Daha önceki postlarımda da belirttiğim gibi yoğun günler geçirdim..Bir taraftan misafirler,bir taraftan yapıp götürmem gereken börek-kek çeşitleri derken, çok şükür alnımın akı ile çıkıverdim bu işin içinden..
O yaptıklarımdan bir kaç kareyi sizlerle paylaşıyorum arka arkaya..İnşallah hoşunuza gidip memnun kalmışsınızdır..Gerçi hep bilinenler ama, elden ele çok farklı lezzetler de ortaya çıktığı kesin,bunu bir kez daha görmüş oldum.
Ayrıca kekleri kesip ikram ederken çaktırmadan hemen bir kaç fotoğrafını çektim sizler için..)
Güzel bir h.sonu tatili diliyorum..
Malzemeler
3 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı havuç rendesi
1 paket vanilya
minicik tuz
2 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı fındık tozu
1 elma küp küp doğranıp 1 çay bardağı su,1y.kaşığı şeker ile hafif pişirilip suyu süzdürülmez.
2 su bardağı un (az gelirse ekleme olacak)
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
Yumurta,şeker,tarçın,vanilya,tuz en 3 dk çırpılır.
Yağ eklenip çırpılır,arkasından süt eklenip çırpılır.
Fındık tozu ilave edilip çırpılır.
Hafif pişmiş elma ve suyu,havuçlar ilave edilip spatula karıştırılır.
Son olarak unu ve kabartma tozu ile edilip spatula ile karıştırılır.
Karışım yağlanmış kek kalıbına dökülüp,masaya 1-2-3 defa vurulup 175 c de yaklaşık 40-45 dk pişirilir.
Soğuyan kek ızgara üzerine alınıp havalandırılır.
Üzerine dilerseniz guss,eritilmiş çikolata veya pudra şekeri serpiştirebilirsiniz.
Afiyetler olsun!!
Not:Kek kalıbım Kaiser markadır..
9 yorum:
Çiğ fındık tozumu kullandınız?Ne kadar değişik görünüyor kekiniz,ellerinize sağlık.Buse
Haydi gecmisler olsun canim benim... Biraz dinlenirsin artik insallah... sevgilerimle, ellerine saglik...
Sevgili Gül,havuçlu tatlılardan oldum olası uzak durmuşumdur. Eminim ki sen pek güzel yaptın ve çok da lezzetli oldu, ellerine sağlık. Belki de bir kez tatsaydım, o havuç ve tatlı fobisine bir son verebiirdim...kim bilir?... Sonuçta gene harika bir şey çıkarmışsın. Ne diyeyim bilmem ki...tekrar ellerine sağlık. Sağlık, mutululuk ve başarılar dilerim.
Kont
canim hayirli geceler..
kekin enfes görünüyor..cokda güzel kabarmis..
afiyet sifalar olsun insallah..
sicacik sevgiler
Yine kusursuz bir güzellik var karşımızda :-)))))))
Ellerinize sağlık
Esma
Buse hanım fındığı çiğden çekip kullandım..Çok teşekkür ederim..
Sevgiler..
Gülüm canım artık braz dinlen, tatil yap, hatta güneye doğru baş harfi Fethiye olan yerlere inmelisin !! :)))
kek ise harika görünüyor ve senin tarifleri denediğimde çok yoğun lezzetli kekler yapıyorum. Ellerine sağlık canım
sevgiler bizden
Zehra ve Derin :)
Merhabalar, malzemelerde seker miktarini goremedim ama tarifte yumurta sekerle cirpiliyor dogrusu ne olmali acaba ?Tesekkurler
Şeker miktarını eklemeyi unutmuşum,yorumunuzu okuduktan sonra düzelttim..Teşekkürler..
Yorum Gönder