Çarşamba, Şubat 06, 2008

Bratapfel Kuchen / Fırınlanmış Elmalı Pasta

Pastayı yine iş yerine götürmek için yapmıştım.Fakat dalgınlıkla 700 gr krema ekleyeceğime daha fazla eklemişim ve haliyle puding biraz sulu oldu.Eğer sizlerde denemek isterseniz lütfen benim gibi dalgınlıkla gramajını şaşırmayınız.Sonuç resimlerde de görüldüğü gibi pudingi biraz sulu olmuştu.Her şeye rağmen pasta muhteşemdi ve arkadaşlarımın hepsi bayıldılar.Elmaların içersine konulan rum'lu üzümler ise çok değişik bir tat katmışlardı pastaya..Görmüş olduğunuz pasta anında afiyetle çayla ve kahveyle yenilip içildi..Sütlü tatlıları çok sevmememe rağmen benim içinde nefis bir pasta idi.Sizlerede tavsiye ederim.Resimlerin yapım aşamalarını evde çektim.Diğer resimleri ise iş yerinde çektim.Çünkü, bu pastayı ilk kez yaptığım için, içinin görüntüsünü çok merak ediyordum ve ayrıcada sizlerle paylaşmak istemiştim.Unutmadan,sıcak şarap ile de çok nefis olacağını belirtmeden geçmek istemedim..Şimdiden sizlere afiyetler olsun!!
Malzemeler
Tabanı için
75 gr tereyağ
75 gr şeker
1 yumurta
minicik tuz
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
200 gr un
Üzeri için
2 paket vanilyalı puding
700 gr krema
Ortası için
Kalıbınızın büyüklüğüne göre 6-7 adet veya 7-8 adet orta büyüklükte elma
2-3 yemek kaşığı kuru üzüm
4-5 damla pasta rum'u veya 2 yemek kaşığı normal rum veya veya calvados
Calvados:Bir tür brendi olan ve elmanın yanısıra içerisinde armut da bulunabilen bir içkidir.
Hazırlanışı
Tabanı için verilen malzemelerin unu hariç hepsi bir kabın içinde mikserle çırpılır.Un ilave edilip kısık devirde çırpılıp elle yoğrulur.Unu az gelirse un ilavesi yapılır.
Orta boy kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serilir ve kenarları yağlanır.Hamur 3 parça olarak ayrılıp bir parçası kenarları için bir tarafta bekletilir.iki parça merdane ile açılıp kalıbın tabanına yerleştirilip çatalla üzerine batırılır ve 175 c de 15 dk kadar pişirilir.Kalıp fırından alınıp soğutulur.Kenarı için ayırılan hamur rulo yapılıp kalıbın kenarlarına döşenir.
2 paket vanilyalı puding krema ile pişirilip soğutulur.
Elmalar soyulup ortaları çıkartılıp pasta kalıbına dizilir.Kuru üzümlerin üzerine rum damlatılıp karıştırılır.Tatlı kaşığı yardımı ile kuru üzümler elmaların ortalarına doldurulur.
Pişmiş pudinğ mikserle çırpılıp elmaların üzerine dökülür.Son olarakda pudra şekeri ile karıştırılmış bademler pudingin üzerine yayılıp yaklaşık 175 c de üzeri kızarana kadar pişirilir.Pudingin çırpılmış hali..)
Not:Elmalar gördüğünüz gibi pişmeden kalıba girecekler..Pastanın adı fırınlanmış elmalı pasta olarak geçmesine rağmen, bu tarifte elmalar bir işlem görmedi..Bu bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim arkadaşlar..))

35 yorum:

Ferhanca dedi ki...

Gül'cüm gene ilginç bir tarif.Elma tatlısı yapardık onla keki birleştirmişsin , pudingde olunca çok değişik bir tat olmuştur ellerien sağlık..afiyet olsun..sevgiler..

HULYA dedi ki...

