FLAŞ!! FLAŞ!! FLAŞ!!
WILLIAMS SONOMA SESİMİ DUYDU VE TÜRKİYE'YE SATIŞA BAŞLADI..KALIP MERAKLILARINA ÖZELLİKLE DUYURULUR..)
Geçtiğimiz akşam Berk benden kek isteyince, gecenin bir yarısı tek gözüm kapalı bu keki pişirdim..Apar topar ve özen gösterilmeden yapılan keklerin tadı bir başka oluyor sanki..)Çayınızın veya kahvenizin yanında 1 dilim sizlere de tavsiye ediyorum,çok keyifli oluyor bilesiniz..))
Malzemeler
3 yumurta
125 gr şeker
minicik tuz
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı portakal aroması veya kabuğu
1/2 su bardağı eritilmiş tereyağ
1/2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı kakao + 1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı çok ince kıyılmış bitter
2 su bardağı tepeleme un
1 paket kabartma tozu
tepesi için pudra şekeri
Hazırlanışı
Şeker,vanilya,tuz,portakal aroması veya kabuğu 3 dk kadar çırpılır.
Yağ,süt,yoğurt eklenip tekrar çırpılır.
Un ve kabartma tozu eklenip çırpılmaya devam edilir.
Yağlanmış kek kalıbına karışımın yarısından fazlası dökülür.
Kalan diğer kısmına, kakao,şeker ve çikolata parçaları eklenip kaşıkla iyice karıştırılıp kalıba dökülür.
Kaşıkla ters yönde alttan yukarı doğru karıştırılıp 175 c de yaklaşık 35 dk kadar pişirilir.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirilir.
Afiyetler olsun!!
13 yorum:
KALIP SÜPER
KEK HARİKA
birde bunun özenli halini düsünyemiyorum :)) böyle bile harika zaten, süper görünüyor! ellerine saglik canim! sicacik sevgiler
Sevgili Gül,
Elerin dert görmesin. Bu kadar çeşidi ve bu kadar da lezzet ve yaratıcılığı tebrik etmemek mümkün değil. Her zamanki gibi, ellerine sağlık.
Kont
sonunda senin kalıplarından bende bulabilecegim.Kakaolu kek süper gözküyor ellerine saglık.
off nasıl güzel bir kek olmuş ellerine sağlık
Canım yine kek yemek istedi...:-)))))
Kalıbın aynısını bulsamda aynı keki yapamam siz çok severek sevginizi keke katarak yapıyorsunuz,bu işi çok güzel çeviriyorsunuz bizede Ellerinize Sağlık Olsun demek kalıyor
Teşekkürler paylaşımınız için
Esma
Gece yarısı bizede kek yapan olsa keşke:)))))
elleriniz dert görmesin
sevgiler
Canim benim, bu nasil güzelliktir. Hem de gözlerin kapali yapilmis... Ellerine saglik.. Bayildim, hele de sekline... Sile`ye girer girmez ilk is bu kekini yapicam... O bos evi, anca böylesi bir kekin kokusu kendine getirir... Sevgilerimle, canim benim...
Ah Gülcügüm hep öyle olur...cok özendiginde herzamanki recete bile iyi sonuc veremeyebilirken iki arada bir derede yapilan bakmissin ki sahane...nefis bir kek yine, elllerine saglik
zehra
merhabalar yeni izleyicinizim alman pasta ve keklerine bayılırım tariflerinizi tek tek inceliyorum ellerinize sağlık hepsi nefis görünüyor sevgiler...
Kek muhteşem görünüyor tabi kalıpta ellerine sağlık arkadaşım.Bu kalıp slikonlumu acaba .Bende smart mart(orjinal) markalı bir kaç tane var ama maalesef kek yapamıyorum çok geç pişiyor pişincede içi istediğim kıvamda çıkmıyor ne yaptıysam tutturamadım.Biliyorsunuz bu tür kalıplar çokta pahalı acaba pişirme usulünümü bilmiyorum yardımcı olabilirmisininiz teşekkür ederim
Merhaba Güloanne,
Çok teşekkür ederim..Kalıbım Nordic markadır ve slikon değildir..Ben slikon kek kalıbı kullanmıyorum..
Sizin söylediğiniz smart-mart marka slikon kalıp mı acaba?
Eğer döküm kalıplarınız varsa kullanımı çok kolay aslında..İçersini katı yağ ile yağlamanızı öncelikle tavsiye ederim..Kekinizi fırına verdiğinizde çok yüksek ısı da olmamasına dikkat ediniz..Ben genelde 175 c de pişiriyorum..Benim bu derecem sizlere yüksek veya alçak gelebilir..Fırınımız en az 25 seneliktir..Bu yüzden bunu da hesaba katmak gerek..
Bu konuda bazı izleyiciler bana kızıp hakaret ediyorlar..Aslında mantıklarını çalıştırsalar çözümü bulacaklar..)Her fırının derece ayarı bir değil bence..
Kek konusunda her zaman paylaşmaya hazırım..)
Sevgili gül'cüğüm süper biii haber kalıpları çokkk beğeniyordum.Kek'inde bu güzel haber kadar süper olmuş ellerine sağlık kucak dolusu sevgiler...
Yorum Gönder