Pazartesi, Mart 12, 2012

Mayalılar

Cumartesi gecesi farklı farklı mayalıları hazırlayıp dondurucuya attım..Yoruldum ama değdi bence..H.Sonu akrabalarla biz de kahvaltı yapılacak..Sözde sadece peynir,zeytin ve çeşitli ekmekler olarak adı konulduysa da bunlarla kalmayacağımız aşikar..

Şimdi aşağıda sizlerle yaptığım mayalıların bir kısmını paylaşıyorum..Fotoğrafları gece ıphone ile çektim bu yüzden çok net görünmüyor olabilir..

Mayalı

Tarif buradakinin aynısıdır..

Ben bu mayalı tarifle çok değişik şeyler yapıyorum..Hem garantili oluyor hem de hiç yormuyor..Öenmli olan nasıl yapacağınıza karar vermek..Bu arada tatlı olarak da cevizlisi de nefis oluyor..Hepinize tavsiye ederim..

Mayalı

Bu sefer çöreklerin üzerine eritilmiş tereyağ sürdüm sadece,bu yüzden renksiz ama çıtır çıtır oldular..Diğerlerinin üzerine ise;hem tereyağ hem yumurta sarısı sürmüştüm..

Mayalı

Afiyetler olsun..!

6 yorum:

Kont dedi ki...

Sevgili Gül,
Mayalı ya da mayasız, vallahi ne yapsan tablo gibi oluyor. Senin evinde ve yanında olan ne kadar mutlu olur. Her türlü yemek, tatlı,kek ve kurabiyeler... Güler yüzün de cabası. Bunları, ilerde bir yer aç ve satışa sun da devamlı ve ilk müşterin ben olayım, olur mu? Sevgiyle kal...

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Canım mayalıların harika görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Pazar gününü iple çekiyorum tontonum..Teyzem ertesi gün gideceğinden hiç dinlenmemiş olacak ona üzüldüm şimdi.Sizin grubun hepsi gelecek mi?Ne kadar güzel okuyorlar canım,halen etkisinden çıkamadım.Kısmetse sizdeyim pazar günü hayatım.Kimbilir yine neler yiyeceğiz.:):)Ağzım sulandı.:)

Marifetli Cadı dedi ki...

ilk fırsatta deneyeceğim, afiyetle yiyin tüm sevdiklerinizle...

Esma dedi ki...

İçi cevizli galiba kahvaltıya gelenlere afiyet olsun ...Yarasın.
..
Daha başka kimbilir neler var kahvaltıda haftaya çıkar ortaya....

Seninde ellerine sağlık olsun canım.
Çok nefis duruyor,bunu ben rulo yapıp kesiyorum o çok pratik oluyor bana..

Esma

Damak Tadı dedi ki...

Sadece tek kelimeyle nefisti diyebileceğim türden bu mayalılar hayatım..Yine ağzım sulandı..))