Pazar, Eylül 30, 2007

ANANASLI TATLI

Ananaslı tatlı olarak başlık attımsa da orjinal ismi bu değil arkadaşlar.Bu tarifide yine Almanca kitabımdan uyarlayıp yaptım.Orada elma ve ekşi şarap kullanılmıştı.Bu mübarek ayda şarap kullanamayacağımdan farklılıklar yaptım.Elma yerine evimizden eksik etmediğimiz ananası kullandım ve çok beğenildi.Tarifini sizlerle yarın paylaşacağım,şimdi çokkkk yorgunum.Herkese iyi geceler diliyorum.Mutlu ve sağlıklı güzel bir hafta diliyorum sizlere!
Tatlının tarifini kendime göre uyarladığımı sizlerle paylaşmıştım.Tarife sadık kalabilseydim çok değişik bir lezzetin ortaya çıkacağı kesindi.Gerçi benim yaptığım tariflede çok değişik ve lezzetli olduğunu tadına baktıktan sonra anladık.Kitaptaki resimde kullanılan borcam benim kullandığımın aynısıydı.Eğer sizlerde bu tatlıyı denemek isterseniz bu borcamı kullanmanızı öneririm.Zira sunumu ve görüntüsü çok şık oluyor.))Deneyecek olan arkadaşlara afiyetler olsun!!
Yine çok yoğunum ve sanırım bu yoğunluk gittikçede artacak gibi görünüyor.Bu yüzden sayfama fazla vakit ayıramıyorum.Özellikle bana yazılan yorumlara yanıt veremediğim içinde çok üzgünüm.İlgi ve alakanıza gönülden TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR!!
Ayrıca e-mail ile beni yalnız bırakmayan siz dostlara da binlerce kez TEŞEKKÜRLER!!
Tanımadığım kişiler tarafından alınan güzel e-mailler beni fazlasiyle mutlu etmeye yetiyor.Sağolunuz-varolunuz!!
Malzemeler Tabanı için sadece 1/2 paket hanım eller fındıklı
1/2 paket hanım eller damla çikolatalı bisküvi

Kreması için
1 kutu eksi krema (250 ml)
1 kutu krema (250 ml)
150 gr fildişi çikolata
1 kutu labne
1/2 limon suyu
1 paket krema kıvam verici
Üzeri için
2 yemek kaşığı file badem
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı limon suyu

Yapılışı Önce bisküviler elle ufalanıp borcama yayılır.Bisküvilerin üzerine 1 yemek kaşığı tiramisu esansı ve 1 çay bardağı ananas suyu karıştırılıp dökülür.Üzerine ince kesilmiş ananas parçaları konur ve krema hazırlanana kadar buzdolabında bekletilir.
1 kutu krema ısıtılıp içersine fildişi çikolatalar konulup erimesi sağlanır.Ekşi krema ile karıştırılır.1/2 çay bardağı limon suyu ve kıvam verici eklenip tekrar karıştırılır.En son olarakda 1 paket labne peyniri ilave edilip tekrar çırpılıp ananas dilimlerinin üzerine yarısı dökülür.2 adet ananas dilim ay şekli kesilip kremanın arasına konur.Kalan krema üzerine dökülür.(labne peyniri yerine M.peyniri konulacaktı)
1 yemek kaşığı şeker,1 tatlı kaşığı tereyağ,1 çay kaşığı limon suyu tavaya konup şekerinin erimesi sağlanır.File fıstıklar ilave edilip biraz karıştırılıp ocaktan alınır.Ilık halde tatlının üzerine serpiştirilir.
Üzeri içinde 2 yemek kaşığı file badem(ben de yoktu fıstık kullandım)
Arası için 4-5 dilim ananas
Bisküvilerin ufalanmış hali

16 yorum:

MELEĞİN DÜNYASI dedi ki...

