştır. Akşamüstü sohbetine gelen dostlara, Hanımlarla yapılan günlere, Beş çayına gelen misafirlere, Her biri birbirinden lezzetli tarifler...

_______________________________________________________________________
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;

17.02.2008 - 23.02.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ http://dogada.blogspot.com/ BEN YAPACAĞIM. SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI, KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK, VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ ''15" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI, TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI, GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR. BEN SİZE GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. SELAM VE SEVGİLERİMLE...

Ferhanca dedi ki...

İstavriti ben de çok severim ..biliyorsun fakir balığı denir istavrite olsun benim en çok sevdiğim balıktır..artık denizlerden çıkan balık o kadar azladi ki ne çıksa herkes yiyecek hoş..
pastan çok güzel ferhan bunu denemeli ..yaban mersininin baharatcıdan alabilirim sanırım yarın sorarım..
Gül'cüm her şey nefis afiyet bal şeker olsun..ellerine sağlık canım..sevgiler..selanlar..

Düğme Bay'la BinbirçeşniHayat dedi ki...

canım yıne harıkasın dokturmussun...hakıkaten,özellikle balık,tavuk ve et yemeklerınden sonra tatlı ve kahve cok ıyı gelyıor mıdeye nedense gül:)
ınankı hem balık hem tatlı canım çekti...
canım kucak dolusu sevgılerle...

sevimin sayfasi dedi ki...

canim pastan gine harika
ellerine saglik

PASTAlila dedi ki...

Gül'cüğüm pastan da balıklar da çok lezzetli görünüyor. Bu arada uzun zamandır balık yemediğimi farkettim ki bu hiç iyi değil. Eline sağlık canım. Sevgiler,

Cafe Gusto dedi ki...

Ben balık almayayım bu yıl çok yedik ama pastadan bir dilim isterim.Ayrıca ne o artislere mi pasta yapıyorsun sen çaktırmadan?Doğru söyle bak Bülent Ersoy mu? Boğazına pek düşkün ya aklıma o geldi :D
sevgiler...

Almula dedi ki...

Balıklarda Pastanda nefis ellerine sağlık Gül'cüğüm.
Kalıplarında çok güzel. Kutu ile saklamanda çok iyi çizilmez,bende aldığım bir şeyin hemen kutusunu çıkarır atarım :)

Sevgilerimle Güzel bir hafta dilerim...

Schatz Insel dedi ki...

canim merhaba gene cok güzel bir kek vede en sevdigim sey balik ellerine saglik afiyet seker olsun bende hafta sonunda senin tarifinle Brarapfel Kuchen yaptim tarif icin cok tesekkür ederim saglikli mutlu güzel birhafta diliyorum sana ve ailene sevgiler

ayselce dedi ki...

selamlar canim,

pastan harika gözüküyor...

inan ilk defa mutterkuchen diye kek duydum :))

görüntüsü süper, ellerine saglik...

aysel

rumeysaninruyasi.blogspot.com dedi ki...

ayyyyy valla bayıldim ya çok güzel gözüküyorrr mımmm ellerinize saglık

hülya dedi ki...

pasta süper görünüyor.. ziraa balılarda ondan aşağı kalmaz yanii.. ellerine sağlık.

Bir trabzonlu olarak balığı ve çeşitlerini çok severim. Hani derler ya denizden babam çıksa yerim o denli yaniii.. sizde trabzonlumusunuz? yazıda trabzonun balıkçılarından bahsetmişsiniz ... gerçekten deniz kenarında balık yemenin tadı bambaşka.. buram buram deniz kokusu oooooh...

tekrar ellerinize sağlık her şey çok gzüel görünüyor.