Gülüm gülüm,
Tatilde seni biraz ihmal etmek zorunda kaldım canım.Ne olur affet.Ne kadar güzel şeyler yayınlamışsın.Herbiri birbirinden harika.Görünüm nefis tadı da öyledir eminim çünkü bu kadar güzel görünümlü birşey asla lezzetsiz olamaz.Ablam Urla'dan henüz dönmediği için eğer sana yazarsam selam söylememi istedi.Seni çok çok öpüyorum canım.Sevgiler

Yaren dedi ki...

Gülümmm yavru kusumm,pastan harika görünüyor,gecen hafta misafirlerime yaptim bende bu pastadan,arsivime ekledim:)Cok nefis bir tadi var bu pastanin.Harika görünüyor,üzerini bademlerle süslemen cok hos olmus.Keske biraz gec yapsaydimda seninki gibi üzerini süsleseydim,cok daha lezzetli görünüyor.Ellerine saglik gülümmm,her zamanki gibisin canim.Seni coook öpüyorum,sevgilyle kal canim.

emineninemekleri dedi ki...

SEVGILI ARKADASLAR
DÜN AKSAM DAN ITIBAREN DEFNE-YAPRAGI OLAN ISMIMI DEGISTIRDIM. ÖGRENDIMKI AYNI ISIMDEN BIR BASKA YEMEK SAYFASI VAR.KIMSENIN EMEGINE HAKSIZLIK VE SAYGISIZLIK OLMAMASI ICIN BÖYLE OLMASI GEREKIYORDU. ARTIK SITEMIN YENI ISMI http://www.emineninemekleri.blogspot.com/
ARTIK BU ISIM ALTINDA GÜZEL YORUMLAR VE TARIFLERLE BULUSMAK DILEGIYLE ARKADASLAR.


SEVGILERIMLE
EMINE
http://www.emineninemekleri.blogspot.com/

Selcen Şenocak dedi ki...

:)valla bir harikasın sen bu ne güzel bir elmalı pasta.
Ellerine sağlık canım.
Sevgiler...

Fulya dedi ki...

Çok güzel ve değişik tariflerin var.Ellerine sağlık buda çok güzel olmuş.

Adsız dedi ki...

canim merhaba ellerinesaglik süper gözüküyor afiyet seker olsun bayiliyorum senin tariflerine hele elmali tarif gördümü hic dayanamam ama bir sorum var krema dedigin tam yagli olanimi yoksa kahve icin olan kahverahm mi?en kisa zamanda denemek niyetindeyim sevgiler
www.blogcu.com/sanong

NiNo dedi ki...

Yine harika bir tarif ve harika bir içecek önerisiyle.Buarada eger evde sıcak şarap yapacaksan kakuleleride kaynatmayı unutma demek istedim.Ayrıca eksi krema tarifine cok cok tskler.

Yemekbahane dedi ki...

Gülcüğüm,

Sayfanı çok keyif alarak takip ediyorum. Her zaman değişik ve enteresan tarifler yapıyorsun.. Tam bana göre :)
Bunu hemen kayıt altına aldım ve muhakkak deneyeceğim...
Sevgiler
Müge

Hesna dedi ki...

Gülcüğüm yine harikalar yaratmışsın. Sendeki enerjiye hayranım. Bıkıp usanmadan sık ve yeni tarifler deniyorsun.Eline sağlık canım.

Adsız dedi ki...

Pastanın tadı halen damağımızda Güllllll.Kahve ile harika gitti.Tüm arkadaşlarımda benimle aynı fikirdeler.:)))Farkındaysan;elmaların nasıl o kadar yumuşacak olduğunu halen bize açıklamadın.Alacağın olsun senin.:)))Devamı ne zaman gelecek mail ile bekliyoruz cevabını.:))).:)).:))
Ellerine sağlık, Alman pastalarının pastacısı.:)
Seni çok seviyoruz

gülizar dedi ki...

abla ellerine sağlık harika görünüyo pasta.aahhh keşke aynı işyerinde çalışsaydık.iş arkadaşların çok şanslı hergün pasta,kurabiye kıskandım valla (:

Adsız dedi ki...

değişik bir pasta tarifi olmuş ellerinize sağlık

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Sevgili Gülcüm harika tarifler bunlar meyveli , hafif ve çok sağlıklı ellerine sağlık adaşım sevgilerimle canım

Adsız dedi ki...