Merhaba Gül.Ne zamandır uğrayıp kaçıyordum.yorum yazmayınca gelmiyordum zannetme sakın.Maşallah yemek yapmakta senin ve Öznur'un hızına yetişmek mümkün değil.Eline sağlık yine pek güzel şeyler hazırlamışsın.Sevgiler.

dogada.blogspot.ru dedi ki...

sevgili Gül adaşım hep arkadaşların bloğunda GÜL ismini görüyordum birkaç kez merak edip
geldim fakat yorum yazmak kısmet olmadı size ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için teşekkür ediyorum
her zaman görüşmek üzere sevgiler
bloğunuz ve tarifler harika ellerinize sağlık

NiNo dedi ki...

ccanim ellerine saglik nefis olmus ananasimda var :D oglusum severmi dersin ananas yediremiyorumda hic :(

daimamutfak dedi ki...

Gülcüğüm öyle marifetlisinki yapmış olduğun tatlıları takipte zorlanıyorum.maaşallah diyeyimde nazarım değmesin.Ellerine sağlık her zamanki güzel ifadelerinle yazmışsın..neriman

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Canım kullandığın marka bisküviyi ve ananası çok seven bir olarak bu tatlıyı sevmemem mümkün değil. Sanki bu tatlıyı benim için yapmışsın tam benlik olmuş : )) ellerine sağlık.
Not: Tatlım bu aralar seni ziyarete her gün gelsem de fırsat bulup çok sık yorum yazamıyorum diye “kusuruma bakmayacağını bilsem de söylemeden içim rahat etmiyor kusuruma bakma lütfen”.
Sevgiler…

renkler dedi ki...

Canım, günler, aylar ve yıllar ne çabuk geçiyor değil mi? Daha dün gibi, senin bloğunu keşfedişim, bayram için anneciğin ile yaptığınız o enfes tatlıların tarifini okumam. Arkadaş olmamız... Bir yıl olmuş. Yine bir Ramazan ve bir bayram daha yaklaşıyor. Ve yine senin enfes tatlıların. Dostluğumuz ve bloglarımız hep devam eder inşallah. Allah ağzımızın tadını bozmasın.

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Gül yine döktürmüşsün güzel güzel yiyecekleri..Hepsi birbirinden güzel..Ben senin hızına yetişemiyorum sanırım daha sık uğramalıyım.sevgiler..

Adsız dedi ki...

Canım arkadaşım, çok değişik bir lezzet yakalamışsın tebrik ederim. Ellerine sağlık. Görüntü muhteşem vallahi, lezzeti de ona göredir, görüntüsünden belli ...Arzu

NAZLICA dedi ki...

Farklı bir tatlı çıkmış ortaya Gül. Ellerine sağlık, kremadan kaçtığım için başka birşeyler konulabilirmi diye düşündüm. Sana kolaylıklar ve iyi bir hafta diliyorum. Sevgiyle kal.

Unknown dedi ki...

Uğrayıp destek verdiğiniz içinteşekkürler.Ananslı tatlınız ve tüm tarifler nefis görünüyor ellerinize sağlık.Her zaman beklerim...

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Gül'cüm, bu harika tatli tam bir bomba etkisi yaratiyor ekranlarda. Ellerine saglik güzel arkadasim, hem degisik hem de eminim ki tadindan da gecilmez bir afet bu.
Bende sana iyi bir hafta diliyorum, öptüm hoscakal canim.

Adsız dedi ki...

Gül senin bloğuna geldiğim zaman acıkıp gidiyorum. Canım buradaki herşeyden istiyor. Ellerine sağlık. Nefis bir görüntü. Sana yakın oturmak varmış. Hepsinden tatmak mümkün olurdu o zaman. Sevgiler, iyi ramazanlar..

TWIGY dedi ki...

Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor ananaslı olarak hiç denemedim pastayı ama ilk fırsatta denicem bende .. İyi haftalar..
Sevgilerimle

banu kırmızıgül dedi ki...

nefis görunuyor. ellerine sağlık. çok severim ananası. sevgiler..

inci dedi ki...

nefis bir tatlı olmuş...eline sağlık.....hayırlı ramazanlar dilerim:)

MUTFAKISTAN dedi ki...

keske daha cok zaman ayırabılsen canım .Eline saglik harika gorunuyor