Canım ellerine sağlık, nefis olmuş. Tadı damağımda kaldı. O ne kadar değişik bir pastaydı öyle. Meyveli ve çok hafif. Öpüyorum seni ...Arzu

NiNo dedi ki...

su cheese cake ne menem sey cok merak ediyorum bir denesem :) elerine sagik canim nefis gorunuyor birlikte nice blg yaslarina ;)

NiNo dedi ki...

firinlanmis elmali pastada super gorunuyor :) sulu mulu puding sulu olur canimmmmmm :)))

Tijen dedi ki...

Gül'cüğüm,
Yine beni baştan çıkarıyorsun. Annemin misafirleri gelecekmiş cumartesi, üşenmesem de yapsam mı bu güzel tatlıyı acaba?

sevdamavisi dedi ki...

Canım benim,
senin bu pastaların ve cheesecakelerin beni benden alıyor. o kadar güzeller ki söyleyecek söz bulamıyorum. Nefis görünüyor hepsi de. canım ellerine sağlık. öpüyorum.

gezgincigencler dedi ki...

merhaba
ellerine sağlık çok güzel resimlerle açıklamışsın ve enfes görünüyor.en kısa zamanda bu tarifini deneyeceğim.teşekkürler

Adsız dedi ki...

Ayolcum üşenirim ben okurken bile içim şişti ne yetenekli hatunsun sen öyle bravo !

Ferkay dedi ki...

ellerine sağlık Gül harika bir pasta olmuş canım.

ufukmutfakta dedi ki...

Komşu kızı, senin bu orjinal pastaların artık beni benden aldı. hangisini deneyeceğimi şaşaırdım. Hepsinde aklım kaldı. Ben diyorum ki sana sadece Alman pastaları satan bir yer mi açsak. ne dersin. canım benim sayfama bıraktığın doğumgünü mesajına çok ama çok teşekkür ederim. Sağolasın var olasın. Kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum sana, kendine iyi bak..

lalecik dedi ki...

Gülcüğüm ellerine sağlık nefis bir pasta olmuş. Sana iyi haftasonları dilerim.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

muhteşem bir lezzet.bayıldım...

emineninemekleri dedi ki...

hmmmmmmmmm.... canim ellerine saglik vallahi gecenin bu vaktinde canim cekti. Coooooook nefis görünüyor..

Sevgilerimle Emine

sevimin sayfasi dedi ki...

bratapfeli cok severim ve sikca yaparim ama pastasi bi kismet olmadi yapmasi
nefis olmus
ellerine saglik

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

Gül'cüm nefis ya,sahiden harika bir görüntü bu.Ellerine sağlık.

Leziz Tarifler dedi ki...

Gül cüm harika bir tarif bu cok beğendim. Geçen postuna yorum yazmıstım ve onda seni sobelediğimi belirtmiştim. Sobeeeeeeeee. Yanıtlarını bekliyor, sevgilerimi yolluyorum.

Unknown dedi ki...

Gülcüğüm..
ellerine,anlatımına,görüntülemene sağlık.çok güzel görüntüler ile paylaştığın için yemiş kadar oluyorum tariflerinden ...sevgiler canım.sağlık ve afiyetle

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel görüntülemişsinsiniz.iyi pazarlar.

Adsız dedi ki...

sevgili gul,ellerine saglik, nefis gorunuyor.iki parca hamur acilip ust uste konup mu pisiriliyor. yanitlarsan hemen yapip tadina bakarim:)sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Gülay,
Özür dilerim sanırım ben yanlış anlatmışım.2 parça hamur eller yoğrulup merdane ile açılıp kalıbın tabanına yerleştirilir.Diğer hamur ise sadece kenarlarına döşenir.Umarım yardımcı olabilmişimdir.Her zaman bana sorabilirsiniz..)

Teşekkürler..Sevgiler.

gulay dedi ki...

cok yasa, cok tesekkur ederim:)

Adsız dedi ki...

çok sıcak bir ortam burası. yazılarınızı zevkle okuyorum.